Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Октомври, 2022 08:00 2 370 48

Путин блъфира с ядрените си заплахи

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ядрено оръжие-
  • сергей грабски

Изявленията на руския президент са политическа игра

Путин блъфира с ядрените си заплахи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военният експерт Сергей Грабски е убеден, че заплахите на руския диктатор Владимир Путин за използване на ядрено оръжие не са нищо повече от блъф. Той каза това в интервю за FreeДом.

По-рано медии съобщиха, че влак, управляван от руския таен ядрен отдел, е бил забелязан в централна Русия да се движи към Украйна. Този ход се разглежда като форма на сигнал към Запада, че Москва ескалира или се готви за учение за стратегическо възпиране. Влакът, забелязан в централна Русия, е свързан с 12-та главна дирекция на руското министерство на отбраната, отговорно за ядрените боеприпаси, тяхното съхранение, поддръжка, транспортиране.

Още новини от Украйна

„Това е изключително политическа игра. Най-простият пример за спиране на тези разговори е, че Русия никога не е тествала ядрено оръжие в цялата си история като Руска федерация. Никога. Всички тези приказки за преместване на ядрени съоръжения звучат като ядрен блъф, “, казва Грабски.

Експертът подчертава още, че използването на ядрени компоненти, както във военната сфера, така и в енергетиката, е сериозно контролирано и наблюдавано. „Всяко движение, което е различно от нормалните оперативни дейности, предизвиква ясна и незабавна реакция“, отбелязва Грабски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-юаймуна

    17 18 Отговор
    Най-накрая всички видяха, че таксиджията е невменяем.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    14 14 Отговор
    Путин е като покерджия който заложи цялата държава на 2 и 7 рязлично бои.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пред целия свят

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "Смешник":

    Голяма мъка ти е напоследък, че ви лъснаха съдраните гащи.

    Коментиран от #11

  • 7 Аршлох

    20 8 Отговор
    Военният експерт Серхий Граб,някакъв у к роп бил казъл.Абе тези лъжат повече и от македонците.
  • 8 ПУТИН В ШОК

    10 15 Отговор
    Аз пък ще го призная Путин да натисне бутона ама нещо не му СТИСКА май😄😄😄
  • 9 Псевдоним

    14 7 Отговор
    Такива изказвания са несериозни и безотговорни. Да определяш като блъф подобно нещо трябва да не си никакъв военен експерт, а най-обикновен чиновник.
  • 10 Дааааам…

    21 3 Отговор
    Ще видим, ще видим. Някои пък няма да видят. И така.
  • 11 Смешник

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пред целия свят":

    На кой? Ако имаш с какво да мислиш щеше да мислиш ,но явно нямаш.

    Коментиран от #13

  • 12 Путин

    6 8 Отговор
    Дугин, извинявай, че сме милиционери.
  • 13 Хаха

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Смешник":

    Лъснаха ви милиционерски гащи. Мислителю.
  • 14 Реалист

    19 9 Отговор
    Вече едва ли! Вчера Южна Корея едва не си спретна сама на себе си една ядрена гъба. Защо мислите, че тази информация ви се спестява от бг медиите? Вчера мили сънародници, Северна Корея метна ракета през цяла Япония та чак до бреговете на САЩ. В отговор Южна Корея изстреля ядрена ракета. Правилно четете, ядрена! С ядрена глава. Но така я изтреляли, че ракетата паднала на територията на Южна Корея и само гаф в детонатора е спасил южно корейците от това да се савоизпържат с атомна бомба. Разбирате ли какво е станало вчера? Южна Корея използва атомна бомба. Сетете се под вещото ръководство на кой! И след вчера мислите че Путин няма да ползва атомно оръжие? До онзи ден може и да сте били прави. Но след вчера.... сори! Ще ползва. При това с работещи детонатори.

    Коментиран от #16, #25, #28, #37, #38

  • 15 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    8 7 Отговор
    Ядрената заплаха е само за Запада да не прекалява с доставките на оръжия, не се отнасят до бедна изстрадала Украйна, която намери Сили и Мъжество да мачка "асвабадителите". Не съм гледал сводките, но нищо чудно Херсон вече да е паднал ? ))
  • 16 Цецо

    14 12 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Милиционер, Южна Корея няма ядрени оръжия. Седни си, двойка.

    Коментиран от #17, #23, #26, #27

  • 17 Реалист

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "Цецо":

    С удоволствие ще седна ако беше прав. Това, което ти казвам бе обявено в новините на Си Ен Ен. Казваш че американците лъжат? Не виждам какъв интерес имат да лъжат. А и Ал Джазира и китайската телевизия също съобщиха за случая. Използваха израза, бомба с ядрена глава. Това е ядрено оръжие както и да го гледаш. Не знам кой какво има, знам какво казват различните новинарски агенции. А то е, Южна Корея изстреля бомба с ядрена глава по Северна Корея и тя падна на територията на Южна. За щастие ядрената глава не се взриви поради засечка. Но паниката в Южна Корея е била неописуема. Три агенции, независими една от друга го отразиха, но тук е блажена тишина!

    Коментиран от #32

  • 18 Анализатор

    8 16 Отговор
    Путин вече е в деменция и е забравил кое копче да натиснете.
    Началникът на генералния щаб, който трябва да потвърди е вечно пияни..
    Ракетите са ръждясали. Спътниците падат.
    Русия се разпада...

    Коментиран от #21, #30

  • 19 ха ха

    5 2 Отговор
    да бе да , ама не разчитайте че няма да го ползват
  • 20 Дразнете ги още

    11 3 Отговор
    И ще видите какво са... Блъф било?
    Ами когато има все повече и повече загуби, когато всички от т.н. "запад" истерично искат Русия да умре, рано или късно няма да остане нищо друго, освен ядрените куфарчета и най-накрая в ада ще си правят после анализите, било ли блъф или не.
  • 21 позеленял

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анализатор":

    верно си анаЛизарор
  • 22 Мишел

    9 3 Отговор
    Путин е абсолютно наясно, че ядрения взрив е решение, към което го тласкат НатО и Украйна. Засега се стреми да намери други начини да завърши успешно специалната операция, но това ще се измени при удари с далекобойни оръжия върху руски територии , към които САЩ насърчават и подпомагат Украйна . Защото това вече е война, при която всеки ползва цялото оръжие, с което разполага.
    При сегашната ситуация с ядрените арсенали, на ядрен удар в Украйна, НатО ще отговори само с думи, НОИ ще се замисли дали да подкрепят с оръжия Украйна.

    Коментиран от #33

  • 23 Смешник

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Цецо":

    Ти с вестници ли се занимавал в час,или се скрил да шмъркаш и пак си избягал от час?
  • 24 За какво им е

    13 4 Отговор
    да тестват. Без такива излишни мероприятия, краваристан са още в предучилищна. Са мо се чешат по червените вратове. Я да питаме Норвегия...при последна проба на "Сектор-6" или така наречения "Посейдон". Със заряд колкото само да се види какво ще стане, се е получила светлина засечена на над 1000 км. Ударнаълна над 500км. И то без нищо. А сека са оборудвани със 100Мт. 500м цунами, град като Ню Йорк от бреговата ивица към сушата, до 100км е поле. Иначе 4-500 км . Само това ли. Торпедото може да обикаля до безкрай под вода и да развива скорост от 100 възла или малко над 180км. Има МаТрЯл. Четете.
  • 25 Има трета сила

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Колкото и ненормални да звучи. Това са някакъв разум, не е от нашата планета или нашата времева линия. Те се опитват да ни спасят, понеже сме луди. Ако се взривят всичките атомни заряди, цялата планета ще измрем. 1967 г 6 атомни ракети на САЩ са били също спрямо от тази 3-та сила, да не отидат във Виетнам. НО, Но... Ние не можем да знаем напълно, какво точно са целите на тези, които нямат земен произход? Понякога те са се намесвали и като са включвали целите съоръжения и без хората и в последния момент са ги изключвали...
  • 26 111

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Цецо":

    Слушай учителката и не чети вестници в час да не вземат да те вдигнат у да говориш още по големи глупости от това правиш тук
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мишел

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Напълно нереални, реалист. На този етап САЩ не биха разрешили на Южна Корея да изстреля ракета с конвенционална бойна глава срещу Северна Корея, камо ли с ядрена бойна глава.

    Коментиран от #34

  • 29 Хахс

    8 1 Отговор
    Ммм да бе той за това онази вечер изкара топлите щот блъфира, а те само за парада до сега се изкараха. Има клипове бол в мрежата
  • 30 Даваш желаното

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анализатор":

    За действителност. Това важи повече за деменцията Бай Дзън. Ако по това съдиш, ти сащ са в много по-неизгодна позиция.
    Сащ ще умре и ти съвсем скоро. Те гръмнаха тръбите на СП1 и СП2. Русия не в забравила. Май, май скоро ще се сгреят първо сащиянците и британците а след това ще се охладят в студената вода....
    Много сте заблудени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Смешник

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Какво му обясняваш на този от 9 б клас ,остави го да си гледа училището .Информацията е точно така ,но вината се прехвърля на Южна Корея уж ,но е истреляна от американска подводница по време на учение между двете държави Аз отдавна им пиша и ги признават американците,не някой друг,че Русия е заменила ядрения си арсенал на 70% ,а Сащ на едва 3-4% и всичко ядрени оръжия на САЩ са над 50 години,тоез,почти негодни или със съмнителна годност .

    Коментиран от #36

  • 33 Да, така е

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Мишел":

    Руснаците в момента са най-разумните.
    Кокошките в Европа не разбират, че фащ ни тласкат да воюваме ние тука с Русия и да измре Европа за тях. От друга страна и обикновенните хора в Русия не искат да ходят на война. Ако Русия остане без подкрепа, губи на фронта от обединените сили на НАТО в Украйна, то какво остава? Посейдоните и РВСН... За съжаление малко остава животец...
  • 34 Грешка си

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мишел":

    На Фащ и двете Кореи са им едно и също. Ако умрат двете, но те там, зад голямата локва не са засегнати, само ще се радват. И същото важи за тъпанарите в Европа. Нека си се радват на желанието на САЩ да унищожи Русия. Но те искат НИЕ тука, Европа да свърши тази работа, като европейците измрат за тях.
    Така че, не се хващайте на плоските лъжи ..
  • 35 Васил

    2 6 Отговор
    Путлер е на ясно че ако използва ядрено оръжие Москва и много други градове ще са в миналото за 3-4 века просто ще престане да съществува Русия.

    Коментиран от #39, #42

  • 36 Точно така

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Смешник":

    Преди години Русия започна първо от това. Обновиха си стратегическия арсенал първо. Но не остана много време за конвенционални оръжия. И виждаме, че конвенционалните им не се справят добре. А и хората не разбират там, защо е тази война. Не успяха да ги убедят, че целия колективен запад сега иска да се отърве от Русия. Еми рано или късно идва ядрения апокалипсис, за съжаление . Някои в САЩ много силно го искат, понеже са фалирали и за тях да останат без пари и власт, си е "ядрен апокалипсис". ,За това трябва всички други да измрат с тях.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 А ти и подобните

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Васил":

    Не сте наясно, че Русия няма да умре, а вие да сте останали. Същото важи за ФАЩ и неделната Британия...
  • 40 мдааа

    6 0 Отговор
    Еееех ако на запад имаше поне един способен и умен политик с Toпки, както Путин, то светът щеше да е рай, щеше да има мир и разбирателство между народите за много години напред!!!
    А то брате на запад само ckлерози, жeHдъpи които ... обръгнати от вроден страх и безсилие стават злобни и агресивни!!!!
    В Европа и света има дефицит на качествени управляващи. Една „велика“ държава като САЩ се управлява от демент. Канада от потомствен министър председател дето ходи по гей партита. Франция от лице което в медицината би определено като геронтофил. Във Великобритания беше един клоун, който дори не може да си среши косата. Европа от асистент лекар гинеколог. Германия от наследник на офицер от СС. Финландия от мома с неизживяно детство която за неините 36 години ще взима съдбовни решения за Финландия? И с всичкото това искате да се съобразява човек като Путин или съвременен Китай?
  • 41 АноН

    3 0 Отговор
    Айде, айде.. Всички разбрахме, че Путин не Блъфира.
    Путин: Това не е Блъф!

    Коментиран от #43

  • 42 Мишел

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Васил":

    През 2021 г. Пентагонът излезе с доклад, в който прогнозира, че при ядрена война с Русия , САЩ разбира се побеждават😄, но с цената на 85-95%от цивилното население, а победената Русия губи 40-45% от населението си( Ефектът е от мегаполисите.).
  • 43 Ако го притиснат

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "АноН":

    Силно до стената отвън, а и самите руснаци вътре в страната не искат да воюват, то какво му остава, ако не иска да предаде Русия в краката на дядо ти Ротшилд и Сорос?
    Ядрената триада. Все да не е , поне 300 от всичките над 6000 ядрени ракети ще отидат до целите в САЩ и там деменциите най-после ще се освободят от мъките си, на изкукали старци, с много пари и без много акъл...Ама и защо всички други да умрат с тях?..
  • 44 Гари Каспаров

    0 2 Отговор
    След края на тази война, Русия ще е изправена пред дилемата-Китайска провинция, или на килимчето в Брюксел!
  • 45 нормален

    0 0 Отговор
    Абе знам само едно не дразнете голямата мечка като нищо може да използва ядрено оръжие и то е съвсем нормално при това наливане на оръжие в украйна
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Васил

    0 0 Отговор
    Абе интересно ми е ако пиша хвалебствия за зеленски, дали ще ми публикувате
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания