Last news in Fakti

20 Декември, 2022 11:54 879 15

Мъск: Само потребители с определени профили в Туитър ще могат да гласуват по въпроси, свързани с политиката на социалната мрежа

  • илон мъск-
  • туитър-
  • старлинк

Това е първият публичен коментар на предприемача, след като милиони потребители на Туитър гласуваха, че той трябва да напусне поста на главен изпълнителен директор на компанията, която управлява социалната мрежа

Мъск: Само потребители с определени профили в Туитър ще могат да гласуват по въпроси, свързани с политиката на социалната мрежа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Милиардерът Илон Мъск обяви, че занапред само потребители на "Туитър" (Twitter), чиито профили в социалната мрежа са верифицирани чрез синя отметка за автентичност, ще имат право да гласуват по въпроси, свързани с политиката на онлайн платформата, предаде ДПА.

Това е първият публичен коментар на предприемача, след като милиони потребители на "Туитър" гласуваха, че той трябва да напусне поста на главен изпълнителен директор на компанията, която управлява социалната мрежа.

В неделя най-богатият човек в света заяви, че ще се "съобрази" с резултата от анкетата, която той сам пусна. Вчера беше потвърдено, че 57,5 на сто от над 17,5-те милиона потребители на "Туитър", които са участвали в гласуването, настояват за оттеглянето на Мъск от ръководния пост.

Обикновено Мъск е активен потребител на "Туитър", но в часовете непосредствено след като бяха обявени резултатите от гласуването запази мълчание, отбелязва ДПА. Той го наруши късно снощи, когато написа - "Интересно", в отговор на предположението на потребител на социалната мрежа, че резултатите от анкетата са били изкривени, тъй като вероятно е гласувано и от фалшиви профили в "Туитър".

В отговор на предложението на друг потребител на платформата, че само профили със сини отметки за верификация би трябвало да участват в допитвания, свързани с политиката на социалната мрежа, Мъск отговори: "Добра гледна точка. "Туитър" ще направи тази промяна".

"Туитър синьо" е абонаментна услуга, която позволява на всеки да си заплати, ако желае да получи синя отметка на профила си в социалната мрежа, която удостоверява, че той е автентичен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    6 2 Отговор
    Глобалситкия "борец със цензурата", що така? Удобните пак са по-разни и по-хора от други, а?
  • 2 Предвидил

    5 2 Отговор
    Хахахахаха. Това го предвидих още когато се насади с неговата "анкета". И сега какво, свърши с "анкетите" :))) Който иска да гласува, да си плаща. Илонче, много ти е прозрачен пич-а бе, маме.
  • 3 Като в България

    3 1 Отговор
    Само определени! А ако са починали? Пак ще гласуват!
  • 4 прокопий

    6 2 Отговор
    и най-богатия си е малко /много/ прост!
  • 5 социалки на парцалки

    2 4 Отговор
    Резултатът, ще е същия, просто "woke"-тата и обикновените джендъpите са преобладаващо и агресивно мнозинство в т.н. социалки! С отметки без отметки все тая!

    Коментиран от #9

  • 6 правилно

    5 1 Отговор
    Фалшивите профили, бълващи козяшка пропаганда, трябва да бъдат спряни.

    Коментиран от #8

  • 7 Зевзека

    4 2 Отговор
    Тоя ме кефи на макс! Честно. Аз съм му луд фен! Хайде сега да ги опука всичките дето не са доказали реалността на профилите си и да уволни всички дето работят при него и имат по 5 профила, гласуващи против. Давай пич. Кефиш ме!
  • 8 от метавселената

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "правилно":

    време е да дадеш и на мъска всичките си лични данни за да си докажеш профила в антисоциаланта му интернет платформа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Зевзека

    4 2 Отговор
    Леле как ги врътна. А те завалийчетата изобщо и не се усетиха, че това беше динена кора на която той ги покани да стъпят. Целта на тая анкета беше точно това, да демонстрира колко много са фалшивите профили и че те може да вършат откровена глупост, като това да кажат на един собственик да си ходи от неговото. Което само по себе си е абсурдно. Явно троловете толкова са си повярвали, че решиха че могат да свалят Мъск от собствеността му. И той използва това. Сега ще иска верифициране на всеки за да има достъп до определени услуги. Ще грякнат голяма част, но реалните потребители и известните личности ще са доволни. А ако някой не е доволен, Мъск ще му спретне и на него някоя анкета която да кажат троловете как този актьор или политик трябва да ходи да копае на село и ще го замлъкнат. Браво! Хитър ход! Сега да го докара до край, че ни писна от тролове!

    Коментиран от #11

  • 11 Предвидил

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Зевзека":

    Ще иска власт. Което беше и целта му с придобиването на Туитър, защото вече е сметнато, че той никога не може да си върне инвестицията от закупуването му. Това няма нищо общо с някаква "анкета".
  • 12 ПСР

    6 1 Отговор
    Извън мрежите съм и съм адски доволен от това.8 месеца потребявах другата голяма платформа.И напуснах с голямо облекчение.Освен хейт,ботове,тролове,доста простащина,видях доста малко качество,човещина,красота.Не,че ги няма,но са миноритет.Изобщо не ме касаят-нито Мъск,нито другият мастит собственик на ФБ.

    Коментиран от #13

  • 13 социалки на парцалки

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Поздравления за това, че сте се измъкнали от тези "социални" тресавища!
  • 14 акъл

    0 0 Отговор
    Той иска да се отърве вероятно. Да си измие ръцете, че се е махнал. Иначе щеше да излезе, че се е провалил.
  • 15 Аххх

    0 0 Отговор
    Аахаххаа. Смешник.
    Като го изгониха - не важат.
    А като отблокира Тръмп - гласовете бяха "реални" :)