Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Октомври, 2022 14:56 6 114 12

Турция: Ако Финландия иска да стане член на НАТО...

  • финландия-
  • швеция-
  • нато-
  • турция-
  • пкк-
  • бекир боздаг

Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна

Турция: Ако Финландия иска да стане член на НАТО... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Финландия иска да стане член на НАТО, да спази обещанията си, заяви турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Боздаг говори пред журналисти във връзка с днешната визита на финландска делегация в Анкара. Ако искат да влязат в НАТО, да спазят обещанията си. Много ясно обявихме намеренията си още в началото, каза министърът на правосъдието.

Още новини от Украйна

Очакваме вие да изпълните обещанията си към нас. И след това ние ще завършим процеса, свързан с приемането ви в НАТО. Процесът е започнал, но не е приключил. А приключването му ще стане след одобрението на парламента ни. Парламентът ще се произнесе по въпроса. Ако Финландия удържи на думата си, и Турция ще спази обещанията си. Турция е страна, която държи на думата си, каза Боздаг, предаде БТА.

Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна през февруари. Присъединяването към алианса изисква единодушната подкрепа на всички настоящи членове на НАТО, включително Турция. Анкара бе заплашила да блокира процеса, ако Финландия и Швеция не изпълнят нейните искания. На срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум, с който да бъдат премахнати пречките пред присъединяването на двете страни към НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    55 27 Отговор
    Ако Турция направи отбранителен съюз с Русия,ние ще ги последваме.
    Референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #9, #11

  • 2 Нямакъщавбарцел

    18 31 Отговор
    България няма да последва Турция?

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Теле

    32 9 Отговор

    До коментар #2 от "Нямакъщавбарцел":

    Кой си та говориш от името на суверена

    Коментиран от #4

  • 4 Нямакъщавбарцел

    22 28 Отговор

    До коментар #3 от "Теле":

    Аз съм част от този суверен и съм 1000 процента сигурен, че мнозинството не желае да следва Турция.

    Коментиран от #5, #6, #12

  • 5 А оглеждал ли си се

    33 11 Отговор

    До коментар #4 от "Нямакъщавбарцел":

    Скоро наоколо да видиш това мнозинство, м? А имаш ли представа всеки уикенд къде е на пазар това мнозинство...

    Коментиран от #7

  • 6 Путинче

    20 28 Отговор

    До коментар #4 от "Нямакъщавбарцел":

    Другарю, на последните избори се видя за какво бъдеще гласуват българите. Или поне тези които ги интересува. Евроатлантическите партии имат 2/3 от гласовете на последните, предпоследният и още предните избори. Русофил ските партии събират няма и 1/3 от гласовете. Обаче по форумите сте най гласовите и си мислите че сте мнозинство ама реалността е друга така че или свиквай или хваща куфара и на изток в любимата Расия. 💼🚝
  • 7 Рошко

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "А оглеждал ли си се":

    Тоз не е излизал от махалата май с години
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ратсо Σαββασ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Нищо не можете да последната толкова ли сте неграмотни незнам вземете четете слушаите и не пишете без да знайтеВие сте в нато се едно че на времето да излезеш от СИВ Даже са излезеш от сив може би е щяло да е по лесно
  • 10 Ратсо Σαββασ

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Нямакъщавбарцел":

    Добре ама за какво да я последва.България трябва да влезе в иконов ерия на ЕЕ ЗА СА СТАНЕ ПЕНСИЯТА НА ХОРАТА ПРИ ТЕЗ ЦЕНИ ВЕВРО СЕГА МИН ПЕНСИЯ АКО Е ПРИМЕР 500 ИЛИ 450 РЕВА ЩЕ СТАТЕ 500 ЕВРО И 450 ЕВПО ПЛЮС ДОБОВКИ КАТО ЕВРОПЕСКА ДЪПЖАВА КАКТО НИЕ ПОРУЧАВЯМЕ Н ГЪРЦИЯ И ГЕДИ В ЦЕЛИЯ САЮЗ ЕТО ЗА ТОВА ТПЯЦВА ДА СЕ БОРИТЕ ЗАЩОГО ЖИВЕЯ Г ГЪРЦИЯ И ЗА ТОВА ДАВАМ ТОДИ ПРИМЕР ЛИЧЕН А НЕ КАТО НЯКОЙ КОПЙКОВЦИ ВИ ПРАВЯТ ПОДХЛЪЗВАНЕ СЪС СТАРИ НОСТАЛГЙИ КОГАТО ПИША ТОВА НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ РУСИЯ ДАЖЕ СЪМ ЖИВЯЛ ТАМ ИВЯМ И ППИЯТЕЛИ И ГЛЕДАМ ОЩЕ ПУСКИ ФИЛМИ ЕДНИ ОТ ЛЮБИМИ ТЕ МИ И ЗА ТОВА ПИША ТОВА СТАРОТО ВРЕМЕ НЯВА ДА СЕ ВЪРНЕ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: