Last news in Fakti

16 Септември, 2022 21:45 1 503 5

Крехко примирие! Таджикистан и Киргизстан се разбраха за спиране на огъня

  • емомали рахмон-
  • садир джапаров-
  • таджикистан-
  • киргизстан

Президентите Емомали Рахмон и Садир Джапаров се договориха да спрат ескалацията след призив от Москва, но в късния следобед обстрелът по киргизки села продължи

Крехко примирие! Таджикистан и Киргизстан се разбраха за спиране на огъня - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В кулоарите на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество президентите на Таджикистан и Киргизстан се разбраха за примирие и изтегляне на войските от спорните гранични райони.

По-рано Киргизстан съобщи, че таджикски войски с танкове и бронетранспортьори са навлезли в гранично село и са обстреляли летището на град Баткен. Повече от 18 хиляди местни жители са напуснали района, съобщи РИА Новости.

Президентите Емомали Рахмон и Садир Джапаров се договориха да спрат ескалацията след призив от Москва. Но в късния следобед обстрелът по киргизки села продължи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 6 Отговор
    Презокеанските интриганти скоро ще разпалят нов огън край Русия.
  • 2 ха ха

    6 2 Отговор
    Разбраха, че на Дядо Иван му е мек и тестеляв лябът и се разшаваха... Само Ганчо русифилистикът си мисли, че от изток иде река от мед... и газ...
  • 3 Нострадамус от Злокучене

    6 1 Отговор
    Както писах преди време по повод убийството на руски дипломати в Афганистан,руснаците ще проклинат деня в който американците се изтеглиха.Цяла Централна Азия ще пламне и Русия няма капацитет да спре процеса.И ако мислите,че САЩ са в основата на това,значи подценявате значимоста,ролята и амбициите на Китай,който поема ролята на лидер в региона.
  • 4 Патето Яки

    4 1 Отговор
    Политиката разделяй и владей в действие. Русия-Украйна, Армения -Азербайджан, Русия - Грузия сега и Киргизстан - Таджикистан. Началото на разделянето е Горбачов за радост на САЩ и сие.
  • 5 БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ

    0 0 Отговор
    Се изтепаа......