Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2022 10:09 46 573 144

Напрежение между Русия и Китай

  • китай-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • война-
  • владимир путин-
  • напрежение-
  • си дзинпин-
  • пекин

Путин изглеждаше особено загрижен да спечели благоразположението на китайския президент

Напрежение между Русия и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В. "Гардиън" обръща внимание на проявилите се различия между Русия и Китай във връзка с войната в Украйна, станали видими след срещата на президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Двамата се видяха вчера за първи път от началото на руската инвазия през февруари. Руският президент каза, че разбира "въпросите и опасенията" на Китай във връзка с войната, пише БТА.

Това се оценява като наличие на рядко изразявано споменаване за напрежението между двете държави, предизвикано от инвазията. В същото време руският лидер изглеждаше особено загрижен да спечели благоразположението на Си, възприемайки примирителен тон по тема, по която той често е непостоянен и безкомпромисен, коментира "Гардиън". Британският всекидневник цитира думите на Путин, че на срещата "ние ще обясним нашата позиция", в които вижда демонстрация на стремежа на Москва да запази подкрепата на Пекин за своите действия.

Още новини от Украйна

В. "Уолстрийт джърнъл" също обръща внимание на появилите се потенциални пукнатини в демонстрираната досега сдържаност на Китай във връзка с руската инвазия.

След като съобщава за решението на САЩ да изпратят на Украйна допълнителна военна помощ на стойност 600 милиона долара, друг американски всекидневник - "Ню Йорк таймс" цитира думите на папа Франциск, че "е приемливо страните да осигуряват оръжие на Украйна, за да може тя да се защити".

"Това е политическо решение, което може да бъде морално, морално приемливо, ако се прави в условията на морал... Самозащитата е не само законна, но и израз на любов към родината", каза папата. "Някой, който не се защитава, който не защитава нещо, не го обича. Тези, които защитават (нещо), го обичат."

Що се отнася до военната помощ за Украйна от Германия, критикуваната многократно от Киев, че му е доставила твърде ограничени количества оръжие, от изявление на германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт става ясно, че Берлин ще изпрати на Украйна допълнителни бронирани машини и ракетни системи, но няма да предостави бойните танкове, за които Киев отдавна настоява. Ламбрехт каза още вчера, че произведени в бившия Съветски съюз бойни машини на пехотата БМП-1 също "много бързо" ще се отправят към Украйна от Гърция.

Украйна междувременно съобщи, че нейните сили са открили масов гроб в град Изюм, който беше отвоюван от руските сили. Намерени са над 440 тела. Сергий Болвинов, главен разследващ полицай в Харковска област, каза пред телевизия Скай нюз, че някои от тези хора са били убити при артилерийски обстрел и въздушни удари.

Президентът Володимир Зеленски сравни откритието със случилото се в Буча, в покрайнините на Киев, като заяви в традиционното си видеообръщение вчера вечерта: "Русия оставя смърт навсякъде след себе си и трябва да понесе отговорност."

Осъждане на действията на Русия прозвуча и от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която след посещението си в Киев заяви, че иска руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред Международния наказателен съд за извършени в Украйна военни престъпления. "Това, че Путин трябва да загуби тази война и да се изправи лице в лице пред (обвинения за) действията си, е важно за мен", каза тя вчера пред телевизионния канал на германския в. "Билд".

Най-висшият германски военен, генерал Еберхард Цорн, беше разкритикуван за "зашеметяващо лош анализ" на войната в Украйна, след като заяви, че Русия е способна да открие втори фронт срещу НАТО, пише в. "Дейли телеграф".

Цорн посочи заплахата от втори руски фронт като причина за нежеланието на Германия да изпрати повече оръжия в Киев.

"Путин е способен" да открие втори фронт, заяви най-висшият германски военен командир пред списание "Фокус", посочвайки, че Калининград, Балтийско море и финландската граница са възможни точки за атака.

Той отбеляза, че "въпреки че 60 процента от силите на руската армия са ангажирани в Украйна, те все още имат неангажиран капацитет"

"Ако Путин нареди обща мобилизация, той няма да има проблеми с персонала", добави Цорн.

Генерал Бен Ходжис, командващ силите на САЩ в Европа между 2014 и 2017 г., каза, че това твърдение показва "зашеметяващо лош анализ на руските възможности, който за съжаление отразява голяма част от мисленето на германския елит". "Само Финландия би смазала руските сили", докато "Литва/Полша биха задушили Калининград за една седмица", написа той в Tуитър.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 194 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1233211

    97 7 Отговор
    "Разделяй и ВЛАДЕЙ"
  • 3 Истина

    154 202 Отговор
    Путин сега спасява само себе си.Предава Русия и я закопава за десетилетия.

    Коментиран от #83

  • 4 Русофил

    121 39 Отговор
    Тук се възмущаваме от слабата позиция на Путин по време на разговорите му
    в Самарканд. Си му каза, че с негова помощ Китай иска да стане световна сила,
    на неговото място.

    Коментиран от #139

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Животновъд

    239 115 Отговор
    Гладни натовски кокошки просо сънуват !

    Коментиран от #86

  • 7 Иванчо

    156 35 Отговор
    Марийке само като видиш кой го казва то е ясно........
  • 8 Гледах ги и ги слушах!

    238 60 Отговор
    И никакво пропукване между Русия и Китай не забелязах!А напротив...!

    Коментиран от #13, #14, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алелеле

    92 132 Отговор
    "Руският президент каза, че разбира "въпросите и опасенията" на Китай във връзка с войната" ... и сега какво, китайския господар очакваше повече успехи в Украйна, а Империята на Злото се оказа неспособна да изпълни задачите ли? И вече козирува на китайския дракон :)))) Ами, Путин да беше казал, че многополюсния свят включва и това Русия да стане придатък на Китай. :)))) Егати стратега е тоя! :))))
  • 11 Кофчик

    47 9 Отговор

    До коментар #5 от "На този сайт неможе да се вярва и дума":

    Има видео разбира се!
  • 12 КОТарАК

    39 78 Отговор
    чакаше ги всичките джуджака...дори и президента на Киргизия...стокооборота с Китай се е увеличил , но еднопосочно-купуват на безценица от Русия /Казахстан вкарва щатски инпектори , с цел да избегне вторични санкции

    Коментиран от #82

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ...

    67 88 Отговор

    До коментар #8 от "Гледах ги и ги слушах!":

    Ти не забеляза и че руснаците отстъпват. Вместо това "видя" планирано "прегрупиране" :))))

    Коментиран от #43

  • 15 Тинко

    42 115 Отговор
    Стария дядка Путин на 70г си мисли, че е някаква сила. Остаря, изкуфя и закопа велика Русия. Вместо да си свърши работата и да вземе Киев за 2-3 дни го играе мек дядка. Да си ходи! Време е за свежа кръв!

    Коментиран от #18

  • 16 ами

    127 28 Отговор
    да фон дер лаен е загрижена за украйнците не за европейците

    Коментиран от #24, #28, #133

  • 17 Брях !

    172 54 Отговор
    "Ню Йорк таймс" цитира думите на папа Франциск, че "е приемливо страните да осигуряват оръжие на Украйна, за да може тя да се защити". А за не защити рускоезичните в Украйна , които 8 години бяха избивани от хунтата , бе католик ?!

    Коментиран от #36

  • 18 ами

    103 23 Отговор

    До коментар #15 от "Тинко":

    за дядката бай дрън какво ще кажеш

    Коментиран от #25

  • 19 нещо не сфанах

    158 20 Отговор
    Китайците са мъдър народ и добре знаят , че янките опукат ли Русия , следващият им ход е да опукат Китай , та къде е напрежението ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Вече в рецесия

    121 30 Отговор
    Икономическата война на Запада с Русия удря промишлеността на ЕС
  • 22 мръсна политика - обикновените да мрат

    70 11 Отговор
    това им е идеята, кой както иска да го представя
  • 23 Свирчо

    106 20 Отговор
    "Само Финландия би смазала руските сили", докато "Литва/Полша биха задушили Калининград за една седмица"
    Точна така! И ще се бият ако трябва до последния финландец, литовец и поляк!
    На западните държави хич не им се занимава с Русия. И се надяват на източните. На Щатите още повече не и се занимава с Русия и се надява на европейците. На марсианците също не и се занимава с Русия и се надяват на Щатите.
  • 24 Коментар

    109 21 Отговор

    До коментар #16 от "ами":

    Бъркаш се!
    И за украинците не е загрижена!
    Пука й само за глобалистическите й началници!
    Би продала народът си, за да угоди на глобалистите!!!

    Напомня ли ви на някого (жокер: от канада е)???!!!

    Коментиран от #29

  • 25 Тинко

    25 63 Отговор

    До коментар #18 от "ами":

    Да ги събират с Путин в старческия да си редят пъзели двамата! Света де управлява от изкукали дядки…

    Коментиран от #42

  • 26 Винету

    42 67 Отговор
    Джуджака е пътник....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хахаха

    8 17 Отговор

    До коментар #24 от "Коментар":

    На тебе ми напомня. Само дрънка, ама нищо не прави…
  • 30 Точен

    114 31 Отговор
    Марийче, защо препечатваш лъжливия "Гардиън". Путин и Си в един глас заявиха, че ШОС е най-силната икономическа организация в света и тя в съвкупност спира западната порочна доминация. Едностранчива и фалшива статия, Марийче.
  • 31 Пешко

    80 13 Отговор
    Желаното не е редно да се приема за действително. Това си е платена поръчкова статия.
  • 32 путин xo.йло

    31 59 Отговор
    Русия трябва да върне нагло отнетите територии на китайската империя !

    Коментиран от #73

  • 33 Ехотоми

    45 78 Отговор
    Русия се управлява от психопат, скоро ще има преврат,в противен случай започват проблеми с републиките и край на империята на злото

    Коментиран от #87

  • 34 и кво от това?

    49 34 Отговор
    Китайците няма да са китайци ако не се възползват от ситуацията.Когато руснаците са си свалили гащите, зад тях се появяват китайците и казват че им помагат.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Другия с Магарето...!

    90 23 Отговор

    До коментар #17 от "Брях !":

    Ти остави!Ами Зеленчука се скара дори и на папата,че същият се обяви открито против убийството на младата журналистка Дугина...?!?!

    Коментиран от #61

  • 37 Наркос

    70 5 Отговор
    Китай е оцелял толкова дълго, защото не се меси в чужди войни.
  • 38 БСП за България и Радев

    71 41 Отговор
    Урсула щяла да дава другаря Путин на съд. Когато безаналоговата и непобедима червена армия дойде на разходка в Берлин, самата Урсула ще бъде хвърлена щедро на 3-та доброволческа дивизия

    Коментиран от #91, #93, #140

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мдааа

    23 18 Отговор
    Започна се разпада и конфликтите около РФ. Киргизстан и Таджикистан също са започнали конфликт! Таджикистан е нападнал Киргизстан, има убити и ранени от армията!
  • 41 Литва/Полша биха задушили Калининград

    69 18 Отговор
    ....може да стане ако русия не беше ядрена сила ! защо америка не изпрати войници които да се опитат да задушат части от русия и да видим отговора на русия ! пределно ясно е , че русия няма шанс при конвенционална война със запада който е около 600 млн но е и пределно ясно , че русия при такъв сценарий ще използва ядрения си арсенал
  • 42 ГОСТ

    25 5 Отговор

    До коментар #25 от "Тинко":

    Ами къде забравяш Байдъна.??
  • 43 Аз забелязах и друго!

    76 21 Отговор

    До коментар #14 от "...":

    Че прехвалените ,,Азовци",не се ,,евакуираха",а предадоха най-позорно...!А гръмко заявяваха,че ще умрат,но няма да се предадат ...!
  • 44 българин

    36 13 Отговор
    Изглежда КГБ и ЩАЗИ добре са работили, доста високопоставени шваби са вербувани или поне купени от Кремъл.

    Коментиран от #46

  • 45 Гражданин

    37 41 Отговор
    Късите крачка на джуджето се клатят, та клатят! Китай само ще спечели от погрома на русия.

    Коментиран от #60, #79, #85

  • 46 Гражданин

    22 1 Отговор

    До коментар #44 от "българин":

    Така беше, но свърши. Дотук беше с паричките......
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гражданин

    30 33 Отговор
    Абе къде е великия маршал Шойгу? Да не е паднал и той отвисоко? Или е успял да избяга от съветския съюз?

    Коментиран от #78

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 стоян георгиев

    27 49 Отговор
    идват нови 20 хаимарса.нека путлерасите от сега си представят кво ще се случи на техните идоли след тази доставка.

    Коментиран от #134

  • 53 В.В.П.

    43 2 Отговор
    И Джо е напрегнат ..Спря да кара колело.
  • 54 Гражданин

    33 42 Отговор
    Русия ще се върне в каменната ера, а Китай ще изнесе там шиенето на дрешки и маратонки, за по- рентабилно.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Путинче

    63 1 Отговор
    Каква ирония на съдбата. Германия въоръжава украинци които се бият с руснаци които преди заедно се бранеха от тях
  • 57 Оправдания и само оправдания...

    25 35 Отговор
    От корумпираните германски политици, само и само да не изпратят танкове в Украйна, твърдо се наредиха до путинските слуги, Орбан и Радев.
  • 58 Иван

    16 9 Отговор
    Демократично задушаване на Калининградска Област.
  • 59 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "Гражданин":

    А Сюлейман Паша се е подмивал.
  • 60 До Гражданин

    46 10 Отговор

    До коментар #45 от "Гражданин":

    Ти си с 8 диопътъра късогледство.Не виждаш ли,че Поднебесната и Мечока са сиамски близнаци.И към това ги тласна т,пп каубоец с бек вокал - Европа.Изобщо не познаваш азиатския начин на мислене и планиране.Поднебесната никога,повтраям- никога няма да тръгне срещу мощния си съсед.Защо?з З аради интереса на англосакса ,който ще адмирира подобен сценарий,а след това ще ги унищожи необратимо,като обедини целия свят срешу тях,за да стане планетарен доминион.Имаш жив пример и в момента.Как насъскват целия свят срешу РФ.Ако тръгнат по твоя плитък ум, може и да навредят сериозно на РФ в съюз с англосаксите и Европа.Но не и да е унищожат.Но следващите са те,на сто процента сигурно.Разликата между теб и китаеца е ,че ти си винарка- мислиш един ден напред.Китаеца мисли и планира за век напред.В най лошия случай,иначе планира и за столетия

    Коментиран от #64

  • 61 Българин

    16 36 Отговор

    До коментар #36 от "Другия с Магарето...!":

    Дугина открито призоваваше за насилие и убийства в Украйна.Папата много му разбира главата.

    Коментиран от #80

  • 62 Рашка е в колапс

    24 39 Отговор
    Русия се опитва да се подмазва на китайските си батковци ама Китай няма да ги спасява.
  • 63 Пацо

    28 46 Отговор
    Украйна с 18 хаймарс ги побърка.
    Румъния има 100, а Полша 500.
    Какъв втори фронт ще откриват ушанките, те и сега са у киреча

    Коментиран от #65, #103

  • 64 Българин

    22 33 Отговор

    До коментар #60 от "До Гражданин":

    По-голяма простотия не бях чел скоро, като имаш предвид, че наскоро четох словоизлиянията на един русофил, който обясняваше, че руската армия не е влизала в Украйна.

    Коментиран от #81

  • 65 отворко

    29 5 Отговор

    До коментар #63 от "Пацо":

    то няма толкова произведени!
  • 66 Доклад Тръмп

    41 6 Отговор
    Идиотска статия ,за зомбирани подобни !
  • 67 Гардиън и антиФАКТИ.БГ

    45 5 Отговор
    Отново тълкуват точно наопаки резултатите от срещата между Путин и Си. То бива наглост и идиотия, ама това надминава всичко
  • 68 ХАХАХАХАХА

    48 9 Отговор
    Затова ли САЩ обмислят санкции срещу Китай. Щото Китайците са им съюзници срещу Русия? Хахахаха хахахахахахах хахахахахахах хахахсхах хахахахахаха
  • 69 Марчето

    29 1 Отговор
    чете Гардиън като дявола Еванелието. Тури му/и тамян.
  • 70 Бай Манчо

    20 0 Отговор
    Много зле информирани и образовани хора пишат тук (освен самите преписвачи и още по лоши преводачи на статии) .
  • 71 Антикомунист

    25 29 Отговор
    Рушляците са силни във хвалбите, но на практика са кръгла нула. Ако не беше ОГРОМНАТА помощ от щатите и другите съюзници ВСВ щеше да е с друг край
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 РЕалистА

    7 9 Отговор

    До коментар #32 от "путин xo.йло":

    че те им дадоха Дальний и областта, сега е Далян !!! предстои да им вземат и съседните области, !!!
  • 74 Нострадамус от Злокучене

    16 18 Отговор
    Тази среща само затвърждава водещата роля на Китай и де факто признаването на васалната позиция на Русия.Казахстан беше повратна точка в отношенията между Русия и Китай.Си нареди на Путин да се пръждоса за отрицателно време и той изпълни тази заповед незабавно.
  • 75 Луд

    28 8 Отговор
    Вие сигурни ли сте за какво са си говорили?
    А минава ли ви през ума за разговор в посока обявяване на война на Украйна и от там нататък съвсем друг ход на нещата.
  • 76 1234 трезвомислещ

    19 12 Отговор
    За Русия враг номер едно е бил. Е.и ще бъде Китай. Западната цивилизация не цели поглъщане на Русия. Може да има икономически апетити.Поднебесната империя работеща със столетия напред цели поглъщането на Русия. Стъпка по стъпка.

    Коментиран от #90

  • 77 Появили се ,,потенциални" пукнатини

    21 8 Отговор
    Да интересно четиво а вижте колоните с китайска военна техника пристигнали в Русия днес ! Те са реални а не ,,потенциални "
  • 78 Е как така ,,къде е Шойгу"...!

    21 5 Отговор

    До коментар #50 от "Гражданин":

    Нали вече за 16-ти път го уволнихте...
  • 79 Мда

    14 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гражданин":

    То и на коча се клатят топурдаците.......
  • 80 Така ли...?!

    22 5 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    В виж ти какъв проблясък имало в главата ти...!А ,,Азов"-ците нима е призоваваха от 8 години за насилие и убийства над рускоговорящото мирно население на Донецк и Луганск...!
  • 81 Знаеш ли китайците какво

    27 3 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    казват на американците?
    "Искате да ви помогнем срещу Русия за да ви е по-лесно срещу нас, така ли?"
  • 82 Би ли ни обяснил...?!

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    ,,Казахстан вкарва щатски инпектори"
    Що за животно е това - ...,,ин пектор"...?!?!
  • 83 Спиро

    17 7 Отговор

    До коментар #3 от "Истина":

    Чудя се, нашите русофили, Русия ли подкрепят или Путин? Защото това са различни неща.
  • 84 Международен журналист

    10 19 Отговор
    Путин не може да разбере,че Китай чака удобен момент руската армия да отслабне още и ще нападне източа Русия през общата им граница.Цяла източна Русия ще стане китайска.Вече им стана тясно в Китай на китайците.
  • 85 ОК!Путин може и да се клати...!

    23 7 Отговор

    До коментар #45 от "Гражданин":

    Но не пада,като Бай-Пак--Падналън...!
  • 86 Гоагххгтн

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Животновъд":

    Гледай си пък ти скотовете.
  • 87 др МИХАИЛ НИКОЛОВ МИКОВ

    20 7 Отговор

    До коментар #33 от "Ехотоми":

    Факти са най-отявлените МАНИПУЛАТОРИ на събитията в УКРАЙНА-най вероятно това зависи от заплащането🧟‍♂️ЩЕ КАЖА само че бъркат мечти и действителност 😎
  • 88 БийФашиста

    17 12 Отговор
    НаглияФашизъмНадигаВсеПовечеОбединена глава... ДаИдва Путин с ГолемияЧук и да яРазмазва докато е време...
  • 89 Лили

    13 0 Отговор
    Ауу, какви кибици, "разбирачи и стратези" има тук.
  • 90 ТежкиИнфантили

    13 4 Отговор

    До коментар #76 от "1234 трезвомислещ":

    Що ви еТолкоАкъла наКраварите, да не е нещо отВакцините илиНарКОтиците? Сигурно вярвате че и феята на зъбките съществува😆
  • 91 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #38 от "БСП за България и Радев":

    Блаженни са вярващите, амин. 😜
  • 92 Дебамакати

    18 9 Отговор
    Аз пък виждам как на гардиан им го отперват и Руснаците и Китайците. Цепнатините които виждат са от разкъсаните им задни части.
  • 93 Въй

    17 0 Отговор

    До коментар #38 от "БСП за България и Радев":

    ТаяДъртаКрантаКойЩеяПогледне🥴
  • 94 Фрайнц

    12 0 Отговор
    По-кротко де, това си е живо плюене, чрез пропаганда на желаното, представено за действително!
  • 95 Мдааа Дааа

    22 3 Отговор
    WT: Изявлението на Путин и Си Дзинпин за единен фронт на световната сцена разтревожи САЩ...
    Съединените щати бяха разтревожени от изявлението на руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин за единен фронт на световната сцена, което беше обявено в кулоарите на срещата на ШОС в Самарканд, съобщава Вашингтон Таймс .
    Параграф
    Преговорите между ръководителите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин предизвикаха безпокойство в Съединените щати.
    комсомолец на Москва
    „Си Дзинпин и Путин се опитват да създадат нов световен ред, който заплашва международната демокрация и суверенитет“, цитира публикацията американският сенатор Марша Блекбърн.
    Параграф
    По-нататък, позовавайки се на пенсиониран капитан от ВМС и бивш директор на разузнаването на Тихоокеанския флот, Джим Фанел, журналистът твърди, че „срещата на двамата лидери подчерта растящия стратегически съюз между Китай и Русия, който не предвещава нищо добро за Запада ."
  • 96 Бил Гет

    0 0 Отговор
    Тролчо Трилев съм.
  • 97 Няма никакви проблеми в отношенията

    18 2 Отговор
    Китай- Русия и това е "Проблем" за Други!!
  • 98 Доротея

    7 10 Отговор
    След като приключим с Путин, започваме да разсипваме методично Китай! Но, опасенията ми са, че е опасно такава даржава да се демократизирва, защото ако % след отварянето на китайските граници тръгнат толкова китайци насам, колкото българи тръгнаха на Запад - Европа финиш! Да ти се стоварят тук 300 милиона китаеца най малко е ужастен гаф! По добре да си стоят зад стените на комунизма и телените мрежи! Великата китайска ограда!
  • 99 Иван Радоев

    15 3 Отговор
    Гьобелс би за видял на тази пропаганда

    Коментиран от #102

  • 100 Любчето

    9 11 Отговор
    Стокообмена САЩ - Китай 580 милиарда долара, с Европейския съюз почти толкова,с Япония 300 млр,с Русия 90 млр.Познайте кого ще слушка Китай
  • 101 ДА!

    18 1 Отговор
    Напрежение има!
    И то е в Америка,виждайки единодействието и единомислието на Русия и Китай...!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бат Мишо

    15 3 Отговор

    До коментар #63 от "Пацо":

    Днес Русия сложи летва на САЩ - ако даде на Украйна ракет с радиус над 200 км ,,САЩ СТАВА СТРАНА В КОНФЛИКТА - с всички произтичащи последствия ,,
    Всеки сам да решава кви са последствията аз залагам че Русия ще отвори Кутията на Пандора щото САЩ са нагляри и ще дадат ракети над 200 км - приемем далагания колко време след това руска ПЛК ще нанесе ядрен удар по САЩ

    Коментиран от #104

  • 104 Бат Мишо

    11 4 Отговор

    До коментар #103 от "Бат Мишо":

    ПС всеки дето мисли че Китай ще нападне Русия си няма и идея кви раоти са ставали на Дамански и кви играчки има в руския стратегически арсенал дето Ковид е като Шанел 5 със смъртността си 4-5 % след 10 дена от зараза
    Пример - сибирска язва - смърност 98 % да 2 часа от зараза

    Коментиран от #105

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Бат Мишо

    8 1 Отговор

    До коментар #105 от "Бат Мишо":

    ПС Само аз ли разбирам наестина че 3 тата световна ВЕЧЕ Е НА ДАНСНГА и е само въпрос на време нанасянето на първите удари с оръжия за масово унищожение -- мисля че някъде вътре се досещате че съм прав - хем и ванга ви го рече че европа ще обезлюдее
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хххх

    8 0 Отговор
    Нямам думи ,няма за какво да пишат и фантазират лъжи !
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Едуард Петров

    4 1 Отговор
    Коментар 113 е мой! Ти, факти, го изтри! Ще подам жалба до нашата и Европейската Прокуратура, ЗА ОТНЕМАНЕ ГРАЖДАНСКОТО МИ ПРАВО НА ПУБЛИЧНО ИЗКАЗВАНЕ, ГАРАНТИРАНО НИ ОТ Българската и Европейската Конституция! АНАДЪН му? ,,Ако би мирно седяло, не би чудо видяло!" Българска поговорка ,,Сит търбух, за Наука и Слово Божие глух!" Радой Ралин ,,Радоя, Радоя, ти ли направи завоя или аз пак дойдох на твоя?!" Р.Ралин
  • 116 Радан

    11 2 Отговор
    САЩ ще губи но най много ще загуби Европа от ШОС
  • 117 Клошаряда масква 2022, финал септември

    5 7 Отговор
    Няма как клошарите да не се сбият много скоро, алкохолиците са в банкрут и трябва да грабят от някаде, в Украйна го изядоха, сега ще пробват пли жълтите роби
  • 118 34634276

    7 2 Отговор
    аве марийке, учи си уроците не се занимавай с глупости ве
  • 119 Русия

    5 4 Отговор
    Стига американски глупости
  • 120 Русия

    5 2 Отговор
    Дърва ще цепиш искаш не искаш
  • 121 Русия

    1 2 Отговор
    Много големо е напрежението в българската полиция и прокуратура!! Е това е напрежение
  • 122 Русия

    3 4 Отговор
    Журналистите от Факти пак са употребили кокайн ! Стига де??
  • 123 Русия

    4 6 Отговор
    Дърва ще цепиш искаш не искаш! Ама Урсула нема да цепи ти ще цепиш дърва
  • 124 Русия

    3 3 Отговор
    Мария Атанасова има любовник и има големо напрежение
  • 125 Русия

    3 5 Отговор
    Българино американеца много бързо бега !! Да знаеш!!
  • 126 Илиан

    0 0 Отговор
    Всички емигранти да прочетат думите на папата.
  • 127 Русия

    4 5 Отговор
    Сега ти българино ще видиш какво значи санкции!! Само гледай брат как аз лично ще се постарая! Лично
  • 128 Станислав

    6 2 Отговор
    Оправете си заглавието на статията!
    Незнам какво трябвада бъде но не това!
    Ако аз бих написъл заглавие над текста ви щеше да е просто!!! Пропаганда!!!
  • 129 реди

    5 3 Отговор
    Напрежения - ама друг път. Видяло се просо в съня на гладуваща кокошка. Факти да спрат нарко стимулаторите и да прогледнат какво наистина се случва. ШОС показа убедително, че американската хегемония е към края си. Там се събра повече от половината свят, за разлика от онзи, за който непрекъснато бълнуват западните медии и който е не повече от 18 процента.
  • 130 Хлоп

    4 1 Отговор
    Нас не догонят
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Русия

    6 2 Отговор
    Българино цепи дърва не го мисли Пекин и Москва
  • 133 Ами така е

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "ами":

    Украинците са по -важни. Най-важното е Русия да бъде поставена на мястото й.
  • 134 Милен Марков

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Вижда се че ти и много други пишещи глупости нищо не разбирате от военно дело не съм фен нито на искукалият Путин искукал защото ако бях на неговото място щях да смачкам урките за минути радваите се че не Беше Жириновски президент на Русия тогава щяхте да ревете на умряло а другият искуфялник Баидън които след изборите в Америка ще бъде пътник искат да докарат света до 3световна воина а относно тези прехвалени химарси гледаи видеа как ги удрят Руснаците в ютуб има видеа и то от американски източници които не вземат пари от пропагандата на Баидън
  • 135 ШороШофила

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "РусоФоба":

    Първият и последен Фашинг тон - райски ГАЗ на корем - дали първо на него ня а да му излезе късмета!!!?
  • 136 Ко Ши Ям

    2 0 Отговор
    Всъщност, Русия би трябвало да изпитва най голямо притеснение от Китай, който по численост е 10 пъти по голям от нея, граничи с нея и изпитва нужда от разширяване на жизненото си пространство! Именно общата граница между тях, създава обезпокояващите условия за масово нахлуване в Сибир, в който под формата на икономически емигранти, вече са преминали множество китайци! От друга страна, отношенията САЩ с Китай, не са чак толкова влошени, че да не могат за нула време да се подобрят, в името на някакъв общ интерес!
  • 137 666

    1 2 Отговор
    Китайците са умни и хитри и се пазят от психопата Путин. Те нямат полза от съюз с изостанала и бедна държава като Русия. Китай разчитат на Америка и богата Европа.

    Коментиран от #138

  • 138 Милен Марков

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "666":

    Беден си ти не съм и фен но виш явно не си много в част и за това пишеш глупости виш какви съоражения имат за всички спортове като тръгнеш от наи малкото до сгради икономика ресурси за разлика от богатите европейци които си плащат с карти руснаците си плащат в кеш кои е богатият и кои бедният бъдете обективни!
  • 139 Вкадо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Слаби ходове, слаба позиция, слаб човек…
    Честито на русофилите!
  • 140 Хехе

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "БСП за България и Радев":

    Ето още един “Продукт”, който е проспал последната година
  • 141 100

    0 1 Отговор
    Китай също губи от тази война и ще дърпа ушите на Путята да се изтегли от Украйна и да приключи войната.
  • 142 Перо

    1 0 Отговор
    Остава да напишат имената на истинските собственици на Ню Йорк Таймс и Уолстрийт джърнъл и всичко се намества!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания