Тема: Украйна

4 Януари, 2023 19:23 5 321 65

Британските служби: „Непрофесионални методи“ на руската армия

  • украйна-
  • война-
  • макеевка-
  • володимир зеленски-
  • хаймарс-
  • пейтриът

Силният човек в Киев Володимир Зеленски в това време призова Запада да подсили още украинската отбрана

Британските служби: „Непрофесионални методи“ на руската армия - 1
Снимка: DW

Британското разузнаване смята, че големият брой загинали руски войници в Макеевка се дължи на "непрофесионални методи за складиране" на муниции, с които Русия рискува живота им. Други наблюдатели обвиняват Москва в лъжи.

Британските тайни служби смятат, че несигурното складиране на муниции създава големи рискове за руските войски в Украйна. Лондон се позовава на украинската атака срещу руска военна база в Макеевка в региона на Донецк, където според руските данни са били убити 89 военнослужещи в новогодишната нощ.

Още новини от Украйна

Според украински източници броят на жертвите е значително по-висок. От Украйна говорят за 400 загинали и 300 ранени. Британците смятат, че е реалистично в близост до сградите, в които са били настанени руските войници, да е имало склад за муниции, поради което след обстрелването му са се чували допълнителни експлозии.

"Непрофесионални методи"

Още преди началото на войната в Украйна се носела лошата слава на руската армия, че не обезопасява добре складовете си за муниции, твърдят от Лондон. Случаят в Макеевка показвал и това, че „подобни непрофесионални методи за складиране“ могат да доведат до голям брой човешки жертви.

Британското министерство на отбраната от началото на войната в Украйна публикува ежедневни съобщения за развоя на военните действия, като се позовава на тайните си служби. Москва пък обвинява Лондон, че води дезинформационна кампания срещу Русия.

От Москва обясняват големия брой загинали в Макеевка с различни други фактори, като се опитват да прехвърлят вината за това дори на самите загинали войници. Според една от официалните версии войниците били организирали шумно пиянско тържество по повод посрещането на новата година, в резултат на което се превърнали в лесна мишена и попаднали под ракетен обстрел.

Страхлива лъжа, с която се прикрива вината на Путин

Наблюдателят на ДВ Иван Преображенский коментира това като "страхлива лъжа, с която се прикрива вината на Путин". Според него военнослужещите в Макеевка не са имали шансове да оцелеят. Първо защото командването е настанило току-що пристигнали нови мобилизирани в общо здание и то само на няколко километра от огневата линия на фронта – тоест в обсега на украинската артилерия, и второ – защото е складирало там въоръжения и муниции.

Украинският президент Володимир Зеленски в това време призова Запада да подсили украинската отбрана. „Украйна се подготвя за следващата мобилизационна вълна на терористичната държава Русия и трябва да е добре защитена“, каза той във видеопослание от Киев. „Русия ще мобилизира нови резервисти, които изпраща на смърт, затова Украйна трябва да мобилизира цивилизования свят“, каза Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да, бе

    41 15 Отговор
    Непрофесионална и пълномащабна, непредизвикана дезинформация.
  • 4 Рошко

    31 24 Отговор
    Е щом ко казва британското разузнаване на дойчевото опс еврейското зеле трябва и с тази "новина" да ни мъчат (дори не го прочетох) да е ми е язък

    Коментиран от #14

  • 5 гост

    34 34 Отговор

    До коментар #1 от "Българин Сл.оригинал":

    Ватниците просто нямат шанс за други решения , защото ако пръснат могилниките на малки групи на голяма площ , както е нормално , после няма да съберат и една трета от тях , всичко ще се разбягат накъдето видят !! Затова ги държат на куп , да са им подръка и наблюдения !! Затова такива удари със стотици изпържени ще има и в бъдеще и то все по-често !!

    Коментиран от #37, #45

  • 6 НОВИНА НА ЧАСА

    9 9 Отговор
    евала ФАКТИ
  • 7 ЗЕЛЕ

    36 27 Отговор
    Историк, САЩ: Всички нацисти по света подкрепят Украйна срещу Русия
    Американският историк Ерик Зюс обвини за нацизма и краха на демокрацията на западните лидери, които подкрепят Украйна и Зеленски. Това се казва в негов материал за изданието Modern Diplomacy.
    „Нацистите в огромното си мнозинство подкрепят Украйна срещу Русия и сега лидират в целия Запад. Потребителите и промишлеността във Великобритания и Европа, и дори в самата Америка, ще платят висока цена за нацистката политика на своите лидери. Демократи ли са те в такъв случай?“, пише историкът.

    Коментиран от #21, #29

  • 8 Отец Дионисий

    7 14 Отговор
    Вечна слава за загиналите герои!

    Коментиран от #10

  • 9 Да, бе

    28 17 Отговор

    До коментар #2 от "Българин Сл.оригинал":

    Щото ядат бой ще събират укри из Европа за последна мобилизация, ахЪ..

    Коментиран от #15, #41

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатана Z

    40 22 Отговор
    Русия бавно и методично унищожава Украина,но и Зеленият фюрер от еврейски произход помага с каквото може по депопулацията на държавата си.
    Z

    Коментиран от #38, #46

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДЕЙВИС

    19 17 Отговор
    Подполковник Дейвис: Сценарият за победата на Киев в украинския конфликт не съществува.
    Украинската армия не може да се изправи срещу руски войски, защото няма необходимите военни ресурси за това, каза подполковник от въоръжените сили на САЩ Даниел Дейвис.
    В статия за издание 19FortyFive той пише, че сценарият за украинската страна в конфликта не съществува. Той отбеляза още, че САЩ не могат да си позволят да станат пълноправни участници в конфронтацията между Русия и Украйна.
    „Въоръжените ни сили ще бъдат отслабени при всяка война в резултат на бойни загуби и икономиката ни ще бъде изложена на сериозен риск“, обясни той.
    Подполковникът допълни, че украинските военни няма да могат да поддържат победа в продължаващия конфликт.

    Коментиран от #27

  • 14 Онзи

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    И да четеш и да не четеш ,няма никакво значение.
  • 15 Да, да!

    20 10 Отговор

    До коментар #9 от "Да, бе":

    Екстрадиция на всички украинци обратно в Украйна да се сражават за родината!!

    Коментиран от #17, #47

  • 16 Мир

    29 13 Отговор
    Според англетата в Ирак беше пълно с химически оръжия, които после се оказа че не съществуват. Та МИ службите са източник на много достоверна информация...
  • 17 Да, бе

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "Да, да!":

    Правилно, да ходят да торят руската земя с наглостта си.
  • 18 Костя Орков Шахидов Копейкин

    13 6 Отговор
    еииии много ма е яд начиииий

    Коментиран от #52, #56

  • 19 Ферещанов

    20 21 Отговор
    Путлеровите фашаги са направили оръжеен склад във физкултурния салон. Умни, та умни. И едно бам! и рашистки полет над кукувиче гнездо.
  • 20 Сатана Z

    17 21 Отговор
    Полша е поискала съдействие от ООН за получаване на 1.3 трилиона долара като военни репарации от Германия.
    Вероятно ако не ги получи ще се наложи полските войски да атакуват Берлин,което ще стане рано или късно.
    Германците да не се ослушват а да плащат,че и баба Меца ще дойде за парите си.

    Z
  • 21 МОРКОВ

    15 14 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕЛЕ":

    Преди "джендърите" не ви слизаха от устите, но се провалихте тотално! Върнахте се към многократно предъвканата дъвка за нацизма И ТАМ ПЕОВАЛЪТ ВИ Е ПО ВЕЧЕОТ СИГУРЕН!!

    Коментиран от #31

  • 22 ЯНко

    7 6 Отговор
    Факта, че са засекли много разговори от това място говори, че там има много хора. Изстреляли са ракети с цел избиването на максимален брой войници /които не са там доброволно/. Та в този случай не трябва да се оплакват, когато има жертви от тяхна страна, а да се радват на брой убити противници.
  • 23 Българин Сл.

    19 12 Отговор
    Тия дето още лятото обявиха, че Русия е свършила ракетите, говорят за професионализъм! Хахаххахаха
  • 24 Кръпката

    11 8 Отговор
    Успешният удар на американските ракети е успешното целеуказване. То е станало или чрез местен техен човек или най вероятно технически. Знаейки, че там някъде има войска, се прихваща голям брой излъчване едновременно, от едно и също място и целта е определена. Толкова е просто. И командирите вече знаят, но късно за убитите.
    Грешката е, че тези системи на САЩ са допускани в Окраина, а не са унищожавани щом преминат границата. Не разбирам, а и много американски експерти също, защо Русия допуска това? СВО все още не е война по правилата, защото в противен случай мигом се стартира ТСВ и всички копчета ще са натиснати.

    Коментиран от #64

  • 25 Руският генерал Самсаров е заявил,

    15 8 Отговор
    че не познава във военната история на Русия такъв мигновен погром. Иска оставка на целия Генерален щаб!

    Коментиран от #58

  • 26 стоян георгиев

    12 12 Отговор
    Островитяни, кво да ги правиш! Винаги са били силни само в пропагандата и фантазиите! На полето ядат мариз, обаче!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зеленски

    4 13 Отговор
    Ако разузнаването на НАТО го нямаше, щеше ли да се хвалиш колко войници си убил. Стой си в скривалището.
  • 29 Кръпката

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕЛЕ":

    Само да подчертая: Демократическата партия в САЩ се явява лява, СОЦИАЛИСТИЧЕСКА!?! Вижте какви безумия стават в света.
  • 30 Ам,чи

    23 10 Отговор
    Професионалната армия, с която фашисткото джудже почна войната, вече е при Кобзон. Сега се правят на солдати някакви чмобици, които са обучени на две-натри. Колкото да научат, къде се натиска спусъка. За точност не говорим. Това ако е професионална армия, здраве му кажи. Пияндури.

    Коментиран от #63

  • 31 ТИКВА 🎃

    11 16 Отговор

    До коментар #21 от "МОРКОВ":

    Дженди + наци = джендеросана 🌈 нациукра. Сигурен провал.🐻

    Коментиран от #43

  • 32 Мдадабе

    8 14 Отговор
    Голямата част от ВСУ е окупирала всяка сграда в Бахмут и още няколко града на фронтовата линия.Това е армията на Украйна и всичко зависи сега,какво решение ще вземе Русия.Вариантите са два изравняване на градовете със земята или отрязването им от запада,като последното ще продължи с повече руски жертви.Руския народ иска първия вариант и очаква Путин да се вслуша в гласа народен

    Коментиран от #54, #62

  • 33 Познаващ

    8 9 Отговор

    До коментар #27 от "Запознат":

    Е щом не е от Бесарабски фронт, където лъжите са ПОСТНИ И СУХИ, не го броим.
  • 34 Никола

    11 13 Отговор
    Британското разузнаване е като британските учени, кръгла нула! А Дойче Зеле е като нашето кисело зеле, смърди та се не трае.

    Коментиран от #44

  • 35 ТръмпЛин

    19 7 Отговор
    Наистина безаналогова армия! Без аналог в аматьорщината.
  • 36 Макеевка възкръснаха ли

    13 7 Отговор
    Боеприпасите даже не са били в съседно здание ,а в същото.

    Това британците изглежда даже не могат да си го представят. Имало е и някакви количества гориво смазочни материали ,има много съобщения на очевидци за горящи живи войници.
  • 37 ТИРбушон

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Има логика😆😆😆😆😆
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 хоууу

    12 10 Отговор
    НАЙ-ДОБРОТО ОРЪЖИЕ НА МОГУЧАЯ СА ИРАНСКИТЕ ЛЕТЯЩИ МОТОРЕТКИ А УКРАИНЦИТЕ ГИ СТРЕЛЯТ КАТО ПАТИЦИ. БЕЗАНАЛОГОВА ПРОСТОТИЯ ТРЕСЕ ДЖУДЖЕЛАНДЦИТЕ.
  • 40 Кю-Кю

    11 10 Отговор
    Здравствуйте друзья!
    Вы, болгары, как предатели, очень разделены.
    Не волнуйтесь, мы скоро придем и освободим вас от оккупации САТО!
    (сокращение от сатаны)
    Мы восстановим вашу веру в Православие,и объединим вас.
    Поднимем ваш уровень жизни.
    Увидимся!

    Баш генерал-Армагеддон
  • 41 Хахаха

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Да, бе":

    Ти я виж като обявиха мобилизацията у рашата, колко се явиха и колко духнаха зад граница само за седмица. Жалка работа!
  • 42 Физиотерапевт

    10 3 Отговор
    А нито ред за гръмнатия хотел с натовски инструктори в Украйна!Много професионално.

    Коментиран от #61

  • 43 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "ТИКВА 🎃":

    Май ти изгоряха бушоните и пак мина на глупости. Дай нещо по смислено.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Груз 200

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Само гледай като пристигнат бомбите JDAM каква веселба ще настане .

    Под 1000 Груз 200 няма да падат

    Коментиран от #51

  • 46 Алекс

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Ти на коя планета живееш, бе, търтей ?
  • 47 И на

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Да, да!":

    Всички Русофилки , по една къса поличка и във военкомата .
    Ще ги ползват за водоноски на мобиките , пък може и за други екстри .
  • 48 Дойче веле ,

    4 4 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🚮
  • 49 0000

    5 5 Отговор
    Русофилчетата пак безпомощни. Само с медиите се оправдават. 😆😆😆
  • 50 ХАЙМАРС

    3 3 Отговор
    В района на Токмак, Запорожка област, руските нашественици загубиха около 80 военнослужещи, ранени и загинали, в резултат на ударите на Въоръжените сили на Украйна на 3 януари.

    Това се казва в съобщение на страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук по оперативна информация към 18:00 часа.

    В следствие на избухналия пожар е унищожена и много техника .
  • 51 Пожелавам ти

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "Груз 200":

    По2000 на ден укри за груз 200
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Жълто джудже

    4 2 Отговор
    Надявам се самата Русия да обсъди и да работи по грешките. Без помощта на Англия.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХАЙМАРС

    0 2 Отговор
    отбрана на Украйна на 4 януари нанесе 17 удара по районите на концентрация на руските войски и четири пъти порази позициите на зенитно-ракетните системи на Руската федерация.

    Според генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерния доклад, на 4 януари подразделения на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана са ударили командния пункт, два района на съсредоточаване на руснаци и военна техника, както и вражески склад за боеприпаси.
  • 56 Джон Кравари Центаджиев

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Костя Орков Шахидов Копейкин":

    Е.ййй, не са знай.. Знай ли са значи, както правя Тия мурафети краварски, Дали ако така продължава тая работа С.В.О, Дали Руснаците Няма ни нашият Най накрая, яката шамарите и в краварника отвъд гьола на Атлантика.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Руският генерал Самсаров е заявил,":

    А погрома вече е надминат , щото има удар в Запорожка област със над 500 убити и незнайно колко ранени !
    На 3 януари Генералният щаб съобщи, че украинската армия е нанесла удар срещу позиции на руските сили в град Чулаковка в Херсонска област, която е била извършена още на 31 декември и при нея са загинали и са ранени общо около 500 руски войници. От руска страна няма реакция.
    "Поражения на врага на 2 януари са нанесени в районите Токмак, Мелитопол, Бердянск, Родец и Василовка Запорожска област: унищожени 2 склада с боеприпаси, до 10 единици военна техника от различен тип с, засегнати 2 точки от дислокацията на окупаторите, елиминирани и ранени до 260 военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация", се казва в официалното съобщение.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Започнете даМислите

    0 0 Отговор
    Айде сега някой да ме светне как е получена тази информация и колко е достоверна... Някой е ходил да брои телата на загиналите ли? И как точно са успели да ги преборят след такава експлозия, че и сина ми ще се сети че цели тела надали... И мир на прахта на всички загинали от двете страни щото двама не могат си премерят пиките... Единия който е голяма военна сила и започна с блъф атака с надежда че Украйна няма ресурси за водене на война и ще приемат условията, ама уви Америка независими от световтата банка печатат и наливат пари силно за поредната им война водено от друг. Зеления пък от тв "звезда" нон стоп друсан става президент и без да мисли има ли няма ли шанс не отстъпва, тупа се в гърдите че е силен и държавицата му (оглозгана, ограбена и мачка на от предшествениците му) е голяма военна сила, нищо че на всяка тв изява не спира да се моли на всички държави на континента за помощ със войници, оръжия и субсидии... И ако не беше Америка всичко щеше да е свършило толкова бързо без да се чуе даже за голямо съжаление не можа да се размине всичко със минимум жертви и щети... Хора вземете най накрая да мислите малко по усърдно и продължително от 1 минута, и разберете че в момента 90% от новините са платени и предимно сипят дезинформация - като при фокусниците гледай тук за да не видиш какво се случва там. 5-6 от останалите 10 процента са онлайн измишльотини украсени с гръмки заглавия за повече посетители->рейтинг-->Печалба! Остатъка са истински новини обаче
  • 61 Започнете даМислите

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Физиотерапевт":

    Е как В. З. Не трябва да показва че дава жертви никакви че инъче някой ще реши че не си заслужава да пълни кофа без дъно и да спре с подаръците от оръжия за поразяване т.е. атака нищо че се води уж за защита, тогава кво биха го направили В. З. украинския народ...
  • 62 Започнете даМислите

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мдадабе":

    От човешка гледна точка нито единия от двата народа не иска това да продължава, украинския народ който живее в Украйна се молят техния лидер да намери вариант или поне да започне да мисли над такъв за прекратяване възможно най бързо. Тия хора живеят в постоянен страх и ужас къде ще падне бомба дали няма да е при тях... Така че те украинския народ го желае повече... Само (мои лични наблюдения) тези украинци които живеят далеч някъде в чужбина, само те искат точно обратното, имат уникален и огромен боен хъс и по думи на мой бивш колега "Зеленски задържа и възпира украинската армия от това да нападнат, инъче вече да са влязли в Москва" и на няколко пъти като попитам някой такъв "кво прайш тука що не ходиш да се биеш да защитиш народа си щом си толкова силен" така и не съм получил отговор... А според мен Путин може бързо да сложи край да но по скоро обратното, няма да даде много руски жертви но това е най вероятно най лошия от всички сценарии, който най вероятно ще доведе до 3та св.в. Не дай си боже!
  • 63 Започнете даМислите

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ам,чи":

    Ха ами и двата народа са толкова сходни от тази гледна точка че хаха, не съм сигурен кои точно имаше предвид но няма значение щото другата страна е огледална...
  • 64 Започнете даМислите

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Кръпката":

    Ами сам си се отговорил на въпроса със завършека на коментара...
  • 65 Започнете даМислите

    0 0 Отговор
    Междудругото съм приятно изненадан, тъй като след, като написах 1вия коментар реших да видя какво пише нашенеца и очакванията ми бяха много може би 99% коментари от типа глупости. Браво на тези които са коментирали съждения дори и да не са напълно прави, но браво! А тия къде са копирали нещо и са го поставили... Още по зле от коментар глупост... Уау аз както не взимам никво онлайн участие сега май се олях хахаха извинете ме за спама от коментари един след друг
Новини по държави: