Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 21:54 1 259 16

Германският парламент обсъди налагането на по-строги наказания за протестиращите срещу климатичните промени

  • германия-
  • протест-
  • климат

Една от причините за днешния дебат в германския парламент бе смъртта на велосипедистка, която миналата седмица бе блъсната и прегазена от камион в столицата Берлин

Германският парламент обсъди налагането на по-строги наказания за протестиращите срещу климатичните промени - 1

Германският парламент днес обсъди дали да наложи по-строги наказания на екоактивистите на фона на поредица от протести в цяла Германия, съобщи ДПА.

"Изменението на климата е важно, но то не оправдава престъпните действия", заяви заместник-председателят на консервативния Християндемократически съюз/ Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) Андреа Линдхолц. "Глобите няма да спрат нарастващата радикализация в тази област", добави тя.

ХДС/ХСС внесе предложение, с което иска налагането на присъди, включващи затвор, за определени форми на протести, свързани с климатичните промени. Според предложението активистите, които блокират пътища или възпрепятстват преминаването на полицията, пожарната и службата за спешна помощ, в бъдеще трябва да бъдат наказвани с лишаване от свобода от три месеца до пет години. Опозицията поиска и налагането на присъди, включващи затвор, вместо глоби за повреждането или унищожаването на културни ценности.

"Няма да постигнем реално укрепване на нашите правоприлагащи органи и съдилища, ако направим наказанията по-строги", заяви Соня Айхведе, говорителка по правни политики на управляващата Германската социалдемократическа партия.

Една от причините за днешния дебат в германския парламент бе смъртта на велосипедистка, която миналата седмица бе блъсната и прегазена от камион в столицата Берлин. Според пожарната служба специализираният екип, който трябвало да пристигне на мястото на трагедията и да помогне на затиснатата под камиона велосипедистка, се забавил, защото попаднал в задръстване, причинено от протестиращи срещу климатичните промени. Резултатът от това бил смъртта на жената.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    29 2 Отговор
    А роптаят срещу арестите на протестиращи в Русия.
  • 2 Стоян Александров

    33 1 Отговор
    Дойчланд, Дойчлаааанд всичко свърши, ама всичко. Край с Джерманистан, край с първото място. Милионите мюслита и розовки искат да папат еййййй. Всичко свърши, ама всичко. Чаоооооо...България пак ще се оправи макар и да я сасипвахте 33 години, ама за Вас всичко свърши, край...Ааааааа и почвайте с джамийте, че тези имат обичаи и няма да търпят някаквиси католици матолици, ВСИЧЙО СВЪРШИИИИИ
  • 3 Мдаа..

    28 1 Отговор
    Много им дойде на фрицовете..Уж Трети Райх,арийци и незнам кво си, па сега водят гей-хорото и викат ихууу..Несериозна нация.А "ватенките" са непоклатими! Квито бяха,пак са си такива! Аре некой смелчага да организира "голубой парад" в Москва,за Грозни пък да не говорим..
  • 4 Рибентроп

    23 1 Отговор
    Гледам фатерланда и плача с глас, закриване на ТЕЦ, АЕЦ, протести на зелени, розови лилави. Екология, екология, ама екология не се яде, а и зимата в Германия е студена.

    Коментиран от #6

  • 5 Грета Тиндерберк

    14 0 Отговор
    Неееееееееееееее.... Ще ме арестуват ли?
  • 6 Отряд1

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Рибентроп":

    Зимата е студена в Сибир, в Германия не е толкова драматично студено, както твърдите. Не казвам, че декември е август, ама ... моля, замислете се дали не преекспонирате.
    Отделно. Протестите са форма на недоволство срещу бездействието на държавата и практически това е единствената законна форма на упражняване на натиск от граждани. Излиза така, че протестите ще се превърнат във форма на тиха комуникация между народите и правителствата, като имам чувството, че последните няма да взимат под внимание исканията на протестиращите (на същият принцип, по който не се взимат предвид исканията на терористи) ...

    Това обезсмисля протестите. А това е опасно. Защото в миналото, нещата бързо са ескалирали до революции, при това много кървави, след като държавният елит не взима под внимание общественото мнение...

    т.е. протестът трябва да се затвърди като форма на недоволство и не трябва да се наказва. Трябва да се действа!

    Коментиран от #12, #16

  • 7 уайтнойз

    11 0 Отговор
    зелените ли беха на власт? хахахаха
  • 8 Хохо Бохо

    15 0 Отговор
    Имало е ледников период.
    Нали?
    След него е имало затопляне.
    Нали?
    Имало е затопляне.
    Нали?
    А тогава не е имало въглеродни емисии.
    Не е ли естествен процес?
  • 9 Рожко

    12 0 Отговор
    То не са само за климата промените, а да си подавате оставките и да се спре доставката на оръжие и спиране на парите.Пак в заблуждение.
  • 10 Вирус

    10 1 Отговор
    Ей това е свобода щом не си съгласен с правоверната линия затвор фашизма се завръща навсякъде в така наречените демокрации ама то и кастро го е казал отдавна

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вирус":

    Що бе, 50 малоумника ще нарушават правата на хиляди? Би трябвало да ги отнесат на място с тоягите. В Каталуния хората гласуваха и ги биха, тея блокират целия град и трябва да ги търпят? Полуграмотни питеци дрънкащи глупости като папагали ще дават наклон на целия град? Ми да идат да блокират Райхстага, да не могат депутатите да си ходят у дома, що пречат на нормалните жители? Да си застанат на тротоара и да си скандират, щом нарушават правата на другите, значи вече няма какво да им цепят басма.
  • 12 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отряд1":

    За кои протести става въпрос? За платените? Бъркаш платените протести с народното недоволство. В 3 милионен град 500 човека да се залепят на улицата не е протест, а идиотщина.

    Коментиран от #13

  • 13 Любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    Къде ги видя тия 500? Клеба идиотите както ги наричат вече и по радиото са между 15 и 20 /пет надесе-двадесет/ Олиг... Френа.
  • 14 Климат

    8 0 Отговор
    Какво да направи човечеството, за да избегне изменението на климата:
    1. Да спрем протуберансите на слъцето???
    2. Да преуставим вулканичната дейност, създаваща огромно количество въглероден двуокис???
    3. Да премахнем създаването на въглероден двуокис (карбонов диоксид) при фотосинтезата през нощта от всички разстителни видове вкл. от горите и бразилската джунгла и тайгата??
    4. Да спрем парниковия ефект, предизвикван главно от изпарението на океаните???
    5. Да изтрепем кравите, слонове, жирафи и др. защото изпускат метан 84 пъти по-опасен за природата от карбоновия диоксид CO2???
    6. Да спрем изменението на ъгъла на оста на Земята по отношение на слънцето???
    7. Да спрем намаляването на магнитното поле на земят???
    8. Да спрем 11 годишното циклично влияние на пръстените на Сатурнна климата ни???
    9. Да спрем движението на Слънчевата система и на галактика Млечен път във вътрешостта на Вселената???
  • 15 Жена

    0 1 Отговор
    Онзи ден в 17 случая специализираните автомобили не са могли да стигнат навреме до адресите заради задръстванията на лу@дите клебаактивисти.
  • 16 Жена

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Отряд1":

    Да още не е чак толкова студено, но ще видиш другата седмица, като паднат температурите до 1-2 градуса.
Новини по държави: