Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Ноември, 2022 21:15 8 577 173

Путин: Съжалявам, че не анексирах Донбас по-рано!

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • донбас-
  • херсон

Обявилите самостоятелност през 2014 г. два административни района в Донбас, още през 2015 г. обявиха желанието си да се присъединят към Русия

Путин: Съжалявам, че не анексирах Донбас по-рано! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин призна, че "сега е станало ясно, че обединението на Русия с Донбас е трябвало да стане по-рано," цитира думите му ТАСС.

"Що се отнася до 2014 г., разбира се, погледнато назад, ние всички сме умни, но изхождахме от факта, че е било възможно да се постигне споразумение и Луганск, Донецк, някак си в рамките на Минските споразумения, да могат да се съединят обратно с Украйна. Ние искрено вървяхме в това, но не усетихме напълно настроението на хората, беше напълно невъзможно да разберем какво се случва там", каза държавният глава в петък на среща с майките на военнослужещи, сражаващи се с Украйна.

Още новини от Украйна

"Сега вероятно стана очевидно, че това обединение трябваше да се случи по-рано. Може би нямаше да има толкова много загуби сред цивилните, нямаше да има толкова много деца, убити при обстрел", каза Путин.

Припомняме, че конфликтът в Донбас реално намира корените си през есента и зимата на 2013 г., когато се провеждат серия от протести. Виктор Янукович води колеблива политика, балансирайки между Русия и Европейския съюз, към който украинците отправят надеждите си за по-добро бъдеще.

Напрежението на площадите се покачва и през февруари 2014 година прераства във въоръжени кървави стълкновения между привържениците на евроинтеграцията и органите на реда.

В края на февруари 2014 година президентът Янукович изтегля органите на реда и напуска Киев, а по-късно и страната, като търси убежище в Русия, докато опозицията завзема правителствените учреждения в Киев и в редица областни центрове. Антиправителствените акции са особено ожесточени и масови в западните части на страната, като повсеместно са съпроводени от насилие.

На този фон източните региони се обявяват срещу смяната на властта и в тях също започват да се провеждат масови демонстрации. Активисти завземат здания на местната и държавната власт в Луганск както и в други по-малки населени места. В Донецк и Луганск бяха обявени сепаратистки републики. Оформя се противопоставяне на проруски области, от една страна, граничещи непосредствено с Руската федерация, които отказват да признаят новата власт и централната власт в Киев, от друга, който не приема неподчинението и изпраща редовна войска, за да потуши бунта им.

Въоръженият сблъсък се превръща в същинска война. И двете воюващи страни използват тежко въоръжение, включително танкове и артилерия. Обстрелват се села и градове. Западните квартали на Донецк се намират в непосредствена близост до линията на фронта, поради което са подложени на редовен артилерийски обстрел. Загиналите сред мирното население надхвърлят 2000 души, а ранените са между 6 и 7 хиляди. Според ООН в доклада на Върховния комисар по правата на човека се обявява, че към декември 2016 г. общият брой на жертвите на въоръжения конфликт достига 9758 убити с повече от 22 хиляди ранени.

Отделен епизод на противопоставянето е анексията на Крим от Русия, през пролетта на 2014 година. На фона на насилието в Украйна, там също се надигат проруски сили. Много важно обстоятелство, е фактът, че Крим има статут на автономна република със самостоятелен парламент и правителство в състава на Украйна. Следва навлизането на руски войски и окупацията на полуострова. Това позволява парламентът на Крим да вземе решение за провеждане на референдум за отделяне на Крим от Украйна. Референдумът се провежда на 16 март 2014 година и бива подкрепен от 95,5% от населението. Референдумът обаче е обявен от международната общност за незаконен и нарушаващ международните споразумения.

След продължителни разговори в Минск, Беларус , е подписано споразумение на 5 септември 2014 г. от представители на Тристранната контактна група и, без признаване на техния статут, от тогавашните лидери на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) и Луганската народна република (ЛНР). Това споразумение е резултат от множество предишни опити за спиране на боевете в региона и има за цел да приложи незабавно прекратяване на огъня.

Споразумението не успява да спре сраженията и в последствие е ревизирано и обновено под името Минск II, което е подписано на 12 февруари 2015 г.

Това споразумение се състои от пакет от мерки, включително прекратяване на огъня, изтегляне на тежките оръжия от фронтовата линия, освобождаване на военнопленниците, конституционна реформа в Украйна, предоставяща самоуправление на определени райони на Донбас и възстановяване на контрола на държавната граница на страната от украинското правителство.

Въпреки че боевете утихват след подписването на споразумението, те така и не приключват напълно и разпоредбите на споразумението никога не са напълно приложени. Страните от Нормандския формат (Франция, Германия, Русия и Украйна) се съгласяват, че Минск II остава основата за всяко бъдещо разрешаване на конфликта.

Оттогава до преди да започне войната в Украйна се провеждат периодични срещи в Нормансдкия формат, като успехът им е променлив, но като цяло те не довеждат до промяна на статуквото в Донбас.

Обявилите самостоятелност през 2014 г. два административни района в Донбас, още през 2015 г. обявиха желанието си да се присъединят към Русия.

През последните години жители на самопровъзгласилите се републики получиха руско гражданство, а през ноември миналата година президентът Путин се разпореди да бъде улеснен достъпът до руския пазар на произведените там стоки.

На 21 февруари руският президент призна суверенитета на двете "републики" в Донбас, с което сложи край на Минските споразумения, а по-малко от три дни по-късно нахлу в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    113 44 Отговор
    Много хора щяха да са живи.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 65 Отговор
    МОЛЯ психопатите НЕ СЪЖАЛЯВАТ те не изпитват СЪСТРАДАНИЯ ЕМПАТИЯ СЪЧУСТВИЕ

    Коментиран от #27

  • 3 Щерев

    98 150 Отговор
    От НАТО ако ти бяха били два шамара по рано нямаше да съжаляваш.
    Сега, или твоите ще те светнат или килията на Милошевич

    Коментиран от #6, #11, #47, #83

  • 4 БОЛШЕВИК

    163 90 Отговор
    Не само Донбас, цялата Украйна трябва да се анексира и изкорени фашизма до корен.

    Коментиран от #45

  • 5 Минск 2

    98 40 Отговор
    Свидетелство за западната импотентност.
  • 6 бонго-бонго

    87 57 Отговор

    До коментар #3 от "Щерев":

    За нату има САРМАТ и УСА става голямо стъклено огледало,дерзай за нату

    Коментиран от #15, #16, #53

  • 7 чочо

    42 70 Отговор
    Палячо

    Коментиран от #65

  • 8 Тръмп

    69 99 Отговор
    Е, сега си го призна в прав текст! Анексираха! Преведено на уличен език-Присвоих! Затова ще платиш прескъпо.

    Коментиран от #50, #63

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Билюкбашията

    76 109 Отговор
    Съжаляваш джуджак, но е късно. Изпусна момента когато преди 8 години Украйна беше слаба и невъоръжена. Сега ВСУ рита чмобиките по целия фронт, скоро и Крим ще бъде освободен.

    Слава Украйна

    Героям слава!

    Коментиран от #13, #110

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 51 Отговор

    До коментар #3 от "Щерев":

    господин ЩЕРЕВ много сте ТОЧЕН
  • 12 генерал петърс

    58 29 Отговор
    Eстествено не се е изразил така,но наистина трябваше да приключат с Новороссия още през 2014
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "бонго-бонго":

    ЗДРАВЕЪЙ Б О Н Г О Б О Н Г О КАК си ТИ ВИЕ

    Коментиран от #35

  • 17 българин

    31 40 Отговор
    ДА ПУКНЕШ ПО-РАНО ДАНО!

    Коментиран от #82

  • 18 хмм

    61 46 Отговор
    Украинците искат присъединяване към Русия. Зеленски и бандата му са платени помияpи на САЩ.

    Коментиран от #24, #106

  • 19 Абсурдистан

    45 60 Отговор
    Напълно извратено представяне на събитията! Едно нацистко и империалистичо управление в Кремъл, решава че е момента да отхапе част от чужда дъргава, а с яденето идва и опетитът. Защо пък да не грътне цялата държава! Но с голямата хапка идва и задавянето!

    Коментиран от #166

  • 20 бонго-бонго

    47 33 Отговор

    До коментар #15 от "Каймакаминът":

    150-тонното чудовище "Сармат" лети по суборбиталната траектория и носи мощни и маневрени хиперзвукови бойни глави Ю-71
    Западни медии: Огромна руска ракета от пето поколение ще елиминира защитата на НАТО и покоси Европа за секунди!
    Никъде не се сочат тегловни характеристики на „Сармат”, но се предполага, че масата й е в диапазона 120-150 тона, а само бойната й част е над 10 тона......12 май 2016

    Коментиран от #31, #43, #60, #142, #143

  • 21 Чичо Сам

    26 36 Отговор
    Скоро ще ревеш
  • 22 ТаУмВзе

    33 52 Отговор
    Ако го бяха анексирали по рано, до сега Зелески щеше да е омлатил страхливите орки и щеше го е върнал в Украина! Алкохолната дупка ще се разпадне вътре, какво остава за новите заграбени, всичко ще повръщат алкохолиците жалки и продажни!

    Коментиран от #49, #68

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тръмп

    27 38 Отговор
    И още едно признание! Донбас и Луганск са поискали да станат част от Русия!! Да бяха потърсили някаква форма на независимост, сигурно щяха да я получат, но да искаш да отмъкнеш една територия за да я дадеш на друга държава, навсякъде по света бият през пръстите!
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    26 32 Отговор
    Тогава нямаше как да станеи да искахте!!!можеше да го направиш на 3ден от войната,но трябваше да не ламтиш за друго.лакомията ислабото разузнаване ви затриха,кремълски плъхове!В историята ще останете ,като германците след 2световна!
  • 27 Хихихи..

    13 26 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не разбрах в началото кой е "психопата"..Едва ли ще си ти,умнико,значи остава Путин.Напиши му какво да прави,ще сториш добро дело за Човечеството.И освен това поздравления за френските ядрени касети,белким АЕЦ Козлодуй се възроди,ти поне си наблизо..

    Коментиран от #137

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 УКРАЙНА🇺🇦

    24 38 Отговор
    Фашист ти тепърва ще съжаляваш
  • 30 Последствия

    28 43 Отговор
    Украйна ще анексира Москва!

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГУМЕН КРАДЕВ

    23 25 Отговор
    Аман от анексатори - Ленин , Хитлер , Наполеон , Сталин , Лукавшенко , Мусолини , Лелин ! С две думи - болен комониз !
  • 33 Тоя

    28 35 Отговор
    е мръсен боклууук.Не напразно русофилите са същите алкохолизирани дърти боклуууци в България.
  • 34 бонго-бонго

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Последствия":

    хихихихих,Бурвил
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Абе

    39 12 Отговор
    То въобще не е трябвало да им подаряват тези земи и то с хората.Като чета коментарите ма някои тук май не им е трябвало да ги освобождават руснаците и се изяснява защо за 5 века без Русия доникъде :)

    Коментиран от #59

  • 37 СТРЕЛЕЦ СРЕЩУ МУР.ЗА.ЛКИ

    16 31 Отговор
    Мноооогооо евтин и посредствен проалкашки бъл.воч,елементарен пасквил целящ истерично цвър.чене от нискоинтелигентни рус.офил.тачни гриз.ачи !!!!
  • 38 Макробиолог

    11 10 Отговор
    Я,факти ,ко ви става?
  • 39 прост си

    23 27 Отговор
    признай си , че изобщо съжаляваш че започна гнусната си и безсмислена войничка
  • 40 Ушанков

    24 37 Отговор
    Tоя Тъп.Ан. ако не беше нападнал Украйна и в момента Донбас и Луганск ,заедно с Крим щяха да си седят Руски .
    Украйна никога нямаше да тръгне да воюва с Раша .
    Ноооо ,има едно голямо Но , всички в Кремъл си мислеха, че за 3 дни Киев ще падне. Кремълските Тъпа.ни много подцениха Украйна и сега вече сърбат попарата . А и не очакваха Цял Свят да тръгне да помага на Украйна.
    Хахаха Безаналогови тъпа.нари

    Между другото, защо на тоя Кремълски Тъп.Ан ръцете му целите бяха лилави ,като се срещна със Кубинския Президент
    И пак стискаше стола и му трепереха и краката .
    Нещо май положението със здравето не се подобрява .
    Хаха

    Коментиран от #56

  • 41 Ъхъ

    29 21 Отговор
    Всички, всички съжаляваме Владимир Владимирович, не само за Донбас , но и за цяла Украйна! Сега вече можеше да денацифицираме България и целият съюз на гейовете!
  • 42 Павел

    37 19 Отговор
    Опълченците от Донбас тогава спокойно можеха да стигнат до Киев, но Путин ги спря. Още се помни срамът на украинската армия край Дебалцево. По това време много голяма част от армията и милицията взе страната на искащите независимост. Затова, например, нацистите избиха полицаите в Мариопол и запалиха полицейското управление.

    Коментиран от #48, #72

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Голем смях

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Е,нали това се прави сега..но ..ще стане ,га пръдне гугутката.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Абре

    31 15 Отговор

    До коментар #3 от "Щерев":

    Кое Нато? Онова, което опази Хърватия от украинската ракета ли? Къде е Украйна, къде е Хърватия, та прелет тая ракета през цялото Нато. Ха ха ха а последно Натото опази и трактористите у Полша ха ха ха
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Един от многото

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Ти само това ли прочете. Роб.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Смешници

    32 12 Отговор
    Меркел днес призна ,че минските споразумения не са има за цел да се спазват ,а е било просто време да подготвят Украйна за война с Русия .Не знам защо Русия въобще още вярва на запада и не приключи тази война бързо ,а си играе с Европа и Украйна .На какво се надява Русия ?,че Европа ще поумнее ли ?

    Коментиран от #66

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Айде,бе

    24 12 Отговор

    До коментар #40 от "Ушанков":

    От Донбас 1 плюнка беше останала руска, ама урките не се смириха решиха да забранят руския във всичките подарени им от Русия земи,разбира се под диктата на 32 половите от сащ.И не се правете на пророци лак ще завърши всичко,истинските такива начело с американския Едгар Кейси друго предричат за Русия:)
  • 57 Един от многото

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "читател":

    Този е по-такъв
  • 58 Перко

    15 8 Отговор
    Пропагандна статия с дежурните коментари от 5-6 тролчета с по няколко регистрации.Само дето никого не впечатлявате.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Смешници

    21 1 Отговор
    Само като видиш коментарите и това става ясно за нивото и на сайта .Но те това и целяха и за това изгониха хората с нормалните коментари.
  • 63 РЕАЛИСТ

    22 7 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    И къде прочете Путин да казва " анексирам . Това е глупавото заглавие на Факти. Иначе няма да си получат сребърниците.
  • 64 мдаааа

    10 18 Отговор
    Товарищ Путин мина в обяснителен режим ... Ако баба беше мъжка ......
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Слава на Великият Путин

    23 9 Отговор
    Трият гадовете!
    Слава на Великият Путин!

    Коментиран от #74

  • 68 Тикво,

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    Кво друсш ма кукло?

    Коментиран от #152

  • 69 Бегай

    11 14 Отговор
    Малкото комплексарче съжалява,че нападна Украйна,но се прави на жеузен. Можеше да си спести унижението,целия свят да види безаналоговата му армия и лудия и главнокомандващ ама не би...
  • 70 Анджело

    14 8 Отговор
    Браво на Путин!
  • 71 Учуден

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Вълк":

    Какво е сармата ???

    Коментиран от #108

  • 72 Рашка с чашка

    18 22 Отговор

    До коментар #42 от "Павел":

    Така е, тогава украинската армия беше много слаба и объркана, повечето военни бяха про руско настроени (като тук, съветските възпитаници) и се предаваха без бой. Крим е пример за това. Но след осем години нещата коренно се промениха. Сега Украйна е партньор на НАТО и резултата е на лице, пребиват руската армия като бракуван кон. Или като маче у дорек.

    Коментиран от #77, #161

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Учуден

    8 10 Отговор

    До коментар #67 от "Слава на Великият Путин":

    Ко каза? Ко ? Кой е велик ???
  • 75 ДА ЗАЩОТО

    3 6 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ СТРАТИЛАТ ПУТИН
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Перко

    12 8 Отговор

    До коментар #72 от "Рашка с чашка":

    Съгласен съм с тебе,но държа да ти кажа ,че много държа ,като споменаваш руската армия ,да я споменаваш с прилагателното ,, безаналогова" . Щото е важно.Благодаря предварително.

    Коментиран от #104

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Кви са тези тьотки зад джуджака ?!

    10 7 Отговор
    Да не са възрожденки ?!
    Боже мой!
  • 80 Тука нещо много се е объркало казаха

    9 1 Отговор
    Тия не ги ли разцепиш от бой както сега..продължават да наглеят
    Прекалено много хора умряха за да има мир с анексии..туй го обяснете на тия нашите политици дето им е много мъчно сега
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А бе помияр..

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    Да ти се връща..

    Коментиран от #86

  • 83 боил

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Щерев":

    Tи статията чете ли , за военен преврат прочете ли ...или пак ще си каканижеш за непровокираното нападение на Русия над “ . Украимските герои“. Укрите са герои , колкото Карлос Чакала е герой .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Абре, г-не! Абре Владимир Владимирович!

    9 6 Отговор
    Вземи най-после ги избомби как си требе тия нео- натовски- нацисти. И в Киев, пък и в Брюксел.

    После, и да съжаляваш (едва ли!), няма да има за кой.

    Коментиран от #89

  • 86 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "А бе помияр..":

    НЕ е БЪЛГАРИН а е р о м с и г а н от герб
  • 87 Абре

    15 6 Отговор

    До коментар #48 от "Съжаляват казаха":

    Кои украинци? Украинците дезертираха. Т. н. украинска армия няма украинци, а само наемници събрани от цял свят+ бандерите. Украинските войници дезертираха в руската армия. Руснаци и украинци срещу наемниците на Нато+бандерите. Това е фронта.

    Коментиран от #92, #97

  • 88 Има право Путин

    16 7 Отговор
    Може би, щяха да са много по малко жертвите, но факт, че пробваха с добро и с хиляди предупреждения! Цената много цивилни жертви през годините и сега много жертви от руска и украинска страна!

    Коментиран от #94

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "българин":

    ДАти се връща нискочела гербаво ромска мутро
  • 91 Интересно

    5 5 Отговор
    Медведя къде е..да не е прокопал до Аржентина вече? Там е заето само Северна Корея е спасението за вас
  • 92 Дишай

    2 3 Отговор

    До коментар #87 от "Абре":

    Ти май отдавна не си изтрезнявал
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Има криво

    8 6 Отговор

    До коментар #88 от "Има право Путин":

    Нали путин пращаше със закрити с брезент ,допотопни камиони с руски дегенерати в Донецк и Луганск ,за да разпалва война.

    Коментиран от #98

  • 95 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор
    НЯКОЙ пишат кАкво е САРМАТ
    САРМАТ е вай МОЩНАТА ЯДРЕНА РАКЕТА
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Не бре

    8 5 Отговор

    До коментар #87 от "Абре":

    Хем няма украинска армия,хем безаналоговата кара само на задна...
  • 98 А ти прочете ли историята

    14 8 Отговор

    До коментар #94 от "Има криво":

    Хората са се обявили доста преди Путин да им праща! Защо не мислиш за милиардите които САЩ наляха? Дали щеше да има война, ако не бяха направили майдана? Каква работа имат на хиляди километра от дома им? Мислете с тия глави! Не се оставайте други да мислят вместо вас!

    Коментиран от #130

  • 99 Бащата

    1 4 Отговор
    Внимавай с Кремъл,да нема изненади..:)
  • 100 Урюрвкос

    11 6 Отговор
    Путин беше готов още тогава но Меркел го излъга.
  • 101 Трифон зарезан

    4 2 Отговор
    Анексираи Аляска, Китай, Монголия, Индия, Иран, Афганистан, Казахстан, Камерун, Канада, Катар, Кения, Кипър, Киргизстан, Ирак, Бразилия, Пакистан Северна Корея, Турция, Малайзия,Австралия и Марс с Венера.
  • 102 Чикак

    7 5 Отговор
    Путин: Съжалявам, че не анексирах Донбас по-рано! ....и аз съжалявам
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Рашка с чашка

    13 7 Отговор

    До коментар #77 от "Перко":

    Безаналоговата руска армия в момента е създадена за най-важното събитие, а именно за Парада на победата над Германия. Това трябва да покаже на руския мужик защо живее толкова бедно, защото уж всички пари отиват за армията, ами не, отиват за олигарсите на Путин. Резултата е видим в Украйна.

    Коментиран от #121

  • 105 Аню Анев

    6 12 Отговор
    Трябва сила, стига меки мерки. С тежко оръжие и да ги приключват украинските фашисти. Тея от добро не разбират.
  • 106 Хм Хм

    11 10 Отговор

    До коментар #18 от "хмм":

    Украинците се докоснаха до цивилизацията и тук идва въпросът: Защо биха искали да се присъединят към една варварска и изостанала държава.

    Коментиран от #109, #114

  • 107 Курдоколенко

    12 9 Отговор
    Жужето трябва да се ликвидира
  • 108 мдаааа

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Учуден":

    Сарма та е следновогодишно мезе ...✌️
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Александър Малинов

    11 12 Отговор

    До коментар #78 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Пухлер ще бъде запомнен като унищожителят на РФ. След военното поражение в Украйна, процеса на разпад ще се ускори и на територията на днешна РФ ще възникнат нови държавни формирования

    Коментиран от #115, #120

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Шшшшшшшшт

    9 7 Отговор

    До коментар #106 от "Хм Хм":

    Точно пък ние да се изказваме че Русия е варварска и изостанала държава нали разбираш колко е нелепо?......да го каже някой французин, американец, японец.....приемам но точно ние дето до преди 300 години на старите карти пише Тера инкогнита......
  • 115 Липсват

    5 5 Отговор

    До коментар #112 от "Александър Малинов":

    15-20% от Украйна, а ти предпочиташ да вярваш на пропаганда! Защо бе? С какво ти помагат лъжите? Мислете с тези глави, за да не живее лъжата и пропагандата!

    Коментиран от #122

  • 116 Перко

    6 6 Отговор

    До коментар #109 от "В Коми 20000 българи бяха":

    Бяха в Коми ,защото не ги пускаха на запад.Спукваха се от работа ,години наред,за да спестят за москвич или жигулка.

    Коментиран от #129

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 вятъра на промяната

    6 0 Отговор
    Няма страшно Хамджик ага, още в римската империя няма ненаказан /убит/ император когато стане излишен.
  • 119 Госあ

    11 6 Отговор
    Абсолютно, Путине ! Когато анексира Крим, трябваше да помогнеш и на ДНР и ЛНР ! И тогава имаше и повече легитимност, защото простолюдието бързо забрави геноцида там. А и бандерите нямаше да ги въоръжават и подготвят за война толкова време.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Перко

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "Рашка с чашка":

    Съгласен съм с всяка ,твоя дума.

    Коментиран от #126

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Александър Малинов

    7 6 Отговор

    До коментар #120 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Ичкерия, Бурятия, Калмикия, Якутия, Тува, Волжка България, Дагестан и т.н. може даже да заделят един парцел в Сибир за вас, ще го кръстим Русоробия и ще ви натоварим на няколко влакови композии с еднопосочен билет

    Коментиран от #127, #134

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Дааааааа

    11 7 Отговор

    До коментар #116 от "Перко":

    А сега изтърсаците за кво ходят на запад бе умник? не е ли пак за същото, да спестят за "москвич или жигулка".......кое е по различното умник, атлантическите ценности ли?......2 години в Коми - един тристаен апартамент в Пловдив.....а сега за две години го спести в Германия.....

    Коментиран от #136

  • 130 Прочетох

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "А ти прочете ли историята":

    Никой,никога и никого не е накарал да протестира срещу доброто си.Напротив -хората протестират и се борят ЗА по-добър за живот .

    Коментиран от #132, #135

  • 131 Перко

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Чоко.":

    Точно така...
  • 132 Като си прочел

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Прочетох":

    остава да и да помислиш, кое, как, защо!
  • 133 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    господин ПУТИН е ВОЕНО ПРЕСТЪПНИК
  • 134 Пенчо

    2 3 Отговор

    До коментар #125 от "Александър Малинов":

    И мислиш че ще е по зле от тук?..... Не си въобще в час момче
  • 135 Вярваш ли си

    3 0 Отговор

    До коментар #130 от "Прочетох":

    Дори в България примерите с платените протести те опровергават! Тези които блеят, може да си мислят, че е за добро, ама този дето ги е изкарал, ги е изкарал за негово добро!

    Коментиран от #138

  • 136 Нееее

    6 3 Отговор

    До коментар #129 от "Дааааааа":

    Сравненията са крайно неуместни.Преди ходеха в Коми,защото не пускаха на запад.Сега пускат и всички натам бягат Да си чул ,някой в Коми да е отишъл?

    Коментиран от #139

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Вярвам си

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "Вярваш ли си":

    Да ме излъжат ,да отида на протест е едно,но да ме излъжат ,да отида на фронта- нееее.Не.Украинците воюват.

    Коментиран от #141

  • 139 Дааааааа

    7 3 Отговор

    До коментар #136 от "Нееее":

    не пускаха на запад....... Те впрочем и от запад не пускаха на изток да ти кажа. От военният режим в Гърция, Испания , Франция при алжирската и т.н......искаха, много искаха ама тези неща не ги пише сега по вестниците. Над 2000 гърци с зор голям успяха в Пловдивско да избягат

    Коментиран от #171

  • 140 мдаааа

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Даже и чеченците помнят трите войни срещу тях ... А са много зли , а ти опъвай струните на балалайката ..
  • 141 Лъжат ли те за едно

    7 4 Отговор

    До коментар #138 от "Вярвам си":

    Ще те излъжат и за друго! В Украйна е подобно положението! Лъжи, пропаганда, пари! Резултат майдан, бунтове, разделяне, война! Тук е същото! НПО-та, пари, лъжи, пропаганда, политически проекти ПП и ДБ, обслужване на интригите на САЩ, разделяне на народа!

    Коментиран от #145

  • 142 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "бонго-бонго":

    ФАКТ ТОЧНО ИСТИНА
  • 143 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "бонго-бонго":

    ОТ ГРАД ВАРНА ли СТЕ господине
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Нека лъжат

    7 0 Отговор

    До коментар #141 от "Лъжат ли те за едно":

    Но на фронта мога да отида само за да пазя Родината си от нащественици. Не заради лъжи и пропаганда.

    Коментиран от #149

  • 146 много бързаше

    7 11 Отговор
    В преиода 2004 - 2014 Русия беше във възход благодарение на щедрите инвестиции на Запада и два особено печаливши договора със САЩ които позволиха на Русия да вдигне на крака ВПК.
    В същото време Русия даваше щедри обещания на хора от неруски произход в случай че вземат руски паспорт да получат добра пенсия. Изправени пред местните проблеми и перспективата за осигурени старини, много хора се подлъгаха. Това породи разкъсващи сили по места и стана благодатна почва за проруски настроения. Такъв процес наблюдаваме в България с т.н. русофили. Но сметките излязоха прибързани благодарение на алчността и безотговорността на Руското държавно ръководство.

    Коментиран от #148

  • 147 телепат

    6 8 Отговор
    Аз гледам физиономиите. Гледат като че ли им четат смъртните присъди. Путин си мисли: "Поживях си . . . Кво? Така или иначе един ден човек ще умре."
  • 148 едно елегантно решение

    1 5 Отговор

    До коментар #146 от "много бързаше":

    Маже би сега отделните републики ще трябва да ги пратят да си вземат пенсията от Русия.
  • 149 Тъй де

    11 7 Отговор

    До коментар #145 от "Нека лъжат":

    Така си мислят и в Украйна! А реално загиват хора, за интригите на САЩ!
  • 150 Саламчо

    0 9 Отговор
    Слава на Сорос!
  • 151 Артилерист

    17 5 Отговор
    Нито намек за организирания от американците Майдан, за техните снайперисти, убивайки и протестиращите срещу бандеровските превратаджии, както и хора на законния до тогава ред. Нито ред за започналото мащабно нацифициране на украинския народ, за репресиите срещу рускоезичното население, за слепотата на т. нар."колективен Запад" за случващото се в Украйна, за глухотата му на този уж демократичен Запад, към непрестанните призиви и предупреждения на руските ръководители и т.н. Нито дума за тихата инвазия на американците с техните биологични лаборатории с опасни зарази по границата на Русия, съветници, инструктори, наемници... Русия наистина прекалено закъсня и за геноцида в Донбас, и за превръщането на Украйна в нацистка държава, и за наглостта на американското присъствие там. Сега нещата се случват, но по трудния начин. За съжаление.
  • 152 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тикво,":

    Бело , от Аргентина .
  • 153 Ооо тепърва

    6 11 Отговор
    Има да плаче и да съжалява. Идват черните итоги и позор за руските. Хитлер номер 2 тръгнал да преправя картата на Европа и да заличава народности.
  • 154 Хххххх

    8 5 Отговор
    Съжалявам,...... Абе няма да съжаляваш, квот било -било . Удри сега здраво и по Киев тоже яко
  • 155 Пише се

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ъпсурдни твърдения на сороси":

    Абсурдни, иначе да, така е
  • 156 Пояснение

    10 4 Отговор
    Ясно е, че Путин не е казвал такова нещо, т.е. заглавието е откровена лъжа.
    За Минските съглашения Порошенко каза, че ги е подписал само за заблуда, за да има време Украйна да се въоръжи от НАТО, т.е. още от самото начало не е смятал да ги изпълнява.
    От 17 до 24 февруари Украйна води артилерийска подготовка за нападение на Луганск и Донецк с по над 1000 удара на ден. Ако Русия не беше защитила двете републики на 24 февруари, то десет дни след това Луганск и Донецк нямаше да съществуват, заедно с двумилионното си население.
  • 157 Ти си ялов/а, 103

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Нямаш деца, та затова ти се иска иска ядрена война.
  • 158 Път към Ада

    6 8 Отговор
    Никой не вярва на думите на един масов убиец
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Споко

    3 6 Отговор
    Ще имаш много време да се пробваш да анексираш на оня свят когото си щеш.
  • 161 Да довърша

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "Рашка с чашка":

    И вечерят на свещи в Киев.........
  • 162 Путлер може и да си вярва

    4 8 Отговор
    Ама ще бъде оставен в Историята редом до
    Хитлер
    Сталин
    Мао
    Ким Ир Сен
    Пол Пот
    и
    Хенг Самрин

    Въобще до НИЩОЖЕСТВАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЕКСПЕРИМЕНТ!
  • 163 Просто човек

    2 7 Отговор
    Донбас и Крим са Украйна!!!
  • 164 Васил

    2 7 Отговор
    Краят на Путлер близко за това вие на умряло.

    Коментиран от #167

  • 165 Поредна

    0 3 Отговор
    Лъжа, няма как да каже анексирал.все едно фрг да анексира гдр. Или Испания каталуния. България Пиринска Македония и т. н.
  • 166 ти не си У РЕД

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абсурдистан":

    и не ни налагай тъпата си философия (ако знаеш какво означава тази дума).
    Ей с такива като тебе празноглавци са пълни социалните мрежи.
    Вместо да ругаеш Путин, говори ЛАСКАВО за зеленчука, който води държавата си към прогрес и светло бъдеще!!! Или така са ти наредили? Или нямаш доверие в клоуна?
  • 167 василе, василе.....

    5 0 Отговор

    До коментар #164 от "Васил":

    Путин е шеф на велика и огромна държава, която тепървa ще поставя условията си. САЩ е умираща и залязваща империя. За сведениe САЩ вече са в технически фалит. Крепи ги само страхът на запада от тотален срив. Просто всичките им резерви, събирани в долари, може за една нощ да се превърнат в тапети. За това и подпират САЩ. Само че това няма да е вечно..
    Затова толкова треска ги тресе от обора.
  • 168 Дългият

    2 3 Отговор
    ...Не Путин,....не трябваше да ти се дава възможност да анексираш Крим през 2014 год...Голяма грешка на ЕС...САЩ и НАТО.....голяма....
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 ПУТИН ПАК ОТЛАГА СПИРАНЕТО НА ТОКА И

    0 1 Отговор
    ВОДАТА В БЪЛГАРИЯ , ЩОТО БОЙКО И КИРО СА ПОЕЛИ ГРИЖАТА ЗА ТОВА !
  • 171 Ян Бибиян

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "Дааааааа":

    Каква е тази измислена пропаганда? От запад не ги пускали на изток?!? Аааа защото границите на всички държави от соц лагера са били оградени с кльонове, и западняците не са били достатъчно решителни да прескачат високите телени заграждения та да дойдат в източния блок. Затова пък нашите сънародници са били много по-решителни и са прескачали кльоновите заграждения, ама от изток на запад…
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 но заден ход няма

    1 0 Отговор
    Да, Русия закъсня много, даже прекалено много
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания