Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Ноември, 2022 19:40 2 242 19

CNN: Русия забави изтеглянето от Херсон, за да попречи на демократите на изборите в САЩ

  • русия-
  • украйна-
  • херсон-
  • крим

Тази информация предполага, че Кремъл залага, че ако републиканците дойдат на власт, подкрепата за Украйна от американската администрация ще намалее

CNN: Русия забави изтеглянето от Херсон, за да попречи на демократите на изборите в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия може да e отложила съобщението за изтеглянето на войските от Херсон, включително поради причината, че разбира, че това най-вероятно би помогнало на Демократическата партия на САЩ в навечерието на междинните избори за Конгреса, съобщава CNN, позовавайки се на запознати източници от американското разузнаване.

Макар и американските разузнавателни данни да представляват официална оценка на руските военни планове, те показват, че Русия все още крои планове за влияние върху политическия пейзаж на САЩ, отбелязва CNN.

Още новини от Украйна

Ако обаче версията на разузнаването е вярна, то според един от източниците на CNN Русия надценява влиянието на изявлението си за изтеглянето на войските от Херсон върху американската политика.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън също изрази съмнение, че моментът за обявяване на отстъплението на руската армия не е избран случайно. "Струва ми се интересно, че за да обявят това решение, изчакаха края на изборите", каза той.

Американското разузнаване смята, че Москва не е искала да добави политически точки на Демократическата партия на САЩ и точно това е щяло да се случи с голяма степен на вероятност на фона на съобщението за отстъпление.

Тази информация също предполага, че Русия залага, че ако републиканците дойдат на власт, подкрепата за Украйна от американската администрация ще намалее.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    46 11 Отговор
    Пак Русия е виновна?!В белият дом някой се е изпи.ал в една ваза...и кой е виновен?Не се и съмняваме.
  • 2 Пич

    41 10 Отговор
    Демократите да като Титаник ! Ударени от айсберга , изпуснали спасителните лодки , но надуват оркестъра ! Скоро ще обясняват , къде са парите !!!
  • 3 Гошо

    32 5 Отговор
    Е.ти анализа
  • 4 Психиатъра

    26 5 Отговор
    Тези са ненормални
  • 5 Соросоид

    40 7 Отговор
    Руснаците викнаха зимата по рано за да прецакат САЩ и ЕС
  • 6 Сатана Z

    32 5 Отговор
    На калпав Байдън—вълната му пречи!

    Z
  • 7 Любомир

    35 4 Отговор
    Джо ,Джо бай дзън няма и представа на кой свят е , а се изказал.Има ли нормален човек да не е рзбрал, че той е една мумия и го наричат в САЩ пинокио?!Защо ли Пинокио?!
  • 8 Пом.ярска държава

    29 4 Отговор
    На гн.усни пее.ра.сти Русия им е виновна.
  • 9 Русофил

    6 28 Отговор
    Не можем да спечелим или измислим нещо, но можем да рушим с размах.
    Това сме руснаците.
  • 10 Последния Софиянец

    36 3 Отговор
    Кажете защо укрите изгониха репортерите на СНН от Херсон?
  • 11 БАЙ КУРТИ

    23 3 Отговор
    Няма да се учудя ,ако мумията обвини Русия че е загубил изборите до година. ВИНАГИ съм се чудил защо в КРАВАРИСТАН / ФБР , ЦРУ И ДРУГИ ЛОБИСТИ държат на мумията да е на власт. Младите толкова ли нямат собствени убеждения , или явно там всичко е издухано.
  • 12 Философа

    19 3 Отговор
    Такива са подлеците все някой друг им е виновен.
  • 13 Не е възможно

    18 3 Отговор
    от Путин нищо не зависи.... имаше такова изявление от страна на съединените американски щати. Защо сега си е обявява в съвсем различни параметри относно това какво може да направи този диктатор според зад океанските ми приятели. Ама той нали отдавна беше умрял още преди шест месеца и в момента всичко се води от негови двойници които се появяват а пък...... Абе тази статия да не е писана от денис. Здравей денис какво става на източния фронт и не усещаш ли че вече започваш да ставаш смешен. Йони ракуващият се с..... И той е смешен и болшинството граждани на съединените щати не го подкрепят за нов президент. Къде отиваме ние заставайки на тази страна ......на губещите
  • 14 Сусо

    21 4 Отговор
    Що толкова ви е страх от Русия ве?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иванушка 🇷🇺

    3 16 Отговор
    Страхливите алкохолици на жужака от бункера бягат и пищят като девачки, от 20 рубль мухаххаха
    могучаяя Алкохолная
  • 17 Някой

    14 0 Отговор
    Тези демократи могат да обвинят и извънземните, че се забавиха, и така са им попречили на изборите.
    Промити мозъци са американците. Заслужават си нова гражданска война.
  • 18 За протокола

    14 1 Отговор
    Интересна връзка изскочи и скандал се заформя в САЩ заради връзката на измамния фалирал криптокрал Сам Банкман FTX - Украйна - Демократите.
    Тук за тези неща не се пише, но в САЩ се питат, откъде накъде финансовото министерство на държава във война, ще върти съмнителна криптовалута с Банкман, а той ще изсипва стотици милиони в кампанията на демократите (вторият им най-голям дарител след Сорос)?!
  • 19 трънчо

    3 1 Отговор
    Простотии на които тъпи хора ще повярват! Те изборите и там се фалшифицират много -ЯКО!!! те са царе на това! щатските ,,Орли"-не могат да позволят спиране помощите за Украйна и тяхната цел-,,да воюват с руснаците до последният украинец! Е не могат да то допуснат!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания