Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Януари, 2023 22:56 5 030 104

В Русия започнаха с взаимните обвинения след атаката в Макеевка

  • русия-
  • хаймарс-
  • макеевка-
  • войници-
  • украйна

Междувременно въоръжените сили на Украйна съобщиха, че са убили или ранили 500 руски войници при друга атака в навечерието на Нова година срещу село в окупирания южен регион Херсон

В Русия започнаха с взаимните обвинения след атаката в Макеевка  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Смъртта на десетки руски войници при новогодишен ракетен удар по сграда в окупирана Източна Украйна предизвика взаимни обвинения сред критиците на руската армия, пише БиБиСи.

Руското министерство на отбраната досега призна, че 63 души са убити при украинската атака срещу Макеевка около полунощ в новогодишната нощ.

Още новини от Украйна

Съпругата на един командир обвини Запада, че се опитва да унищожи Русия. Но другаде военните лидери бяха обвинени в некомпетентност.

Украйна казва, че най-малко 400 души са убити или ранени в Макеевка, а цифри за стотици са посочени от руски националисти в социалните медии.

Въпреки това, няма начин да се провери колко войници са били убити, когато произведените в САЩ ракети Himars удариха професионален колеж, пълен с наборници. Боеприпасите също са съхранявани близо до обекта, превърнат в развалини.

Какъвто и да е броят, това е най-големият брой смъртни случаи, признат от Русия, откакто нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Митинги се проведоха в няколко града в югозападния регион на Русия Самара, където според губернаторът Дмитрий Азаров, са живели много от наборниците.

Най-голямото възпоменание се проведе в самия град Самара, в което участваха поне 200 души. Други официални събития се проведоха в индустриалния град Толиати и в Сизран и Новокуйбишевск.

На митинга в Самара няма отразени критики, като основните забележки бяха от Екатерина Колотовкина, която каза, че "нито ние, нито съпрузите ни искахме война; целият Запад се обедини срещу нас, за да елиминира нас и нашите деца".

Нейният глас бе много официален, тъй като съпругът ѝ, генерал-лейтенант Андрей Колотовкин, командва 2-ра гвардейска общовойскова армия, базирана в Самара.

Забележките на съпругата на командира предизвикаха гняв в социалните медии, като независимият журналист Дмитрий Колезев посочи, че съпругът ѝ не е загинал в Макеевка. "Можем ли да имаме поне някакви доказателства? - попита той в отговор на твърдението ѝ, че Западът възнамерява да убие децата на Самара. Друг блогър осъди коментарите ѝ като "пакет от лъжи".

Губернаторът на Самара се срещна с представители на министерството на отбраната в Москва във вторник и се очаква да посети някои от ранените в болницата в град Ростов на Дон на следващия ден.

Президентът Владимир Путин досега не е казал нищо за нападението, но подписа във вторник указ за семействата на войници от Националната гвардия, убити по време на служба, да бъдат изплатени 5 милиона рубли (57 000 британски лири; 69 000 долара).

Войниците, изпратени в Макеевка, бяха сред около 300 000 мъже, записани от руската армия като част от "частичната мобилизация" на президента, обявена миналия септември на фона на поредица от неуспехи в Украйна.

Редица гласове бяха силно критични към военните след атаката срещу Макеевка, град в съседство с главния град Донецк и на известно разстояние от фронтовата линия.

Павел Губарев, бивш ръководен служител в руския прокси орган в Донецк, осъди решението да бъдат разположени голям брой войници в една сграда като "престъпна небрежност".

Такива грешки се допускат в началото на войната, оплака се той и дори наборниците да не са осъзнавали риска, властите трябва да са го осъзнали. "Ако никой не бъде наказан за това, тогава само ще стане по-лошо", предупреди той.

Една теория, пропагандирана от местни служители по сигурността, беше, че украинските сили са успели да открият сигналите и използването на руски мобилни телефони от военнослужещи, пристигащи в професионалния колеж в новогодишната нощ.

Заместник-председателят на местния парламент на Москва Андрей Медведев каза, че е предвидимо войниците да бъдат обвинени - вместо командира, който е взел първоначалното решение да разположи толкова много войници на едно място. "Историята със сигурност ще помни имената на тези, които се опитаха да запазят мълчание за бедата и тези, които се опитаха да обвинят загиналия войник за всичко", написа той в Telegram.

Междувременно въоръжените сили на Украйна съобщиха, че са убили или ранили 500 руски войници при друга атака в навечерието на Нова година срещу село в окупирания южен регион Херсон.

Няма независима проверка на атаката в Чулаковка, на около 20 километра южно от река Днепър.

Руските сили се оттеглиха през Днепър през ноември и украински официални лица публикуваха видео на издигнат флаг на остров между източния и западния бряг на реката.

Южното военно командване на Украйна предупреди, че е твърде рано да се говори за пълно освобождаване на остров Велики Потьомкински.

Главнокомандващият Валерий Залужни каза в понеделник, че Украйна е освободила 40% от териториите, завзети от Русия от миналия февруари, и 28% от всички територии, окупирани от Русия от 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 41 Отговор
    Победата иска жертви.

    Коментиран от #7

  • 2 За мене

    35 56 Отговор
    само атома над вашингтон е добро решение.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Руснаците нямат технология

    53 22 Отговор

    До коментар #2 от "За мене":

    За да съборят дървен макет на Кличко!

    Коментиран от #10

  • 4 Голем смех

    27 32 Отговор
    Путлер докато не почне да разстрелва собствените си генерали, няма да се оправи работата. Меко пипа завалията...

    Коментиран от #6

  • 5 Хаха

    54 29 Отговор

    До коментар #2 от "За мене":

    Къв атом бре Тия чеборашки нямат измислена бойлер и кола дори ръчен часовник

    Коментиран от #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А на путян вече не му

    44 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    се иска нищо Само Медведев да си го порка
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Признават само 63

    42 8 Отговор
    Защото няма повече компенсационни лади 😂😂😂
  • 10 Руския дрон

    31 12 Отговор

    До коментар #3 от "Руснаците нямат технология":

    Е направен от голям къс желязо Харчи тока от АЕЦ Запорожие за ден Лети на Зиг заг пуши трака и се вижда ясно през три планини и едно море! Когато го пуснат всички се заключват в мазето за да не им падне на главите
  • 11 стоян георгиев

    46 19 Отговор
    Хаймарс ще си свърши работата.удари по живата сила се нанасят всяка вечер от украинската армия превръщайки руските позиции в руини.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шеповамаръ

    3 4 Отговор
    Цошки църни само за мен

    Коментиран от #15

  • 14 Общо 4

    35 8 Отговор
    ... са наборните центрове, които са атакувани от украинците. Един Господ знае колко са загиналите мобики, но е сигурно, че са огромен брой. Трябвало е да си останат у дома.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ссссс

    42 12 Отговор
    Изпращат мъжете да убиват невинни граждани в Украйна а после другите им виновни щото той руснака цвете за мирисане или не виждат колко деца и жени убиват.
  • 17 Журналистин

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Байжонгал":

    Без друго я не бива у писането, дайте и тур
  • 18 Русофил

    34 8 Отговор
    Какви ли ще са след първата експлозия в Масква.
  • 19 9876

    40 9 Отговор
    Чий го дирят в чужда държава. Нормално е да си получат заслуженото.
  • 20 Голем смех

    45 11 Отговор
    Путлер докара държавата си до възможно най-жалкото дередже. Вместо предвижданите чутовни победи и нови територии, гинат безчет руски момчета. Опозори страната си плешивото джудженце...
  • 21 Рико

    41 12 Отговор
    Погледнах картата : от Самара до Херсон са 1811 км. Самарчани майка си ли търсят в Украйна? Който каквото търси, накрая си го намира. Разстоянието е повече от София - Берлин, аз не съм отишъл да убивам в Германия и съм си жив и здрав.

    Коментиран от #35

  • 22 Тракиец🇧🇬🇦🇹🇺🇦🇩🇪🇯🇵🇮🇷🇮🇹

    36 20 Отговор
    Братска Украйна с нашите братя и сестри от Азов и Десен Сектор ще унищожи тотално комунистическата из-мет на Рашистан
  • 23 Гаглей

    34 14 Отговор
    В богатата на нефт Саудитска Арабия, като ти се роди дете ти дават 100 000 долара и ги дават. А в богатата на нефт Русия за смърт на гражданин ти обещават 60 000 долара ама само ги обещават.
  • 24 Путин ако почне вместо лади

    26 9 Отговор
    Да дава от новите китайски москвичи ще има много повече желаещи да умрат за него.
  • 25 Време е

    25 10 Отговор
    За нова партида жертвени агнета. На 5.01. путлер ще обяви нова могилизация. Психопатията му вече придобива застрашителни размери...
  • 26 Абе

    25 8 Отговор
    ... що така все заГРУЗените мобики от някакви далечни от МаЦква и Ленинград градове? Песков младши в крайна сметка отиде ли на фронта, или както обясни на журналиста, който му се обади уж за мобилизация, "той е по друга линия"? :))))
  • 27 Рико

    21 8 Отговор
    Снимката : какви са тези петолъчки? Сред убитите няма ли Християни? И в смъртта им се гаврят с тях.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ха, ха, ха

    20 7 Отговор
    Ами те руснаците изобщо не броят! Затях най голямата бройка е ГРУЗ 200.По голяма цифра не може да има.
  • 30 Това не е петолъчка

    28 8 Отговор

    До коментар #27 от "Рико":

    Това е полумесец със звезда. Говорят, че миналият вторник Путин си е направил сюннет. Това била цената да продава газ през Турция.
  • 31 Матросов

    24 6 Отговор
    Парите ще се плащат някой ден по трански курс и то само на тези на които телата са върнати, другите ще ги пишат избягали или безследно изчезнали. Путль...и номера.
  • 32 Те не са много

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "да бе":

    Един е и е в другата тема 🤣🤣🤣

    Коментиран от #41

  • 33 Ха,ха

    28 10 Отговор
    Отишли в чужда държава да грабят и убиват и след това хората ,които защитават земята, домовете и семействата си "виновни."Много извратена логика на тази тьотка.
  • 34 Адолф

    18 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Тука не съм съгласен с тебе относно часовниците.Руснаците си имат техни марки часовници и е неуспорим факт, че руските часовници са най-бързите в целия свят.Доказано е!

    Коментиран от #54

  • 35 мдаа

    22 27 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    Не си отишъл в Берлин, защото никога Берлин не е бил част от територията на която си се родил. Никога родителите ти не са строили сгради, мостове, виадукти, ТЕЦ-ове и АЕЦ на територията на Берлин. При руснаците е друго - това е територия, която са подарили в знак на доброжелателност на едни същества, които са решили да се правят на американци и са тръгнали право срещу дарителите. Няма как да се отнасяш по друг начин с предатели и неблагодарници, освен да отидеш на място и да си вземеш своето, т.е. да си прибереш обратно дарението. Схващаш ли разликата между теб и Берлин и руснаците и Украйна? Ако не, няма кой и как да ти помогне, но иначе пак ще си останеш жив и здрав, защото как беше - преклонена главица остра сабя не сече. Жив и здрав, но роб.

    Коментиран от #37, #38, #39, #40, #53

  • 36 Солей

    25 7 Отговор
    Аз нещо обаче не разбирам какво е това вълнение сред кремълските слуги. Оттук нататък само ПО-ЗЛЕ ще става за магучая. Те не гледат ли, че вместо в Берлин са пред Бахмут? Или щом започват и двете с "Б" "всичко върви по план"? :)))))
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 А ,украинците

    25 10 Отговор

    До коментар #35 от "мдаа":

    Родени на тази територия, какво са правили според теб!?Само ватенките ли са строили и работили?

    Коментиран от #43, #97

  • 39 МДАМ

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "мдаа":

    Пълни глупости.
  • 40 Ти като подариш нещо

    23 9 Отговор

    До коментар #35 от "мдаа":

    Интересува ли те реципиентът какво прави с подаръка и изискваш ли да ти е благодарен до гриб? Сега схващаш ли разликата между мисленето на нормалните хора и робската русофилска психика?

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мдааа

    16 4 Отговор

    До коментар #41 от "и ти не си много":

    Съдейки по изказванията на руските роби, те всички са "сюнетизирани", защото преди да дойдат руснаците никой не ги е "освободил" :))))

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гузен негонен бяга

    23 3 Отговор

    До коментар #41 от "и ти не си много":

    Свършиха ли рубълите на мутрофанханъм, че оредяхте
  • 45 Коко

    18 2 Отговор
    За ор-ките е съвсем естествено да се изяждат взаимно! Ежедневие в Мордор!
  • 46 Мдааа

    14 10 Отговор

    До коментар #40 от "Ти като подариш нещо":

    "Интересува ли те реципиентът какво прави с подаръка" Какъв "подарък". Руските "подаръци" винаги са откраднати по 10 пъти преди да са "подарени", а след това още 100 пъти са използвани за нови грабежи.

    Коментиран от #52

  • 47 Жужи

    19 4 Отговор
    Ооооох!Ще стане 1 година скоро...,а ние вече не си спомняме накъде бяхме тръгнали и за какво...Трябва да попитам...обаче кого...?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 не на лъжата

    10 10 Отговор
    Да , има 63 убити.Стига тиражирахте лъжи!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 прав си по принцип

    6 9 Отговор

    До коментар #46 от "Мдааа":

    Единствената ти грешка е, че вместо САЩ си написал Русия. Всичко друго е абсолютно точно.

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Вярно е !часовниците- Бързички са!

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "Адолф":

    А колите са им бавнички! Имал съм доста и от двете руски технологии хахаха
  • 55 ама наистина

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "Мдааа":

    ли ти плащат за такива плоски "духовитости". Добри хора са, да знаеш. Ако бях аз пукнат цент нямаше да ти отпусна.

    Коментиран от #58

  • 56 Мдааа

    19 5 Отговор

    До коментар #52 от "прав си по принцип":

    Не САЩ изнесоха уран за 85 милиарда долара от България, а Просия.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 я виж ти,

    7 11 Отговор
    зеленски да не приема парада на красная площад, чета тука голям ентусиазъм е обхванал някои!

    Коментиран от #80, #92

  • 60 Ясно

    6 5 Отговор

    До коментар #43 от "мдаа":

    От 80 процентовите си.Не може да се спори с такъв.

    Коментиран от #62

  • 61 а ти зтаеш ли границите

    5 6 Отговор

    До коментар #57 от "Иво Д.":

    на тая „самостоятелна“ както я нарече, а тя е чсамообявиласе“ такава!

    Коментиран от #77

  • 62 Мдааа

    19 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ясно":

    Зомбирания русофил и неговия господар разбират само от сопата. Ами, щом само от това разбират .... трябва да се разберем все пак.
  • 63 Русофоб

    7 19 Отговор
    "Какъвто и да е броят, това е най-големият брой смъртни случаи, признат от Русия, откакто нахлу в Украйна на 24февруари 2022 г." .....Защото е така и се е случило! Жервите обаче не са 400 и няма как да са. Бройката 63 дадена от руското командване, е за доказаните жертви към момента. Разбира се че вероятно ще са и повече в процеса на разчистване, но никой не знае и колко войника са били в града на връх Нова Година А вие ще ни надувате главите с този случай още месеци наред и ще ни замеряте с украински лъжи и фантазии. Но никога няма да напишете истината, че по един два украински батальона и поне една чуждестранна натовска рота биват преселени в небесните ловни полета ...всеки ден.

    Коментиран от #91

  • 64 9876

    21 5 Отговор

    До коментар #43 от "мдаа":

    Украйна е самостоятелна държава от края на Първата св. война!
    Болшевиките я ,,приватизират" няколко години по - късно...
    Твоето разяснение би ли оправдало едно анексиране на Унгария от Австрия? Щот и тя е била част от нея...Или пък сега "Източна Румелия" да бъде присъединена към Турция, Добруджа - към Румъния....
    Аланкоглоу, има международни закони, които Русия тотално наруши!
    Чети повечко, образовай се...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Летящ старт

    23 5 Отговор
    Силен подарък от дядо Мраз
    по-некомпетентни от руските шапкари са само бандитите в Кремъл
  • 67 мдаа

    11 20 Отговор

    До коментар #57 от "Иво Д.":

    Внимателно прочети историята на измислената държава Украйна и пак заповядай да ми обясняваш глупостите, които си написал. Ако не те е срам, де, защото на твое място мен щеше да ме е срам. Невежеството по правило не е повод за възгордяване.

    Коментиран от #74, #103

  • 68 Софиянец

    21 11 Отговор
    Хубавото е че тепърва започват, слава на братския украински народ.
  • 69 мдаа

    5 11 Отговор

    До коментар #58 от "Мдаа":

    Прав си. Един цент нямам. Парите ми са в друга валута, но не и в долари. Аз държа парите ми да имат стойност, не да се печатат когато и колкото са необходими. А ти пиши, пиши, че идват кофти времена за заложилите на центовете.

    Коментиран от #71, #81

  • 70 Преди всичко дори преди

    24 4 Отговор

    До коментар #53 от "Иво Д.":

    Русия и Муцква е била Киевска Рус!!!!!! КИЕВ!!!!

    Коментиран от #72, #79

  • 71 Мдаа

    6 6 Отговор

    До коментар #69 от "мдаа":

    "Прав си. Един цент нямам.Парите ми са в друга валута, но не и в долари." Ма то и евроса е с центове :)))) Иначе ти вярвам, че нямаш :)))))

    Коментиран от #76

  • 72 мдаа

    9 16 Отговор

    До коментар #70 от "Преди всичко дори преди":

    Киевска Рус има толкова общо с днешния Киев, колкото Александър Македонски с днешна Македония или град Монтана с щата Монтана.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Циба

    19 7 Отговор

    До коментар #67 от "мдаа":

    Соппол Украйна е със международно признати граници и имат представител в ООН
  • 75 Боко каймака

    0 2 Отговор
    Пиратката не е нещо опасно, няма страшно!
  • 76 мдаа

    4 6 Отговор

    До коментар #71 от "Мдаа":

    Имам, нямам, не е твоя работа. За мен е важно, че не клеча пред нечие НПО да си чакам заработката от писане на тъпи постове в разни сайтове. Като си загубиш достойнството все тая колко картинки на американски президенти имаш.

    Коментиран от #78

  • 77 Бацо Гацов

    18 6 Отговор

    До коментар #61 от "а ти зтаеш ли границите":

    ГРаниците са договорени още при разпада на СССР. А при положение, че РФ има посолство там през всичките тези години с редовно акредитиран посланник..всичките ти глупости висят във въздуха. Мисля, че има достатъчно въздух под капата ти, за да разбереш какво значи това.
    Това значи, че Русия е нападнала суверенна държава и по всички международни закони това е агресия..всичко останало го разправяй на шараните, белким те разберат..А гледам, че напоследък точат зъби и на Казахстан..що ли не се пробват и там...сигурно и от там има какво да си прибират. Ама се оказа че Токаев излезе голям пич иизобщо не се страхува от руската простотия.
  • 78 Мдаа

    8 4 Отговор

    До коментар #76 от "мдаа":

    Значи познах, че си държиш парите в упадъчни еврос :)))) Бива ли така, другарю? Подкрепи рублата, а и юана :)))) Иначе, не знам какво да мисля, не познаваш много, но начините ти на писане ме навеждат на мисълта, че доста си обвързан с "начини на плащане". Не знам, може и да не чакаш на опашки, а да ти ги превеждат.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хаха

    18 2 Отговор

    До коментар #69 от "мдаа":

    Дори Путин кара Мерцедес и има долари ! Никой от руския елит няма рубли хахаха само простия народ се движи с лади и носи рубли
  • 82 Комуниста

    6 14 Отговор
    Българския роб не разбира патриотизма на руснаците.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Изводът

    17 5 Отговор
    Рашзмът води до канибализъм!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Костов

    9 7 Отговор
    Руските терористи си заслужават ,да бъдат убивани със хиляди,като бълхи!
  • 87 крот

    12 2 Отговор
    ЗА ТОВА ЛИ ОТМЕНИХА НА 31/1 ПРАЗНИКА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЦАД
  • 88 Нека

    13 4 Отговор
    Да се кръстят широоооко и със замах руските бабушки, може пък това да накара Господ да слезе от небето, и да накаже тия "лоши" украинци, задето не искат да им се подчиняват, ..де да знаеш... !
  • 89 Хохо Бохо

    17 6 Отговор
    Руснаците нападнаха Украйна и се оказа, че НАТО воювал с руснаците в Украйна...
    Не е ли забавно? Не са ли смешници?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Шамара

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Русофоб":

    Абе ти на кой свят живееш? Тия дето ги разправяш няма и на сън да се случат !
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Във доклад

    7 2 Отговор
    На държавния департамент на САЩ Румен Радев е посочен като част от руската дезинформация и пропаганда в Бг. А Гешев е определен като заплаха да НАТО и ЕС.
  • 94 САТЪРА НА ХАНА

    6 4 Отговор
    БРОЯ НА УБИТИТЕ Е ВЕЧЕ 89 ,...
    ЖЕНАТА НА ГЕНЕРАЛ КОЛОТОВКИН КАЗА ОЩЕ ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ Е ПОМОЛИЛА МЪЖА СИ ДА ОТМЪСТИ ЗА АТАКАТА ....
    . ГЕНВРАЛ КОЛОТОВКИН Е НАЧ.ЩАБ НА ЮЖНИЯ ВОЕНЕН ОКРЪГ - ПОВИШИХА ГО
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 кирил

    10 7 Отговор
    Те искаха войни и получиха война. Радваха се на убитите деца и жени в Украйна. Заплашваха че след Украйна е дойдат и у нас. Този народ е неизлечим от имперски бяс
  • 97 Яшин

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "А ,украинците":

    Да вуте, аз живея в севастопол. Един камък не са сложили върху друг талибаните за времето през което е бил украински!
  • 98 Българин

    6 1 Отговор
    Когато руснаците се отърват от най-големите си врагове - Путин и цялото му обкръжение в Кремъл и олигарсите тогава повече няма да има убити руснаци на фронта и вдовици.

    Коментиран от #102

  • 99 НОРМАЛНО РАЗМИНАВАНЕ В ЦИФРИТЕ

    1 2 Отговор
    ТА НАЛИ ЗЕЛЕНСКИ НЕ БРОИ НА ТРЕЗВО....
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Мирото

    3 1 Отговор
    Амиии, алкашите леко увеличиха броя на убитите ватници - бил 89, видиш ли! Ама в отговор били унищожени два Хаймерса и 300 бойци на ВСУ! И от тези лъже-новини местните русо.филистици се превъзбудиха и взеха да говорят "Сега ще видите какъв отговор от росия..." Какъвто бе 11 месеца - над 100 000 черни чували за росия
  • 102 3377

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Българин":

    А не бери грижа за руснаците а погледни у нас.
  • 103 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "мдаа":

    Измислена държава е РФ. СССР и СФРЮ бяха измислени държави. И сега виждаме какво става в тях. Те никога не са били НАЦИОНАЛНИ държави. Измислиците са нетраини! В историята има държава Украйна. Руска империя; РСФСР; СССР; СНГ; РФ са измислици. Нациите формират държави, не обратното.
  • 104 За все Путин виноват

    0 0 Отговор
    Сталин сказал:
    Нет Путина, нет проблема.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания