Last news in Fakti

21 Юли, 2022 15:35 1 661 5

Президентът на Киргизстан призова страните от региона да се противопоставят на опитите за дестабилизирането му

  • киргизстан-
  • садир жапаров-
  • касъм-жомарт токаев

Според Садир Жапаров страните от региона трябва да изградят единна политическа линия и да гарантират, че Афганистан ще тръгне по пътя на мирното развитие

Президентът на Киргизстан призова страните от региона да се противопоставят на опитите за дестабилизирането му  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Киргизстан Садир Жапаров призова страните от Централна Азия за съвместни усилия за активно противодействие на опитите за дестабилизиране на ситуацията в региона, съобщи ТАСС. Призивът бе отправен по време на четвъртата консултативна среща на президентите от Централна Азия.

„Ситуацията в Афганистан остава сложна и непредвидима“, Жапаров.

Според него страните от региона трябва да изградят единна политическа линия и да гарантират, че Афганистан ще тръгне по пътя на мирното развитие.

На срещата, състояла се в Чолпон Ата, в Киргизстан, присъстваха президентите на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, на Киргизстан Садир Жапаров, на Таджикистан Емомали Рахмон, на Туркменистан Сердар Бердимухамедов и на Узбекистан Шавкат Мирзийоев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Путин

    9 6 Отговор
    Влизайте в СССР!
  • 2 име

    9 6 Отговор
    Бай дрън се изнесе с 200 от Афганистан, след 20г война и разрушения. И очаква че Русия и Китай ще му цепят басмата. И то при положение че ги предупреди какво ще направи, а те се подготвиха повече от добре за всякакви възможни варианти.

    Коментиран от #3

  • 3 Поради авганската авантюра

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    СССР се разпадна.За десетина години време беха разстреляни десетки руски войници,а с ракетите Стингер падаха руските летящи крепости,свещи смърт сред населението,преди да ги е получило.Стингър е голяма работа.провали цял СССР.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха сега

    4 0 Отговор
    познайте от три пъти кой има интерес да ръчка региона?