Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Септември, 2022 23:20 2 684 14

Кремъл: Няма нужда от истерична реакция на обществото във връзка с мобилизацията

  • русия-
  • кремъл-
  • дмитрий песков-
  • владимир путин-
  • украйна

В сряда Владимир Путин обяви, че най-малко 300 000 резервисти ще бъдат призовани под знамената, за да се включат в започналата през февруари инвазия в съседната на Русия Украйна

Кремъл: Няма нужда от истерична реакция на обществото във връзка с мобилизацията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не е необходимо обществото да реагира "истерично" на мобилизацията на резервисти за участие в бойните действия в Украйна, съобщи ДПА.

В сряда Путин обяви, че най-малко 300 000 резервисти ще бъдат призовани под знамената, за да се включат в започналата през февруари инвазия в съседната на Русия страна.

Още новини от Украйна

Новината предизвика редки антивоенни протести в множество градове и паника сред руските мъже. Широко разпространени са случаите с руснаци, които бързо резервират еднопосочни полети или се отправят към държави като Финландия и Казахстан.

Напускането на страната се разглежда като заплаха за руската икономика, както и за отслабващата военна машина на Путин в Украйна, посочва ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче отхвърли опасенията на обществеността.

"По някакъв начин може да се разбере, че в първите часове след обявяването и дори в първия ден имаше истерична, изключително емоционална реакция, защото наистина нямаше достатъчно информация", каза той.

През изминалите дни обаче правителството разпространи повече информация и създаде горещи телефонни линии, за да отговаря на въпроси, допълни той.

Днес руското министерство на отбраната предостави нови подробности за това кои мъже няма да бъдат засегнати от мобилизацията.

Специалистите в областта на високите и информационните технологии, критично важните служители във финансовия сектор и членовете на държавните медии, които участват във военната пропаганда на Кремъл, не трябва да получават повиквателни, тъй като работят в професии, "опазващи системата", заяви министерството.

Ръководителят на Комисията по отбрана в руския парламент Андрей Картаполов обясни във връзка със заминаването на много мъже, че според закона за мобилизацията има забрана резервистите да напускат страната.

Тъй като обаче Путин е наредил "частична" мобилизация, законът не се прилага, каза той, и пътуванията в рамките на Русия и в чужбина са разрешени. Въпреки това Картаполов препоръча на резервистите, които не са сигурни дали подлежат на мибилизация, сами да отидат в наборната комисия, за да изяснят положението си.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецидивист

    17 0 Отговор
    Да бе , умрем да умрем !
  • 2 ТаУмВзе

    8 10 Отговор
    Плюс 100 000 Доброволци! Коя паника?

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сержант Пейн

    25 0 Отговор
    “Картаполов препоръча на резервистите, които не са сигурни дали подлежат на мибилизация, сами да отидат в наборната комисия, за да изяснят положението си” :)))))))). Я елате котенца при батко че да ви покажа фронта
  • 7 Да бе да

    12 5 Отговор
    "Картаполов препоръча на резервистите, които не са сигурни дали подлежат на мибилизация, сами да отидат в наборната комисия, за да изяснят положението си."

    Ситуацията е аз идвам вълчо изял ме😁
    По думите на един наш сънародник , назряла е лош! Бойко и къде са яхтичките бе , нали казваше че там където има тръби няма война?
    Бай Ставри има нужда от организатор с опит , ти пИчелиш защото си с пожарогасител ! Честито
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КартаМногоПолов

    18 1 Отговор
    Пиян руснак,ей ти съвсем за трезви ни взе Бе,сами да идваме в капана
  • 10 Досега

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Къде бяха тия 100 хиляди доброволеца . Хахаха
    Това е поредната тъпа руска пропаганда . Хахаха
  • 11 Точно това

    19 2 Отговор
    членовете на държавните медии, които участват във военната пропаганда на Кремъл, не трябва да получават повиквателни, тъй като работят в професии, "опазващи системата", заяви министерството


    Хахаха , без коментар

    Досещай се сам , русофилче .
    Опазвай системара хахаха
  • 12 Хм Хм

    7 1 Отговор
    "Картаполов препоръча на резервистите, които не са сигурни дали подлежат на мобилизация, сами да отидат в наборната комисия, за да изяснят положението си."

    И почвам да бегам, бате...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Честно,

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Справедливия":

    Събитията са толкова напреднали и усложнени, че ти очевидно не си в час. Простено ти е, защото още не ти е дошло до главата. Но скоро и това ще се случи. Тогава ще ти светне кой прав-кой крив
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания