Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 11:25 1 177 5

Медицинските сестри във Великобритания решиха да обявят стачка

  • великобритания-
  • медицинска сестра-
  • лекар

Съществува реална опасност около 300-те хиляди медицински сестри да спрат да изпълняват професионалните си задължения, което би довело до отмяна на планирани операции и процедури

Медицинските сестри във Великобритания решиха да обявят стачка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медицинските сестри във Великобритания решиха да обявят стачка, съобщи вчера британският синдикат на медицинските сестри, цитиран от Ройтерс.

Очаква се стачката на медицинските сестри да се превърне в още едно от предизвикателствата пред новия премиер Риши Сунак на фона на икономическата криза.

Съществува реална опасност около 300-те хиляди медицински сестри да спрат да изпълняват професионалните си задължения, което би довело до отмяна на планирани операции и процедури.

През последните няколко месеца стачки обявиха и служители от други сектори, сред които тези на влаковата мрежа. Стачкуващите са недоволни от факта, че увеличенията на заплатите им не са достатъчни, за да бъдат смекчени негативните последици от високата инфлация.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мед сестра

    13 4 Отговор
    Стачка!!! Повече няма да бутам на доктора, без пари!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалист

    16 1 Отговор
    ЮК се самоунищожи с Брекзит! Казахме им го, но ни оплюха, даже и в БГ ни се смята и подиграваха, българи при това, живеещи в ЮК и мислещи се за велики, защото имат тамошното гражданство! Е, сега тепърва започва! Резервите вече са изчерпани, договорите с ЕС неподписани, държавата им вече не се пълни с белите интелигентни деца на Европа искащи да учат в ЮК, пълни се с пакита и индита, с азиатци и т.н. които са коман уелт и плащат по 3 хил лири, докато европейчето плаща по 25 хил лири за същото! Гледайте след 5 години какво пищене ще е! Ще вият на умряло. Но ще е късно, тогава вече техните бивши колонии ще са заробили дори и кралското семейство! Искате ли да се хванем на бас? На каквото кажете!
  • 4 Име

    18 1 Отговор
    Няма вече добре обучени европейски кадри, които да ходят да работят ангария. Да им работят индийките, ямайките и пакистанките. Да де, ама те са отишли там с целите си фамилии и живеят на социални помощи, а тия дето ходеха наистина да работят и работеха яко и качествено ги обиждаха и им си подиграваха. Сега няма кой да ходи. Да си викат кришнарите, зулосите и прочие!

    Коментиран от #5

  • 5 Не ми дреме за Албионците

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    Мързеливи, некадърни и надменни. Идва времето от трона да паднат в краката на тия, които презират.Каквото сам си направиш и цяло село не може.
Новини по държави: