Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2022 17:25 1 503 7

Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници - Ноември 2022

  • украйна-
  • русия-
  • войници-
  • азовстал-
  • мариупол

Сред освободените украински военни са 19 защитници на Мариупол, включително 12 човека, участвали в отбраната на завод "Азовстал", каза Андрий Ермак

Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници - Ноември 2022 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна и Русия си размениха днес по 50 военнопленници, предадоха осведомителни агенции от двете страни.

Петдесет руски войници се завърнаха от територията, контролирана от Киев, в резултат на преговори, съобщи министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от ТАСС.

Андрий Ермак, началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, потвърди размяната, като каза, че 50 украински военни са се върнали от руски плен, предаде агенция Укринформ.

Руското министерство на отбраната увери, че освободените руски войници ги е грозяла "смъртна опасност" в украински плен. Те ще бъдат откарани в Москва, за да получат "необходимата медицинска и психологическа помощ".

Сред освободените украински военни са 19 защитници на Мариупол, включително 12 човека, участвали в отбраната на завод "Азовстал", каза Андрий Ермак. Той добави, че от руски плен са се върнали също 7 военни, които са били базирани на прословутия Змийски остров в Черно море, както и 15 бойци от Националната гвардия, охранявали АЕЦ "Чернобил".

Предишната размяна на военнопленници между Украйна и Русия беше вчера. Тогава от украински плен се върнаха 35 руски военнослужещи, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрически Москвич

    9 8 Отговор
    Окраинци в плен!? Чета само факти и нова тв, и мислех, че са спечелили войната от два месеца вече!?
  • 2 А ЕНОТА ОТ ХЕРСОН ВЪРНАХА ЛИ ГО

    6 6 Отговор
    ИЛИ РУ.ТЕ ТЕРОРИСТИ СА ГО ИЗЯЛИ,🤔
  • 3 Коко

    8 0 Отговор
    Една положителна новина в тази война
  • 4 Примати

    12 8 Отговор
    Пиша го от няколко дни. Много хора още не са разбрали че Русия наистина изчерпа основния си ресурс на около половината от останалата си половина техниката. Тоест войната почти свърши. Остава ВСУ да си вземе териториите обратно , което ще стане за около още 6 до 8 месеца и през 2023 се подписва киевско мирно споразумение според което Украйна влиза в НАТО

    Коментиран от #6

  • 5 Лена Мустачева

    7 8 Отговор
    Пиша го от няколко дни. Много хора още не са разбрали, че окраина изчерпа ресурса си от запасняци и няма кой да оперира американските оружия, които и те ще свъшат този декември, когато Републиканците вземат мандата на долната камара.
  • 6 Еми да

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Примати":

    Не те разбират по две причини:
    1. Имат вакуум между ушите и не могат да мислят критично, понеже така се объркват още повече;
    2. Облъчени са от пропагандата и не знаят какво са казали Левски и Раковски за руския ботуш. Тук се проявява стадният инстинкт - каквото са прочели отнякъде - това е вярното.

    Мисля, че при тяхната ситуация няма лесно оправяне - просто не приемат аргументи.

    Не спори с тях - безсмислено е.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: