Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 20:40 7 737 183

Какво ще се случи, ако Путин почине внезапно

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев

Президентът е най-високопоставеният човек в държавата, на второ място е премиерът Мишустин, а на трето - Валентина Матвиенко, като председател на Съвета на федерацията

Какво ще се случи, ако Путин почине внезапно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия няма втори човек. Съвсем съзнателно Владимир Путин не е посочил свой "престолонаследник". Но какво ще се случи, ако руският президент почине внезапно или не може да изпълнява задълженията си?

Владимир Путин би могъл да управлява Русия до 2036 година. Автократът си подсигури това чрез поправките в конституцията, приети преди две години. През 2024 и 2030 той може да се кандидатира на президентските избори за пети и шести път. От години обаче се разпространяват най-различни слухове за здравословното състояние на руския президент. Предполага се, че той страда от тежка болест. Само че доказателства за това няма, посочва сайтът на германската новинарска телевизия NTV в обширна публикация по темата.

Едно все пак е сигурно: и Путин остарява. На 7 октомври той навърши 70 години и вече надхвърля средната продължителност на живота на мъжете в Русия, която е 67 години, пише още NTV.

Ако Путин не може да изпълнява задълженията си

На този фон вероятно някои се питат кой ще поеме управлението на Русия, ако Путин не може да изпълнява президентските си задължения. "Има се предвид внезапна кончина на Путин или неспособността той да изпълнява задълженията си поради други причини - например ако страда от тежка болест. Няма обаче точна дефиниция за това кога президентът не е способен да изпълнява задълженията си", обяснява Фабиан Буркхардт от Института за изследвания на Източна и Югоизточна Европа "Лайбниц", цитиран от NTV.

При внезапна кончина на руския президент за временен ръководител ще бъде назначен министър-председателят. От 2020 година това е Михаил Мишустин. Той ще се ползва "с почти всички правомощия, които има и Путин. Това включва например решението за използване на ядрени оръжия", обяснява Фабиан Буркхардт. Временният държавен глава обаче няма да има право да разпуска Думата, да свиква национални референдуми или да променя конституцията. В рамките на три месеца трябва да бъдат насрочени нови избори - от временния президент или от Централната избирателна комисия.

В Русия йерархията във властта е съвсем ясно определена, казва още Буркхард. "Президентът е най-високопоставеният човек в държавата, на второ място е премиерът Мишустин, а на трето - Валентина Матвиенко, като председател на Съвета на федерацията. Четвъртият човек в йерархията е председателят на Думата Вячеслав Володин."

Каква роля играе Медведев?

В страна като Русия обаче не е изключено и други да се опитат да вземат властта. Кои може да бъдат тези хора? Дмитрий Медведев, зам.-председателят на руския Съвет за държавна сигурност, вече бе президент на страната между 2008 и 2012. Тогава Путин все още нямаше право да се кандидатира за трети мандат след два последователни - правило, което бе премахнато. Медведев стана премиер след края на президентския си мандат. През 2020 специално за него беше създаден нов пост в органа за сигурност, съставен от най-важните лица в руската власт. В него влизат Путин, който го председателства, министърът на отбраната, външният министър и ръководителят на Руската национална гвардия.

"Същевременно Медведев е човек, за когото не е съвсем ясно дали е пети в йерархията, или в действителност е наравно с премиера", посочва Фабиан Буркхардт. "В тази връзка възниква въпросът дали Медведев също би претендирал за поста на временен президент в такава ситуация."

"Несигурността е част от властта на Путин"

Експертът казва, че има два реалистични сценария при евентуално овакантяване на президентското място. Според първия сценарий сред елитите ще възникне спор кой да наследи Путин. Правилата в конституцията вече няма да са валидни - защото никой няма да ги спазва. А някоя от фракциите може да си пробие път и да определи правилата и кандидатите за президентския вот.

Според втория сценарий всичко ще стане така, както е описано в конституцията. Тогава Мишустин ще стане временен президент и в рамките на три месеца ще има нови избори.

Кой ще наследи някой ден Путин на президентския пост - по тази тема може само да се спекулира, казва Буркхардт. За това "определено е и доста рано". Путин съвсем съзнателно не иска да има ясен "престолонаследник". Подобно правило за негов заместник би довело до конфликти, а Путин не иска подобно нещо. Това е и една от причините, поради които той управлява необезпокоявано от почти 23 години. "Несигурността е част от властта на Путин", казва пред NTV и политологът Йенс Зигерт от фондация "Хайнрих Бьол". "Всеки зависи от Путин по някакъв начин."

Какво е влиянието на службите за сигурност?

И британското седмично списание "Спектейтър" се спира на темата за наследника на Путин. Всички от най-високите управленчески етажи са близки до руския президент, но може ли някой от тях да определи негов наследник? И има ли някой сред тях, който би могъл да го замести, пита авторът на статията Оуен Матюс и отправя поглед към тесните връзки на Кремъл със службите за сигурност.

Чисто институционално Кремъл от години представлява разширение на Федералната служба за сигурност (ФСБ), пише Матюс и разяснява, че тримата най-влиятелни мъже в Русия днес са настоящи или бивши шефове на ФСБ - самият Путин, председателят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и настоящият ръководител на ФСБ Александър Бортников, които се познават още от средата на 1970-те. Те са работили заедно в продължение на близо половин век. Повечето от другите висши ръководители в Кремъл, като шефа на "Роснефт" Игор Сечин, шефа на външното разузнаване Сергей Наришкин и много други - произлизат от същия малък кръг. Част от него са и няколко други стари приятели на Путин от времето, в което е бил зам.-кмет на Санкт Петербург през 1990-те години.

Има ли кой да свали Путин?

Може да се каже, че ако съществува някакъв "колективен Путин", то той е съставен от малка група много тясно свързани параноични старци, чиято основна цел е да запазят богатството и властта си и да ги предадат на своите деца и протежета, пише авторът на "Спектейтър". През последните двайсет години кадрите от ФСБ продължиха не само да завземат части от държавния и частния бизнес в Русия, но и да превръщат децата си в министри. Имаше дори случаи на сключени "династични бракове", пише още Матюс.

На фона на силните служби за сигурност в Русия армията надали може да изиграе някаква роля по отношение на президента. В Русия армията не е играла решаваща политическа роля от времето след смъртта на Сталин. Тогава маршал Жуков на практика извършва преврат, като арестува и малко след това убива шефа на КГБ Лаврентий Берия. След този болезнен сблъсък между армията и тайната полиция, КГБ и ФСБ взимат сериозни мертки. Целта им: военните в Русия да нямат решаващ глас за вътрешната сигурност. Отчасти с подобен замисъл наскоро бе създадена и Руската национална гвардия, която също се оглавява от човек на КГБ - бившия телохранител на Путин Виктор Золотову, посочва "Спектейтър".

Сайтът на германския телевизионен канал NTV заключава: Президентът на Русия все още е на власт - отчасти благодарение на особените методи, с които я пази. В момента обаче неговата съдба зависи не само от здравето му, но и от хода на войната в Украйна. И ако нещата на фронта продължават да се развиват зле, в определен момент Путин ще се окаже изправен пред сериозни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    65 12 Отговор
    нищо особено-руснаците си остават същите
  • 2 Русофил

    45 16 Отговор
    Пуитн е вечен. Ако нещо случайно идват дъщерите или Кабаева.
  • 3 Баце

    95 15 Отговор
    А какво ще се случи ако Голямата бяла колиба се запали и на зелето им спре финансирането?

    Коментиран от #51

  • 4 Как , какво ?!!

    37 66 Отговор
    Светът ще си отдъхне ...
  • 5 Сталин

    97 18 Отговор
    Ако Путин почине ,идва шефа на "Вагнер", тогава си гответе вазелина

    Коментиран от #57, #119

  • 6 Олег

    46 12 Отговор
    Той е безсмъртен
  • 7 Ще има масови салюти

    22 60 Отговор
    В рассията
  • 8 Някой

    61 10 Отговор
    Ех, тези мечти... Амс, сметки без кръчмаря не се правят.
  • 9 Иванушка  🇷🇺

    68 8 Отговор
    Все ми се струва че ако някой ще умира внезапно то ще е Лимонадения Джо. Лимонадения.........заради цвета на бельото 😄😄😄

    Коментиран от #127

  • 10 12340

    35 2 Отговор
    д.в. ще се нас.ре залпово от радост!
  • 11 Херо Мустафа

    56 8 Отговор
    Какво ще стане ако Бойко Борисов почине внезапно?---Евроатлантическо правителство на ГЕРБ,ПП и ДБ.

    Коментиран от #26

  • 12 Сталин

    77 9 Отговор
    Западните пирати вече имат страхова психоза от Путин граничеща с паник атаки и нощни напикавания, затова истерично плюят по Путин всеки ден
  • 13 Редник

    68 10 Отговор
    Абсолютно нищо особено. Русия е предвидила всички възможни варианти, драги смешници.
  • 14 да питам

    12 42 Отговор
    Май натам отиват нещата ... Сигурно ще го починат , неговите ..
  • 15 Майна

    61 4 Отговор
    Тези са толкова жалки, заглавието ме разсмя...
    Наистина се убеждавам в деградацията на ,,демократичния свят,,
  • 16 ще дойде друг

    62 6 Отговор
    Ще дойде друг - по-войнствен и безсърдечен! Така че молете се за Путин!
  • 17 Половината путлераси

    10 35 Отговор
    Ще умрат от мъка
  • 18 Ксаниба

    41 5 Отговор
    Същото, ако Дойче зеле и западният свят починат внезапно!!!
  • 19 На първо време

    12 36 Отговор
    трябва да му се благодари , че анатемоса народа си за години напред.Този направи такива поразии на страната си , и народа си , че и най-големия им враг на руснаците не можеше да им ги причини по такъв съвършен начин както го направи Вова.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 То е ясно

    14 33 Отговор
    Много спасени деца много спасени бащи много щастие като цяло и за двете страни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Вирус

    42 6 Отговор
    Хахаха вкиснатото зеле ама много ви пречи този човек бе не вървят плановете май смешници
  • 23 Анализатор

    10 32 Отговор
    Ще го могилизират, ще му издигнат гробница/мавзолей и ще му се кланят като на свещена крава, нищо че е просто един сибирски галош...
    Пък ние ще го запомним като фашист с памперси...
    Само дано побърза.

    Коментиран от #36, #164

  • 24 Перо

    37 2 Отговор
    А Байдън на колко години е? Пак щял да се кандидатира,но няма да го огрее,заради Тръмп!
  • 25 ха ха хааа

    4 21 Отговор
    Те тука вече крепостнята ше изпрегне ... Дпе дава , Вова не дава ..
  • 26 Редник

    26 5 Отговор

    До коментар #11 от "Херо Мустафа":

    ....ще има ЗАРЯ до сутринта! Б.Б. далеч засенчи Костов по ограбването на България!!! Шампион!
  • 27 Кресна

    31 6 Отговор
    И какво ще се случи ако Байдън почине внезапно? И какво ще случи ако Сащ изчезне напълно? Мисля че тези два въпроса са много по интересни от това какво ще се случи ако Путин умре внезапно ,а и путине в добро здраве ,за разлика от Байдън.Фамти ще ви разкажа една приказка.Един мъж който нямал смелост ,бил грозен и при това и неук но и май важното страхлив .Имал си за съсед нормален мъж с хубава жена и нормално семейство.И този уникат все си мислил защо този има хубава жена аз не,дали тя си има любовник или не и какво ще стане ако съседа умре .Може да стане моя тогава съседката ама може и друг да я взе е ,ама въпроса сега е какво ще стане ако съседа умре и кой ще наследи съседката и вашата е точно същата и да умре Путин ще дойде по твърд по зъл и нищо общо с вашите мечти .

    Коментиран от #129

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роза

    15 3 Отговор
    Ако Путин почине внезапно,едни ще се радват,а други ще плачат!Интересно,кои ще бъдат повече-плачещите или радващите се?!Сериозна тема за размисъл!
  • 30 Да живее свободен Кавказ!

    5 17 Отговор
    Да живеят свободните, независими и суверенни Чеченска/Ичкерийска, Дагестанска и Ингушетска демократични републики!

    Коментиран от #70

  • 31 Един от БГ

    30 6 Отговор
    Ако чисто хипотетично,това се случи.Вие няма да сте повече медия а от англосаксонците,които ви плащат ще остане само радиоактивна изгорена биомаса.Молете се,още дълги години да е жив,за да сте живи и вие.И да не забравя да поздравя майките на 32-половите насекоми,от Амер.За България.
  • 32 Крепостен мужик 🇷🇺

    7 28 Отговор
    Какво да се случи ако почине. Няма да го опяват като кралицата на Англия! Украйна ще обяви деня за празник, Европа ще си отдъхне, а мужика пак ще се върне в калта 🤣
  • 33 Раданч Татлъту

    20 2 Отговор
    То е ясно кво ша са случи.Росен Плевнелиев ша стане президент на Русия.🙉🐷🥳🤡👍
  • 34 Майна

    34 7 Отговор
    ДВ ,кво ще каже за протестите в Германия..
    Милиони май станаха по улиците на Хермания..
    Ами в Париж???
    Вчера -150 000!
    Ами в Молдова
    Испания
    Италия...И още..
    Май тази зима ще е ,,ГОРЕЩА,, за глобалните пешки по върховете,а???
    МНОГО ГОРЕЩА ЗИМА ИДВА...
  • 35 Верно ли

    33 3 Отговор
    Хахаха, тези вече на някаква секта взеха да наподобяват. Сигурно се събират при пълнолуние и правят заклинания :)))) Либера.ти...
  • 36 гого

    28 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анализатор":

    Кончита как си ма рожбе ?с теб какво ще се случи като спрат от нпо да плащат ще заобичаш Русия ?
  • 37 Ще има парти по цял свят

    5 23 Отговор
    поне един месец.
  • 38 Какво ще се случи

    29 2 Отговор
    Ако започнат краварските подлоги на ДойчЗеле да измират внезапно?
  • 39 Хахаха

    25 2 Отговор
    и заедно с него ...........Нищо чудно да почнат да мрат журналистите на доиче зеле .....на куп!

    Коментиран от #44

  • 40 Заспалия Джо

    16 2 Отговор
    Ми, каквото с мен! Нищо няма да се промени.
  • 41 Бесен- _Язовец

    27 5 Отговор
    Руските андмирали на ядрените субмарини имат заповед, че при внезапна смърт на главнокоманващия истрелват залопове от булва по Обора.

    Коментиран от #71

  • 42 Ученият котка

    34 3 Отговор
    Западът не трябва да си прави илюзии. На негово място ще дойде още по-решителен, безмилостен и жесток президент на Русия.
  • 43 Крокодил

    26 4 Отговор
    Няма да почине, но какво ще стане ако старчето Бай Дън умре?

    Коментиран от #64

  • 44 По едно и също време

    23 4 Отговор

    До коментар #39 от "Хахаха":

    Едно и също пишем. Това е знак, че в ДойчЗеле ще измират много преди Путин.
  • 45 ДжамбазовПомакЖалъкПродажен

    16 3 Отговор
    СмъртникоПрост, ни мой са кри зад ШвабскитеЗелки.

    Коментиран от #55, #61

  • 46 незнайко

    12 2 Отговор
    ( Какво ще се случи, ако Путин почине внезапно ) Това може да стане ако го "УБИЯТ" по някакъв начин !!! Това го иска целия ЗАПАДЕН СВЯТ !!!
  • 47 Хохо Бохо

    5 18 Отговор
    "Какво ще се случи, ако Путин почине внезапно?"
    ще празнуваме
  • 48 Какви са тия тъпи въпроси то е ясно

    8 12 Отговор
    Мир ........
  • 49 Чудесно

    7 13 Отговор
    Светът ще стане по-хубав!
  • 50 Рошко

    21 4 Отговор
    Дойче ли еврейско зеле, каквото се случва когато човек умре, погребват го. Аааа и за ваш ужас Русия ще си остане Русия а не част от фащ и ротшилд
  • 51 Калпазанин

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Баце":

    Не случайно ги изгониха от Русия и Турция. Това е една отровна медия
  • 52 Реалиста

    27 3 Отговор
    Много глупав въпрос! Путин не е Русия и Русия не е само Путин, това е необятна стрна с подготвени политици и военни! Но по реда да си иде Деменцията, да отстранят всички агресивни и неграмотни политици, Лиз, Урсула, Борел, Мишел, Боко и други недоразумения, дето изправиха света пред трета катастрофа!
  • 53 Кочо

    22 2 Отговор
    Пази, Боже! Тогава генерал Суровоедов съвсем ще спре тока на Европа!
  • 54 Редник

    23 4 Отговор
    Света не може да си представи, какви късметлии сме, че Путин е начело на Русия. Ако беше някакъв аналог на Байдън............................................................................... след 120000000г археолозите ще се чудят каква е била тази древна цивилизация, и защо е изчезнала.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кой разбрал, разбрал!

    8 11 Отговор
    Ами нищо няма да се случи, защото няма да "почине внезапно"! Всичко ще е планирано и извършено по сценарий. Слуайните "случайности" се случват при други обстоятелства. Какво ще е развитието тепърва предстои да разберам. Путин не е нито първия, нито последния, който си е пожелал да сложи света " на колене" пред себе си!
  • 57 Страхливецо Сталин 🇷🇺

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Що ние да готвим бе, мужик? Шефа на Уагнер нали е готвач? Той ще готви 🤣
    Само тукашните орки-петоколонници си мислят, че Путлер ще живее вечно и копейките ще валят от небето 🤣🤣🤣

    Коментиран от #92

  • 58 Ученият котка

    21 2 Отговор
    Този, който ще смени Путин, няма да се спре с използването на ядрено оръжие. Новият президент на Русия е този, който ще сложи край на илюзиите и ще спусне завесата
  • 59 Някой

    23 2 Отговор
    Молете се Путин да е още дълго жив. Защото след нето ще дойде някой, който няма много да му мисли и ще пусне в действие посейдоните
  • 60 Килията в Гаага

    3 10 Отговор
    Ще остане празна
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Източна ромелия

    24 2 Отговор
    Тогава идва Генерал "АРМАГЕДОН"
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дънди

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Крокодил":

    Нищо няма да стане.
  • 65 Ученият котка

    13 2 Отговор
    Путин има силата да овладее руските ястреби. Новият президент веднага ще отвори клетка за тях и ще ги пусне на свобода.
  • 66 Анонимен

    18 2 Отговор
    Путин е безсмъртен както Сталин Брежнев Че Гевара Фидел Кастро Маоцедун Тодор Живков Хошимин Чърчил Кенеди Елвис Пресли Майкъл Джексън.кралица Виктория Исак Нютон Айнщайн Менделеев мога да продължа но от всички лидери в момента в света никой след време няма да бъде запомнен освен Путин.
  • 67 Преминаващ оттук

    21 1 Отговор
    Приказки от 1001 нощ на DW.
    Много се размечтахте.... и когато се събудихте светът взел, че се променил.
  • 68 Минувач

    19 2 Отговор
    А какво ще стане, ако Зеленски почине внезапно?
    Вече е банално да гледаме постоянно ДВ, Бесарабски фронт или изявленията на зеления с тази хипотеза за Путин - то не бяха хипотези, то не бяха призиви към руснаците да го свалят от власт, да направят преврат, то не бяха надежди, че всички до един в Кремъл са вдигнали мерника на Путин и тем подобни мечти. А нали са много убедени в победата си, в новия етап на украинското ПВО, в безкрайната оръжена помощ, нали уж печелят на терен, а все реват. Явно това им последната надежда и много добре го знаят. Останалият медиен патос е за замбиране на простолюдието и кураж на войниците им да мрат на фронта без въпроси. Ако наистина печелеха войната, нямаше да се хващат за последната сламка със смяната на Путин.
  • 69 Да бе да

    3 10 Отговор
    Никой , нито на запад , нито на изток иска путлер умрял !!

    За Америка и НАТО, най важното нещо е контрола над ядреното оръжие! За момента путлер няма алтернатива! Виж , ако реши да го използва и двете страни ще променят мнението си на 180°!

    Този баланс го пази жив, много повече от всеки един бункер 😁
  • 70 Смешник

    14 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да живее свободен Кавказ!":

    Да живеят свободните индиански американски щати .Крайно време е Сащ да бъде върнат на индианците,коренните жители на страната .Да живее свободната индианска американска държава.
  • 71 ха ха хааа

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен- _Язовец":

    И си мислиш , че ако си у дупката , тебе ше те подмине ...
  • 72 Какво ще стане ли..ю

    3 3 Отговор
    Той нека да си направи добрината пък тогава ще видим...
  • 73 Как какво

    14 0 Отговор
    Зеленкен, Кулеба и Арестович ще получат колективен инФаркт, войната ще свърши скоропостижно за 2 дни, след като ги оПаткат ястребите от ВПК на Русия, и няма да има кой да им пълни офшоРките. Ще търсят буНкери под наем в България, за да се спасят от гнева на обикновените украинци, и заемите, които няма да има Кой да връща.
  • 74 Ученият котка

    14 4 Отговор
    Западът трябва всеки ден да се моли балансиран, спокоен и адекватен лидер да остане на власт в Русия.

    Коментиран от #89

  • 75 СЕКТАНТ

    1 11 Отговор
    Като почине ли...? Ми отива на следващата най близка планета в Толиман около Проксима Б или А.Ако им писне на обитателите от тоя джуджак може да ни го върнат и да се прероди отново тук
  • 76 Стига смешки

    6 15 Отговор
    Той пухлер умря политически на 24.02

    Коментиран от #84

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Джуджето Путлер 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    4 14 Отговор
    Няма да умра български роби! Аз ще бдят над вас като духа на другаря Сталин, който ви отне Добруджа и Македония 🤣
    Моят железен миниботуш винаги ще е на вашите вратлето. За послушните ще има по някоя копейка, а за палавите заплаха с ядрен Армагедон 🤣
    Не е нормално ние да сме ви господари, а вие да живеете по-богато, но ще го поправим с помощта на мойте верни джуджета- петоколонници 🤣🤣🤣
  • 79 Хохо Бохо

    2 15 Отговор

    До коментар #63 от "Бесен- _Язовец":

    Почети си коментара и ще видиш какво чудовище е Путин.

    За разлика от него, НАТО не възнамерява да използва ядрени оръжия и да капята месата на руснаците.
    Просто ще унищожи черноморския флот и армията му, използвайки коненционални оръжия..

    Коментиран от #165

  • 80 Кресна

    14 4 Отговор
    Проблема на запада е още от преди 200 години.Така и не научиха как мислят и най вече не ги интересува ,че не всички искат да живеят и мислят като тях .И най лошото от всичко е ,че запада вече няма професионалисти с почнаха да работят на принципа ,какво ще се случи ако това не е така ,а е така .И така накрая приказката ще свърши като запада се затрие сам.

    Коментиран от #85

  • 81 Реалист

    15 2 Отговор
    Светът ще бъде послкрит с атомни бомби, защото колкото и да не вярвате, само Путин е гаранцията че атома ще се използва само в свръх краен случай.
  • 82 Ушанков

    4 5 Отговор
    Ще настъпи анархия . Какво може да стане . Отсега вече доста хора се виждат за новия Император. Даже и мало.умния Кадиров .
  • 83 Хахаха

    15 1 Отговор
    Нищо той вече според дойче веле почива 7-8 пъти! Ако почине още един път на следващия ден пак ще го видим по телевизията!
  • 84 Ученият котка

    10 3 Отговор

    До коментар #76 от "Стига смешки":

    Милиони руснаци в Източна и Южна Украйна го гледат с надежда.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Еди

    8 0 Отговор
    Който му го пожелава дано го изпревари!
  • 87 Реалист

    11 3 Отговор
    Нима мислите че тая империя се управлява само от Путин? Това е все едно да кажете, че Байдън слуша само себе си, че Шолц не се интересува от мнението на други или че Кире, Баце или Корни са независими. Сериозно ли го мислите? Путин е много силен, защото е адски умен. Но не е незаменим. А тоя дето идва да го замени е звяр. И копчето няма да го убив на пръста, нито пък ще пази цивилното население.
  • 88 Бутача

    4 9 Отговор
    Ще направят нужник на гроба му
  • 89 Няма какво да се молят

    4 11 Отговор

    До коментар #74 от "Ученият котка":

    От тоя КГБ редник ,едва ли може да има по зле .
    Човек който се мисли за Петър първи и чува гласът на Екатерина Втора , няма как да бъде по зле .
  • 90 факт

    13 5 Отговор
    Ами ако НАТО загуби войната с Русия горката България с четвърта национална катастрофа в рамките на около 100 години. Всички говорят за разгрома над Русия, но никой не говори за другия вариант, мисля че сериозни политици и медии, трябва да си задават този въпрос защото това е по вероятно. Русия вече се прочисти вътрешно с една проста мобилизация, набързо си събраха багажа родоотстъпниците така наречените инноагенти. Русия е и единствената страна в света със залежи на газ за още близо 200г, като в останалата част той просто е на изчерпване има няма още 50г.

    Коментиран от #116

  • 91 Амдертлиев

    13 1 Отговор
    Путин страда от тежка болест,но за разлика от Бай Взел Дал ,не се ръкува с призраци и не търси хора от отвъдното.Никога не съм си представял ,че обичаният от мен някога Запад,може за около 30 г .,така да пропадне морално.Ами както върви с това темпо най вероятно след още 30г.няма да съществува.Европейски халифат може би?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Рушляк

    2 14 Отговор
    Когато умре ,Путлер ще бъде захвърлен на някое бунище .и всички ще искат да го забравят .даже и неговите дъщери ,не носят и в момента неговата фамилия . Това име ще бъде анатемосано за вечни времена ,като на Хитлер .
  • 94 Ученият котка

    10 1 Отговор
    Този човек има сърце. Той спаси милиони руснаци от грабеж, обида и унижение. Той върна на етническите българи правото на култура, език и образование.

    Коментиран от #101

  • 95 Буха ха

    13 1 Отговор
    Със същия успех питаме, какво ще се случи ако утре главният редактор на Дойче Зеле се окаже педофил и зоофил?
  • 96 Гай Турий

    11 2 Отговор
    Деградиралата хибридна пропаганда много се загрижила за Путин. Ами погрижете се, ако байдън си отиде внезапно, или пък зеленият клоун си получи заслужения Кинжал в бърлогата??! Колкото да въпросния, със сигурност Путин ще бъде наследен от истински ястреб, а не такъв колеблив въртилопатов.
  • 97 Хохохо

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Сталин":

    Добре бе гений .
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 карамфила

    9 0 Отговор
    Какво ще се случи когато байдън почине от старост преди Коледа 23 ?
  • 100 Фалконе

    6 2 Отговор
    Гешев ще се отърве от хакерски заплахи на руснаците.
    Невиждана пропагандна агресия се насажда в БГ.
  • 101 Хахага

    1 4 Отговор

    До коментар #94 от "Ученият котка":

    Пуси пуси ,какво върнал на българите ,я пак
    Хахаха
  • 102 Кресна

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Добре ве":

    Как позна ,от село Крива ливада съм.Знаеш ли къде е ?

    Коментиран от #107

  • 103 Малоумници

    14 1 Отговор
    Молете се Путин да управлява още дълги години, защото неговият наследник може да заповяда да заловят Зеленски и да го доведат да играе ламбада в Кремъл.
  • 104 Винкело

    3 2 Отговор
    Британското разузнаване?
  • 105 Рушляк

    2 10 Отговор
    Взели русофилчета да мислят ако бил Байдън починел .хахага
    В Америка да не би да има президенти които имат мандати по 20 и кусур години .браво бе умници . Гледай те какъв потоп ще настане след Джуджето .
    Бедна ви в фантазията .
  • 106 Смешник

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Добре ве":

    Излъга те ,не е от крива ливада ,от село Гара Пирин е :))) Кресна е квартал на Влахи знаеш ли? А Влахи е столица на Македония ,знаеш ли?От де ще знаеш ,като виждам начина на изразяване ,сигурно това самия не знаеш от къде си.

    Коментиран от #108

  • 107 Тая ливада

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "Кресна":

    Е по баира надолу ,знаем .
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Княгиня Анастасия Романова

    4 8 Отговор
    ОТ БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА!
    ДОРИ И ВАШИЯ ЛЮБИМЕЦ - УБИЕЦА ПУТИН!
    КАКВА ПЕРВЕЙЗИЯ - ПУТИН В ЦЪРКВА И ПАШИ СВЕЩИ....

    Коментиран от #132

  • 110 Дойче зеле

    10 1 Отговор
    Удариха дъното и тъй като продължават да копаят май ще открият Америка. Същото важи и за преписвачите от този сайт.
    Тая статия за лека нощ деца ли е?
  • 111 Иван

    9 2 Отговор
    Какво ще се случи ако Байдън внезапно умре?

    Коментиран от #124

  • 112 Той

    2 1 Отговор
    Ще ни разкостят ето това ще стане
  • 113 Или или

    4 1 Отговор
    Ако Путин умре, разбирай, ако убием Путин. По-вероятно е АлцДжо да умре и тогава може вицето да не се окаже президент.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 4577

    5 0 Отговор
    Ами ще го погребат , аман от идиотщини
  • 116 Кресна

    8 4 Отговор

    До коментар #90 от "факт":

    Прав си ,ето им няколко примера на всички дето твърдят ,че Русия е загубила войната .Наполеон- Русия е обречена ,нейната съдба е решена,резултата е ясен ,след две години руските войски са в Париж .Лорд Палмерстън поръчва огромна торта на която пише Русия и реже щедри подаръци за Швеция ,Прусия ,Турция ,е Русия е цяла още.Хитлер -войната с Русия трябва да се води с небивала безпощадност ,Русия народ трябва да бъде изтребен ,е знаем съдбата и на Хитлер .Но всички защо Русия почна тази война ето ви отговора ,той е на Бисмарк ,единствения който е опознал и разбрал Русия най добре но вече е било твърде късно за да промени нещата - Могъществото на Русия може да бъде подкопано само през отделяне на Украйна от Русия .Това което сториха Сащ но пак ще сбъркат и пак крайния победител е ясен.Тези филми и празни сладкодумни приказки на запада и англосаксонците са от преди 200 години .

    Коментиран от #123, #126

  • 117 я346

    6 3 Отговор
    ше ядете дървото това ше стане жалкари мисиркини
  • 118 Страхливецо Сталин 🇷🇺

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "Сталин":

    Върни си ни Македония. Жаляк такъв 🤣
  • 119 Иванка Петрова

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Кадиров!!!)
  • 120 Иванка Петрова

    4 0 Отговор
    Кадиров!!!)
  • 121 Ушанков

    3 5 Отговор
    Питайте Берия ,най приближения на Сталин ,какво стана?
    Ще има убийства и предателства. Да му мисли бедния руснак , изобщо няма да е добре,то и сега е така . Той е свикнал да го газят .

    Коментиран от #140

  • 122 Кресна

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Палячо":

    Нали ти казах ,аз не крия като теб от къде съм ,от Крива ливада и от гара Пирин , две села едно до друго и в двете си имам колиба и кеф ми в едната кеф ми в другата .Но ти нямаш престава от кое село си.

    Коментиран от #134

  • 123 Ето ти на тебе няколко

    3 2 Отговор

    До коментар #116 от "Кресна":

    Примера:
    03.03.1918 г.
    И после Япония, Финландия, Афганистан, Чечения

    Коментиран от #141

  • 124 666

    4 1 Отговор

    До коментар #111 от "Иван":

    Ами той жив ли е?Това нещо в момента е някакъв недоизпипан биоробот с прекалено много бъгове.Къде е Джаки?
  • 125 Иванушка 🇷🇺

    7 6 Отговор
    Цяла русия и свят ще празнува!

    Коментиран от #138

  • 126 Поредния

    1 4 Отговор

    До коментар #116 от "Кресна":

    Кресненски пасквил
    Хахаха обади се на Соловьов
    Имат нужда от такива вманиачени умници хахаха
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Хико

    13 0 Отговор
    А ако дойде на власт Кадиров, Зеленски бързо ще узреее
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ГаГа

    9 1 Отговор
    Ами ако Байдън умре? По-вероятно е, що не посъчинявата и по тази тема?
  • 131 ха ха хааа

    4 10 Отговор
    Около 130 коментара ... колхознята е на амбразурата ... Усещат края .. 🤭🤭🤫

    Коментиран от #137

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 А стига

    12 6 Отговор
    черни краски!!! Путин е по-умен от цялата Дойтче зелка, поне това е сигурно!

    Коментиран от #146

  • 134 Минавам

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Кресна":

    Само през дефилето ,на път за гръцките острови . Изобщо няма и да мисля къде е гара Пирин . Ходим по колибите в Греция .
  • 135 Дойче веле

    8 4 Отговор
    По вероятно е дядо Джо да почине внезапно..Но ако Путин почине ще дойде Сталин и тогава жална ви майка
  • 136 Вале вале

    1 4 Отговор

    До коментар #132 от "Бат Вальо":

    Недей писа за Аляска . Нещо се обърка , бълнуваш за някакъв грабеж .хаха
  • 137 Краят е близо

    1 5 Отговор

    До коментар #131 от "ха ха хааа":

    Ще има печено телешко

    Коментиран от #142

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Калоян

    8 2 Отговор
    Путин още е жив.
    Нарочно се прави пропаганда. Жив и здрав си е. Но доста мирно население умряха от ракети.
    Лесно е да гледаме отстрани , но представете си , че падат ракети тук в България. Защото реално България е по зле по въоръжение от Украйна.
  • 140 Аве джендар

    11 2 Отговор

    До коментар #121 от "Ушанков":

    Цяла Европа е прегазена от англосаксите или ти харесва
  • 141 ето ти и на тебе няколко

    8 5 Отговор

    До коментар #123 от "Ето ти на тебе няколко":

    Корея, Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия
    А в последните четири посочени държави САЩ заедно с коалиции и претърпя пълен крах.
  • 142 ха ха хааа

    4 0 Отговор

    До коментар #137 от "Краят е близо":

    Поне в - ЩЕ , сте много без аналог ... 🤭🤫
  • 143 Гражданска война

    3 4 Отговор
    Те това ще се случи тогава в Русията,щото това е общество свикнало да го управляват с тояга.Когато господаря се капичне,всички негови лакеи ще се втурнат да пипнат неговата тояга в ръце,да не съм на мястото на крепостните .....те не знаят да правят собствен избор за живота си.

    Коментиран от #147

  • 144 Россия Z V

    7 6 Отговор
    Кто копает яму другому сам попадает в неё.

    Искате ли превод???
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Котка ученият

    3 5 Отговор

    До коментар #143 от "Гражданска война":

    Бъркате турското робство с вековната руска сплотеност.
  • 148 Ортодокс

    6 6 Отговор
    Ще настане световен купон и празненства !

    Това е Антихриста !
  • 149 нннн

    2 2 Отговор
    Не се тревожете! Навсякъде по света се намират кандидати за президенти.
  • 150 Ъъъ

    2 8 Отговор
    Ще се случат засилени празненства по целия свят, тоя и кучетата не го обичат
  • 151 Бойко

    2 5 Отговор
    И тоя яе го заровят!! При това скоро!
  • 152 Дойчето пак кахърно

    7 3 Отговор
    Недей така,мило Дойче Веле.Ще вземеш да се разболееш и светът ще реве за тебе.Може и ковид да те хване.Затова остави тия кахъри какво ще се случи ако Путин няма заместник.Руснаците винаги са се оправяли и с тази тема ще се справят.
  • 153 Рускиня

    3 5 Отговор
    Дай боже да е по скоро.
  • 154 Ха ха ха ха ха ха ха

    3 5 Отговор
    От партия израждане защитават диктатора.
  • 155 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    3 4 Отговор
    Като Кадафи ли? Еми, ще го подмятат като парцалена кукла.

    Коментиран от #156

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 епъ

    0 0 Отговор
    Какво ще стане ако атома в Рамщайн си самодумне....? Ще станем по-нормална държава.
  • 159 Бирано дьо Сиренежак

    7 1 Отговор
    Какво може да се случи, ако Путин умре (внезапно)? Същото, което може да се случи, ако е жив - щатите и Русия ще си разделят света на зони на влияние, понеже са единствените две държави, които могат да унищожат живота на цялата планета (владеят 95% от глобалният ядрено-ракетен потенциал) . Прелюдията към установяването на този баланс, очевидно ще мине през конвенционални прокси конфликти, като този в украйна или там каквото е останоло от тази псевдо-държава ... никакъв друг сценарий на развитие на събитията, не мога да приема за вероятен ...

    Коментиран от #162

  • 160 Да живее великия японски народ.

    0 3 Отговор
    Ще кси купя джак даниелс отлежало 12 години цена 57 лева на промоция.
  • 161 Хохо Бохо

    3 7 Отговор
    Путин иска да унищожи хората... да им капят месата

    За разлика от него,
    НАТО не възнамерява да използва ядрени оръжия и да капята месата на руснаците.

    НАТО просто ще унищожи черноморския флот и армията му, използвайки коненционални оръжия..

    Коментиран от #168, #172

  • 162 хи хи хи

    3 6 Отговор

    До коментар #159 от "Бирано дьо Сиренежак":

    Знаеш ли?
    Има някои нюанси...
    Путин няма да иска да умре доброволно...
    А когато Русия се разпадне, ще му се иска да е умрял
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    Това може само -Създателят му,кгб да направи.Ако стане нещо се появява новия путин със същата физиономия и трудно разпознаваем за 99% от зрителите......Мноого сте подранили има още време .....
  • 167 Коментар

    4 0 Отговор
    Мечти,мечти,мечти!!!
    Nachistite от Дойче веле им се присънват розови сънища!
    Но реалността е различна и немците ясно иболезнено го усещат в релания си живот.
    Но рупорите на satanizna -mediite медийте и слугинските правителства в "демократична " Европа не се интересуват от интересите на своите народи ,а са в плен на американските интереси.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 123

    3 0 Отговор
    Какво ще стане. Ще дойде някой доста по краен на фона на който Путин ще изглежда като пацифист. Втори Елцин едвали ще си избере Русия.
  • 170 арх. Михаил

    2 0 Отговор
    е как какво? ще го погребат с по4ести като кралицата и живота продължава!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Боко праните гащи

    1 0 Отговор
    Тука се опигваме да копираме тоя млдел.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 вятъра на промяната

    0 3 Отговор
    Колкото и да е нехуманно Путин не трябва да умира внезапно а мъчително.
  • 177 Путин, В. В.

    3 0 Отговор
    Няма да ви доставя това удоволствие, ребята!
  • 178 Пенчо

    3 0 Отговор
    Тия бият по цинизъм даже хитлеровата пропаганда ама пък нали са му наследници.
  • 179 Украинка

    3 0 Отговор
    Да е жив и здрав Путин още много много години !
  • 180 шопендар

    0 2 Отговор
    ако почине-нищо страшно,нооо ако му объркат лекарствата-тогава ще стане страшно
  • 181 ле ле

    3 0 Отговор
    Бай дъно не е умрял ,но вече се ръкува с покойници..За сащ мога да кажа че който и да дойде на власт все ще има войни..за демокрация..милиони убити..за да има мир по хамерикански.
  • 182 избирател

    0 0 Отговор
    КОНТРА ВЪПРОС : Какво ще стане , ако зеленски почине ????? глупави въпроси от глупави хорица .
  • 183 избирател

    0 0 Отговор
    КОНТРА ВЪПРОС : Какво ще стане , ако зеленски почине ????? глупави въпроси от глупави хорица .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания