Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 14:35 970 7

Стратегически съюз! Джо Байдън и Риши Сунак на четири очи в Индонезия

  • великобритания-
  • сащ-
  • риши сунак-
  • джо байдън

Президентът на САЩ и британският премиер са обсъдили въпроси, свързани с Украйна, Китай и Северна Ирландия

Стратегически съюз! Джо Байдън и Риши Сунак на четири очи в Индонезия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън и британският премиер Риши Сунак потвърдиха категоричната си подкрепа за Украйна по време на среща, на която обсъдиха вчерашните взривове в Полша, предизвикателствата, създавани от страна на Китай, и други въпроси, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Двамата лидери, които разговаряха в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, ще окажат пълна подкрепа на полското разследване на вчерашния инцидент на полско-украинската граница.

По-рано Байдън каза, че ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно не е била изстреляна от Русия. Според американски официални лица първоначалните заключения сочат, че тя е била изстреляна от украинските сили за прехващане на изстреляна от Русия ракета, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на Даунинг стрийт допълни, че по време на днешния си разговор Байдън и Сунак са постигнали съгласие за значението на устойчивия ангажимент към Индо-тихоокеанския регион. Те са изразили и подкрепа за Белфасткото мирно споразумение (известно още и като Споразумението от Разпети петък), което насърчава сътрудничеството между Република Ирландия и Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    2 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 2 Котка ученият

    6 0 Отговор
    Гласуването на Общото събрание на ООН за репарациите за Украйна показа трагичната самота на заклети приятели.
  • 3 Властелинът....

    2 9 Отговор
    Скоро битката на петте армии срещу орките от Мордор......
  • 4 ква стана

    5 0 Отговор
    демент и с/и/г/а/н обсъдили подкрепата за наркос .
  • 5 Рикши Бунак

    2 0 Отговор
    Йес, господарю Джо, йес, йес, ще добавим къри в супата! Йес, йес и зеленски, ще добавим...
  • 6 пазарил го е

    3 0 Отговор
    сигурно че му маже къщата
  • 7 Абе

    0 0 Отговор
    на делото много бързо му мина ковида, вчера съобщаваха, че хванал вируса, а днеска говори с Ришито. Техника ти казвам, аламинут.(почти по Чудомир).