Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Декември, 2022 15:05 5 738 101

Шефът на украинското военно разузнаване: Войната е в патова ситуация!

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Извън бойните полета Русия провежда от средата на октомври безмилостна въздушна кампания с ракети и дронове срещу украинска критична инфраструктура, оставяйки милиони хора без електричество, отопление и вода

Шефът на украинското военно разузнаване: Войната е в патова ситуация! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна е в патова ситуация, заяви пред Би Би Си директорът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов.

Той каза в интервю за британската обществена телевизия, публикувано днес на сайта ѝ, че нито една от двете страни в конфликта не може да постигне значителен напредък и няма никаква промяна на фронта.

Откакто украинските въоръжени сили си върнаха южния град Херсон миналия месец, повечето от най-ожесточените сражения в последно време са в района на Бахмут, в източната Донецка област. На други места руската армия изглежда е заела отбранителна позиция, но зимата забави украинските операции на 1000-километровата фронтова линия. На този фон Украйна очаква доставки на нови съвременни оръжия от западните си съюзници, обобщава Би Би Си.

Русия "сега е напълно в задънена улица" и понася много тежки загуби, заяви Кирило Буданов и прогнозира, че Кремъл ще обяви нова мобилизация на наборници. В същото време той призна, че украинските въоръжени сили все още нямат необходимите ресурси, за да продължат настъплението си на много места.

"Не можем да ги победим във всички направления като цяло. Нито те могат", каза шефът на украинското военно разузнаване. Той подчерта, че страната му очаква "с голямо нетърпение нови оръжейни доставки", включително "по-съвременни оръжия".

По-рано този месец, след поредица руски военни неуспехи, представители на украинските власти предупредиха за възможна нова руска сухопътна офанзива от територията на Беларус в началото на следващата година с участието на десетки хиляди резервисти, които сега преминават обучение. В нейните рамки, предположиха те, Русия може да направи втори опит да превземе Киев, припомня Би Би Си.

Според Кирило Буданов обаче руските маневри в Беларус, включително придвижванията на хиляди войници, са опити да бъде накарана Украйна да прехвърли на север войници от фронтовете на юг и изток. Той даде пример, че наскоро влак с руски военни посред бял ден е спрял в Беларус близо до украинската граница и се е върнал обратно няколко часа по-късно. "Засега не виждам никакви признаци за (подготвяно настъпление към Киев или северни украински области) от Беларус", добави Буданов.

Преди броени дни руският президент Владимир Путин посети Минск за първи път от повече от три години. Визитата му предизвика спекулации, че той може да се опита да убеди своя беларуски колега Александър Лукашенко, негов дългогодишен съюзник, да изпрати войски в Украйна, посочва Би Би Си.

Русия вече използва Беларус като плацдарм за атаки. Според Кирило Буданов обаче беларуското общество няма да подкрепи никакво по-нататъшно участие във войната. Освен това, отбеляза той, анализатори поставят под съмнение степента на готовност на 48-хилядните беларуски въоръжени сили. "Ето защо президентът Лукашенко предприема всички стъпки, за да предотврати катастрофа за страната си", каза Буданов.

Откакто превзеха Херсон, украинските въоръжени сили водят ожесточени сражения с руските войски около Бахмут - в окопна война, сравнявана с Първата световна война. Русия иска да завладее града, за да прекъсне украинските снабдителни линии и да си отвори път за настъпление към други украински бастиони на изток, включително Краматорск и Славянск, посочва Би Би Си.

Офанзивата срещу Бахмут е водена от руската частна наемническа група "Вагнер", заяви Буданов. Би Би Си отбелязва, че нейният основател Евгений Пригожин иска да превземе града като политическа награда в условията на съперничество в руските управляващи кръгове.

Руската офанзива срещу Бахмут вероятно е достигнала кулминационната си точка, пише днес Институтът за изследване на войната. Базираният във Вашингтон мозъчен тръст припомня, че военната доктрина на САЩ определя кулминацията като "точката, в която дадена сила вече не е способна да продължи своята операция", било то нападателна или защитна, и когато "не е в състояние да продължи атаката (си) и трябва да заеме отбранителна позиция или да (премине към) оперативна пауза.

Институтът за изследване на войната прави уговорката, че руските въоръжени сили все пак може да не сложат край на агресивните си атаки срещу Бахмут. Според американските анализатори обаче тези нападения ще бъдат извършвани от малки бойни групи и е крайно малко вероятно да постигнат значителен напредък от оперативна гледна точка.

Извън бойните полета, Русия провежда от средата на октомври безмилостна въздушна кампания с ракети и дронове срещу украинска критична инфраструктура, оставяйки милиони хора без електричество, отопление и вода. Ударите вероятно ще продължат, каза Буданов, но прогнозира, че Русия няма да може да поддържа темпото на атаките, тъй като ракетните ѝ запаси намаляват, а нейната промишленост не е в състояние да ги попълни.

По-голямата част от дроновете, използвани при тези атаки, са доставени от Иран. Според Буданов обаче Техеран отказва да снабдява Москва с ракети, за да не си навлече нови наказателни мерки от страна на Запада, който вече му наложи парализиращи санкции заради неговата ядрена програма.

Войната може засега да е в задънена улица, но шефът на украинското разузнаване е уверен, че страната му в крайна сметка ще си върне всички окупирани територии, включително анексирания от Русия през 2014 г. полуостров Крим. Буданов прогнозира, че Украйна ще възстанови границите си от 1991 г., когато стана независима държава след разпадането на Съветския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А нисък ПутттИн

    16 46 Отговор
    Е патето!

    Коментиран от #12

  • 2 Пич

    90 11 Отговор
    Глупав наивист ! Има една държава , която е превърнала в свой основен бизнес , войната ! И няма да ви разреши , да мислите в Украйна !!!
  • 3 Русофил

    20 50 Отговор
    В патова ситуация не сме. Ние руснаците се прегрупираме. В Киев за 3 дни.

    Коментиран от #93

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А. БЕ. УКРО. ТЪПА

    96 16 Отговор
    ТЯ. ОЩЕ. НЕ. Е. ЗАПОЧНАЛА
    ДО. СЕГА. ИМАШЕ. САМО. ПОЗДРАВИТЕЛНИ. ФОЙЕРВЕРКИ!!!

    Коментиран от #15

  • 6 да де

    69 8 Отговор
    За да каже че ситуацията е патова значи са в цугцванг.
  • 7 гост

    91 14 Отговор
    Нацистът е в грешка-войната си върви към своя логичен край.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    54 13 Отговор
    Окраинчето го закъса за ковчези ей! Мато. Z
  • 10 Велик !!!

    25 73 Отговор
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове.
    Умишлени и цинични ракетни удари по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения.
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас!“.

    Коментиран от #26, #27, #38, #41, #45, #48, #63

  • 11 Червенко

    22 55 Отговор
    Руското посолство набира наемници по възможност Русофили за оправяне на ситуацията в Украйна !! Заплащането е в натура и с хайвер от Путин ,на преживелите една седмица се дава медал за оцеляване и 1 шише водка !! На натоварените на ГРУЗ 200 честитка лично от Ленин ,Сталини и Брежнев ! На печелившите честито на другите не губете кураж идва нов тираж!

    Коментиран от #37

  • 12 Само напомням

    65 16 Отговор

    До коментар #1 от "А нисък ПутттИн":


    "Шефът на украинското военно разузнаване: Войната е в патова ситуация!"


    Аха, значи укроНацистите, използващи украинските деца, жени и пенсионери за ЖИВ ЩИТ, губят.
    😉








  • 13 Толкоз

    52 7 Отговор
    Знамето требва да е бело.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Червенко

    7 14 Отговор

    До коментар #5 от "А. БЕ. УКРО. ТЪПА":

    ТАка ли ?Ма ТОЙ каза СВО ТРИ ДНИ .......

    Коментиран от #35

  • 16 да бе , да

    42 7 Отговор
    Пат ,пат , ама вие стоите на студено и без ток и ядете боя .

    Коментиран от #21

  • 17 Възрожденец

    13 51 Отговор
    "Джохар казваше: "Когато над Украйна изгрее украинското слънце, Русия ще изчезне" и ние всички чакаме този момент. Вярваме във вашата победа, защото целият свят днес ви помага, възхищава се на мъжеството на президента Зеленски и на мъжеството на украинския народ", казва Алла Дудаева във видео. В него тя категорично заявява, че както малкият чеченски народ, чиято територия е 170 на 130 километра, е успял да победи руската империя във войната 1994-1996 г., така и сега украинците ще успеят да го направят. 

    Коментиран от #40

  • 18 Да така е

    11 25 Отговор

    До коментар #8 от "Врачка🧙🧛🦹‍♀️":

    Както и на 110 000 ВАТНИКА.
  • 19 Дякон Унуфрий Араллампиев

    22 4 Отговор
    Да не стане само ситуацията ЦУНГ ЦВАНГ че тогава лошо

    Коментиран от #65

  • 20 ХЕ ХЕ ХО ХИ ХА

    43 10 Отговор
    Какво да каже, а. Ядем пердах от 2 месеца. Те ако напредваха и с една керемида, то щяха да бият тъпана по целия "цивилизован свят". Но понеже взеха всички да пишат за загубите им, те сега- ПАТОВА била ситуацията. А бай ИзДън пак ще набива канчето на "доставеното" с конвой зелено клоунче.

    Коментиран от #69

  • 21 Червенко

    12 19 Отговор

    До коментар #16 от "да бе , да":

    Е така е , но по добре тъмно и студено ,отколкото ГРУЗ 200 засега "САМО" 100000 човека !! Три дни някаква врачка му казала на бункерният плъъ !
  • 22 мдаааа

    21 7 Отговор
    Сега тече - СВО детрансфатормаризация ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бесен- _Язовец

    32 10 Отговор
    Ще им се на фашистите патова ситуация. Фашистите са в цайкнот 500 000 руска
    групировка седи на границата с Беларус от север на фашистите с над 10 000 техника и чакат заповед да влязат в голия тил на бандерите.
    До 24 Февруари вс приключва!!!

    Коментиран от #32

  • 25 Руските фашисти затънаха в блатото

    14 34 Отговор
    Нацистите Русия да бъдат ритани още година и ще капитулират пак,вече са в икономически колапс,рублата копае дъното

    Коментиран от #33

  • 26 гост

    39 10 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Украйна е само географско понятие просъществувала като самостоятелна държава има-няма 50 години.И като много такива дошли и си отишли в нищото - без вас!
  • 27 Гого

    20 4 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Ти колко още ще го пишещ това,банален стана.

    Коментиран от #46

  • 28 Толкоз

    25 5 Отговор
    Знамето требва да е бело.
  • 29 стоян георгиев

    32 11 Отговор
    Патова,патова колко да е патова?На укрозомбитата напоследък даже байряците не им стигат,дето ги забиват при утилизираните.Руската месомелачка засега се справя добре.
  • 30 Евроатлантик

    32 9 Отговор
    Патова е за Украйна. Русия има къде повече възможности, а в крайна сметка Украйна яде боя и стои на тъмно, не Русия. Така че мачът е свирен, играта ще продължи, докато западните спонсори печелят.
  • 31 Мишел

    30 7 Отговор
    Хитреците предлагат пат преди да получат мат.

    Резервите на Украйна в жива сила и оръжия са на свършване. Ефектът е от месомелачката при Бахмут.
  • 32 Червенко

    8 16 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен- _Язовец":

    24 февруари верно ли ??? А кажи и числата за тото па като спечеля ще почерпя щот знаеш всичко !! Мани че един каза ТРИ ДНИ ма не каза кога ще са тези дни!

    Коментиран от #39

  • 33 Бесен- _Язовец

    25 7 Отговор

    До коментар #25 от "Руските фашисти затънаха в блатото":

    Краварите не намерят ли петрол до 1 месец ги чака банкрут.
  • 34 Военен

    35 5 Отговор
    "нито една от двете страни в конфликта не може да постигне значителен напредък"

    Е как така нали биехте руснаците навсякъде по фронта и напредвахте и до няколко седмици щяхте да "освободите" Крим. А дали е значителен или незначителен но руснаците напредват а вие давате стотици жертви всеки ден.
  • 35 Я стига лъга бе

    23 5 Отговор

    До коментар #15 от "Червенко":

    Кога и къде и кой каза така?

    Дай линк да видим. Че май други / не руснаци,/ са се изказали така И ти като папагал повтаряш. Дай тук реч на някой руски високопоставен служител или Путин да видим на коя дата, в кой град, на коя конференция ли, телевизия ли, съобщение към нация, народ ли, какво е казал. Дай доказателства ,трол

    Коментиран от #52

  • 36 Хммм

    31 8 Отговор
    Би Би Си, бръщолеви простотии! Защо й е на Русия да превзема Киев? Ако искаше Русия да превземе Киев то да го беше направила още в първите дни на влизането си в Украйна. Да, обаче тогава Нато и колективните щяха да си останат непокътнати.... Целта не е Киев, а разпада на Нато и колективните.... А всички виждаме как колективните започнаха да потъват свободно..

    Коментиран от #60

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Абе пан Величко

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Това колко пъти още? Дай ся нещо и от Слави-За крадец не ставаш сине,ти си будалааа...
  • 39 Антитрол

    29 8 Отговор

    До коментар #32 от "Червенко":

    И кой е този един който е казал че СВО ще е три дни - това си е ваша соросоидна опорка и вие я повтаряте. Никое официално руско лице не е казвало колко ще е дълга СВО. Май на вас ви се щеше да е три дни че с тези санкции които въведохте народите в ЕС може скоро да ви потърсят сметка.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 В какво си "велик"?!

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Жалко без мозъчно същество!
  • 42 Червенко

    7 20 Отговор
    Путин е изнервен, може да вземе катастрофално решение
    fakti.bg ·
    https://fakti.bg › Свят › Русия
    9.09.2022 г. — Планът на Путин да превземе Киев за три дни и украинската власт да подпише капитулацията на страната се провали грандиозно. .... И още ....В същото време в статията на Уошингтън Пост за тайните планове на Путин преди нахлуването в Украйна се казва, че диктаторът е искал да завземе по-голямата част от страната, да "превземе" Киев за три дни и да убие Зеленски, "ако е необходимо". А ШИВИКОВ каза 3 дни в Евроком А чукча като стане и читател тогава да се обажда !!

    Коментиран от #54, #56

  • 43 ХайлХимарс

    6 15 Отговор
    Вечно да сте втори червени шушляци.
  • 44 Червенко

    6 18 Отговор
    АМА ЧЕТЕТЕ Другари ЧУКЧИ !! ЧЕТЕТЕ стига сте писали !!
  • 45 Украинка просеща

    36 4 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Без газ, без мас и без нас. Велик, велик, колко да е велик. Велик унищожител на народа и 1/3 от земята си, продадена на хамериканци . А други 20% преминали с референдум към Русия, защото руснаците не искат да го дишат. Други пръснати като бездомни котета по цял свят. Остатъка мрат на фронта и стоят на тъмно и студено. Велик е, да. Шута е слуга на сатаната и е велик 🤡
  • 46 Велик !!!

    4 22 Отговор

    До коментар #27 от "Гого":

    Докато го разберете, руZ0роби , докато го разберете !
  • 47 1111

    19 3 Отговор
    Какво ни заниманате само с това конфликтче? В момента света се преконфигурира на зони на влияние между поне три държави. Това е сериозната тема.

    Коментиран от #64

  • 48 6666

    5 28 Отговор

    До коментар #10 от "Велик !!!":

    Много точно е написано.А вие долни русофили може да се пръснете от яд.
  • 49 боцко

    21 4 Отговор
    Превзеха Херсон .... Върнахме си Херсон... и искаге да ви вярваме???? ще видим какво наближава Белото нема да вистигне! Слава кокаине!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мая

    12 8 Отговор
    Да, Щатите успяха. Раздробиха СССР и накараха двете най-големи държави от бившия съюз да се самоунищожат...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Логика

    19 4 Отговор
    Само преди месец Украйна държеше инициативата.Днес казва,че е в патова ситуация. Изглежда,че ракетните удари дават резултат.
  • 54 Антитрол

    30 3 Отговор

    До коментар #42 от "Червенко":

    "в статията на Уошингтън Пост за тайните планове на Путин"

    Значи във Вашингтон пост знаят "тайните" планове на Путин ама не казват от къде са ги научили - той сигурно самия Путин им се обажда да им разкрива какви са му "тайните" планове - ето как се манипулират разни плоскоглави.

    Да се чуди човек Сорос защо хвърля пари за такива .... - ефекта е обратен.

    Коментиран от #58

  • 55 Ммм дааа

    34 6 Отговор
    "Войната може засега да е в задънена улица, но шефът на украинското разузнаване е уверен, че страната му в крайна сметка ще си върне всички окупирани територии, включително анексирания от Русия през 2014 г. полуостров Крим. Буданов прогнозира, че Украйна ще възстанови границите си от 1991 г., когато стана независима държава след разпадането на Съветския съюз."
    ПО - ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 сирене

    16 4 Отговор
    остава да измислят само как да ликвидират Наркомански и свитата му. После Косово разбира се и Тайван по нататък, тия цени тряа се вдигат все пак...
  • 58 Ами

    23 1 Отговор

    До коментар #54 от "Антитрол":

    Аз дори си мисля, че самият Путин ги пита какви са му плановете.
  • 59 Мим

    24 4 Отговор
    Тоя Буданов-Будалов, луд ли е или ще полудява.Щели да си върнат всичко.И как ще стане бе Будалов.Смешник голям.Бахмут в скоро време ще го загубите,а от там и всичко....
  • 60 Дякон Унуфрий Араллампиев

    25 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хммм":

    Абсолютно сте прав Разколът в нато е очевиден Европа отиде на кино Русия печели по всяка линия
  • 61 Хасмукариченко

    11 2 Отговор
    Патова или матова?
  • 62 Повече помощ за Украйна

    6 13 Отговор
    Означава по-бърза победа!

    Коментиран от #67

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хммм

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "1111":

    Така е, обаче нас къде ли са ни нарисували на салфетката:)) сиреч към коя ли зона ще ни сложат..
  • 65 Правец

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Не четеш ли то готово.
  • 66 Кефи ме,

    7 15 Отговор
    Че всички русофили тук треперят от яд и злоба !
    Колко сте смешни и глупави...
  • 67 Хммм

    10 5 Отговор

    До коментар #62 от "Повече помощ за Украйна":

    Е, от това по голяма помощ за руснаците от Украйна какво да направим повече?
    Руснаците т.н. бежанци от Украйна - в пет звездни хотели по морето, зимата по зимните курорти... И в цяла Европа е така. Руснаците от Украйна в хотели, другите бежанци в лагери за бежанци.....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Румен Решетников

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "ХЕ ХЕ ХО ХИ ХА":

    Така ли? Я кажи тогава, кой набива канчето на несменяемия вече 20 години Хаяско I-ви като си запознат? Да не е другарят Си? 😂

    Коментиран от #78

  • 70 А, нее

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Русофоб Антисемит":

    Високопоставен генерал ли е тази, генерал ли е тази,
    Путин ли е тази. Браво!!! Че що не ми каза Джамбаз и Арабски фронт. Ти журналя ми цитираш, не първоизточника.. Ясен си ми. Айде продължавай с четене и гледане, но винаги търси първоизточника, че се разминават май нещата - казаното от тях и написаното уж за тях е коренно различно.
  • 71 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 14 Отговор
    Тази ситуация е по-изгодна за вас,украинците.Ако се опитат да влязат от беларус войски е идеален вариант за намеса на Нато чрез Полша.Това Ротшилд чака,отдавна!така ще унищожи и беларус.Време е вече да тръгнете към сватово и после да бомбите и атакувате Мелитопол.там руснаците ич ги няма!С Всеки ден руската сила отслабва ,а вие украинците стоите на едно ниво,защото зад вас са парите на света ,а от там и всичко друго!

    Коментиран от #75

  • 72 Укропат

    9 3 Отговор
    Дайте бело ,че ми свърши патриотаризъма. Имам тука два хаймарси и единия не работи а другия е от кашони и стиропор ама без Бело не мога да се прицелвам. Къде си Брендеро!? Ще променя песничката на "Батко ми Брендера..." Само побързай ,че иде нова година а не ми се празнува в Русия или дидемо на Слънчака? От там се бием най добре ,чакаракаде...

    Коментиран от #73

  • 73 Копейкин Костя

    4 8 Отговор

    До коментар #72 от "Укропат":

    Затова крепостните преизпълниха плана за унищожаване на Хаймарсите на 1000 % ! 😂
    Това не е сделано от алкохолици употребили бояришника, товарищ! Апропо, дай инфо кога крепостните ще превземат Бахмут, че го превземат 10- ти месец! 😂

    Коментиран от #84

  • 74 Стс

    12 3 Отговор
    Идва нов световен ред ,кой не го разбра ????
    Окрайна е само предястието .
  • 75 плитко виждащ

    10 2 Отговор

    До коментар #71 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    За да атакуват мелитопол,бандерите трбва да минат през антоновския мост,а они сами си пробиха асфалтовия път,остава железния..но вова като им остави херсон..взе коловозите за скраб и бандерите нема откаде да си прекарат тежката техника,ти си прав в едно в мелитопол има само един руснак и он е..регулировчик.
  • 76 ВОЙНАТА Е СУПЕР ЗА НАТО

    2 10 Отговор
    Празнат си складовете от старо оръжие....и трепат путиновите пълчища...
  • 77 ПИЯН МУЖИК

    2 7 Отговор
    Щатски снаряди и ракети ни разказаха играта....ЛЕЕМ РУСКА КРЪВ....
  • 78 ????????

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Румен Решетников":

    Ти кажи нали си "запознат. Нещо друго се изказва Си, ама на тебе не ти харесва да го кажеш. Или не си го прочел.Мсй не са ти казали като опорка какво да кажеш, а?
  • 79 Истината

    10 4 Отговор
    Щом сега е патова когато всеки ден умират стотици украинци именно в Бахмут и се предават също толкова на руснаците. Представям си какво ще е когато Руските войски вземат Бахмут и ликвидират напълно американската ЧВК Моцарт, ЧВК Академик и полските наемници. Между другото понеже поляците разбират че идва техния ред до сега 100 хиляди поляци са избягали във Великобритания и Други държави от ЕС от мобилизацията в Полша
  • 80 !!!?

    4 13 Отговор
    За кремълските варвари няма да има живот в окупираните украински територии докато не се изтеглят от тях !!!?
  • 81 артишок

    8 3 Отговор
    Искандери летят в небето, зелки и кравофилите дават заето. Те това е.
  • 82 Вашингтон

    10 4 Отговор
    Няма как да са пат при условие че москва има безкайни резерви в жива сила и техника и не се води война на тяхна територия

    Коментиран от #83

  • 83 хахаха

    2 7 Отговор

    До коментар #82 от "Вашингтон":

    Безкрайно е само времето и глупостта ви. В Афганистан съветската армия имаше много повече ресурси. И къде къде по силна идеология.

    Коментиран от #85

  • 84 Укропат

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Копейкин Костя":

    Червона Калина стана на Бела прашинка.
  • 85 артишок

    10 1 Отговор

    До коментар #83 от "хахаха":

    Руснаците се изтеглиха от Афганистан, Краварите висяха като телешки суджуци по колесниците. Нещо друго да кажеш?

    Коментиран от #86

  • 86 ахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #85 от "артишок":

    Ще повторя,че глупоста ви е безкрайна. Мен еднакво не ме интересуват и руснаците и американците.
  • 87 Хронология

    2 7 Отговор
    Русофила първо повярва на Путин. Че няма да напада Украйна. После повярва ,че ще вземат Киев. Сега вярва,че ще спечелят войната. Има поне още 100 дивотии в който повярва. Точно заради това. Аз вече не вярвам,че е нормален човек.
  • 88 Бачо

    9 2 Отговор
    Украйна върви твърдо по европейски.
    Председател на ЕС - гинеколожка,
    Посланик на Укр. в България -
    сексоложка.
    Няма лабаво,
    има либидо!
    🤗
  • 89 Чичо Дончо каза

    6 1 Отговор
    Мощен десант в Западна Украйна и приключва доставката на оръжие.
  • 90 Чичо Дончо каза

    3 1 Отговор
    Послъгват укрите яко.

    Коментиран от #96

  • 91 Помните ли,

    7 2 Отговор
    как седмица след началото на войната в Украйна "бележития журналист", Христо Грозев беше написал, че “Русия вече е изчерпала практически всичките си военни ресурси в нападението срещу Украйна. Ресурсите на Русия ще стигнат до неделя (6 март 2022), след което ще рухнат.”

    Коментиран от #95

  • 92 Ненормален фашага

    4 1 Отговор
    Ех мечти, мечти на краварски слуги
  • 93 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Сам си го измислил и сам си повярвал.
    Стига с тия 3 дни. Русия е сериозна държава. Там такива ахмаци няма.

    Коментиран от #94

  • 94 русия се

    3 3 Отговор

    До коментар #93 от "Хахаха":

    ръководи от тъпанар. По-ясно няма как да ви го кажа.

    Коментиран от #99

  • 95 русия е

    4 3 Отговор

    До коментар #91 от "Помните ли,":

    рухнала политически. Днес това е оброзувание без авторитет.
  • 96 лъжата е

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Чичо Дончо каза":

    патент на севериизточната джамахирия.
  • 97 Патова, друг път

    4 2 Отговор
    Толкова е патова, че зеленото ходи да проси железа при янките и църка всеки ден по телевизора. Да побеждават лошата Русия за да-три дена и да се свършва.
  • 98 ПАК айрян без Мляко

    1 0 Отговор
    КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ТОЗИ ДА СЕ коментира в БЪЛГАРСКИТЕ земи и ние ли оправяме света нямаме право на нищо и реално нашите проблеми с Са повече. ГЛАДЪТ Е ПО силен от тока.Само една Фабрика работи ПАРЛАМЕнТА.Това какво сме сгрешил и.
  • 99 Целия запад

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "русия се":

    се ръководи от джендъри - по-ясно няма как да ви го напиша

    Коментиран от #100

  • 100 рашистите само за джендъри говорят

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Целия запад":

    А когато някой непрекъснато пищи против нещо и го отрича, обикновено прикрива същността си ;)
  • 101 въпрос за 12годишни

    1 0 Отговор
    Е как в патова ситуация си връщате областите Луганск,Крим, Донецк, Херсон,Запорожие ??
Новини по държави: