Last news in Fakti

14 Септември, 2022 11:35 1 091 11

Пътят на диктатурата, съперничеството и конфронтацията води човечеството към гибел, предупреди патриарх Кирил

  • русия-
  • църква-
  • патриарх кирил

Днес на хората повече от всякога им е трудно да се ориентират в потока от информация, да се противят на идеологическите внушения, запазвайки трезв своя разум и мира в душата си

Пътят на диктатурата, съперничеството и конфронтацията води човечеството към гибел, предупреди патриарх Кирил - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Избраният от някои "владетели на този свят" път на диктатурата, съперничеството и конфронтацията води човечеството към гибел. За хармонизиране на международните отношения и утвърждаване на справедлив световен ред би могъл да съдейства миротворческият диалог между религиозните лидери.

Това се казва в приветственото послание на Кирил, патриарх Московски и на цяла Русия, до участниците в Седмия конгрес на лидерите на световните и традиционните религии, започнал днес в казахстанската столица Нур Султан, предаде ТАСС.

Днес на хората повече от всякога им е трудно да се ориентират в потока от информация, да се противят на идеологическите внушения, запазвайки трезв своя разум и мира в душата си. "Станахме очевидци на изопачаване на исторически факти и небивали манипулации с масовото съзнание. Не е ли това причината в обществото да остава все по-малко обич, милосърдие и състрадание? Все по-често чуваме и четем в публичното пространство думи, пълни с омраза към цели народи, култури и религии", каза руският патриарх.

"Именно вярата може да отрезви хората, да ги върне на пътя на диалога и сътрудничеството, тъй като в традиционните религии остават непоклатими основополагащите нравствени принципи на човешкото битие", заявява Кирил, чието послание бе прочетено на конгреса от Антоний, митрополит Волоколамски, завеждащ външните църковни връзки в Московската патриаршия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ехаааа

    16 3 Отговор
    На снимката не виждаме диктатор,не виждаме и човек убиващ православни християни
  • 3 Я?!

    24 2 Отговор
    Полковник Гундяев се е обявил против диктатурата на фашагата путлер?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бандера

    18 3 Отговор
    На полковник Гундяев от КГБ му спуснаха приказ да облъчва алкохолизираните ватенки с библейски притчи!
  • 6 Християнин

    16 2 Отговор
    Рушлямците в момента се съешават със Сатаната в лицето на ислямиста Кадиров и приятелите им от Иран и Сирия ! Рушлямистан и путин отдавна обявиха война на християнството като започнаха да колят християни в Украйна ! Смъртен християнски грях за който няма прошка - нека Господ да го съди !
  • 7 !!!?

    9 1 Отговор
    РПЦ - олицетворение на Перверзията !!!?

  • 8 Райхсвер

    9 1 Отговор
    Тоя дълбокомислен религиозен дъртак първи започна с "думите срещу народи и култури" като зачеркна с деменционна лекота украинския народ и неговата културна идентичност. Сега същото всерусийско църковно гов.едо се оплаква, че хората по света намразват Москали и православието, криещо се в похода за "нови" ценности зад мюсюлмански башибозуци от Чечня. Е за какво да ви обича светът, нефелен москалски старчок?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.