Last news in Fakti

19 Септември, 2022 17:44 972 8

Германия ще подпише договори за втечнен природен газ в ОАЕ

  • германия-
  • газ-
  • газпром-
  • обединени арабски емирства

През май източници съобщиха пред Ройтерс, че преговорите са изпълнени с разногласия по ключови условия включително и продължителността на всеки договор

Германия ще подпише договори за втечнен природен газ в ОАЕ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се германският канцлер Олаф Шолц да подпише договори доставка на втечнен природен газ при посещението си в ОАЕ в неделя, каза вицеканцлерът и министър на икономиката Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс. Германия търси нови партньори, за да замести вноса на газ от Русия, отбелязва агенцията. По време на визитата си на Арабския полуостров Шолц ще посети още Саудитска Aрабия и Катар.

"Предлагането на газ бавно се увеличава. Правителството постоянно води преговори с много страни", каза Хабек, подчертавайки своето пътуване до Катар и ОАЕ през март.

През май източници съобщиха пред Ройтерс, че преговорите са изпълнени с разногласия по ключови условия включително и продължителността на всеки договор.

Германия се сдобива с терминали за втечнен природен газ като част от усилията си да се диверсифицира от руския газ.

Днес Хабек говори в Лубмин, където се изгражда инфраструктура за доставки на втечнен природен газ, като заяви, че се надява наетата от държавата плаваща единица за съхранение и регазификация (FSRU) да може да влезе в експлоатация най-рано до края на 2023 година.

"Трябва да покажем, че във времена като тези, можем да планираме, издаваме разрешителни и строим по-бързо, отколкото обикновено се случва в Германия", заяви Хабек, добавяйки, че проектите за втечнен природен газ във Вилхлемсхавен и Брунсбютел са примери за това.

"Има добър, реален шанс, терминалите в двата града да захранват германската газова мрежа от началото на годината", отбеляза германският икономически министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    10 4 Отговор
    И дума няма,за това че Германия иска възстановяване на доставките на газ от Русия,както бе съобщено по-рано днес!
  • 2 к.Копейков

    12 1 Отговор
    Абе ,друго си е руската газ.!И по тръба да идва.
  • 3 Русофил

    9 1 Отговор
    Защо ти давахме бе Шолци. Ще си искаме ресто, като на Баце. Видя ли колко бързо ни
    построи патока.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 алибаба

    1 0 Отговор
    Целият свят разбра че рашистите са супер некоректен и ненадежден доставчик на всичко

    Коментиран от #7

  • 7 един от 40те разбойника

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "алибаба":

    Ми на запада кво му е надеждното в случая: все едно на теб да ти плащам в македонски денари ,а да трябва да купуваш в левове,ако се опиташ да идеш в северна македония да купиш нещо ,да не те пускат и тяхните банки да не искат твоите македонски донги от тука.Това надеждно ли е ,пич?
  • 8 Историк

    0 0 Отговор
    Идва “Дед Мороз”! Той спаси Русия от Наполеон и по късно от Хитлер! Сега идва Европа и САЩ да бъдат ухапани от студа! Жалко за НАС!
Новини по държави: