Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 09:56 1 411 11

Полските служби се събират извънредно

  • полша-
  • служби-
  • русия-
  • ракета-
  • украйна-
  • война-
  • нато

Варшава не разполага с конкретни данни, сочещи кой е изстрелял ракетата

Полските служби се събират извънредно - 1
Снимка: Shutterstock

Полският Съвет за национална сигурност съобщи, че по обяд (11:00 ч. по Гринуич) ще се събере на още едно заседание на фона на опасенията, че след ракетния удар, причинил смъртта на двама души в Полша, украинският конфликт може да обхване и други страни предаде Ройтерс.

"Бюрото за национална сигурност продължава да анализира постъпващата информация заедно с военното командване, шефовете на службите и съюзниците", написа в Туитър ръководителят на службата Яцек Шевера. Първото заседание на съвета по въпроса беше снощи.

Още новини от Украйна

В първите часове на днешния ден полският президент Анджей Дуда съобщи, че Варшава не разполага с конкретни данни, сочещи кой е изстрелял ракетата, която удари полски селскостопански обект на 6 км от украинската граница. Колегата му от САЩ Джо Байдън заяви, че тя вероятно не е изстреляна от Русия.

Според американски официални представители по първоначални данни ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща руска ракета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    12 2 Отговор
    Зелето да претакате.

    Коментиран от #3

  • 2 ами

    7 2 Отговор
    на поляците май много им се воюва

    Коментиран от #4

  • 3 ами

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Айде":

    и да им дадете далекобойно оръжие, следващите украински ракети да стигнат до бюксел
  • 4 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ами":

    Всичко върви по план,ще си вземе част от Украйна както каза един депутат ,тези украински мигранти какво ще ги правят в Полша ?После си заработват безплатната ваканция в Европа.
  • 5 ПОЛША МОБИЛИЗИРА ВОЙСКИТЕ СИ И ГИ ПРАЩА

    3 2 Отговор
    ЗА ХЛАДИЛНИЦИ И ПЕРАЛНИ ! КОЙТО ПЛЕНИ ПОВЕЧЕ ТОЙ СТАВА ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ЖЕНСКИЯ КОРПУС !
  • 6 Ксаниба

    3 1 Отговор
    Съдбата на оркаина е предрешена още като си избраха дрогирания клоун. 3 хутора с бандеровци ще им останат
  • 7 ВЧЕРА КАТО ПРЕТАКАХ ЗЕЛЕТО НЯМАШЕ РАКЕТА

    0 0 Отговор
    ......................................................................................................
  • 8 ЧАКАЙ ЧАААКАЙ

    1 0 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ ТИЯ ДВЕ РАКЕТИ НЕ СА УЦЕЛИЛИ РУ.ТЕ МИШЕНИ И СА ПАДНАЛИ В ПОЛША....ТА ТОГАВА КЪДЕ СА МИШЕНИТЕ РАКЕТИ РУ.КИ🤔🤔🤔
  • 9 Вирус

    2 0 Отговор
    Тогава кво квичат важното е че русия хахаха не ви сработи провокацията
  • 10 Хан Аспарух

    1 1 Отговор
    Хайде да не бързаме със заключения. Наистина може да е случайност. Полското село се намира само на 5 км от Украйна. А, че Русия си играе с огъня е факт. Да не забравяме, че Нато е най мощната военна организация в света и ако се наложи ще смачка като хлебарка Русия и нейната армия.Руските военнолюбци не разбраха, че Украйна не е нито Сирия или Грузия,а украйнския народ се бие за своята свобода, независимост и териториална цялост. Вън агресивна и корумпирана Русия от Украйна.
  • 11 Хан Аспарух

    1 1 Отговор
    Хайде да не бързаме със заключения. Наистина може да е случайност. Полското село се намира само на 5 км от Украйна. А, че Русия си играе с огъня е факт. Да не забравяме, че Нато е най мощната военна организация в света и ако се наложи ще смачка като хлебарка Русия и нейната армия.Руските военнолюбци не разбраха, че Украйна не е нито Сирия или Грузия, а украйнския народ се бие за своята свобода, независимост и териториална цялост. Вън агресивна и корумпирана Русия от Украйна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания