Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 20:30 910 4

Ковачевски: Вратата на правителството е отворена за всички политически партии, които подкрепят европейския път на страната

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне

За включването на Алианс на албанците в правителството заговори лидерът на Демократическата партия Павле Траянов, след лидерската среща на парламентарно представените партии, която свика Ковачевски

Ковачевски: Вратата на правителството е отворена за всички политически партии, които подкрепят европейския път на страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вратата на правителството е отворена за всички политически партии, които споделят ценностите на правителствената коалиция и са за продължаване на европейския път на страната, защото друга алтернатива нямаме, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в отговор на въпрос за това водят ли се преговори с Алианс на албанците за присъединяване към правителственото мнозинство.

За включването на Алианс на албанците в правителството заговори лидерът на Демократическата партия Павле Траянов, след лидерската среща на парламентарно представените партии, която свика Ковачевски.

Последва двустранна среща между премиера и председателя, до свикване на конгрес, на Алианс на албанците Арбен Таравари, след която и двамата казаха, че са разговаряли по принципни въпроси за европейското бъдеще на страната, за решенията, които трябва да се вземат с широк обществен и политически консенсус и реформите, които трябва да бъдат извършени, особено в областта на върховенството на закона, а Таравари отрече да е получавал покана за влизане в правителството.

В същото време медиите в Северна Македония писаха, че дори са разпределени министерствата, които Алианс на албанците ще поеме. Според днешните думи на Ковачевски обаче, в момента не се обсъждат конкретни ресори, а разговорите са се водили „на ниво политическа концепция и политически ценности“.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    5 1 Отговор
    Албанците ще ги превземат и македонистите на измисления македонист Мицкоски и някаква левица ще духат супата!
  • 2 НА КОВАЧЕВСКИ СА МУ ЛИЛЯВИ ВЕНЦИТЕ

    9 0 Отговор
    ЕВРОЦЕНЕН БОКЛУК КАТО НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ
  • 3 Я го тоя..

    6 0 Отговор
    Като се е нацепил от фитнеса,като се е напетелчил с костюмара тип"Арни" и се взел несериозно,бетер наш Плевню..
  • 4 Пешо

    2 0 Отговор
    Какъв европейски път бе смешник!? Вие ще си останете завинаги в средновековието. Изостанали диваци, зомбирани от сърбо-руската шайка.
Новини по държави: