Last news in Fakti

25 Декември, 2022 06:16 1 848 4

На 65 почина бившият външен министър на Италия Франко Фратини

  • франко фратини-
  • починал-
  • италия-
  • външен министър

Той заемаше поста от 2002 г. до 2004 г., както и от 2008 г. до 2011 г. в правителства на Берлускони

Бившият външен министър на Италия Франко Фратини е починал на 65-годишна възраст, съобщи снощи новинарската агенция АНСА, цитирана от ДПА и БТА.

Той е министър на външните работи на Италия от 2002 г. до 2004 г., както и от 2008 г. до 2011 г. - и в двата случая по време на управлението на тогавашния министър-председател Силвио Берлускони.

От 2004 г. до 2008 г. Фратини е европейски комисар по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността в Европейската комисия.

От януари 2022 г. той е председател на Държавния съвет на Италия.

По информация от медиите политикът е бил болен от известно време и е починал в болница в Рим.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Роня

    3 0 Отговор
    "WikiLeaks е 11 септември на дипломацията.

    — авторска мисъл от Франко Фратини . мъдрост по темите...". Да почива в мир!
  • 3 Коледа е

    9 5 Отговор
    Здраве и мир за всички БЪЛГАРИ!Милене,този франко направил ли е нещо за България?Не прочетох нещо подобно,Тогава защо ни пробутваш тази напълно излишна информация?А между другото искаш ли една читателска оценка за екипа ти?Твоите хора са под всякаква критика-никаква обща култура,никакъв журналистически професионализъм!Единственото им умение е да преписват новини от Козяк!Има изключение ,разбира се,Оля ал Ахмед

    Коментиран от #4

  • 4 Сведущ

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Коледа е":

    Не се изказвай като не знаеш. Човека е силно наш, кремълски другар. Като беше комисар по сигурността пишеше прекрасни доклади за нас по глава ,,сигурност и правосъдие. Тогавашния МВР министър, известен като Шадравана го водеше на Боровец и се носеха легенди за купоните там.Така че от него само добрини сме видели. Патриарх Гундяев ще му издейства добро място там горе.
Новини по държави: