Last news in Fakti

20 Септември, 2022 12:18 1 675 3

Лиз Тръс: Няма да има търговско споразумение със САЩ

  • лиз тръс-
  • сащ-
  • великобритания-
  • споразумение-
  • търговия

Откровено признание от британския премиер

Лиз Тръс: Няма да има търговско споразумение със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Търговско споразумение между Великобритания и САЩ едва ли ще бъде постигнато в близките години, призна британският министър-председател в навечерието на общото събрания на ООН, предаде БГНЕС.

Лиз Тръс, която отлетя за САЩ непосредствено след участието си в погребението на кралица Елизабет II, заяви пред журналисти в самолета в отговор на въпрос за търговията, че в момента не се водят преговори със САЩ и няма очаквания те да започнат в краткосрочен или средносрочен план, предаде "Politico".

Тя заяви, че нейният "въпрос номер едно" за обсъждане с президента на САЩ Джо Байдън е "глобалната сигурност и гарантирането, че сме в състояние колективно да се справим с руската агресия". Очаква се двойката да се срещне в сряда, когато световните лидери се събират в централата на ООН.

Търговското споразумение между САЩ и Обединеното кралство някога беше обявено за награда след Брекзит от политиците в Лондон. Обаче перспективата за него вече изглежда, като далечна перспектива. Британското правителство отдавна контролира очакванията си в тази област, но коментарите на Тръс бяха най-откровеното признание, че подобно споразумение е извън обсега им.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тая

    10 1 Отговор
    па с голямата кошница ама бай биде е щедър към зелковците и изгладнелите чаавета
  • 2 Пловдив

    16 2 Отговор
    Оказва се, че Борис Джонсън е лъгал повече дори и от Бойко Борисов!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.