Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 16:24 1 156 11

Зад Океана! Проучване показва предимство на републиканците пред демократите преди междинните избори в САЩ

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Четиридесет процента от регистрираните гласоподаватели заявяват, че републиканците са партията, способна да се справи с имиграцията, в сравнение с 32%, които смятат, че по-добрият избор в това отношение са демократите

Зад Океана! Проучване показва предимство на републиканците пред демократите преди междинните избори в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските избиратели предпочитат републиканците пред демократите за решаване на проблемите с имиграцията и престъпността, а това означава, че значението, което републиканците придават на сигурността по границата и справянето с престъпността може да им помогне на междинните избори на 8 ноември, показва проучване на Ройтерс/Ипсос.

Проучването, осъществено между 27 септември и 3 октомври, подчертава предимствата на Републиканската партия преди изборите, за които тя се очертава като фаворит да спечели контрола над Камарата на представителите, а може би и в Сената (двете камари в Конгреса на САЩ).

Четиридесет процента от регистрираните гласоподаватели заявяват, че републиканците са партията, способна да се справи с имиграцията, в сравнение с 32%, които смятат, че по-добрият избор в това отношение са демократите.

За решаване на проблемите с престъпността 39% избират републиканците, а 30% -демократите. Останалите са отговорили, че не знаят, избрали са друга партия или независими кандидати.

Въпреки че високото равнище на инфлацията остава основната причина за безпокойство за американските избиратели, престъпността и имиграцията се смятат за важни теми за мотивиране на основните избиратели на републиканците да излязат и да гласуват, както и за привличане на гласове от независимите и умерените демократи.

Като цяло в проучването 30% от регистрираните гласоподаватели заявяват, че основната им грижа е инфлацията, 5% са избрали имиграцията, а 4% посочват престъпността.

Има някои признаци, че престъпността и имиграцията – включително нелегалната имиграция - се увеличават.

Публикувано миналия месец проучване показва, че броят на убийствата е намалял през първата половина на 2022 г. в сравнение с 12 месеца по-рано, но грабежите и нападенията са се увеличили.

Делът на родените в чужбина от населението на САЩ се е увеличил до 14,3% през 2021 г., което е най-високото ниво от началото на 1900 г., докато арестите на мигранти, опитващи се да преминат американско-мексиканската граница, се увеличиха до рекордно високи числа от встъпването в длъжност на президента демократ Джо Байдън през 2021 г.

Предимството на републиканците поради отношението им към престъпността и имиграцията е най-силно изразено сред някои от основните групи от електората на партията, като например неиспаноезичните бели без висше образование. Сред тези респонденти в проучването на Ройтерс/Ипсос делът на подкрепящите републиканците е два пъти по-голям, отколкото този на подкрепящите демократите.

Но силата на републиканците се простира далеч отвъд тази демографска група група.

Сред жените, които са заявили, че живеят в предградията - група, която изигра решаваща роля в последните избори в САЩ - републиканците водят пред демократите със седем процента по отношение на имиграцията и с 8% по отношение на престъпността.

Хората с висше образование - основна група от подкрепящите демократите избиратели – по въпросите за имиграцията са избирали по-често демократите. Но те са почти поравно разделени между двете партии по въпросите на престъпността.

Политически стратези и от двете партии казват, че републиканците използват безпокойството на някои избиратели относно престъпността и имиграцията отчасти, за да противодействат на силните позиции на демократите в областта на абортите, след решението от юни на доминирания от консерваторите Върховен съд на САЩ, което отмени конституционното право на аборт. Шест процента от регистрираните гласоподаватели в проучването посочват промяната на законите за абортите като тяхна основна грижа.

Проучването на Ройтерс/Ипсос показва, че жените от предградията са предпочели демократите пред републиканците в съотношение 40% към 24% по въпроса за абортите.

В онлайн проучването са участвали 4415 души от цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амиии

    17 0 Отговор
    Републиканците спечелиха последните президентски избори, но демократите с фалшификация им ги откраднаха.
  • 2 Име

    11 0 Отговор
    И там е голяма демокрация, избираш между две партии. Свобода да искаш! В Раша и Китай поне е ясно, че е една, тук даже не знаеш колко са. А разлика няма, все са си едни. Колко различни начини за налагане на диктатуродемокрация.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХиХа

    4 0 Отговор
    Цимбулин ши риве няма вече химарита, ще се бият с магарита
  • 5 Аршлох

    9 0 Отговор
    Бай Пън да заминава да се здрависва с призраци и да се връща бай Дончо,че нещата отидоха в батака.
  • 6 Оруел 1984

    8 1 Отговор
    След катастрофалното управление на демократите и сламения им човек в БД, съсипвайки не само САЩ но и света, това се очакваше. Дори резултатите от проучванията са позанижени! Проблема обаче е в това, че Тръмп не успя да прочисти достатъчно РПартия от внедрени риновци. Ще стане както британцита бяха преметнати след БРЕКСИТ, като им сложиха "консерватори"-глобалисти назначени от Клаус Шваб.....и така до пълна победа на Новия Световен Ред.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вангелий Жабарски

    1 0 Отговор
    В рамките на 2-3 години след тези избори на 08.11, в САЩ ще се вихри ожесточена гражданска война. Просто трябва да оцелеем, докато това започне.
  • 11 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Мисира Анатоли е безмозъчен тъпунгeр !