Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 23:35 2 018 12

Новина! Ердоган не изключи възможността за среща с Башар Асад

  • турция-
  • сирия-
  • сили за защита на народа-
  • реджеп ердоган-
  • башар асад

Анкара, чиито войски вече присъстват на сирийска територия, южно от нейната граница, промени позицията си спрямо Дамаск през последните месеци

Новина! Ердоган не изключи възможността за среща с Башар Асад - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че не изключва възможността да се срещне със сирийския президент Башар Асад, съобщи Анадолска информационна агенция.

Попитан от журналисти за възможността за среща със сирийския лидер, турският държавен глава каза, че среща е възможна.

В политиката няма място за озлобление или горчивина, коментира Ердоган само дни след началото на въздушна офанзива срещу кюрдските милиции в Северна Сирия.

Турският президент посочи, че тази среща ще се състои, след като за това има съответните условия, отбеляза Франс прес.

Ердоган обаче не даде надежда за намаляване на напрежението в Северна Сирия, отбелязва ДПА.

Турция, каза той, е по-решена от всякога да затвори цялата си южна граница с „линия за сигурност“.

Русия подкрепя сирийския президент Башар Асад, докато Анкара подкрепя бунтовниците, които се борят за свалянето му.

Турция, чиито войски вече присъстват на сирийска територия, южно от нейната граница, обаче промени позицията си спрямо Дамаск през последните месеци.

Анкара се ангажира през последните месеци с процеси на нормализиране на отношенията с няколко регионални сили, включително Израел и Египет, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    13 6 Отговор
    Ердоган отново ще даде урок на Путин как се разрешават проблеми на сигурността.
  • 2 Бах

    18 1 Отговор
    Ердоган е умен политик. Стратег.
  • 3 0000

    1 18 Отговор
    Грузинското чучело ердоан влезе в капана,противопоставиха двете диктаторчета Путин и ердоан
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Професор

    17 1 Отговор
    Ердоган винаги успява да уреди проблемите. САЩ заявиха, че Турция има право да се защити от тероризма. Песков говорителя на Путин заплаши, че ако има сухопътна операция в Сирия това ще се върне като бумеранг в Турция но разбира се според Русия също Турция имала право да се защити. След проблемите с Гърция и Франция Ердоган се сближи с италианския премиер Джорджия Мелони. Италия е "на нож" с Франция и Гърция (особено с Франция). Мелони каза, че Франция трябва да спре да води колониална политика в Африка. Вместо Африка да бъде бедна защото е консумирана от Франция и африканците да идват в Европа трябва Франция да се изтегли от Африка и да не се приемат повече африканци в Европа. Турция е в много добри отношения с Италия и Унгария.
  • 6 Професор

    2 0 Отговор
    Като Професор добре владеещ турски език нека ви представя едно видео (за съжаление на турски). Видео на един филм на турски документален канал. İZ TV. Което на български ще рече СЛЕДА ТВ. В това видео ще видите Българи. Кореняци от Истанбул. Родени в Истанбул. Не са турски изселници а Българи които живеят в Истанбул от векове.

  • 7 Професор

    10 1 Отговор
    В коментар номер 6 публикувах видео за българите в Истанбул. Българи от османско. Останали там. Не се върнали в България. Във видеото (ако го пуснат тук) в началото ще видите малки българчета които учат български. За съжаление те не знаят български език. Но учат български. А учителката им Нефизе Йозкан е българска изселничка (бг туркиня) която казва че с радост ги учи на български език. Вярно че няма нищо общо със статията но реших да споделя тук. Ако публикуват и видеото ми разбира се. Това са български деца макар и родени в Истанбул. Учат своя език. Нямат шанса да го научат на улицата. Но го учат в училище и преподавателката им е българска изселничка от турски произход.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тръмп

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    50 години промиване на мозъците ще отнеме поне 150 за да разбере българина(онзи който иска да разбере. Не русофила!!) къде е истината за Турция, за турското робство, за Кемал Ататюрк и за Възродителния Процес! Каква рана отвори в отношенията този Процес и колко по толерантни са нашите сънародници, които бяха изселени насила.

    Коментиран от #10

  • 10 дядо Рангел

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тръмп":

    България за цялата си история, единствено по време на Османското съжителство си увеличава населението ДВОЙНО. Българина от там да тръгне за да стигне до истината.

    Коментиран от #11

  • 11 Тръмп

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "дядо Рангел":

    А може да тръгне и от там, че за 500 години, България запази идентичноста си, религията си и езика си!
    Само за 50 години след 1944 България загуби Всичко! Език, идентичност, религия!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Ръмби

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Защото през тия 500 години нямаше ушанки !!
Новини по държави: