Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 14:05 3 182 11

Ердоган с нов амбициозен план

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • екология-
  • климат

Турция също така увеличи залесените си площи до 23 милиона хектара, превръщайки се в страната в Европа, която разшири най-много своята горска площ, каза още силният човек в Анкара

Ердоган с нов амбициозен план - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нужни са "навременни и адекватни действия“, за да се предотвратят екологичните проблеми, тъй като природата страда от недостатъците на индустриализацията и технологичното развитие, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение пред участниците на екологичен форум в Истанбул, съобщи Анадолската агенция.

"Ако не бъдат предприети навременни и адекватни действия, екологичните бедствия, замърсяването на въздуха, сигурността на водата и храните и загубата на биоразнообразие ще достигнат необратими нива“, каза Реджеп Тайип Ердоган по време на обръщението си към Форума за околната среда на Анадолската агенция в Истанбул.

"Несъмнено, както при всеки друг въпрос, от решаващо значение е страните, които причиняват повече щети на околната среда, да поемат по-голяма отговорност и да допринесат повече за борбата“, каза Ердоган.

Турският лидер заяви, че Турция винаги е смятала борбата с изменението на климата и екологичните проблеми за една от основните си грижи и през последните две десетилетия е предприела стъпки за защита на природата и околната среда и за борба с изменението на климата.

"Вярваме, че опазването на околната среда, която е споделена жизнена зона на всички хора, не е услуга, а отговорност", каза Ердоган, определяйки борбата с климатичните и екологичните проблеми като един от основните приоритети на Анкара.

"По отношение на използването на възобновяема енергия Турция наскоро се изкачи до 5-то място в Европа и 12-то място в света. Постигнахме това, като увеличихме дела на възобновяемата енергия до 55% от общата ни енергия“, добави той.

Турция също така увеличи залесените си площи до 23 милиона хектара (56,8 милиона акра), превръщайки се в страната в Европа, която разшири най-много своята горска площ, каза още лидерът на Турция.

"Нашите усилия да създадем 81 милиона квадратни метра национални градини в 81 окръга продължават с неотслабваща сила. Докато проектирахме първия турски електромобил TOGG, ние напълно осъзнавахме нашите екологични отговорности“, посочи той.

Ердоган добави, че ратифицирането на Парижкото споразумение за климата през 2021 г. е дало значителен тласък на борбата на Турция срещу изменението на климата. "Ще продължим да предприемаме всички необходими стъпки, за да постигнем нашата крайна цел за нулеви нетни емисии до 2053 г.“, изтъкна той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Легенда

    36 9 Отговор
    Путин може само да носи вода на бай Реджеп. Този човек има амбицията да остави следа в световната политика и в историята на Турция. Новия Мустафа Кемал Ататюрк!
  • 2 Сменям си ник-а

    30 3 Отговор
    Турция също така увеличи залесените си площи до 23 милиона хектара

    И щом е казал ще стане.

    Смятайте ако бяха нашите колко нещо щеше да се открадне.

    Коментиран от #11

  • 3 Не съм симпатизан

    34 1 Отговор
    На турците но техния лидер признавам е човек с мащабно мислене
  • 4 Хан соло

    16 2 Отговор
    А у нас толкова ще се изсекат.
  • 5 Велик лидер

    20 2 Отговор
    На велик народ.
  • 6 гост

    2 15 Отговор
    5 коментара. 5 балъка. Ердо като всеки диктатор си трупа паричките, краде си народа и не му пука за бедните. А че рекъл това, обещал онова - ами избори идват догодина, трябва да "прави очи"

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Всъщност

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    6 коментара един балък 🤣🤣🤣

    Коментиран от #9

  • 8 Шабан

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не знам дали трупа парички(за какво са му, на тези години) но си върши работата като политик - перфектно. Политик от световна класа който мисли и работи за държавата си, а не като нашите хайдушки цървули дето няване нямат.
  • 9 Всщност

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Всъщност":

    ….реакцията ти е като на Просия. ЦЕлия свят им казва вие сте терористи, те викат-не Украйна са терористи.
  • 10 Браво на Ердоган!

    15 2 Отговор
    Наистина е добър държавник
  • 11 Любо

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сменям си ник-а":

    А нашите изсякоха горите ни
Новини по държави: