Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 10:42 2 751 11

Турция предупреди: Това е само началото!

  • кюрди-
  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • ирак-
  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • турска армия-
  • пкк-
  • операция

Анкара остава вярна на обещанията си по отношение на границите на Сирия, добави Ердоган

Турция предупреди: Това е само началото! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въздушната операция на Турция в Северен Ирак и Сирия за прочистване на районите от терористи е "само началото", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, като добави, че страната ще започне сухопътна операция в Сирия, "когато е удобно", предаде АА, съобщи БГНЕС.

"Нашите операции със самолети, артилерия и UCAV (безпилотни бойни летателни апарати) са само началото", заяви Ердоган на заседание на групата на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в столицата Анкара. Рано в неделя Турция започна операция "Claw-Sword" - трансгранична въздушна кампания срещу групировките YPG/PKK. "Ще се стоварим твърдо върху терористите със сухопътна операция в най-удобния момент", заяви Ердоган. Ердоган заяви, че Турция има правомощия да залавя и наказва терористите в границите и извън тях, които участват в нападения срещу страната. Той подчерта, че Анкара е по-решена от всякога да охранява южната си граница.

Анкара остава вярна на обещанията си по отношение на границите на Сирия, добави Ердоган и заяви: "Ако нашите събеседници не могат да изпълнят изискванията на споразумението, ние имаме право да се погрижим за себе си." Ердоган обеща да изкорени терористите от сирийските райони Тал-Рифат, Манбидж и Айн Ал-Араб. Той добави, че иракската и сирийската администрация не трябва да се чувстват притеснени от операцията, тъй като единствената цел на страната е да защити сигурността на своя народ, както и на хората от съседните държави.

"Никой не може да ни попречи или да се изправи срещу нас, за да прокараме линията на сигурност до мястото, където трябва да бъде, когато тези атаки срещу нашите граници и нашите граждани продължават", заяви Ердоган. Силите, които дадоха уверения, че Турция няма да бъде изправена пред заплаха от районите под техен контрол, не успяха да спазят обещанията си, подчерта той. "Нашето послание към онези, които все още се опитват да поставят Турция на колене с коварни методи, е ясно: "Никога няма да успеете", каза Ердоган. Запитан за евентуална среща със сирийския лидер Башар Асад, Ердоган каза: "В политиката няма недоволство. В крайна сметка ще бъдат предприети стъпки при най-благоприятните условия."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Объркано Атлантиче

    28 3 Отговор
    Какво не ви казват:
    Турция всъщност директно унищожава петролната инфраструктура на „кюрдската автономия“, която беше експлоатирана от САЩ, изнасяйки петрол през граничните пунктове до границата с Ирак в Иракски Кюрдистан. Всъщност Турция нанася удари не само по кюрдите, но и по американските интереси в Сирия, свързани с ограбването на сирийски петрол.
  • 3 1234

    5 22 Отговор
    Грузинското чучело ердоан и палячото ционист Путин влязоха в капана ,ще се избият взаимно

    Коментиран от #4

  • 4 Ти па кой си бе?

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Стратегът от село Долно Нанагорнище или от друго село?
  • 5 Европеец

    7 21 Отговор
    Ако излезем от НАТО султанът за нула време ще прати башибозуци във вилаета да защити "изконните" интереси. Вижте при Резово как отхапа 4 км българска земя, която Иван Костов после му подари.
    Хората са казали - на турчин вяра да нямаш. Много са работливи и услужливи, ама както ти се усмихват, така ще ти отрежат главата като им завие мюфтията от 5G кулата. Като леминги са...

    Коментиран от #9

  • 6 И тоз

    7 8 Отговор
    Се взе насириозно.Но никой не казва защо Путин е тьрпял осем години вьв Луганск и Донкцк когато избиваха сумати хора тези БандероФашаисти.Този Ердоган за два атентата и напала Кюрдите и ООН мьлчи

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Остави политиката

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "И тоз":

    Бягай да си играеш някъде и да си бъркаш в носа.
  • 8 Българските турци

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "И тоз":

    "за два атентата "...умножи ги с 40 години и плюй и проклинай до + - безкрайност !!!..
  • 9 копейката

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Черната Златка нали иска да ни изкара от ЕС и НАТО, явно целта му е да ни даде на Ердоган. А руснаците уж сега охраняват Сирия, както виждаме на турчина това не му пречи да си прави военни операции в Сирия. В Ирак влиза на 200 километра и ги бомби. Кой наш град е на200 километра от турската граница. Който гласува за Черната Златка е предател, искат да дадат България на турците. България извън ЕС и НАТО означава само това

    Коментиран от #10

  • 10 Българските турци

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "копейката":

    Те точно това е "малоазиатската фобия" на българина...Изкарайте си главите от тази "История славянобългарская" и се огледайте наоколо си...Живеем вече в 21 век и никой не може да ви напада за щяло нещяло...Отърсете се от предразсъдъците и комплексите си и ще видите че и хората около вас не са с нищо по лоши или по добри от вас..Само слабите и жалките плюят или злобеят!
  • 11 Васил

    1 7 Отговор
    Реджепа действа като Путлер падне ли му рейтинга дай да избием малко кюрди за да си го вдигна.
Новини по държави: