Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 12:53 2 487 17

Войната на Ердоган! Турската армия е използвала химически оръжия срещу ПКК?

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • химическо оръжие-
  • кюрдска работническа партия

Тези, които обвиняват турските въоръжени сили в използване на химическо оръжие, са част от гнусна клеветническа мрежа, написа говорителят на управляващата партия Йомер Челик

Войната на Ердоган! Турската армия е използвала химически оръжия срещу ПКК? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция отхвърли като клевета твърдения за използване на химическо оръжие от турските въоръжени сили, предаде турската частна телевизия НТВ.

"Тези, които обвиняват турските въоръжени сили в използване на химическо оръжие, са част от гнусна клеветническа мрежа", написа в Туитър говорителят на партията Йомер Челик.

Според говорителя средите, които отправят подобни обвинения, се опитват да оправдаят убийствата на терористичната организация ПКК (Кюрдската работническа партия).

Турските въоръжени сили водят борбата срещу тероризма в съответствие с правните принципи и стандарти, заявява Челик. Борбата на турските въоръжени сили срещу терористични организации е най-справедливата, прозрачна и почтена борба в света, написа още той.

Изявлението бе публикувано в отговор на изказване на председателката на Съюза на турските лекари Шебнем Корур Финджанджъ, която в канала на терористичната организация е обвинила турските въоръжени сили, че са използвали химическо оръжие, съобщиха турски медии.

Финджанджъ е заявила, че е изследвала тела на терористи и че е бил използван токсичен газ, който пряко засяга нервната система.

"Съществува голямо разнообразие от химически оръжия. Въпреки че използването им е забранено, за съжаление виждаме, че те се използват в конфликти", е казала още тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цицерон

    16 8 Отговор
    То и Садам тако го обвиняваха но уви къдели е .....
  • 2 681

    30 14 Отговор
    Срещу терориста не може да се прилага закона. Законът е приложим единственно когато самоволно се предаде. Терористът, обикалящ планините и горите на една страна, раздаващ " правосъдие " с дулото на АК 47 е извън законите на която и държава да е, включително и на България. Друг е въпросът, че Турция НЕ ПРИТЕЖАВА химическо оръжие и е единственната държава, КОЯТО НЕ Е ИЗПОЛЗВАЛА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ПРЕЗ ПСВ дори и на Талиполи, където е било АД.
  • 3 Монтескьо

    15 9 Отговор
    Ердоган е хем Настрадин Ходжа, хем бабаит. Ашколсун!
  • 4 682

    14 9 Отговор
    Пордон, щеше да е на Галиполи ( Чанаккале) където се водят най-кръвопролитните боеве през 1915 година и където лежат костите на 250.000 турски войници.

    Коментиран от #7

  • 5 АЛИ РЕЗА

    40 12 Отговор
    ТУРЦИЯ НЕ ВЪРВИ ПО ГАИДАТА НА КРАВАРИТЕ И ЕВРОПУДЕЛИТЕ ИСКАТ ДА Я ОЧЕРНЯТ
  • 6 Онзи

    16 11 Отговор
    Покрай този газов Хъб доста ядове ще берат чалмите от бойните си другари в нато!!
  • 7 Цицерон

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "682":

    По точно ако искаш да те разберат теябва да пишете битката при Дарданелите на тях по друг начин са им ги обяснили тези неща но едва ли.
  • 8 Разбира се, че с куршуми и бомбардировки

    9 1 Отговор
    Е приемливо, хуманно и нормално избиването на хора навсякъде по света
  • 9 ха сега де!

    9 13 Отговор
    " Борбата на турските въоръжени сили срещу терористични организации е най-справедливата, прозрачна и почтена борба в света..."

    Ами той и Путин твърди същото за инвазията в Украйна, а скоро вероятно ще отрича и използването на химическо оръжие.
  • 10 След приемането на новият медиен закон

    14 0 Отговор
    Тази си изработи 3 години зандан за фейкновини
  • 11 Мамул

    16 4 Отговор
    Англосаксонски инсинуации! Оръжие за масово поразяване се използва когато противника е силен и многочислено превъзхождащ. Защо и е на огромната и добре въоръжена турска армия да използва химическо оръжие? Още повече срещу кюрди, които са и част от турската държава. И с какво са въоръжени кюрдите, че да са заплаха за армията? Единствено извършват терористични актове.
  • 12 Терористите

    19 2 Отговор
    Гърция ги пази, Ердоган ги гази 🤣🤣🤣🤣
  • 13 САЩ

    4 1 Отговор
    Сакън! Турция ще бъде обвинена в използване на химически оръжия САМО когато ние кажем. Всичко друго са инсинуации. Или, както казват масата българи - инсинуаций.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Много скоро….

    3 6 Отговор
    и по Асад ще заблъскат. Русия изтегли контингента си от Сирия за да го изпрати в Украйна, и бай Реджеп не закъсня.

    Коментиран от #16

  • 16 тука има --тука нема

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Много скоро….":

    Ердоган си е инициятора на "специални военни операции" още от Ирак, Сирия и на много други места. Путин е неговия имитатор, но разликата е, че първия знае кога да спре, а втория няма граници и се мисли за Бог.
  • 17 Защо.

    2 5 Отговор
    …защо ПутЯн мълчи? Защо не скръцне със зъби на бай Реджеп? Кой ще защити сега Асад и режима му, кой ще спаси ПКК??
Новини по държави: