Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2022 12:18 6 678 112

Загадката Русия: никой не знае на какво още е способна Москва

  • руска армия-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • херсон-
  • нато-
  • военни престъпления

Колкото по-единен и силен е Западът, толкова по-малко Кремъл ще мисли да разгръща войната

Загадката Русия: никой не знае на какво още е способна Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната е "скок в мрака", пише райхсканцлерът Теобалд фон Бетман Холвег няколко дни преди избухването на Първата световна война. Изречението е валидно и днес, смята Жак Шустер. В коментара си за “Ди Велт” той пише, че шпионските мрежи може и да позволят да се надникне през мъглата на бойните полета, но в основата си ходът на конфликта остава неизвестен и непредсказуем.

Поведението на Русия си остава енигма

Продължаваме да не знаем какво мисли ръководството в Кремъл - кое е лъжа, кое истина и кое - пропаганда, пише Шустер. Появяват се съобщения, че Путин е болен, а по-късно че и Лавров не е добре, но до момента тези слухове не са довели до нищо. Русия е твърде далечна и затворена, смята Шустер. В справедливото си желание да подкрепят Украйна хората са склонни да идеализират ситуацията. Изтеглянето на руските части от Херсон е пример. В радостта си от украинските териториални придобивки повечето анализатори видяха в това победа за Киев. Опиянени от собствените си констатации те пренебрегват факта, че Русия е освободила града без бой, за да укрепи позициите си от другата страна на Днепър. Пренебрегват също така и фактът, че мнозинството от населението в самата Русия не смята това за поражение - независимо колко шумно западните наблюдатели се радват на предполагаемото им недоволство, отбелязва авторът.

Страхът е лош съветник

Тенденцията, останала още от Първата световна война, е коментаторите да разглеждат моментни снимки от войната като дълготрайно състояние. Страхът също е основен враг на трезвата оценка, четем още в коментара. Това се забелязва най-вече сред онези в Германия, които призовават за незабавно прекратяване на огъня. Много германци носят травма от съветското нашествие, започнало през 1944 година. Точно те, но и техни наследници, родени по-късно, надценяват неимоверно способностите на Русия, смята Шустер.

Както казва Чърчил: Русия е загадка в една обвита в мрак мистерия. Но не и за източноевропейците. Те смятат, че разбират Русия. Когато миналата седмица една ракета падна на полска територия, балтийските държави веднага реагираха и заговориха за член 4 от Договора за НАТО. Полша и САЩ обаче реагираха далеч по-сдържано и хладнокръвно.

Когато американците обявиха, че ракетният удар не е бил нанесен от Кремъл, руският президент Владимир Путин благодари на Джо Байдън чрез своя говорител за "сдържаната и много по-професионална реакция". Москва изглеждаше почти облекчена, че този пожар не се е разгорял. Заключението е просто. Не знаем какво ще се случи по-нататък във войната, дали Украйна ще победи или не. Няма гаранция дали Москва ще действа по един или друг начин. Но едно нещо стана по-ясно: Колкото по-силен е Западът, толкова по-малко Кремъл желае да разгръща войната, обобщава Жак Шустер.

Примирието не винаги е на всяка цена

След случилото се в Полша призивите за компромиси в Европа вероятно ще се увеличат, пишат Натали Самарасингхе и Фред Карвър в “Ханделсблат”. Но да се последват те би било грешка, смятат авторите. Животът на много хора в Украйна е разрушен. Една трета от населението е избягало от страната. Тези, които са останали, са свидетели на военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид, а щетите върху околната среда ще се усещат години наред. Именно по хуманитарни причини трябва да се противопоставим на опитите да бъде принудена Украйна да сключи примирие на всяка цена, четем в текста на двамата автори. За съжаление, най-бързият път към мира и защитата на цивилното население не винаги вървят ръка за ръка.

Западът трябва да запази своя курс - с навременна военна и хуманитарна подкрепа, санкции и засилен ангажимент за търсене на отговорност и изплащане на обезщетения. Путин неведнъж е давал да се разбере, че ще направи отстъпки само ако бъде принуден да го направи, пишат Самарасингхе и Карвер.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единак

    30 144 Отговор
    🇺🇦СЛАВА НА УКРАЙНА! 🇺🇦

    Коментиран от #8, #13, #57

  • 2 Гюро

    86 16 Отговор
    То не е ли това идеята? Секретно, а те нямали ракети, свършили биле, а сега без ток.

    Коментиран от #108

  • 3 отшелника

    133 35 Отговор
    Слава на Русия ,само тя има смелостта да се изправи срещу АНТИХРИСТА

    Коментиран от #50, #70, #103

  • 4 Просто човек

    29 121 Отговор
    Европа и САЩ твърдо срещу Рашистан! Слава на Украйна!

    Коментиран от #59

  • 5 Илия

    29 98 Отговор
    Ще хвърли милийони необучени и лошо въоръжени мобилизирани.Тази война демографски ще е края за руския народ.Без друго в много райони на Русия върви тотална подмяна на населението от години.Сега 5 мил са напуснали.Стотици хиляди ще умрат на фронта,стотици хиляди ще се върнат инвалиди а милийони ще останант с психически обременености след войната,

    Коментиран от #11, #89

  • 6 честен ционист

    48 13 Отговор
    След първия паднал прифронтовак Молдова, останалите ще се разбегат.
  • 7 Гаглей

    16 41 Отговор
    След някой друг месец ще е способен смо н разпад
  • 8 Да, бе

    87 26 Отговор

    До коментар #1 от "Единак":

    Лека и пръст на украйна!
  • 9 Краварска медия

    60 17 Отговор
    Само джамбаза и оная другата знаят,питайте ги
  • 10 Дрън дрън та пляс

    66 15 Отговор
    Обаче всеки ден всякакви капацитети от всякъде, се изказват какво имали и какво им свършило на руснаците
  • 11 иваило

    54 11 Отговор

    До коментар #5 от "Илия":

    лили мила ти освен кожен автомат друго държала ли си в меките си ръце?жени затворени в мъжки тела кто теб най малко могат да говорят за войска или каквотот и да е ,слагай роклята и на пияцата там си добра
  • 12 Гост

    95 20 Отговор
    Не подценявайте Русия. Смешно е. Колкото пъти някой я е подценил винаги е свършвал по един и същи начин. Според мен Русия е по добър вариант като партньор и приятел отколкото като враг.
  • 13 гого

    51 19 Отговор

    До коментар #1 от "Единак":

    каква ус..рай на ма джендърко до пролет няма да останало нишо от тази измислена държавица пълна с нацисти.
  • 14 Експерт

    67 17 Отговор
    Някой мислил ли е на 22.06.1941, че СССР ще бъде победител?Същото шаблонно мислене!

    Коментиран от #37

  • 15 ...

    18 49 Отговор
    Няма да се учудя да почнат да колят деца и после да обясняват, че украинците са виновни, че не се предават, а защитават родинатади

    Коментиран от #20, #27

  • 16 Оптимист

    45 19 Отговор
    На 9.05.2025 пак ще се вее знамето на Русия над Райхстага

    Коментиран от #19

  • 17 цитирам сиромах

    69 19 Отговор
    Русия воюва срещу цялата пасмина шебеци на САЩ и НАТО! Ако Путин беше с акъла на Зеленски, досега да беше използвал ядрено оръжие и както се казва, всичко или нищо!Ако не ценят собствените си интереси, западните държави много добре трябва да си направят сметката за последващия армагедон! Няма друга страна в света, която ще позволи всички да им се нахвърлят, въоръжавайки противника и да губят хора и техника и на всичко отгоре да величаят украинците!Ако не беше това непрекъснато помпане с оръжия и изпращане неприкрито от западните държави на войници и специалисти, всичко вече щеше да е минало! Но ще видим кой какво ще загуби!
  • 18 БЕЗ КОМЕНТАР

    43 13 Отговор
    Много германци носят травма от съветското нашествие, започнало през 1944 година.
  • 19 Ааа?

    13 53 Отговор

    До коментар #16 от "Оптимист":

    Пак? Че кога се е веело? Вя се на СССР и то точно армията от УКРАИНЦИ. Руската се бе окопала като ИДИЛци в 3 града.

    Коментиран от #23, #32, #33

  • 20 Македонски

    67 20 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    Важното е, че светът вече не вярва на САЩ, защото видя, че след разформироването на Варшавския договор, НАТО не само не се разпусна, ами активизира дейността си, чак до границите на Русия. Светът вижда, че Русия не е агресор, а само отговаря на наглото настъпление на щатите към своите граници и единственото, което прави е да ограничи щетите. За себе си и за света. Затова напъните на Сорос са ялови. Желанието на щатите да превърнат света в огромен врящ котел ще им изиграе лоша шега. В Библията пише, че който вади нож, от нож умира.
  • 21 Историк

    47 10 Отговор
    Много германци носят травма от съветското нашествие, започнало през 1944 година.

    Да се смееш ли или да плачеш на тъпа пропаганда. Авторът ще ни разясни ли за какво точно нашествие на руснаците през 1944 говори. То бива политкоректни тъпотии....
  • 22 Украйна е фашистка държава

    57 16 Отговор
    Русия ще разгради бандитския еднополюсен неоколониален модел на САЩ!

    Z
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И колко е по силен запада?

    29 14 Отговор
    Имате само още едно прокси-Полша!А след това?????!!!!! ....Берлин става много близо!!!
  • 25 Военнопрестъпника Путин

    9 41 Отговор
    Тоя павиан Путин беше инсталиран като президент от Сорос и Ротшилд световната олигархия

    Коментиран от #29

  • 26 я да помислите

    46 12 Отговор
    Интересно е как държава /Окрайна/, която не е член на НАТО взривява ракети в Полша, пуска дронове, които обикалят половин източна Европа, взривяват се морски мини и защо не се задейства член пети на НАТО? Защо тази държава се подкрепя от самата НАТО, след като самите те са жертва. Ако утре зеления пусне уж случайни в кавички ракети във Варна и убие десетки души, пак ли ще пляскаме с ръце?
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 8 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    А може би се О.чуди защо Байдън спря пуделите , които веднага ревнаха " Русия нападна Полша , веднага чл.5 "‼️
    Както всички веднага скочиха Путин свали МН-17 ! И никой не попита , Кой отговаря за безопасността над Украинска територия, Кой промени посоката и височината на международен полет на украинска територия ....
    Мислиш ли , че ако оня препечен едър министър на НАПАДЕНИЕТО на ШАШт бе казал : " Дръж!" някой пудел щеше да изостане от глутницата ‼️
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ти пък кой си?

    31 12 Отговор

    До коментар #25 от "Военнопрестъпника Путин":

    Вероятно авторитет от всемирна величина?
    ГМО двуногите хулители на Путин са в състояние да го обидят точно толкова, колкото един комар с изпражненията си може да оцапа ЕВЕРЕСТ!!! Русия не е имала такъв харизматичен и балансиран политик. Той е точният човек в точният момент от историята на Русия. И дали го интересува ТВОЕТО мнение?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аз знам

    9 23 Отговор
    Масква издиша
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ааа?":

    "Украински фронт" -
    НЕ защото е съставен само от украинци, а защото по това направление се движи ❗
  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ааа?":

    ТРЕТИ УКРАИНСКИ ФРОНТ -
    Създаден е на 20 октомври 1943 г. на основата на заповед на Ставката от 16 октомври 1943 г. чрез преименуване на Югоизточния фронт. Състои се от 1-ва гвардейска армия, 8-а гвардейска армия, 6-а, 12-а и 46-а армии и 17-а въздушна армия. По-късно включва 5-а ударна, 4-та и 9-а гвардейски армии, 26-а, 27-а, 28-а, 37-а, петдесет и седма армия, Шеста гвардейска танкова армия и първа българска армия, втора българска армия и четвърта българска армия. Дунавската флотилия също е назначена към оперативния контрол на фронта. Това включва и 83-та морска пехотна бригада.
  • 34 За руZZия с любов

    11 30 Отговор
    „Не народ, а скотове, мръсници, дива орда, душегубци и злодеи“. (Булгаков).
    „Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост“. (Горки).
    „Ох, как тежко се живее в Русия, в този смрадлив център на физически и морален разврат, подлостта на лъжата и злодейството. Вие не можете да разберете тези истински мъчения, които трябва да изпитате от пребиваването в тази среда, от стълкновението с продуктите на руската почва. Каквото и да говорите в защита на тази земя, на цялата тази мерзост лежи принадлежащият й руски национален характер“. (Аксаков).
    „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят“. (Тургенев).
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“. (Тургенев).
    „Аз, разбира се, ненавиждам моето отечество, от главата до петите.“. (Пушкин).

    Коментиран от #45, #111

  • 35 Да бе!

    24 6 Отговор
    Нашествие в Берлин и знаме на Райхстага през 1944? Сталин и Жуков направо са ръгнали на 22 Юни 1941 да превземат цяла Европа,и да станат" нашественици- и то в Германия? Абе Жуков добре му предложи на Сталин след Берлин: Давай да измия танковете на бреговете на Португалия! Но Сталин помълчал и казал: Нет! Не можем да ги изхраним!

    Коментиран от #79

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Истински експерт

    5 26 Отговор

    До коментар #14 от "Експерт":

    Ало, т.н. експерт,

    Мислил ли е някой на 22.06.1941 г., че немците ще стигнат до Москва, Волга и Кавказ? Че немското знаме ще се развява на Елбрус? Че само до края на 41-ва година в немски плен ще се окажат 3,5 милиона руснаци (от които ок. 900 хиляди се предават с оръжието, знамената и полковата музика и са готови да се бият срещу болшевиките в Кремъл)? Мислил ли е някой, че планините от съветско оръжие (което е било повече от оръжието в целия останал свят), оръжие създадено от робския труд на съветското население, само за няколко месеца ще остане на бойното поле или в ръцет на германците? Мислил ли е някой, че руснаците ще загубят близо 27 милиона човека (по официални данни)? Хайде да си отговориш на тия въпроси.
  • 38 Йоан

    8 0 Отговор
    Способна е да отреже клона на който седи.
  • 39 Махмуд

    18 9 Отговор
    Слава на Русия
  • 40 Ааа

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "хайде да направим тогава":

    Ок. Хайде учения ми той. Само че само с ФАКТИ, а не с ТЪЛКУВАНИЯ.
  • 41 Наблюдател

    14 24 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!
  • 42 В.В.П.

    23 12 Отговор
    Окраина яде яко дърво..плодовете от дружбата с Англия и САЩ, Германия, основателите на нацизма .
  • 43 Руската мечта

    16 12 Отговор
    Седейки до шия в лай ната, да завлекат там всички останали.

    Коментиран от #55, #66

  • 44 такаето

    18 4 Отговор
    аз какво да кажа коментарите и оценката са ми достатъчни да съм наясно че това което искат правителствата на ес и фамериха не съвпада с мнението на народа и се води пропагандна война да оправдае като наложена лъжа само и само да я изкарат като истина
  • 45 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 7 Отговор

    До коментар #34 от "За руZZия с любов":

    Василий Иванович
    Песня О Родине
    Широка страна моя родная,
    Много в ней лесов, полей и рек!
    Я другой такой страны не знаю,
    Где так вольно дышит человек.

    Коментиран от #82

  • 46 Историк

    17 6 Отговор
    Дълго време се чудех защо германците са ги наричали Untermensch. След щат Русия нападна Украйна разбрах защо.
  • 47 Ей учения

    15 3 Отговор

    До коментар #30 от "хайде да направим тогава":

    Я кажи цветовете на руското и знаме дето се е веело в Германия. Учен ми бил. Пишман учен продавач на вестници в будка на спирка.
  • 48 Истината

    11 27 Отговор
    Русия е най-мpъcната и до погнyca отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.
  • 49 Как какво да очакваме

    8 15 Отговор
    Няма да се учудя да почнат да колят деца и после да обясняват, че украинците са виновни, че не се предават, а защитават родината си

    Коментиран от #64

  • 50 Путин капут

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "отшелника":

    И на Кадиров.В борбата с антихриста..?
  • 51 Крайцера Москва

    7 15 Отговор
    С такива некадърници като сондюка Путин раша плава успешно към дъното
  • 52 Перо

    25 4 Отговор
    Какво разширение на войната,какви 5 лв.? Путин беше принуден да защите руснаците и териториите,които населяват от ционистките изстъпления с геноцид на режима и техния слугинаж,измислените националисти,без етническа нация,подобно на “макетата”! Другата част,населена с боклуци,не го интересува! Освен това НАТО се разшири до руските граници,въпреки договореностите при обединението на Германия и разговорите Горбачов-Буш в Малта!
  • 53 Ха ха ха ха ха

    12 4 Отговор
    Какво да очаквате ли бре:)))) как какво, ще ядете кютека от руснаците...

    Коментиран от #54

  • 54 Муа ха ха ха

    3 7 Отговор

    До коментар #53 от "Ха ха ха ха ха":

    За 3 или 4 дена ще превземат Киев?

    Коментиран от #63

  • 55 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Руската мечта":

    Ти от 32 г. си завлечен в лай ната,но понеже не си виждал друго,мислиш,че си добре!
  • 56 Какво да следва?

    12 5 Отговор
    Русия трябва да анексира балтийските републики, Полша и Източна Германия. А защо не и Финландия?

    Коментиран от #61, #62

  • 57 Арестович

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Единак":

    Сала на оркраина!! Тока и парното на оркрайна!!!!
  • 58 Руските ZV. иne

    7 16 Отговор
    Са способни единствено за правят убийства и мръсотии по целият свят!
  • 59 Човаека прост

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Просто човек":

    Сала на окрайна!! Бело в бункера!!!
  • 60 Истината

    7 13 Отговор
    Мечтите за величие на Русия винаги завършват с купони за хляб!

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хахо

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Какво да следва?":

    И като се събуди прозорецът беше широко отворен, а гащите влажни.
  • 63 Ха ха ха ха ха

    14 5 Отговор

    До коментар #54 от "Муа ха ха ха":

    Това го твърдя ха евроатлантиците. Русия никога не е казвала такова нещо, по простата причина, че не Украйна е проблема. Войната е на всички нива,в това число и икономическа., а. икономическа война не се води за три дни.

    Коментиран от #75

  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "Как какво да очакваме":

    А не се ли чудиш защо Укронюз още не са обявили тази "новина" ‼️‼️‼️
  • 65 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 4 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    И в Берлин ❗❗❗
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Да ама

    12 7 Отговор
    ХАМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ЗБИРЩИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ЩЕ УСЕТЯТ НА КАКВО Е СПОСОБНА РУСКАТА МЕЧКА

    Коментиран от #72, #101

  • 68 Геостратег

    9 9 Отговор
    Просия не е никаква загадка: това е фашистки режим, който разполага с конвенционални оръжия и използва терористични тактики. С нея трябва да се воюва като с отчаян терорист: да се внимава да се предвидят доколкото се може действията му, но да се действа като с терорист: трябва да бъде обезвредена и елиминирана.
  • 69 киро

    6 8 Отговор
    До сега видяхме,че не е способна на нищо!
  • 70 Бесен- _Язовец

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "отшелника":

    р00бсия и Християнство, абсурдно звучи, пращайки тик ток козарите да колят християнски бабички и деца!
  • 71 Нашественик

    5 3 Отговор
    Светското нашествие от 1944г.? Според автора е трябвало да се спре на границата на Райха? И на коя по-точно.
  • 72 Истината

    6 13 Отговор

    До коментар #67 от "Да ама":

    Китайският мечкар отдавна е сложил халката на носа на руската мечка и я е направил панаирджийска. Сега ще я кара да прави разни номера само заради единият хляб!
  • 73 Адолф Бонапартович

    6 1 Отговор
    Доведрха ме до само у бийство!
  • 74 Маркиз Астолф дьо Кюстин

    7 10 Отговор
    “Там /в Русия / нищо не е ставало и не е плод на историческо развитие. Там всичко става по волята един самодържец. Лицемерие цари от низините, от последния мужик , до върха на управлението, имитация на европейска култура и ценности . По една единствена причина – честолюбие и ненавист към Европа. С една единствена цел– да станат могъща нация, да завладеят света. Тиранията и робския характер на руснаците водят до една всеобща жестокост – от царя над подчинените му, до мужика, до всеки един над друг в семейството. Това е нация жадуваща за господство над другите и което е тревожно – тя е способна да го направи. Ако мерим величието на целите с количеството на жертвите , готови да се дадат за постигането им, то тази нация е способна да завладее целия свят и да разруши цивилизацията му. Страна , чиито морета не са обхванати от лед само по няколко месеца в годината, а обитателите и – сковани в леда на душата целогодишно. Страна , обхваната от “небитност” не само по отношение на Европа, а изостанала даже и от Азия. Страна на безполезните формалности, където богатите не са съграждани на бедните, където няма правосъдие, а в армията цари страшно зверство, а полицията винаги е готова да измъчва, но никога да помогне. Страна на нищожно, излишно, безконечно множество чиновници.”

    Коментиран от #110

  • 75 Муа ха ха ха

    4 8 Отговор

    До коментар #63 от "Ха ха ха ха ха":

    Кой е Русия? И Песков и Лавров го казаха. И оня с дръпнатите очи на отбраната дето изчезна.

    Коментиран от #84

  • 76 Добруджа

    4 11 Отговор
    РФ е способна да се разпадне, както се разпада СССР.
  • 77 НАГ

    5 7 Отговор
    На ТЕРОРИЗЪМ е способна , само и единствено.
    На нищо друго не е способна.
  • 78 Вирус

    9 3 Отговор
    Абе тъпо зеле какво ни връщаш 100 г назад ами ще си платите колективния гейсъюз то вече си го и плащате де хаха
  • 79 Глупости,

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "Да бе!":

    никой нямаше да им го позволи, а и тогава само САЩ имаха атомна бомба. Българите като са ни "освободили" 1944г. защо стояха у нас до 1947г., да ни изхранват ли?
  • 80 ....

    4 8 Отговор
    Руснаците в момента = терористите от театъра в Беслан.
  • 81 Я МИСЛЕШЕ ЧЕ

    3 1 Отговор
    РУ.ТЕ СОКЪРИ⚽⚽ ЧЕ СТАНАТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ☝
  • 82 уточнение

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    😀...

    Коментиран от #88, #91

  • 83 ...

    4 12 Отговор
    То е ясно какво да очакваме.
    Стигнаха до Киев и ... ИЗБЯГАХА
    Взеха Херсон и..... ИЗБЯГАХА
    Следва Мариупол
    Страхливците бият от далече по жени и деца. Дори вчера не само не спечелиха и педя земя, ми загубиха 3 села дори.
  • 84 Ха ха ха ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #75 от "Муа ха ха ха":

    Не лъжи! Няма как да го кажат, тъй като Русия не нарича конфликта в Украйна "война", а СВО! Казаха, че ще проведат СВО.в Украйна. И когато става въпрос за СВО не иде реч за превземане. Разбра ли? От прозира лъжите на колективните:))) където започнаха и колективно да се къпят!
    По същия начин колективните набедиха и Путин, че плашил с ЯО, а той изобщо не е използвал думата ЯО. За първи път я използва Лизката, как щели да унищожат Русия, щото видите ли имали ЯО.

    Коментиран от #87, #90

  • 85 Всички видяхме

    4 8 Отговор
    на какво е способна Москва,сега е време Москва да усети на скапания си гръб,какво може цивилизования свят,където толкова обичат да купуват имоти.....е....поне до сега можеха😁🙋
  • 86 Рашавия

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ха ха ха ха ха":

    Не бях мислил по въпроса, но явно си прав.
    Лaй.на има даже и в космоса.

    Коментиран от #98

  • 87 ...

    4 9 Отговор

    До коментар #84 от "Ха ха ха ха ха":

    Не лъжа бе хлапак. За 3 дена щяха да отидат в Киев и да сменят режима.. Къде съм казал ВОЙНА? Я НЕ ЛЪЖИ ТИ ! Явно много бързо забравяте пропагандата на която вЕрвахте... Да не казвам че до края на олимпийските и 3тримката повтаряха че няма да навлизат в Украйна...Само учения правили по границата... с 80 000 армия... дето вече я няма... ма разбира се.. те още не са влезли с руската армия... нали така е новата опорка... аре бегай.

    Коментиран от #92, #94

  • 88 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "уточнение":

    За България също има много поети и писатели които
    хем
    " Горда Стара планина...."
    хем
    " Обичам те Родино мила..."
    хем са разстрелвани,
    хем са изпращани на фронта и загинали ,
    хем са изчезвали в пещи ( където е открито изкуственото око )
    ....
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 точните думи бяха

    1 4 Отговор

    До коментар #84 от "Ха ха ха ха ха":

    "Взять Киев за три дня"

    Коментиран от #96

  • 91 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "уточнение":

    Нима всички не ни НАБИВАТ
    "Ние сме МАЛКА страна.... " , когато сме в първата половина и на ЕС и на цяла Европа ❗❗❗
  • 92 Бббббб

    5 1 Отговор

    До коментар #87 от "...":

    И кой ти каза за трите дни. Не съм чел за официална руска позиция относно края на войната. Много зависи от целите. Ако случайно е нов световен ред ще се проточи. Европа е вече в трета глуха, САЩ им взе всичките читави компании.

    Коментиран от #93

  • 93 Мда

    3 5 Отговор

    До коментар #92 от "Бббббб":

    Ооооо, ще се проточи ... до разпада на руската фашистка държава.
  • 94 Ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "...":

    Повтарям като за теб:) официални лица, като тези, които ти цитираш в горният си коментар, никога не правили изявление, че ще превземат Киев за три дни. И ти обясних защо. Защото Русия не казва война, а СВО. А при СВО няма такъв термин като "превземане"! Превземане е термин, когато се говори за война. Колективните използват думата война, затова и те измислиха това с превземането на Киев за три дни, че видите ли Русия или там нам си кой го бил казал. Помисли малко.... Как може официално лице от Русия да го каже, като те не говорят за война а за СВО?
    Ама как може да сте толкова наивни? Вас може да ви манипулира и едно дете от 1-ви клас:))))

    Коментиран от #99

  • 95 Сусо

    0 0 Отговор
    То си е така, ама избихте много млади хора, ве! Това кой ще ви го прости?!
  • 96 Ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "точните думи бяха":

    От кого? От някой форум като този ли си го причелел? За там не споря! Говоря за официални лица, като изброените от коментиращият.

    Коментиран от #97, #100

  • 97 Проктолог

    2 3 Отговор

    До коментар #96 от "Ха ха ха ха ха":

    Същите "официални лица", които казаха, че Русия не е нападала Украйна ли? :)))) И каква е разликата между тях и Симонян, и такива като теб? Всички лъжете еднакво.

    Коментиран от #104

  • 98 Ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Рашавия":

    Ти го твърдиш!
  • 99 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Ха ха ха ха ха":

    Повтарям - точно това казаха долуспоменатите лица. това че помниш колкото ти е удобно е друг въпрос.

    Коментиран от #106

  • 100 точните думи бяха

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ха ха ха ха ха":

    не е трудно да се намери. скъсахте се да го повтаряте тогава. не е от форум, а от много руски статии включително Лента.ру.
  • 101 Охохох

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Да ама":

    Нагледахме се на куцата ,мизерна ,гладна мечка хахаха.
    Едни мобики не можаха да екипират и пратят на фронта .хахаха
    И чакат дронове от Иран и ракети от Северна Корея.
  • 102 За какво нахлуване

    1 1 Отговор
    На съветския съюз в германия през 44-та година бълнува авторът
    Червената армия тогава прогони фашистките измирги от целия съветски съюз цялата източна европа и уби хитлерийския звяр в неговата бърлога никакво нахлуване не е имало а прогонване на фашисткия агресор
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Проктолог":

    Да, същите. Точно така се изразява ха. Че Русия провежда СВО в Украйна. Не е обявява ла война. При война се напада и превзема! Така е! Това го казваха! Но вие хем твърдите това, горе написаното от мен, което и аз потвърждавам, пък хем и твърдите, че са казвали, че за три дни ще превземат Киев? :))) двете са взаимоизключващи.
    И до ден днешен нито Русия е обявила война на Украйна, нито Украйна на Русия!

    Коментиран от #105

  • 105 Проктолог

    1 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ха ха ха ха ха":

    Неадекватен си. Това дали са нарекли войната война не променя факта, че водят война. И това как я наричат няма нищо общо с това дали са казали, че ще превземат за три дни Киев, което беше това, заради което тук се пънеш. С други думи, и по двете точки си се омазал ЯКО. Но то така става при клизмите.
  • 106 Ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "...":

    Работата ми е свързана с една от точните науки, и ако не друго, то поне паметта ми е феноменална! С това мога да се похваля..
    Официално лице не е давало такова изявление. И тук ще отговоря и на следващия коментар, който казва, че имало такива статии в руски медии. Да, за това съм съгласна. Статии в медии може да си пуска всеки.. Лични мнения.. Нима тук в Бг или на другаде по света не е така? Че медиите си пускат мнения на разни си там анализатори, геополитици и още за каквито се сетиш от всяка сфера на живота! Но от официално лице от βλαста в Русия такова изявление не е имало!
    Впрочем, чела съм мнения на западни анализатори в частност в САЩ, чиито мнения са, че Русия има ресурса да превземе Украйна без затруднения. Но това са си техни мнения...

    Коментиран от #107

  • 107 ....

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ха ха ха ха ха":

    "Работата ми е свързана с една от точните науки, и ако не друго, то поне паметта ми е феноменална! " Имаш поведение на математик, а това са хронично увредени хора, когато става дума за реалния живот. Впрочем, на повечето хора от "точните науки" ТОЧНО паметта им е една от най-слабите зони, тъй като те работят главно базирано на логика, а не на помнене. Но ти откъде да знаеш? :))))))
  • 108 Име

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гюро":

    Никой не е казвал че са свършили а че свършват. И те наистина свършват. Русия се видя че умни ракети няма. 60% от руските ракети не стигат целта си. Русия напрактика няма умни ракет.
  • 109 Едно

    1 3 Отговор
    Поне е сигурно и се видя-на какво не е способна Ръшия.
  • 110 МДСад

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Маркиз Астолф дьо Кюстин":

    Нация жадуваща за господство над други ?
    Защо такава нация се изтегли от Грузия ? Други нации с 800 бази по света
    не са напуснали Ирак или Сирия ?
  • 111 Книгите

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "За руZZия с любов":

    На тези писатели са забранени в Украйна .Забранени са с декрет езика , опозиционните партии , училища
    и дори музиката . Европейски ценности ?

    “Там където горят книги ще горят хора “ Х Хайне .
    И наистина горяха - в Одеса
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: