Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 05:56 2 987 26

Байдън: Отричането на резултатите от изборите заплашва демокрацията в САЩ

  • джо байдън-
  • избори-
  • демокрация-
  • доналд тръмп-
  • резултати

Президентът на САЩ обясни, докъде водят лъжите на Доналд Тръмп

Байдън: Отричането на резултатите от изборите заплашва демокрацията в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди тази вечер, че демокрацията в страната е застрашена от лъжите на експрезидента Доналд Тръмп, който отрича резултатите от ​​загубените от него президентски избори през 2020 г. и насилието, до което според Байдън водят тези твърдения, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Байдън даде за пример нападението срещу съпруга на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, като заяви, че неверните твърдения на Тръмп за откраднати избори "подхранваха опасното нарастване на политическото насилие и сплашването на избирателите през последните две години".

Шест дни преди изборите в средата на мандата Байдън подчерта, че "Докато стоя тук днес, има кандидати, които се борят за всяко ниво на постове в Америка, за губернатор, за Конгреса, за главен прокурор, за държавен секретар, които не се ангажират да приемат резултатите от изборите, в които участват." "Това е пътят към хаос в Америка", заяви президентът. "Това е безпрецедентно. Това е незаконно. И това е неамериканско."

Президентът насочи общественото внимание светлината на прожекторите върху „ултра МАГА“ републиканците ( препратка към лозунга на Тръмп „Направете Америка отново велика“, на английски първите букви са МАГА - бел.ред.) и нарастващата загриженост относно политическото насилие. Преди дни мъж, който се опитваше да отвлече председателката на Камарата на представителите Пелоси, рани тежко нейния съпруг, Пол Пелоси, в дома им в Сан Франциско.

"Нападателят е влязъл в дома с въпроса "Къде е Нанси? Къде е Нанси?" Това бяха същите думи, използвани от тълпата, когато щурмува Капитолия на САЩ на 6 януари“, подчерта Байдън.

Напомняйки, че това са първите федерални избори след бунта на 6 януари 2021 г. и опитите на Тръмп да преобърне волята на избирателите на президентските избори през 2020 г., Байдън призова гласоподавателите да отхвърлят кандидати, които са отказали да приемат резултатите от гласуването. Президентът призова американците "да помислят продължително и сериозно за момента, в който се намираме".

"В една типична година не се сблъскваме често с въпроса дали гласа, който пускаме, ще запази демокрацията или ще я изложи на риск", заяви Байдън. "Но тази година се сблъскваме".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    75 0 Отговор
    На 8 ми ноември Бай Дън си заминава.

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаяско

    59 0 Отговор
    Бадъня дали знае че е президент на сащисаните

    Коментиран от #9

  • 5 Някой

    59 1 Отговор
    Ми, когато са явно манипулирани изборите, не следва ли да се говори за това, именно заради демокрацията? Или, демокрацията е, когато ние побеждаваме дори и с лъжа?

    Голяма демокрация, голямо нещо ... Направо едно голямо нищо
  • 6 украинче,ранобудно

    63 0 Отговор
    Срещу синчето на чичо джо,Хънтър Байдън е повдигнато обвинение!Повод за това е украинската афера и по-точно участието на Хънтър в борда на директорите в украински газов холдинг!Но чичо джо защитава бедните украинчета от гадните руснаци!Някой да не си помисли нещо друго,ха ха ха
  • 7 Идва

    49 0 Отговор
    Краят на Байданизма
  • 8 Станко

    39 0 Отговор
    Тоя е успял да сглоби две изречения, но истинския въпрос е " Къде е Джо, къде е Джо?". Тоя е изгубил представа за време и пространство.

    Коментиран от #15

  • 9 Флин

    39 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хаяско":

    Разбира се, че не. Обаче си има санитари , те го подмиват и повиват и със сигурност го подсещат за това онова. А и невидимия е винаги до него
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Оле затвори очички

    32 0 Отговор
    Последните епизоди на трагикомедията "бай бай дън" ... Беше "забавен " сериал ,имаше от всичко. Да се пробва у цирка . Дрът кон е и за акробат не става, но за клоун пасва
  • 12 Ццц

    40 1 Отговор
    Последният път когато демокрация е била възможна в истинския смисъл на думата, е било когато градът е бил държава, а мъжете над 18 са се събирали на площада. Сега такава е невъзможна, а САЩ са твърде далеч от възможната. Прост пример: ти го избираш, като по този начин го упълномощаваш да те представлява и мисли най-доброто за теб. Той ти взима парите, дава ги на спонсорите зад гърба си, а те произвеждат оръжие и го изпращат на "помощ" на държава на 10 000 км от дома, за кято 90 % от сънародниците ти не знаят къде се намира. В същото време оправдават изтъняващия ти портфейл именно с държавата на която уж помагаш. Или друг пример: ти си го избрал да те представлява и му казваш "не бе не ме е страх от болести". А той: " и мен не ме е страх особено, но теб много трябва да те е страх. Слагай маската и бий инжекцията. Иначе ще стоиш в къщи докато аз правя партита с колегите". Е тази ли демокрация да харесваме и пазим?
  • 13 Пешо

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Този е чиста мумия. Най-фолямото доказателство, че президентът е параван и упрсвлявст други.
  • 14 Крадеца вика дръжте крадеца

    23 0 Отговор
    БайИздън го обвиняваха, че е дошъл на власт благодарение на духовете с които по цял ден прави здрасти. И щом още им дава здрасти, значи още може да разчита на тяхната подкрепа
  • 15 Ццц

    27 0 Отговор

    До коментар #8 от "Станко":

    Само му виж очите. По филмите ги правят такива когато са обладани от демони. Мислех, че след Буш не могат да стигнат до по-голямо дъно. После дойде Тръмп. А след него Байдън. Ще почакаме да видим следващата карикатура, но вече не се хващам на бас, че са стигнали дъното.

    Коментиран от #16

  • 16 Тръмп беше

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ццц":

    добър президент. Не започна нова войн. Опита се да приключи две.
  • 17 Демократично лицемерие

    21 1 Отговор
    През 2016г същите тези "демократи" отричаха резултатите от изборите спечелени от Тръмп. Значи когато е в тяхна полза може да отричат, но иначе била "застрашена демокрацията". Тия я подкараха през просото с това комунистическо изкривяване на реалността, което ние помним от СОЦа.
  • 18 един

    1 25 Отговор
    Тръмп е агент на Кремъл и действа с лъжи и измами на принципа разделяй и владей!Същият Тръмп който бе унизен от Путин при една от срещите им в Хелзинки,същият който изпълнява указанията на Путин за закриване на НАТО,същият който каза че НАТО няма да активира чл.5 ако Балтийските държави бъдат нападнати,същият който не криеше симпатиите си към кървавия диктатор Путин,същият иска отново да сяда на трона на най-могъщата държава в света!Не мога да си представя какъв щеше да е развоят на войната в Украйна ако Тръмп беше сега президент!Дано американците се събудят и не допуснат този рижав клоун отново в Белия дом!В противен случай света не го очаква нищо добро!

    Коментиран от #25

  • 19 един от многото

    13 1 Отговор
    А бе гледай тълпата да не нахлуе скоро в белия дом с въпроса: "Къде е Байдън"!

    Коментиран от #20

  • 20 Памперсмен

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "един от многото":

    нищо няма да вдене от ситуацията. Сигурно ще се засили да се ръкува с нахлуващата тълпа.
  • 21 РЕАЛИСТ

    9 0 Отговор
    Байдън не знае , на кой свят живее. Ръсил е глупости пак. Казал, че е президент от половин година. Другата глупост е, че се е похвалил, че е разговарял с един от създателите на инсулина. Единият от създателите е умрял 1935, а другият 1941 г. Байдън е роден през 1942 г. Шегуват се , че може би на Хелоуин е разговарял с мъртъвци.
  • 22 Гандалф

    6 0 Отговор
    Ако беше загубил изборите...сега друга песен щеше да пееш..
  • 23 ай са

    7 0 Отговор
    Дърто , откраднахте си брутално изборите . Нагло е да го наричаш това утвърждаване на някаква демокрация .
  • 24 АМЕРИКАНСКО ЛИЦЕМЕРИЕ

    8 0 Отговор
    А докъде водят твоите брътвежи, до войни, глад, безпаричие, нисък стандарт на живот, без отопление и никакво къпане.Ще следваме само твоите съвети, да напълним Украйна с оръжие, да натъпчем с бял прашец клоуна, да помагаме докато избият и последния украинец и да се надяваме, че Русия ще стане слаба държава и тогава вече Силната Америка ще властва над света. А ти къде се виждащ тогава господин Байдън ....
  • 25 Бла

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "един":

    Същия този, който не започна нито една война. Същият този, който направи безработицата в Щатите най - малката от началото на тяхната история. Но все пак нали това е замисъла на всичко, да сме тъпи и да не можем да разсъждаваме правилно, за да се манипулираме по - лесно. Така че, блажени са вярващите :)

    Коментиран от #26

  • 26 един

    0 9 Отговор

    До коментар #25 от "Бла":

    Над 200-тата убити руснаци в Сирия/их там нет/ при Байдън ли се случи?И защото той и Обама оставиха Путин да си разиграва коня както си иска по света,напомпаха му самочувствието на диктатор на който му е позволено всичко /вкл.и да анексира чужди територии/,и за капак Путин нападна Украйна и предизвика най-голямата криза в света след края на ВСВ!И не ми ги разправай тия кремълски опорки за безработица и т.н.,това че Тръмп оттегли Америка от водещата и световна роля,цената я плаща сега Байдън,американците и всички народи по-света!