Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Декември, 2022 13:49 6 644 78

Осъзнава ли Путин украинското си бедствие?

  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • бедствие-
  • кремъл

Той публично призна миналата седмица, че победата е далеч

Осъзнава ли Путин украинското си бедствие? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Зимата ще бъде тежка за Украйна, но няма да спре войната. Киев и Москва са изправени пред ключови решения, които биха могли да променят хода на конфликта дипломатически и военно. Може би най-тревожната възможност за Украйна и за САЩ е руският президент Владимир Путин най-накрая да започне да проявява стратегическия талант, който демонстрираше в миналото, пише Хал Брандс за Bloomberg, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Американски официални лица смятат, че Путин със закъснение осъзнава нещо твърде очевидно: Русия няма военни средства, за да постигне политическите си цели в Украйна. Русия използва ракетите и боеприпасите си по-бързо, отколкото подложената на жестоки санкции отбранителна индустрия на страната може да ги произведе. Руските войски трудно успяват да задържат предимството от ранните си победи на фронта, какво остава по отношение на възможността им да завладеят цялата територия, която Путин поиска за Русия.

Заплахите на Путин за ядрена ескалация не успяха да възпрат Украйна да прекрачи червената линия – най-скорошен пример за това са атаките с дронове срещу въздушни бази дълбоко в Русия. И въпреки цялата предполагаемо безкрайна работна сила на Русия, Путин не може да мобилизира допълнителни войски без да настрои срещу себе си населението, освен приблизително 300 хиляди души, които вече бяха повикани в армията.

Проблемите не са нови, но желанието на Путин да ги признае (дори косвено) е. Той публично призна миналата седмица, че победата е далече. Така че най-добрата стратегия на Путин в момента е жестоко: да превърне зимата в оръжие. Русия използва ракети, дронове и артилерия срещу украинската електропреносната мрежа и друга ключова инфраструктура, за да накара населението да страда. След изтеглянето си от Херсон руските сили поеха предимно отбраната, опитвайки се да укрепят своите линии, да интегрират наскоро мобилизирания персонал и да спечелят време до пролетта. (Изключение е тежката, скъпоструваща офанзива около Бахмут, предназначена да даде на Путин символична победа.)

Ако Русия успее да проточи конфликта през зимата - като същевременно направи нещата възможно най-неприятни за Украйна, енергийно бедната Европа и все по-разсеяния Вашингтон - може би Киев и Западът ще се пропукат. Стратегията ще бъде трудна за изпълнение за руснаците: Съобщава се, че страната няма топлите дрехи и дори храната, от които нейните войски ще се нуждаят, за да оцелеят през следващите месеци. Но това не е лудост, като се има предвид липсата на по-добри възможности пред Путин и някои признаци на умора на Запада от непрестанната помощ. Зимата носи трудни избори и за Украйна. Силите ѝ са уморени от тежки битки; от чисто военна гледна точка оперативната пауза има смисъл. Но от политическа и дипломатическа гледна точка чакането може да е по-рисковано.

Президентът Володимир Зеленски със сигурност се тревожи, че безизходицата през зимата може да засили колебанията на Запада. Сигналите от Вашингтон не са съвсем успокоителни: Миналата седмица държавният секретар Антъни Блинкен посочи, че приоритетът на САЩ е да помогнат на Украйна да си върне територията, която е държала на 24 февруари – денят на инвазията. Според изказването решения относно Крим и други загубени земи от 2014 г. ще се отложат за по-късна дата.

Зимата всъщност е подходящо време за нанасяне на удари – когато земята замръзва, танкове и камиони могат да се движат извън пътя – и Зеленски може да опита нова офанзива. Това е сложно решение, защото Киев трябва да балансира опасностите от бездействие с опасностите от неуспешна офанзива. И дилемата на Украйна ще стане по-с, ако Путин се възползва от дипломатическата инициатива, като предложи прекратяване на огъня до пролетта. Нищо в изказванията и ходовете на Путин не е искрено. Прекратяването на огъня просто ще намали натиска върху руската армия, ще позволи на оръжейната индустрия на страната да навакса и ще накара Москва да поднови военните действия, когато е удобно. Украйна с право би отхвърлила подобно предложение.

Но американските служители се опасяват, че подобен ход може да промени дипломатическата игра, поставяйки началото на взаимни обвинения за това кой е отговорен за удължаването на боевете. Може също така да даде на някои привърженици на дипломатическо уреждане на конфликта - като френския президент Еманюел Макрон, нещо, което им липсваше преди: подобие на сътрудничество от страна на Кремъл. Колкото и странно да звучи, Украйна и САЩ имаха късмет с противника си. Путин не разбра пропастта между неговите цели и неговите ресурси, а може би не направи дипломатическите ходове, с които да повлияе на съперниците си. Ако тази динамика се промени, войната би била съвсем различна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин Сл.

    70 86 Отговор
    Путин нищо не осъзнава-той е луд
  • 2 Тошо

    48 26 Отговор
    УКРАЙНА Е ЗЕМЯ 404.
  • 3 Путинофил

    61 56 Отговор
    Обожавам путин! Той разчиства боклука и от двете страни на оградата! Това е важно за екологията!

    Коментиран от #7

  • 4 УКРАЙНА🇺🇦

    52 77 Отговор
    Този дебил нищо не осъзнава
  • 5 Българин

    78 51 Отговор
    Путин си знае работата.Доказал го е.
  • 6 ХХХL

    52 26 Отговор
    Русия и САЩ разкичват Европа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да, бе

    18 21 Отговор
    Дано списвачите осъзнават какво пишат, пък който се е замислил за Путин....
  • 9 аржентински Москвич

    55 22 Отговор
    "Блуумберг ТВ"

    Ахахахахаа жалки сте соросняци! 😆

    Виждате, че българите не кълваме на пропагандата ви, обаче не спирате. Още иноше, всеки ден, с различни канали и купени инфлуенсъри. А CNN на български, кога ще пуснете!? Когаааа?
  • 10 Касапницата ще бъде февруари

    19 28 Отговор
    според всички анализатори! Тогава ще приключи обучението на 500 000 ватника и ще тръгнат към Киев!
  • 11 От началото

    47 23 Отговор
    на войната,Путин всеки ден губи според информацията,а гражданите на Луганск и Запорожие вече са с руски паспорти и валута.Как става тази магия?
  • 12 Укрофашистите клякат

    38 21 Отговор
    В резултат на днешните удари, Укренерго обяви извънредно положение.

    Енергийната система на Украйна неумолимо върви към своя край. Според компанията днес е имало загуба на повече от 50% от потреблението на обединената енергийна система на Украйна.
  • 13 ДДРОнег

    39 49 Отговор
    путкин започна да осъзнава много неща, но все още е подвластен на болшевишкия мит за "непабедимиая и втарая армия в мире" !
    И по сталински започва да изтощава врага с пушечно руzко месо !!! И с терор по цивилни цели !!!
    Интересно, как очаква да предразположи Украинците, радващи се на огромна международна подкрепа, да се подчинят на мизерния руzки мир, който може да им предложи ?!
    Тактиката с терор над цивилните и засипване с пушечно месо е проработила само над Финландците, но тогава Финландия е била изолирана и никой не й се е притекъл на помощ !
    путин е в плен на блянове на руzко имперско и болшевишко величие, така нар. "имперска лудост" !!!

    Коментиран от #25, #75

  • 14 СЕРИОЗНО

    55 29 Отговор
    Хора, не четете лъжите на мисири, обслужващи международния терорист САЩ и оръжейното лоби. Пуснете си примерно Redacted, Democracy NOW, отворете anti-war-dot-com, прочетете някое интервю с Джефри Сакс, Скот Ритър, Дъглас МакГрегър. Украйна е бита карта, Путин няма да преговаря нито с Байдън, нито с който и да е от европейските му подлоги, нито със следващия министър-председател на Великобритания, който ще бъде изтеглен на томбола, нито с канадски или австралийски пудели. Гледайте мача внимателно.
  • 15 стоян георгиев

    27 48 Отговор
    Стига с тия апокалиптични сценарии.зимата е в полза на Украина не на русия.и тази зима ще има украинска офанзива поне на два участъка от фронта.няма да има и разединение на Европа .болшинството европейци ясно осъзнават кво ги чака при победа на новия хитлер.сащ и Англия са бетон,Канада Австралия,Япония Южна Корея също.путлерасия е на прага на тотален колапс и зимата само ще засили ситуацията в тази посока.пти загуба на тия мобилизирани Русия ще се окаже с половин милион убити и ранени,а ситуацията се движи мощно натам.зимата ще е касапница за руските части останали на място от украинската артилерия и студа.

    Коментиран от #16, #29, #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДДРОнег

    29 38 Отговор
    рубладжии, пролетат ни лъгахте за тайни лаборатории и американски военни в Мариупол , помните ли тези опорки ?!
    Кво стана, Маирупол е под руzки контрол колко месеца станаха, намерихте ли тайните лаборатории и американските военни, че не се сещам, за един прЕател питам :)))))))))))))))
  • 18 3 дни

    29 32 Отговор
    осъзнава че ще завърши я като Хитлер я като чаушеску :)
  • 19 Точно навреме

    30 9 Отговор
    След масираната Руска ракетна атака днес имахме нужда от точно такава статия. Малко да ни вдъхне нови надежди.
  • 20 стоян георгиев

    9 9 Отговор

    До коментар #16 от "гого":

    Къде си бе Гоги? Мислих че си се омъжил и мъжа ти е взел телефона.ххаахах
  • 21 "Мъчи ме един въпрос. Дали кандидатът за

    24 9 Отговор
    министър-председател на „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков е знаел, че като е бил зам.-министър в кабинет на Бойко Борисов през 2014 г., всъщност е работил за един мафиот и е обслужвал с решенията си мафията?
    Ако това е било така, значи акад. Денков е бил част от отбора на мафията през 2014г.
    Днес обаче акад. Денков е лъскаво опакован в нова роля - почтен и независим кандидат от „А“ отбора на “Промяната”.
  • 22 Хайли Лайкли

    17 12 Отговор
    Ма къде ти полковник от КГБ с екипа си ще разбира от нещо. Трябва да вярваме на акушерки, скачачки на батути и ръкуващи се с призраци - те всичко знаят и могат.
  • 23 Софиянец

    27 9 Отговор
    Путин отдавно го е осъзнал, затова старитора Специалната Военна Операция! Мисирки!
  • 24 ПУТИН НАЛИ Е В КОМА

    15 9 Отговор
    КАК ДА ОСЪЗНАВА НА БАБА ВИ ФЪРЧИЛОТО !?
  • 25 СЕРИОЗНО

    29 13 Отговор

    До коментар #13 от "ДДРОнег":

    Подкрепата за Украйна е само от управляващите в САЩ, ЕССР, Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия - 25% от икономиката. А сред гражданите на тези държави има доста голямо неодобрение на политиката на управляващите ги режими. Англичаните много се кефят че обедняват и всеки ден им разправят че пари няма докато се отпускат средства за войната в Украйна. Американците също се радват че милиарди от парите им потъват в оръжейното лоби под предлог че са за черната дупка Украйна, за да бъдат откраднати и източени, кефят се че сената удължи финансовата помощ за СА в името на геноцида, който извършват в Йемен, вместо да се инвестират тези пари в държавата им. Гордеят се, че вместо войниците им да пазят границата им с Мексико, седят в над 300 бази по света и обучават и подпомагат нацисти или ислямисти. В Германия и Австрия хората също се радват на обедняването, на скъпия газ, който го няма, и на поскъпващия ток. На запад Зеленски го наричат "Краля на фалшивите новини", Киев е "Столицата на фалшивите новини", а Украйна за тях е "Черната дупка Украйна" в която потъват парите от данъците им!

    Коментиран от #34, #76

  • 26 Адам Хилтън

    19 23 Отговор
    Милиционерската му плешива кратуна освен за ботокс и силикон за друго не вдява!
  • 27 САТЪРА НА ХАНА

    12 4 Отговор
    САЛЯМ АЛВЙКУМ ИЛИ ШАЛОМ АЛАХЕЙМ
    НА МОМЧЕТАТА ОТ БЛУМБЪРГ ТВ БЪЛГАРИЯ .
    ...
  • 28 Балканджия с ракия

    21 28 Отговор
    И за децата вече е ясно че, Расия-Мордар е тотално бита карта, големият проблем е ,че след настъпващият разгром ще започнат ужасни руски смутове и разрухи между разни престъпни групировки, ханства, хаганства и республики за туба самагон, територии и некой кон. Пак лошият Запад требе да ги спасява като през Втората Световна Война и (1991 г. Най голем враг на руснаците са си самите руснаци.

    Коментиран от #60

  • 29 име

    20 13 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Вярвайте му на стоечно, човека е във Факти от 2012г поне и неведнъж е предричал фалита на Русия, Газпром, Лукойл, разпада на РФ, смъртта на Путин, бунта на руснаците, глада и смъртта в Русия и т.н. И да не си помислите че е трол, няма нищо такова.

    Коментиран от #32

  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    18 9 Отговор
    МИИСТЪРА НА ЕНЕРГЕТИКАТА НА УКРАЙНА
    ГЕНЕРАЛ АРМАГЕДОН-ЧУК
    ИМ ДРЪПНА ШАЛТЕРА
    ...
  • 31 Ана

    19 6 Отговор
    Осъзнават ли виновниците за втората световна война , че възраждат фашизма и подлудяват света !
  • 32 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "име":

    А ти откъде ги знаеш тия неща ?
  • 33 Ха ха ха ха ха

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, от къде тази мисъл бре? :)))))

    Коментиран от #39

  • 34 ДДРОнег

    16 18 Отговор

    До коментар #25 от "СЕРИОЗНО":

    Поредните рубладжийски лъжи, както и лабораториите и американските военни в Мариупол, нали :)))))
    Никой в европейските страни не е обеднял !!!
    Ние сме най-бедната и най-русУфислката страна в ЕС, аз не виждам да има в България такъв апокалипсис, какъвто описваш в рубладжисйките лъжи :))))))))

    Коментиран от #52

  • 35 Бай ти Ганьо

    16 10 Отговор
    Явно смъртта не го плаши...! Нали според блумбърг вече беше мъртъв шест пъти! Най-малко 10 пъти беше вече неизлечимо болен пак според блумбърг! Ракетите му бяха свършили още април месец! Да се посмеем с bloomberg
  • 36 Путин е Мъжа

    16 10 Отговор
    Останалото на Планетата е гей-парад!

    Коментиран от #71

  • 37 алоо, джурналята

    16 6 Отговор
    Какви са тия пропагандни тъпотии?
    Абсолютно се скъсали с реалността, що не прочетете за руската икономика, за обема на руския износ (вкл. към Европа)?
    И накрая да погледнете и новините от фронта, Артемовск, примерно, макар че погромът на Украина отива към повсеместен.
    Никой нормален няма да помисли да ви чете повече след подобна статия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 човек от народа

    15 8 Отговор
    осъзнава ли "европата" в какво блато я завлече бай-дън !?

    Коментиран от #41

  • 41 ДДРОнег

    11 14 Отговор

    До коментар #40 от "човек от народа":

    Не Европа, целият свят страда от имперската жажда на едно кремълско джОдже, джОдже и по ръст, и по човешки морал !!!

    Коментиран от #45, #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Котка ученият

    6 3 Отговор
    Мадам Макрон и мадам Зеленская теглят пари от Европа за някаква болница в Киев. Познават ли състоянието на българските болници в провинцията?

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Русофоб Антисемит

    7 7 Отговор

    До коментар #41 от "ДДРОнег":

    Блатния фюрер няма да се откаже, поне докато е жив...

    Коментиран от #51

  • 46 ДДРОнег

    6 8 Отговор

    До коментар #43 от "Котка ученият":

    Ако в България мафиотксите ОПГ герПдпс не крадоха 12 години и до сега, тук щеше да е рай ... почти де !!!
  • 47 1957

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "ДДРОнег":

    искал да кажешь на краварско.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Иванушка🇺🇲

    7 8 Отговор
    Лудото джудже ще избие собствения си народ. Още милион да изпрати на фронта ще бъдат избити. Украйна вече има далекобойни ракети и скоро москва ще гори.

    Коментиран от #64

  • 51 666

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "Русофоб Антисемит":

    Да се надяваме че няма да е жив дълго.
  • 52 СЕРИОЗНО

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "ДДРОнег":

    Хич не са обеднели. Те стачките в Англия са руски партенки, нали козяче! Не знам за вас, козяците, но нормалните българи, останали в България, имаме много познати ин Европа. Приятели от първа ръка ми казват как е В Австрия и Великобритания, а сестра ми живее в Берлин. Там примерно, поскъпването на хранителните продукти за тази година е мин.20%, а от тази есен увеличението на наема и таксите за жилището им е с 300 евро.

    Коментиран от #54, #62, #74

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ДДРОнег

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "СЕРИОЗНО":

    Стачките си ги има винаги в едно демократично общество, рубляк !!!
    Я пробвай стачка в руzия или Иран ?!

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Страйкър

    6 6 Отговор
    П у т л е р нищо не може да осъзнае - той е един сенилен дърт тра-верс, който би следвало да бъде елиминиран възможно най-скоро. Друго решение, освен пълно поражение на Мужикистан в Украйна няма. ЕС и НАТО ще направим всичко възможно това да се случи още тази зима.
  • 57 Голем смех

    6 4 Отговор
    Путлер не осъзнава нищо, защото е пълен психопат.
  • 58 т-п трол соросоиден

    6 3 Отговор

    До коментар #54 от "ДДРОнег":

    И аз това казвам, руска партенка е, нито стачкуват в Белгия, Германия и Англия, нито са обеднели хората. Най-вероятно са чели козяшки опрки, че путин е виновен за инфлацията и обедняването и затова превантивно гледат да направят стачка, че да отвлачат нещо, а?! Просто са алчни, не че са обеднели! А и в русия щом си бият негрите, що да не ги бият и на запад, нали така, комуне нереализирано!

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тоя с

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Балканджия с ракия":

    Ментето пак съ появи.

    Коментиран от #72

  • 61 ДДРОнег

    6 8 Отговор

    До коментар #58 от "т-п трол соросоиден":

    Аз кво му пиша, тоя кво ми отговаря ....
    Ами война е, заради кремълското джудже, целият свят обедня !!!
    В демократичния свят има свобода , може да се стачкува, не е като в стожерите ви московия и иран !!!
    А някво инфо за тайните лаборатории и американци в Мариупол може ли да ми дадеш ?!
    Или и те са фейк, както цялата рубладжийска пропаганда ?!

    Коментиран от #63, #66, #67, #68

  • 62 Бай Цървул

    6 5 Отговор

    До коментар #52 от "СЕРИОЗНО":

    Верно ли бе троле?!Малиии,ми чий го дири сестра ти в Берлин?Столиците винаги са били ужасно скъпи,клетите германци как ли ще преживеят…мъка голяма нали?Ти по-добре виж кочината наречена Руслямистан къде отива,масово затваряне на бизнеси за милиарди,продават петрола си не безценица и още какво ли не…
  • 63 т-п трол соросоиден

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "ДДРОнег":

    Така де, нереализирано комуне, и аз това казвам: хората са алчни и затова стачкуват, ако мине номера да им увеличат парите, не че са обеднели. А ние падаме от Луната и не знаем че инфлацията започна яко да върви на горе още в края на 2020г.
  • 64 Ранко Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Иванушка🇺🇲":

    Много западна пропаганда четете,и им вярвате на приказките.Затова ви са промити мозъците,ако имате такива да ръзсъждавате.
  • 65 и обратно

    5 3 Отговор
    съзнава ли марионетната си роля комикът-актьор зеленчук в продажбата на окраината на Русия на нато и обора?

    И въобще, защо толкова се страхувате и коментирате Путин (нали е бита карта), а не възвеличавате клоунът с непраната з зелена тениска?
  • 66 ха-ха- друго си е да си

    7 3 Отговор

    До коментар #61 от "ДДРОнег":

    гигант като зеленчука с белото по астата, който е 159 см с вдигнати ръце. Но по-потриотарски звучи да ругаеш врага.


    Много бърка в душите на някои Путин. Защо бе? Нали е бита карта? Възвеличавайте урсулка, шолц и т.н. до бай гънчо. Не ни занимавайте с незначителния Путин.
  • 67 това е да си прост като тулупа

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "ДДРОнег":

    който твърди, че войната е предизвикана от Русия, значи НЯМА ГРАМ мозък при все обилната информация, от която може от умен човек да се проследи истината.
  • 68 т-п трол соросоиден

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "ДДРОнег":

    Козяче, кво стана, намери ли нещо за нацисткит лаборатории или не знаеш езика на господарите си?! Апропо, почвай от сега да мислиш как Путин ще ти е виновен за обедняването, което те чака при набутването ни в еврозоната. Не за друго, ами с твоя капацитет ще отнеме известно време докато го измислиш.
  • 69 От Мордор с любов

    5 5 Отговор
    Абе каква инициатива ,за прекратяване на огъня до пролетта ви гони?Идва генерал Мороз и пак е на страната на руснаците.Все още има сериозни запаси от съветско оръжие и укри и "военни съветници" за утилизиране и сега е момента.А по специалните подарици са запазени за многоп@ л@ вите,ако проявят неблагоразумие и ги очакват с много любов.

    Коментиран от #73

  • 70 Мишел

    2 3 Отговор
    Путин е осъзнал далеч преди всички украинското бедствие и сега го ликвидира.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Балканджия с ракия

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Тоя с":

    Тоя с..... големите бузи дето надува лулъта на казанката.
  • 73 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "От Мордор с любов":

    Зимата ще бъдем свидетели на покъртителни кадри на хиляди замлъзнали в окопите руски войници.
  • 74 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "СЕРИОЗНО":

    Като е лошо в Берлин, защо отиде в Москва.
  • 75 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДДРОнег":

    Вземи студен душ..нещо ептен се р а з бе сня, сатанист.
  • 76 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "СЕРИОЗНО":

    Киев имат ЦИПСО - център за инфо. психологически операции. Естественно, по западен образец. Насочено е към ,,стадото" опростачени и зомбирани сектанти. Вижте ги тук. Диагнозата им е на лице. Няма нужда да я поставя лекар.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Руските бешени

    1 0 Отговор
    да не си мислят, че като тормозят украинците им печелят симпатиите или пък сриват съпротивата им. Напротив!
Новини по държави: