Last news in Fakti

9 Декември, 2022 13:44 1 673 13

Ердоган ще разговаря с президентите на Русия и на Украйна

  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • зеленски-
  • ердоган

Темата на разговорите ще бъде прилагането на споразумението за износ на зърно от Черно море.

Ердоган ще разговаря с президентите на Русия и на Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Турският президент Реждеп Тайип Ердоган ще проведе в неделя телефонни разговори с колегите си от Русия и от Украйна Власимир Путин и Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Темата на разговорите ще бъде прилагането на споразумението за износ на зърно от Черно море.

Новината за предстоящите разговори съобщи самият Ердоган по време на конференция в Истанбул, на която говори и Зеленски по видеовръзка, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    4 10 Отговор
    Замислил е далавера ердо

    Коментиран от #5

  • 2 Онзи

    11 4 Отговор
    Какво излезе, Турция искара кураж и си отстоява интересите . Май само те правят съществени опити за решение на проблема в Украйна
  • 3 Диктатора ердоган не се спря да върти

    2 12 Отговор
    далавери на гърба на изстрадали народи...и той ще бъде свален скоро
  • 4 площад Омония

    9 2 Отговор
    По начало турците са сговорчиви хора и затова трябва да се радваме, че нашите турци и те са такива, а не някакви разбойници.Поне случихме на турци. Аз съм гръцки възпитаник, но признавам ролята на Турция за мира и прогреса.

    Коментиран от #12

  • 5 Така е

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    След като Путин го гледа в очите от страх Ердоган си прави каквото си иска Иначе всички «мюсолманска страни около русия»ще навлезат в руска теретория
  • 6 12345

    1 8 Отговор
    НИКОГА не вярвайте на мюсюлмани,та дори и да са български турци родени в България.Стига с този робски манталитет,не се ли излекувахте от 500 години Турско Робство-защо не прочетете книгата на Георги Войнов "Геноцидът и Холокостът над Българите извършен от юдеи, турци, гърци, руснаци, сърби, комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти"/изд. Аратеб,София,?006 г.??? Толкова ли ви харесва етническата турска партия виновна ,заедно с Франция да подпишем признаване на РСМ, на македонски език/диалект на литературния български език/ и македонците /чисти българи /за отделен народ-ДПС?Толкова ли безгръбначни станаха българите,та само малкото останали горди българи ,ги натискат да вървят с тъпаците от сащ с противна протестантска Англия ,с фашистите от Полша и Окраина???Защо Илхан Кючук където седне и стане говори против Русия и против Вл. Вл. Путин-турчин е -Руско-Турска Освободителна война ,да ви говори нещо-турците бяха бити и изгонени от България през 1877/78 г. Някакъв тъп американец да е участвал във войната-НЕ,но има ЯПОНЕЦ,който се бие за свободата на България от Турско Робство.Има и още 9 чужденци ,но американец и евреин НЯМА/и едните и другите са консуматори и наглеци/ ?Защото единствените страни които бранят ПРАВОСЛАВИЕТО и нашата Азбука са Русия и Путин, Сърбия,/не се учудвайте имат мозък/, Виктор Орбан и Унгария, някои българи от Беломорска Тракия и от Западните покрайнини.А, Ердоган ,го чакат избори!!!Не вдявате ли?

    Коментиран от #11

  • 7 мнение

    2 3 Отговор
    Забелязах,големия страх на Ердоган от Президента на цяла Русия/тук са Прибалтика и Окраина/-Вл. Вл. Путин.Непрекъснато му досажда и го моли ,да не закача малкото мюсюлмани в Русия.Обикновено гледа Путин като бИто куче.Докато Ердоган не скача против Русия и не отпява на тъпите сащ ,нещата ще вървят добре.Ако Ердоган ,се страхува от някой и се съобразява с него ,това е Президента на Русия Вл. Вл. Путин.Колкото до Путин,с неговото разузнаване винаги знае кой как и какво замисля против Русия.А, и винаги с Мосад са в тесни връзки с ФСБ на Русия/не случайно евреите са благодарни на Червената Армия,която ги освобождава от лагерите.Няма тъпи американци има руснаци ,които освобождават евреите.Затова Израел ,никога ,няма да застане против Русия и Путин.Не пишете глупости.Евреите управляват сащ,но се съобразяват с Русия и Путин.

    Коментиран от #10

  • 8 Павел пенев

    2 3 Отговор
    Този се взема за бащата на турската нация-Ататюрк.

    Коментиран от #9

  • 9 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Павел пенев":

    На запада и на тия в България все още не им е ясно че по време на скалъпения от "ф. гюлен и ЦРУ" пуч срещу Ердоган...хората умирайки в буквалния смисъл за него по улиците и площадите под обстрела на танковете,хеликоптерите и гюленистките Ф-16 показаха и доказаха на целия свят че вече са намерили правилния човек за Турция и че няма лесно да се откажат от него !... Че всички конспиративни теории и разни коалиционни комбинации и пропагандно окарикатуряване като диктатор са напразни !... Народът му вече е осъзнал тази негова заслуга и го брани самоотвержено !!!
    Народът е ВЕЧЕН !!!... Лидерите и личностите,кралете и кралиците , фюрерите и дучетата и всички диктатори и диктаторчета колкото и дълго да живеят все някой ден умират и отиват сред жълтите страници на историята...Народите са вечни и продължават да съществуват носейки бремето на греха им или греейки с блясъка на успехите им !!!
    Турците намериха правилния човек за Турция !...От 20 години печели всички избори в които влиза...В съвременните условия и при наличието на такава технология и електроника не е възможно да се манипулират и фалшифицират толкова изкусно избори в страна с 80 милиона население и с над 80%-на активност на избирателите !...Турция има шанса да притежава напълно натурален и естествен водач който се появява веднъж на сто години сред всички народи по света !!!
  • 10 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "мнение":

    "Лидера Ердоган" тепърва става забележим на световната политическа арена което някои тълкуват че "седи на два стола" или играе лицемерно... Всъщност седи на повече "столове" и вече от години насам най откровенно и реално клати ООН с доктрината си "Светът е по голям от пет !"...Слага спирачки на разни демагози и закостенели политически еквилибристи и илюзионисти със съвсем обикновен уличен жаргон без да се притеснява за политическа или дипломатическа репутация !!!...В света в който живеем такива хора не доживяват до дълбока старост !...Турският народ е наясно с позицията си и вече с висок глас се опълчва срещу всички външни врагове които лицемерно твърдят че са съюзници а вършат неща които и най отявлените врагове не правят!...В стремежа си отново да си възвърнат контрола над един кадърен , трудолюбив и генетично доказан народ воин, правят анормални стратегически грешки!...Хора които са владеели империя на три континента половин хилядолетие няма как да нямат потенциали !!!... Когато изпуснеш контрола над такъв потенциал правилата на играта веднага се променят !...Няма никакво съмнение че "Потенциал"ът на турците се отскубна от надзора...Сега са наред да скъсат "веригите" немците и японците ...че светът да си възвърне стандартното равновесие ! ! !...
    Мотото на турския избирател е ясен и категоричен :
    - " Обесихте Аднан Мендерес !!!...Отровихте Тургут Йьозал !!!... ЕРДОГАН няма да ви го дадем !!! "
  • 11 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    Когато османците стъпват на европейска земя България е била поделена на мнoжество царства.Тогава е имало няколко свадливи български царчета и много крадливи боляри. Cпоред Гоце Делчев именно затова разединен и угнетен българският народ е попаднал под скиптъра на империята.През 1878 когато всички си казват че Българинът е вече свободен и независим се оказва че се е сменил само скиптърът...До ден днешен горкият български народ се лута от скиптър на скиптър...В София има все още само свадливи властолюбци...крадливи политици... обърканa и ошашавенa медия и "софиянци , готови да посрещнат всеки победител с хляб и сол на Орлов мост" !...
    На българския политически фронт вече почти 150 години няма нищо ново...чекмеджета с банкноти и кюлчета, спални c урви,далавери ,кръв и атентати...А всяка нация си има характерни само за нея принципни норми които никой не би и помислил да ги прегази !...Единствено в България не е така ! От векове насам българският елит (царе,боляри,политици,интелектуалци и бизнес) не са съумели да засадят единството в съзнанието на народа си ! Поради това принципите не могат да пуснат корени в националното самосъзнание на българите ! Именно затова днес българинът е в един безкраен ФИЛОФОБИСТИЧЕН хаос ...Затова България следи световния политически ветропоказател за да може да се приюти винаги под най силната "мишница" на деня ...на ЗАВЕТ ! ! !

    Коментиран от #13

  • 12 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "площад Омония":

    Представете си турците и помаците от Родопите създали работническа партия и са обявили нелегална въоръжена сепаратистична дейност с цел да обявят независима Турска родопска република ...40 години почти всеки ден в един български дом да идва ковчег обвит с националния флаг и с траурен марш и залп се извършва погребението на поредния български воин загинал в поредната акция на сепаратистите или си представете как в някоя църква на Великден,как на някой мач в стадион или как на площад на голям български град избухват бомби взривени от сепартистите и убиват невинни български граждани без разлика дали са деца, жени или старци !.И как въпреки че България и Турция са съюзници в НАТО турците открито финансират и въоръжават сепаратистите...и как шведите и финландците им дават убежище и подкрепа вътре в своите граници а НАТО и САЩ правят санкции и ембарго на България защото убива "борци" за независимост... Тогава и те ли ще са герои! Когато "огънят" опарва се осъзнава подлостта на жалките и безсилните които посягат на невинни хора !!!...Аз вярвам на себе си. Също,вярвам на своите близки.Вярвам също и на своите приятели.Mного вярвам на децата си. Вярвам в бъдещето на внуците си.Oтдавна не вярвам на европейските политици, на лицемерната европейска демокрация и на мнимите съюзници от НАТО !! Отдавна не вярвам в мощта на САЩ или прословутите "Велики сили", както не вярвам на това че ООН са наистина за обидинени интереси на жителите на планетата Земя !!!
  • 13 БРАВО.

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    само че от коплекси надали ще те разберат.
Новини по държави: