18 Ноември, 2022 21:45 1 173 1

Премиерът: Белград е загрижен, че не вижда резултати от разговорите на Прищина с ЕС и САЩ

  • ана бърнабич-
  • александър вучич-
  • косово-
  • сърбия-
  • европейски съюз

Това споразумение съществува и подписаното трябва да се спазва, заяви Ана Бърнабич за Танюг

Премиерът: Белград е загрижен, че не вижда резултати от разговорите на Прищина с ЕС и САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, че с Прищина не е постигнат никакво споразумение за номерата на колите и изтъкна, че и сърбите от Косово, и Белград настояват подписаното да се изпълнява и спазва, съобщи белградската телевизия Н1.

Ана Бърнабич изтъкна, че Белград е разтревожен, защото не вижда резултати в Прищина от разговорите с ЕС и САЩ. Албин Курти казва, че Брюкселското споразумение не съществува. Това споразумение съществува и подписаното трябва да се спазва, заяви Ана Бърнабич за Танюг след откриването на развоен център на световно известната софтуерна компания "Луксофт" в Белград.

Тя изтъкна, че очаква разговорите, които ЕС и САЩ водят с Прищина, да донесат резултати.

Същевременно белградският вестник "Политика" съобщи, че сръбският президент Александър Вучич е днес в Атина, където ще разговаря на работна вечеря с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис за ситуацията в Косово. Мицотакис е много влиятелен в европейските среди, а Гърция е една от петте страни в ЕС, които не признаха Косово, така че се очаква официална Атина да помогне на Сърбия в тази кризисна ситуация, отбелязва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен

    0 0 Отговор
    Абе то и в Минск имаше нещо подписано, но кой ти помни, щом дядото от Белия дом има интереси в Украйна?
Новини по държави: