Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 18:53 1 141 7

Монголия няма да отказва престой на руснаци

  • монголия-
  • русия-
  • мобилизация-
  • украйна-
  • владимир путин

Съгласно Закона за правния статут на чужденците и визовия правилник на Монголия престоят на чужденец без виза може да бъде удължен еднократно за 30 дни

Монголия няма да отказва престой на руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Имиграционната агенция на Монголия реши да издаде разрешения за пребиваване на всички руски граждани, които са подали такива молби в агенцията, съобщава "Централна Азия".

Съобщава се, че от 21 септември насам 6268 руски граждани са преминали границата през пункта Алтанбулаг. От 21 до 29 септември престоят и визите на 748 руски граждани в Монголия са били удължени. Освен това повече от 1000 граждани са били консултирани за получаването на разрешения за пребиваване и удължаването на престоя им в Монголия.

Заради ситуацията в Русия гражданите на тази страна масово идват в нашата страна, се казва в изявление на агенцията. Само за един ден около 160 граждани са подновили визите си за престой от 30 дни.

Руските и монголските граждани могат да пътуват без виза за 30 дни в двете посоки. В случай на дългосрочно пребиваване трябва да се получи съответната категория виза преди влизане в страната. Дългосрочно пребиваване се предоставя въз основа на получаване на съответната категория виза.

Съгласно Закона за правния статут на чужденците и визовия правилник на Монголия престоят на чужденец без виза може да бъде удължен еднократно за 30 дни.

Припомняме, подобни решения вече обявиха и други съседни на Русия страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    8 2 Отговор
    Руски туристи само в Монголия. Светът ще миряса от тези нахалитети.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Д Петров

    2 0 Отговор
    петърчо - величкото, да затваря границите, че космическите му войски, налазиха галактиката!
  • 4 Дархин

    7 2 Отговор
    Ошанките вече си купуват юрти и ще пасат тревица.
  • 5 Линкълн

    3 1 Отговор
    Монголия няма да отказва на Северна Монголия
  • 6 Ммм...да

    3 2 Отговор
    Много хитър план на Путин, да види на кой,колко му дреме за Русия.В началото на специалната операция,нарече,че е заобиколен от предатели.
  • 7 АРИЕЦ

    2 3 Отговор
    Ами как да отказва те са си първи брачеди с блатниците рашки,сега ще им дадат по един кон и една юрта и завръщане обратно към корените си,само с антифриза ще им е проблем ,че в Монголия хората не го пият като блатниците рашки !!!