16 Декември, 2022 11:00 1 351 1

Четирима души в критично състояние след концерт

  • концерт-
  • лондон-
  • великобритания-
  • болница-
  • блъсканица

Осем души са били хоспитализирани

Четирима души в критично състояние след концерт - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима души са били приети в болница и днес се намират в критично състояние след блъсканица снощи при влизане в концертна зала в Лондон, съобщи Франс прес, като се позова на местната полиция.

Органите на реда са извикани снощи в 21:35 ч. по Гринуич след сигнали за "голям брой хора, които се блъскат, за да влязат" в зала "О2 Академи" в лондонския квартал Брикстън. Осем души са били хоспитализирани, четирима от които остават в критично състояние, съобщи Скотланд Ярд, предаде БТА.

При пристигането си полицията е открила няколко човека с наранявания вследствие на блъсканицата. Двама по-малко пострадали са получили помощ на място от органите на реда. Полицията е започнала незабавно разследване, а около залата за събития е бил оформен кордон. По програма снощи в нея е трябвало да се проведе концерт на нигерийския афробийт изпълнител Асаке. От Скотланд Ярд добавиха, че на място продължават огледите, като засега няма задържани.

Комисарят от лондонската полиция Аде Аделекан определи обстоятелствата като "изключително разтърсващи" и коментира появили се в социалните мрежи видеа от инцидента. "В случаите, когато полицейските служители използват сила, те знаят, че носят отговорност за действията си", добави Адекалан, а на въпрос за разпространено видео от случая той увери, че "не са били използвани полицейски кучета". Полицията призова очевидци на блъсканицата да се свържат с нея. Залата в стил арт деко "О2 Академи" отваря врати през 1929 г. и има капацитет от 5000 места.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    1 0 Отговор
    Шилето си е шиле, дори и в Лондон. А лондонските говеда са известни по цял свят.
Новини по държави: