Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Октомври, 2022 12:51 4 160 81

Ако се използва тактическо ядрено оръжие, то ще е над Киев или Западна Украйна

  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие-
  • ядрени бомби-
  • киев-
  • володимир зеленски-
  • герхард мангот

Путин заплашва да използва ядрено оръжие още от началото на войната

Ако се използва тактическо ядрено оръжие, то ще е над Киев или Западна Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Путин заплашва да използва ядрено оръжие още от началото на войната, но през последните дни още повече набляга на тази заплаха. Разочароващият за Русия ход на войната ли промени същността на заплахата?

Герхард Мангот: Възпиращ ефект, на какъвто Путин се надяваше поне в началото, за да не се намесва Западът в конфликта, нямаше. Сега Русия е във фаза на постоянни военни поражения, отстъпва и изглежда едва ли е в състояние да се противопостави на настъпващите украински части. Ето защо сега тези заплахи са различни - когато в Русия дори елитът все повече мисли за вероятността тази война да бъде загубена.

Към кого всъщност са насочени актуалните заплахи на Путин?

Г. Мангот: В момента тези ядрени заплахи са мотивирани от желанието да бъдат разтревожени хората на Запад - за да отслабне подкрепата, особено за доставките на оръжие за Украйна. Но те целят и да накарат правителствата на западните държави да осъзнаят риска от ескалация, за да си зададат въпроса: какво сме готови да рискуваме за украинска победа над Русия?

Ако бъдат използвани ядрени оръжия, къде би се случило това?

Г. Мангот: Бих могъл да си представя изпитание на тактическо ядрено оръжие в нарушение на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити от 1996-а година, който Русия ратифицира. Това би била детонация или на полигон на руска територия като Камчатка, или в Черно море, или във въздуха над Черно море, за да се даде още по-ясен сигнал на Украйна и Запада: прекратяване на военните действия сега или ще се стигне до масово използване на ядрени оръжия.

Ако Западът и Украйна не бъдат възпрени, е възможно да се използват такива оръжия. Но не на фронтовата линия, защото това би застрашило и руските войски и не би осигурило ясно военно предимство, а по-скоро в западната част на Украйна или над Киев. Но засега това са само предположения.

Принципът на възпиране е свързан със знанието, че всяко използване на ядрено оръжие в крайна сметка води до взаимно унищожение. Загърбен ли е вече този принцип?

Г. Мангот: Да, защото Западът дава знак, че няма да позволи Русия да го изнудва с ядрени оръжия, няма да се откаже от ангажимента си към Украйна под формата на оръжейни доставки и няма да се опита да повлияе на украинското правителство да се съгласи на преговори за прекратяване на огъня. Възпирането е нарушено. За първи път след Кубинската криза от 1962-а година преднамереното използване на ядрени оръжия е реална заплаха.

Путин каза и, че прецедентът е създаден отдавна от САЩ в Хирошима и Нагасаки.

Г. Мангот: Това е много важна част от речта му от 30-и септември. В нея Путин разкритикува използването на ядрени оръжия от САЩ в края на Втората световна война и така всъщност косвено се обявява срещу използването на ядрени оръжия по време на война. Но това е оптимистичната интерпретация на речта. Песимистичното тълкуване се отнася до изречението, че САЩ са създали прецедент. За прецедент се говори само ако някой иска да подражава на такова поведение, т.е. да използва ядрено оръжие.

Рисковете за Путин са огромни - във вътрешен план политическият елит се съпротивява срещу подобна ескалация, а в международен план, разбира се, реакцията на Запада със санкции или конвенционални атаки и глобалната изолация на Русия след използването на такова оръжие. Възможно е косвените поддръжници на Русия - Китай и Индия, но и много други държави от региона на Африка, арабските страни, Латинска Америка и Югоизточна Азия, да осъдят ясно това действие.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки си пожелава ум и ...

    17 7 Отговор
    Глупоста е равномерно разпределена между всички хомо сапиенс. Във всеки "избухва" проява на глупост, но в някои процентът на "избухванията" е безпрецедентно висок.

    Коментиран от #12, #76

  • 2 Пич

    49 10 Отговор
    Глупости ! Ако руснаците използват ядрени оръжия в Украйна , това значи , да създадат зони , които ще пречат на самите тях , да настъпват ! Толкова за експертите !!!

    Коментиран от #9

  • 3 бабка вофка дафай

    25 10 Отговор
    че наще русяфиле искат да текат като йонни потоци 😃
  • 4 !!!?

    10 16 Отговор
    Путин е в цугцванг !

  • 5 не баш

    24 22 Отговор
    по на запад бива да играе по командните центрове из полша германия франция италия острова а за краварника направо с големите междуконтинентални ракети
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хахаха

    26 28 Отговор
    Ако Путин има неблагоразумието да използва каквото и да било, ядрено оръжие в Украйна, ще рискува моментален мощен конвенционален удар от САЩ! Те вече му го заявиха неколкократно, по всякакви канали и начини, така че, не ми се вярва да е толкова изтрещял!

    Коментиран от #35

  • 8 Америка

    11 25 Отговор
    Моля ви се руснаци нападнете Украйна. Моля ви се руснаци използвайте ядрено оръжие.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян

    21 15 Отговор
    Дано вяръра задуха на североизток към москва ако ще гърмят атома - ядрения взрив ще унищожи един квартал а вятъра с гъбата ще унищожи цяла москва
  • 11 Владимир Путин

    21 3 Отговор
    Абе искам ама нямам желание
  • 12 Тра ла ла

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Всеки си пожелава ум и ...":

    Руснаците са ваксинирани срещу радиация те и затова като им стане скучно от време на време си стрелят по атомната централа запорожие
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 факт а не фатки

    10 7 Отговор
    "във вътрешен план политическият елит се съпротивява срещу подобна ескалация" Не зная къв е този Мангот или "О майн гот" но вътрешнополитическата обстановка в Русия силно му бяга . Хората са уморени и си задават единствено въпроса кога най после ще започне наистина да използва това което има . Естествено че никой не говори за ядрено оръжие при положение че има свръх точни ракети и все още никой не е видял в действие нито нови танкове нито нови самолети .

    Коментиран от #65

  • 15 Няма да е така

    12 9 Отговор
    По-скоро вече ще се започне със стратегическото си то от Фащ и Британия .. след това ще има отговор от подводниците им към Русия, а след това системата Периметър ще довърши Европа, Британия и фащ...
    Това з съжаление е вече почти реален сценарии...
    Малко преди да се започне, всичките натовски спътници ще дадат фира. Много от съоръженията на НАТОто не могат без данни от техните спътници. За това Русия секунди преди да изпрати опасните оръжия, ще им удари и спътниците .

    Коментиран от #21, #28

  • 16 Хихихи..

    9 7 Отговор
    Много ясно,Вовата ако реши да фърли Атома,на Запад ще е,възможно най-на Запад..А шляхтата кво прай,събира ли съчки за Зимата,лето Господне 2022-2023? Щото много Зими са напред,нема да е само Тая..
  • 17 кирил

    17 6 Отговор
    Ако се използва, първият изпържен ще е този който даде заповед.
    Никакъв бункер няма да го спаси

    Коментиран от #23

  • 18 я да помислим...

    15 0 Отговор
    Киев е само на 96 км. по права линия от Беларус, а западна Украйна граничи само с територии на членки на НАТО. Не знам дали има глупак, който да си сложи такъв таралеж в гащите и да използва оръжие, което може да нанася поражения на стотици и даже хиляди километри, а в зависимост от атмосферните аномалии посоката на действие може да се насочи и към собствената армия или държава.
  • 19 Таумвзе сатъра на козлудуй от язовеца

    12 0 Отговор
    Не е зле да се помни че който нож вади, от нож такоата.
  • 20 Дипломат Чукчев

    7 1 Отговор
    Този чете мислите на Путин
    ".......по-скоро в западната част на Украйна или над Киев"
  • 21 Лягай си

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Няма да е така":

    Всичките спътници а?..ами частните? Разбира ти питката от война в космоса
    Руснаците ще трябва да изстрелват с години ракети но нашия ги оправя нещата тука

    Коментиран от #27, #40

  • 22 Баста 🇺🇦

    15 9 Отговор
    Може ли на Путин да му набият един дебел бор в задният двор?
  • 23 Хихихи..

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "кирил":

    Той в Бункера,ти в Мазето..Ганчоо..
  • 24 Жимбук Жимбукин

    2 3 Отговор
    Цапкам църни цошки
  • 25 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    12 9 Отговор
    До там ли допря "втората армия в света"? А какви мечти имаше в началото :"За два дни ще победим Украйна, за седмица сме на Ламанша"!

    Коментиран от #37

  • 26 кюмюря от Драгалевци

    2 5 Отговор
    Каква е разликата между Сталин и Путин ? Огромна , единия много повече се интересуваше за личния състав от колкото различната там "железария " а другия пресметлив нов капиталист брой "кинтите " които всеки ден излитат към укронацистките цели .
  • 27 соломон напасания

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лягай си":

    Според тебе защо Мъск се извъртя на 180 градуса ? Защото няма частни няма твои , няма мои когато е война има една цел победа и ако почне в такива мащаби навсякъде ще мирише на пърлено >......

    Коментиран от #44

  • 28 хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Няма да е така":

    Прекалено си се набълбукал с шизофренните съновидения на Соловьов:) Реалността е съвсем друга!

    Коментиран от #49

  • 29 Атомна бомба

    8 8 Отговор
    Над Киев ще е катастрофа за всички.
    Путин вече влезе в историята, като човека разширил най-много НАТО.
    Използва ли атома, може да се запише и като човека, закрил Русия 🧐

    Коментиран от #41

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    2 4 Отговор
    Ами ,разбира се .!.Над западен киев.е добре.Също.
  • 32 Уикипедия

    2 0 Отговор
    При първия тест на атола Бикини от 100 кораба потъват два веднага в епицентъра на взрива и после още 6 от повреди..тия кораби които са на разстояние повече от
    400 метра са изправни..понеже взрива е във атмосферата цялата радиация отива нагоре посока стратосферата и не остава на място..има различни видове атомни бомби..това е оръжие за масово поразяване на градове и население най-вече и по малко за поразяване на военни обекти
  • 33 Ноуей

    9 3 Отговор
    Няма да използват никакво ядрено оръжие на потенциално своя територия най-малкото до границите си при положение че имат много конвенционално което ще свърши работата от дойче веле сте гола вода
  • 34 стига глупости

    7 2 Отговор
    Путин не е луд! Първата ядрена ракета над Киев, втората ответна над Москва?!?!?
  • 35 Ок!!!!!

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "хахаха":

    Ако Путин има неблагоразумието да използва каквото и да е ядрено оръжие, то ще е над центъра за командване на Украйна - Северна Амерка! Понял?
    А, да не забравя :) и една бомба за Лондон:)

    Коментиран от #54

  • 36 Чичо ти

    5 4 Отговор
    зелето пак ви подвежда нещо не в западна украйна а в сащ
  • 37 Глупако ,

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    срещу Русия воюва целия западен свят , начело с САЩ и НАТО ! Това е и целта на краварите , накрая на Путин да му писне и да думне една хубава атомна бомба в Европа !
  • 38 оня

    1 0 Отговор
    Все "ако". СТИГА С ТАЗИ ТЪПА ПРОПАГАНДА!!!
  • 39 ген. ВАЗОВ

    11 5 Отговор
    И така, на пияните ватници ежеминутно трябва да се напомня, ЧЕ ПЪРВО ЩЕ ПОДПАЛЯТ СВОЯТА ЧЕРГА!
    МОСКВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗА ПО-МАЛКО ОТ СЕКУНДА, БАРАБАР С ИЗПЕРКАЛИЯ ПУТИН НАЧЕЛО И НЕГОВАТА БАНДА НЕКАДЪРНИЦИ!
    А, И ДА ПРИПОМНЯ, ЧЕ ПАРИТЕ И ЗЛАТОТО В ТРЕЗОРИТЕ ОСТАВАТ, НО ТЕ ЩЕ СПРЯГАТ ГЛАГОЛА ИЗПАРЯВАМ СЕ!
    ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ - ЧЕТЕТЕ!
    РУСИЯ Е ИЗПРАВЕНА СРЕЩУ ЦЕЛИЯ БОГАТ СВЯТ.
    НЕЙНАТА ИКОНОМИКА Е ПО-МАЛКА ОТ ТАЗИ НА ИТАЛИЯ.
    СЪЮЗНИЦИТЕ, НА КОИТО РАЗЧИТА СА КАТО ЮДА!
    ВЪВ 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ТЕ БЯХА ПОДПОМОГНАТИ ОТ САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ И Т. Н.
    АМИ СЕГА КОЙ ЩЕ ИМ ДОСТАВЯ ХРАНА, ОБОРУДВАНЕ, БОЕПРИПАСИ, САМОЛЕТИ, ТАНКОВЕ И ДР. ТЕХНИКА??????????
    ТОВА Е ВОЙНА, ОБЯВЕНА ОТ НЕНОРМАЛНИК !

    Коментиран от #42

  • 40 Няма частни

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лягай си":

    Доказано е че при детонация на повече от един спътник в тази орбита ще заминат всички спътници от осколките в орбитата... Така че ще е тотал щета и наши и ваши и частни..... И лесно става. Детонира няколко свои и другите заминават

    Коментиран от #51

  • 41 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Атомна бомба":

    първо ще удари българските заводи за оръжия защото няма никаква противоракетна отбрана ..като за проба
  • 42 Няма понятие по малко от секунда

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "ген. ВАЗОВ":

    Но за, няколко минути да... За тези минути ще бъде наредено на 6409 бойни глави да потеглят по предварително зададени координати. И света приключва. Дори да бъдат свалени и 80 процента... Което е невъзможно смятай колко са другите 20 процента.... 1300 бр.... При това има и такива по 5000 мг тона. Ще остане само Камчатка, частни от Сибир и яляска всичко от европейска Русия и всичко от Куба до Канада ще изгори. Кой го иска това чудо?

    Коментиран от #59

  • 43 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    6 6 Отговор
    Много си умен! "Краварите" карат психопата Путин да хвърли атомна бомба над Европа а те си стоят незасегнати в Америка! На психопата ясно бе казано, че само да се приготвят да хвърлят атомно бомба Русия ще престане да съществува.

    Коментиран от #47

  • 44 Мъск

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "соломон напасания":

    Не иска да бъде изпарен преди цялата Фащинария да е потънала в океаните... Лично той има доста от напечатеното и губи много, ако няма да има възможност да ги похарчи за кеф ..
    И все пак има повече в черепната кутия от много по-дъртите там пемпърси с изкуствените ченета...
  • 45 Охо-бохо

    4 6 Отговор
    Путин заплашва Англия и САЩ! Не се правете на луди! За Украйна няма нужда от ядрено оръжие. NATO вкара Русия в Украйна, а Русия иска и NATO да влезе в Украйна.

    Коментиран от #53

  • 46 Бесен - _Язовец

    6 4 Отговор
    Най-голяма чест за българският русофил ще бъде той и семейството му да загинат от руска ядрена ракета. Това ще ни гарантира директно отиване в путинославният рай!

    Коментиран от #57

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нурсултан Турбомагомедов

    5 3 Отговор
    Как чехите се бъзикат с Путин:

    Щели да строят БИРОПРОВОД, който ще се казва "Beer Stream 1/ Бирен Поток 1" от Прага до Калининградска област (Кьонигсберг). Тъй като биропроводът ще промени геополитическите сили в района, щели да направят референдум и Калининград ще се присъедини към Чехия под името Краловец. Наздраве!
  • 49 Ти па много

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "хахаха":

    Знаеш, каква е реалността? Доживях, някой тука да ми обясни "реалността"!!!
    Реалността е, че днес цялата тази птицеферма от "съюзи" се е разкудякала и си е въобразила, че могат ей-така да накарат Русия да се предаде на някакво си там украинци с няколко гаубици и подобно допотопно оръжие... Е, няма да стане... Както Урсула, така и други западни "министри, премиери, канцлери" и подобен офисен планктон не е видял живо оръжие и нямат представа изобщо, какво е положението в Русия и даже за техните си армии нищо не знаят.
    Хайде да ви видим, какво можете?
    Натикайте Русия с паплач по границите й, стреляйте по Крим и ще видите наистина, каква е "реалността"!!!

    Коментиран от #52

  • 50 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Тц тц тц":

    Много мултфилми си гледал!
  • 51 Лягай си

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Няма частни":

    Ве другарю не става точно така
    Космоса е точна наука не си тормозете главите с неща от които не разбирате
  • 52 Мадафака

    5 6 Отговор

    До коментар #49 от "Ти па много":

    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #61, #64

  • 53 Амиии

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "Охо-бохо":

    То Нато е в Укряйна.Натовски генерали, натовски наемници.... Ти кво искаш? Натовски войски? Ми то нема такива! Нашите стотина шкембелии ли са армия? Или американската с късите полички и прашки? За западняците нема кво да говорим. Единствената армия е турската! Но там Ердоган е наа друго мнение! Така, че армията на Нато под наименованието "доброволци" е в Украйна!
  • 54 От такива

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ок!!!!!":

    Малки заигравания няма много смисъл!!
    Ако си решил да се играеш с такова ОМП, няма смисъл да даваш възможност на врага, да ти отговаря... Бивш масово и така, че от тях само пустиня или океан да остане. Друг избор няма. За това Русия все още не се решава, понеже знае, какво означава това .. разните деменции, пемперси и Урсули НЕ знаят. За това се натискат, да умрат бързо ..
  • 55 Руските ZV. иne

    2 3 Отговор
    Са единствените, които плашат с непрестанно с употребата на ядрено оръжие!
  • 56 Хелфайър

    4 5 Отговор
    В момента в който другаря путен реши да натиска копчето ще влети един летящ гинсу и ще му остане само китката на дръжката на куфарчето
  • 57 хахаххаха

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бесен - _Язовец":

    Ти само продължавай да пишеш. И всичко ще е наред. Хората много ще заобичат познатите си русофили. Ще ги обичат както се обича чума.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Кой иска

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Няма понятие по малко от секунда":

    "Това чудо"??
    ЕС, Британия, ФАЩ.... Даже чак и Австралия даде оръжия на Киев "да победи Русия"!
    Урсулите, Бербоковете, Плавите, Зеления потник, деменцията, много генерали от ОТАН, и печатарите на зелената хартия, понеже не са военни експерти и не знаят, какво ги чака ..

    Коментиран от #62

  • 60 Сусо

    6 1 Отговор
    Мисля, че е крайно време да се сяда на масата! Докато не е станало късно!

    Коментиран от #67

  • 61 Ха ха ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мадафака":

    От кой? От акушерката Урсула ли? Ха ха ха ха, или от бай Джо? Толкова са ви промили мозъците с тая пропаганда, че не виждате реалността.
  • 62 Ухаа

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Кой иска":

    Нали сте сила бре..сега църкате че не ви ляга Украйна да ги биете..туй да не ти е световната федерация по кеч..реален живот и реално хвърчат руснаци на части

    Коментиран от #68

  • 63 Ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "Стивън Кинг":

    И да не е Путин, ще е Путин номер 2, но никога Елцин номер 2-любимеца на Запада!
  • 64 По-вероятно е

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мадафака":

    Фащ и техните васали да захапят гредата
    Изтрийте си го от главата, че Русия ще ви се предаде и ще си се извинява и след това ще я превърнете в помия на страна, както други "съюзници", да не ги назоваваме ...Няма как да стане. На власт в Русия сега е КГБ и те ще.си отмъстят и за развалянето на СССР и за всичките унижения до сега .. Гейм овер за ФАЩ и останалите обратни "съюзници"!!
  • 65 Тези...

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "факт а не фатки":

    Свръх точни ракети който никой не е видял...никой няма да види.
  • 66 Абе остави ги

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Тц тц тц":

    Тези нагло-саксонци и техни шпакли нямат представа, какво е мъртвата ръка!!!
    Тази система е била пусната на въоръжение 1986 г в СССР... Целта е била да има възмездие, ако някой се прави на хитър и с един залп, реши да унищожи изненадващо соцлагера. 90-те г я спряха, понеже уж бяха приятели Русия със запада. Но някъде около 2010 г, Русия пак я пусна на въоръжение и даже я подобриха. Сега системата е още по-надеждна и по-сигурно ще ги закопае всичките психопати с над 2 пола, но и милиони, може би милиарди други също ще захапят гредата...

    Коментиран от #81

  • 67 Ами в Русия

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Сусо":

    Вече казват, че наистина няма с кого да се преговаря нормално? Западнята вече са изкрейзили и искат големия сакатлък..
    Нали още по времето на Порошенко имаше Мински договори? И какво? Тези Окрайната не искаха да ги изпълнят, макар и да ги бяха подписали! Гарант за изпълнениетомом бяха Франция и Германия... НО, НО... Не се изпълниха и стигнахме сега до тука ..
    Референдуми и присъединяване, заплаха от тотална атомна война ..
  • 68 Хммм

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ухаа":

    Не се излагайте. Ако иска Русия ще изпепели Украйна, точно както САЩ избомбиха Ирак примерно! И Украйна с всичките натовски оръжия, наемници и генерали не може да й се противопостави. Но не това е целта на Русия! Затова се нарича операция а не война!
  • 69 енергетик

    5 1 Отговор
    Дааам, чета тука разни плоски промити мозъци как Путин и компания трябва да използват ядрено оръжие за покажат надмощие... и тям подобни идотизми и несмислици... Трябва човек да е абсолютен безмозъчен дебил, за да си мисли, че при започване на една ядрена война ЩЕ ИМА ОЦЕЛЕЛИ!!! При наличието на толкова много (хиляди) свръхмощни атомни и неутронни бомби, на крилати ракети с ядрени заряди, да не говорим за наличието на химическо и бактериолочиеско оръжие(което е не по-малко опасно или смъртоносно...), та при толкова ОМП, ако се използва дори и 25-30 процента е достатъчно да не оцелее никой никога на тази Планета! Набийте си го в кухите чугунените глави, че нито мазето с мезетата, нито някакви дупки в гората, нито дори бункери ще ви спасят! радиоактивния облак, който ще обхване земята, ще сее смъртоносна радиация поне няколко хиляди години напред... ИДИОТИ, ОПОМНЕТЕ СЕ И СПРЕТЕ ДА ПОКАЗВАТЕ КОЛКО СТЕ ТЪПИ И НЕГРАМОТНИ !!!

    Коментиран от #72

  • 70 2888

    4 1 Отговор
    Ако Путин натисне червения бутон то в Украйна ще се случи следното:
    Най-малко 15000 доброволци, жени и мъже ще си организират сексуална оргия в горичката до Киев. Всички желаещи могат да се включат, достатъчно е да имат лентичка на ръката. Всички са добре дошли.
    Ако мислите, че това е измислица то няколко пъти го гледам по украйнския канал FREEДОМ. Първо го пуснаха руснаците по първи канал, помислих, че е някаква измислица ама като гледах украйнската телевизия те го потвърждават вече два дни.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 2888

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "енергетик":

    При експлозия на една пета от ядрения арсенал на Русия и САЩ симулациите показват минимум 14 месеца денонощна температура на нашият географски пояс от -56 градуса по целзий. Прибавете липсата на ток и вода, радиация и липса на храна. Всичко ще замръзне, дори вътрешните тоалетни ще са буца лед. Никак не е комфортно. Следващите няколко години температурите ще се нормализират но колко оцелели ще им се радват. Радиацията ще продължи да бъде смъртоносна.

    Коментиран от #73, #77

  • 73 Амиии

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "2888":

    В Сибир при - 50-60 градуса си живеят и ядат сладолед:-)

    Коментиран от #74

  • 74 2888

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Амиии":

    Очаквах такъв отговор но това са несравними неща.
  • 75 Ами иди и го

    4 1 Отговор
    Кажи на Урсулите, Олафите, Бервоците, разниье натовци и подобните...
    "Набийте си го в кухите чугунените глави, че нито мазето с мезетата, нито някакви дупки в гората, нито дори бункери ще ви спасят! радиоактивния облак, който ще обхване земята, ще сее смъртоносна радиация поне няколко хиляди години напред..."
    Нет го знаем, ама Саш направила тази война и Сега те искат, да сё унищожи светът.
  • 76 Стойко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Всеки си пожелава ум и ...":

    Няма нужда от ЯБ. Както хАмериганците хвърлиха 30-ина бомби с графитен прах над електропроводите и подстанциите в Сърбия и оставиха северна и централна част без ток за няколко седмици.
  • 77 За протокола

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "2888":

    Оцелелите ще искат да са умрели.
    Запасите от храна и вода все някога ще свършат, а после?
    И на какво ще се радват оцелелите - на една пустиня?
    Кой и къде ще ги вози с яхтите им, със самолетите им, с лимузините им?
    Кой ще работи за тях, кой ще ги обслужва и въобще, какво ще правят?!?!?
    Пълна безсмислица.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Зевзека

    0 0 Отговор
    За кой пореден път го пишете това? Ако ви вярваме, то Путин би трябвало да има около 100 живота!
  • 80 Разум

    0 0 Отговор
    Вчера гледах руски военни анализи за това какво биха използвали в конфликта. Един от генералите им каза много ясно, че Русия не искат атомен апокалипсис, а искат да накарат НАТО да се отдръпне от границите им. Попитаха го ако НАТО не спре да въоръжава Украйна какъв е хода. И той каза, първо Цар Бомба. После ако не проумеят какво се казва ще има и по-страшно. Не ме разбирайте погрешно, но цяр бомба е достатъчно страшилище. Не е атом, но е равен на атом. В името на разума, спрете да въоръжавате Украйна.
  • 81 Разум

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Абе остави ги":

    Не само тази технология е опасна. Има още една, от 80те години е и е нова лазерна разработка. Смята се че Северна Корея се е сдобила с нея и я е използвала срещу Южна, когато юга прати ракета по тях преди няколко дни. Знаете какво стана. Още при излитането ракетата на южняците се заби на тяхна територия и само божието провидетие ги спаси от ядрен самовзрив. Макар че ако е тази технология, точно тя ги е спасила. Има способността да блокира вътрешните системи на ракетите. Използват дължината на светлината.
Новини по държави: