Last news in Fakti

21 Януари, 2023 09:20 2 219 31

Около 80% от служителите на Tуитър са напуснали компанията след идването на Илон Мъск

  • сащ-
  • туитър-
  • илон мъск

Под ръководството на Мъск Tуитър намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията

Около 80% от служителите на Tуитър са напуснали компанията след идването на Илон Мъск  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 80 % от служителите на американската компания Туитър, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илон Мъск, съобщи телевизия Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Tуитър намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията.

Преди два дни "Бизнес инсайдър", позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Tуитър набират скорост въпреки уверенията на собственика за обратното. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици. Мъск планира да закрие много от международните офиси на Tуитър, а също така и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. Преди Мъск да поеме Tуитър, компанията е имала около 7500 щатни служители.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахаха

    11 15 Отговор
    че кой нормален иска да работи за цру ???

    Коментиран от #20

  • 2 12343211

    10 10 Отговор
    Тоя купува фирма за да я фалира и да спечели както правят някой обикновено, но от балон какво можеш да вземеш?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    24 2 Отговор
    Мъск спаси Туитър от фалит и сега компанията е на печалба, и във възход, защото е най-свободната медия.
    Фейсбук, Гугъл, Майкрософт и Амазон също уволняват по 10-15000 служители.
    АйТи компаниите са подложени рязко съкращаване на приходи и главоломна обезценка на ащциите.
    Мъск първи го разбра и сега е ОК.
    Да му мислят мейн стриим медии и компании.

    Коментиран от #16, #25

  • 7 Адам Хилтън

    25 0 Отговор
    Гордо "напуснали" след като са били изгонени.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 @@@

    18 3 Отговор
    ИлонМъск, проблемати е, че показвашнасветапрестъплениятаи керливитеризинаБайдан!
  • 11 Шабан

    15 4 Отговор
    Нормално е! Нов собственик, нови служители, нова свежа кръв която да замени затлачената и най-важното нови продукти и свобода! Такава е нормалната логика на пазара! А не вечната комуно-ерархия която води до извращение!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Раданч Татлъту

    13 1 Отговор
    Прехвърлили са се в Nexo?🐵🤡🐵

    Коментиран от #14

  • 14 Мими Кучева

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Раданч Татлъту":

    He.,Мъск ги е закарал на Марс.😁
  • 15 мммда

    16 0 Отговор
    След като акционерите се отдръпнаха временно от масово балонно надути акци, съкращаването на персонала е напълно нормално и сажаление не само тая компания съкращава персонал с огромни темпове. Изкуствения интелект също е навлязал вече стабилно в бизнеса и количествен персонал за такъв тип компания просто не е нужен.
  • 16 те така е

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    То и GM изгони 3/4 от персонала си и затвори два завода в щатите миналата година - и сега е тай "свободната" автомобилна фирма там !
    От производител номер едно прep 2007 година - сега девета дупка на кавала .

    Коментиран от #19

  • 17 Сух

    6 1 Отговор
    Нормално е продажниците да се разбягват..
  • 18 @@@

    9 2 Отговор
    Мъск, молятеКупиНефакти и го направиНормалнаМедия, безФейкНовини!

    Коментиран от #22

  • 19 мммда

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "те така е":

    То и немците съкращават здраво персонал в автомобилостроенето и изнасят производство вече втора година, под преддтекст уж че са намалели и дори нямат поръчки, въпреки, че още миналата година от Май месец хендлерите на ауди бяха спрели да приемат поръчки, а Мерцедес ти казваше, че трябва да чакаш повече от година за поръчаното с цел да наберат средства след платения от тебе или банката автомобил, за да го произведат и дефакто те отказват от бъдеща поръчка и минаваш на корейско или китайско. То вече и покупателната способносст на гората от тая година драстично намаля с нея и данните за вътрешното производство на страната, което гарантира по-нататъшното и кредитиране, а хората стават все по- недоволни и и вчера официално в Бундестага обявиха, че над 87% от населението иска анолиране на санкициите и разговор с Русия, и не е съгласно с отпусканите финансово- икономически помощи за Украйна.

    Коментиран от #23

  • 20 САМО НАПОМНЯМ

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "хахахахаха":


    "Около 80% от служителите на Tуитър са напуснали компанията след идването на Илон Мъск"


    А Туитър работи по-добре от всякога и пуска нови реални ъпдейти всяка седмица. Компанията се е отървала от неолибералната, джендърска, мързелива ПЛЯВА!

    Туитър на Мъск = Истинска Свобода на Словото!




  • 21 нпо агент

    9 2 Отговор
    Да даваш акъл на най богатия човек..Бил уволнил...така решил..смята ги за лош материал...Питам аз, в БГ има стотици хиляди държавни служители..и стават все повече , при това че населението намаляло драстично..Има ли поне едно правителство което да уволни от раз 80% от тези кучеубийци..
  • 22 Шабан

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "@@@":

    Що! И сега си е нормална медията!? Само дето е бедна и няма пари за истински журналисти и дава работа на посредствени журналя! Иначе, ко очакваш от държава, колкото едно китайско село? Не искам да обидя никой, просто коментар!
  • 23 Под феса има Ум

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "мммда":

    Няма нищо вярно в това! Онзи ден говорих с моя близка която живее в Германия от 5 години и тя ми вика" Направо се учудвам на германеца(демек държавата) намали ни работното време на 6 часа, вдигна ни заплатите с 40% и понижи инфлацията в страната до дефлация!? Толкова е евтина храната че, направо се чудя защо до сега е била два пъти по-скъпа! Направо комунизъм! И чужденците който пристигат в момента, ако имат нужда от такива работници, веднага им осигуряват евтини жилища и социални помощи за да се адаптират по- добре! И ми вика аз лично съм благодарна на германците че, така подхождат към чужденците, това даже и американците не го правят! На въпроса ама няма ли голяма безработица там? Отговора е беше - каква безработица, има толкова много работа че, даже не достигат работници! Работа има за 5 китайски народа! И се смее, доволна и отпочинала от мизерията в България!

    Коментиран от #24, #27

  • 24 катран

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Под феса има Ум":

    Вярно че има работа бол..Обаче няма кой да работи..При милиони измислени бежанци..недостиг на работната ръка около 3млн...Помагат на сульо и пульо ,дават им помощи...правят ги паразити и после търсят работници за машиностроение ,строителство,сестри,доктори..Аз ако съм и пръст няма да мръдна...вземам си помощи, връщам се у дома, харча парите и така въртя синджира..както нашите цигани..
  • 25 Празот

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Едно време така било с инженерите - била много престижна професия. Като дошла демокрацията, покрай всички промени, голяма част от тях се наложило да работят друго. Сега се очертава с ай ти сектора нещо подобно - от върха спускане надолу. Поколенията се менят, модата също.
  • 26 По лично мнение

    2 0 Отговор
    Като работещ в сферата на IT мога да кажа,че ако зависеше от мен без да ни е купил Мъск бих уволнил 1/4 от неработещите паразити и безсмислени отдели. Като започна с тероризиращите HR.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лекувам наркозависимост

    0 1 Отговор
    Лъже те твойта позната, свестен българин в чужбина няма ,наркос иоргии с негри тва праят наще там, а чужденците се чешат по главата как все мн знаем ,пък държавата ни зле и жените ни ги пердашат черните щот тя чувала че са им големи смоците....ей толкова ни е акъла ...нагледах се 6 години из целия свят ..не моя позната ми каза ,чула ,недочула приказки 1001 нощ
  • 30 хахаха

    0 1 Отговор
    7500 служители, работата на които е да поддържат един сайт???????
    Не случайно ги е уволнил. Максимум 20 души са нужни за това нещо.
  • 31 минувач

    1 1 Отговор
    "са били уволнени или са напуснали по собствено желание"
    Почти всички са уволнени, а 1-2 са напуснали по собствено желание..
    Мъск мисли да извади Туитър от лапите на ЦРУ. Той си е радетел за истинка свобода на словото, а не привидната , която ни пробутват и която си е пещерна пропаганда -- налагане една гледна точка по възловите въпроси