Last news in Fakti

25 Декември, 2022 10:00 4 750 3

ММА легенда си отиде на 45 години

  • стефан бонар-
  • мма-
  • спорт-
  • починал

Членът на Залата на славата на UFC е починал поради предполагаеми сърдечни усложнения по време на работа

ММА легенда си отиде на 45 години - 1

ММА легендата Стефан Бонар почина на 45 години. Членът на Залата на славата на UFC е починал поради предполагаеми сърдечни усложнения по време на работа. Това се с случило още в четвъртък, но чак сега от UFC споделиха официално новината.

"Стефан Бонар беше един от най-важните бойци, които някога са се състезавали в UFC. Битката му с Форест Грифин промени спорта завинаги и той никога няма да бъде забравен.

Феновете го обичаха, бяха свързани с него и той винаги им даваше най-доброто от себе си. Ще липсва", каза Дейна Уайт.

Бонар се състезаваше в полутежка категория през по-голямата част от кариерата си. Той успя да запише 15 победи и 9 загуби в ММА. През 2005 година той се би с Форест Грифин на финала на TUF сезон 1. Битката им стигна до решение, което беше в полза на Грифин.

По-късно срещата беше избрана за битка на годината, а двамата получиха място в Залата на славата на UFC. Последната година не беше лесна за него. Стефан вдигна скандал в болница през 2021 година, защото не искаха да го лекуват за фрактура на гръбначния стълб, претърпяна в мач от професионалната борба.

През април тази година неговата къща беше изпепелена от пожар. Стефан се оттегли от ММА през 2014 година в серия от 2 поредни загуби. В своята последна битка той загуби от Чък Лидел с разделно решение в Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спортист

    12 4 Отговор
    Ковид експерименталка + зоб за спортисти и на 45 чао...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дядо Поп

    0 1 Отговор
    по време на работа...