Last news in Fakti

16 Декември, 2022 13:09 1 303 1

Сръбски полицай е арестуван в Косово

  • косово-
  • балкани-
  • полицай-
  • сърбия-
  • сърби-
  • арест-
  • митровица-
  • кейфор

Сръбският полицай е бил арестуван в Митровица, докато отивал да пазарува

Сръбски полицай е арестуван в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбите от Северно Косово, които вече седми ден са на барикадите, бяха разтревожени от новината за нов арест на сръбски полицай, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Сръбският полицай е бил арестуван вчера в 18 часа в Митровица, докато отивал да пазарува, съобщават белградските медии.

Сладжан Трайкович, който заедно с други свои колеги е напуснал косовската полиция, е бил арестуван снощи в Бошнячка махала в Северна Митровица. Съпругата на арестувания Сузана Трайкович заяви, че той е обвинен във военно престъпление, пише вестник "Политика".

Директорът на Службата за Косово в сръбското правителство Петър Петкович коментира, че новият арест показва, че косовският премиер Албин Курти "продължава да преследва сърби и не иска да успокои напрежението". Косовската полиция все още не е потвърдила ареста на Трайкович.

Правителството на Сърбия прие снощи решение да изпрати искане до КейФОР за връщане на сръбската армия и полиция в части от Косово. Президентът Александър Вучич каза обаче, че КейФОР със сигурност няма да приеме искането на Сърбия. Освобождаването на задържаните сърби е едно от исканията на протестиращите на барикадите, както и изтеглянето на специалните части на косовската полиция от Северно Косово, отбелязват медиите в Белград, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами сега

    11 0 Отговор
    Подготвят разправа с несъгласните ?

    Нали е напуснал полицията .
    Тогава как се връзва обвинение в държавна измяна ?

    Тотално изчеткал свят !