Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Януари, 2023 14:35 6 206 119

Пентагонът съветва Киев: Не бързайте!

  • сащ-
  • украйна-
  • нато-
  • война-
  • русия-
  • володимир зеленски

Новият пакет военна помощ на САЩ и Европа за Украйна е различен от предишните и основното, което го отличава, е, че съдържа много повече системи, които могат да се използват при нападение, пише руската редакция на BBC

Пентагонът съветва Киев: Не бързайте! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителите на САЩ съветват украинците да отложат нова голяма офанзива, докато всички оръжия от последния пакет не пристигнат и не бъдат усвоени в Украйна. Reuters се позовава на високопоставен американски служител направил изявлението под условие за анонимност.

Според този служител американците искат украинските военни да усвоят правилно цялото оборудване и оръжия, които са получили и ще получат в близко бъдеще.

Последният пакет военна помощ на стойност 2,5 млрд. долара, обявен от Пентагона предишния ден, включва 90 бронетранспортьора Stryker, 59 бойни машини на пехотата Bradley (в допълнение към 50-те такива машини в предишния пакет), осем зенитни установки Avenger, както и ракети за системите за противовъздушна отбрана HIMARS и NASAMS, авиационни ракети, артилерийски снаряди и много други. Официалният представител е потвърдил, че САЩ не планират да прехвърлят танкове М1 Abrams на Украйна, тъй като поддръжката на машините е твърде скъпа.

Новият пакет военна помощ на САЩ и Европа за Украйна е различен от предишните и основното, което го отличава, е, че съдържа много повече системи, които могат да се използват при нападение, пише руската редакция на BBC.

Пакетът на САЩ, в допълнение към обявените по-рано тежки Bradley, от които е обещано да бъдат доставени 59 единици, включва 90 тежки бронирани машини Stryker. Тези превозни средства са в основата на нов тип формирования в американската армия, така наречените бригади Stryker. Тези единици заемат нишата между тежките бронирани единици и леките пехотни единици.

Stryker е семейство бойни машини, базирани на модулна концепция. Това означава, че по същество той е платформа, на която могат да се монтират отделни модули, за да се превърне в бойна машина на пехотата (БМП), бронетранспортьор с картечница, самоходен миномет, разузнавателна машина, машина за командване и управление, линейка и други превозни средства. Една от модификациите е въоръжена със 105-милиметрово танково оръдие.

От една страна, Stryker не предлага същата защита като танковете или тежките БМП и е по-уязвим на бойното поле. Но от друга страна, това са колесни машини, които, за разлика от гъсеничните, могат да извършват походи на дълги разстояния, без да се нуждаят от платформени превозни средства.

Заедно с обещаните от Франция бронирани машини AMX-10 RC те могат да формират основата на частите за бързо реагиране, които могат да подсилят групировката в настъпление в кратък срок или да пренасочат войски към застрашен район за отбрана.

Друга точка от пакета с помощи от САЩ вече насочва директно към подготовката на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за настъпление. Това е оборудване за разрушаване за разчистване на препятствия и се използва за инженерна поддръжка при настъпление, за премахване на препятствия, включително на бетонни пирамиди, които руските войски и ЧВК активно инсталираха в тила си, подготвяйки се за отбрана. Какво точно се има предвид под този термин, американците не разкриват, но вероятно става дума за инженерни машини за разрушаване. Те са в състава на ВСУ още от съветско време, но са много малко на брой.

Освен тях американският пакет включва и много друго оборудване - 22 мобилни пускови установки за противотанкови ракети TOW, шест командни и контролни машини, 12 носителя на боеприпаси, 53 бронирани машини MRAP, 350 джипа HMMWV. Всичко това прави войските по-мобилни и при добра организация повишава бойната им ефективност.

Други държави също обявиха големи пакети с бойна техника за подсилване на украинските сухопътни сили, включително 50 шведски БМП CV90, въоръжени с мощно 40-милиметрово оръдие, 40 германски БМП Marder, 40 френски бронирани машини AMX-10RC, самоходни и теглени гаубици и много други. Към момента обаче само Великобритания е обявила доставките на 14 Challenger 2.

Логично продължение на тези доставки са основните бойни танкове. Още преди срещата на върха в Рамщайн в Европа се говореше много за прехвърлянето на германски танкове Leopard 2 на Украйна, но такова решение все още не е взето, най-вече заради позицията на Германия, която трябва да одобри прехвърлянето на тези танкове от собствения си или чужд арсенал.

Полският външен министър Збигнев Рау реагира най-гневно на информацията - украинците плащат с кръвта си за колебанието на Германия.

"Снабдяването на Украйна с оръжия, за да може тя да отблъсне руската агресия, не е някакво упражнение за вземане на решения. Украинската кръв се лее с пълна сила. Такава е цената на колебанието да бъдат снабдени с Leopard. Трябва да действаме, и то незабавно", пише Рау.

Преди време Полша обяви, че е готова да предостави на Украйна една рота от своите Leopard 2, но както и други страни се нуждае от разрешението на Берлин, за да ги предаде на украинците. CNN обаче съобщи, че министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е обещал, че ще "окаже натиск върху германците".

По-оптимистично звучат обаче украинските медии. УНИАН извежда заглавие, че украинските военни ще започнат така или иначе обучение на Leopard 2.

След срещата украинският министър на отбраната Олексий Резников заявява това. "Имаме пробив - това е възможност за страните, които притежават Leopard, да започнат тренировъчни мисии, курсове за нашите танкови екипажи. Оттук ще започнем, а след това ще продължим", заяви Резников пред украинската служба на "Гласът на Америка". Той допълни, че се надява Германия "спокойно, със собствени вътрешни консултации, да стигне до решение относно евентуалното прехвърляне на танкове".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поправка

    114 24 Отговор
    Пентагонът съветва Киев: Не бързайте да бягате!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така де

    92 22 Отговор
    не бързайте,и без тва вече няма укрия,ние от пентагона требва първо да ви продадем още негодно въоръжение за да можем после да ви вземем паричките които взехте като заем

    Коментиран от #116

  • 4 Рашистан

    34 120 Отговор
    Разпадът на Руссия е сигурен въпрос на време!!

    Коментиран от #6

  • 5 Объркано Атлантиче

    92 19 Отговор
    САЩ се опитват да омаловажат и прикрият загубата на Бахмут и провала на американските военни сили в конфликта с Русия. Те натискат Залужни да изтегли войските на ВСУ от Бахмут. Оповестявайки това в медиите. Проблема е, че в Бахмут войските са обкръжени и вече е късно за подобно действие.

    Коментиран от #10, #58, #117

  • 6 леко баце

    54 14 Отговор

    До коментар #4 от "Рашистан":

    че идеме за аляска
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    55 10 Отговор
    ПТУР КОРНЕТ И БПЛА ЛАНЦЕТ
    .....
    ПРАВЯТ ЯКА АНТИ-РЕКЛАМА НА НАТОВСКАТА ТЕХНИКА
    .. А ЗА ДА СЕ ПРЕВЪОРЪЖИ НАТО ТРЯБВАТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ:)
  • 8 Руся

    20 54 Отговор
    Най мощната армия във галактиката Се готви за Бягство о армуята на 74 място във светът
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    69 10 Отговор

    До коментар #5 от "Объркано Атлантиче":

    ХУБАВ КОМЕНТАР
    .....
    ПО CNN АМЕРИКА ДНЕС " БАХМУТ НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН"

    Коментиран от #22

  • 11 Объркано Атлантиче

    61 13 Отговор
    ОТ РЪМЖЕНЕ, САЩ ЗАПОЧНАХА ДА МЯУКАТ!
    Конфликтът в Украйна ще приключи с преговори, а не на бойното поле

    Това изявление направи председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили, съобщава CNN.
    „От военна гледна точка все още твърдя, че тази година ще бъде много, много трудно руските войски да бъдат изтласкани от всеки сантиметър от окупираната от Русия територия по военен начин“, каза Мили на пресконференция след среща с представители на украинската Министерството на отбраната във военновъздушната база Рамщайн.

    „Това, което може да се случи, е продължаване на отбраната, стабилизиране на фронта“, добави генералът.

    В действителност това е много важно твърдение. Всъщност пряко изявление на факта, че въоръжените сили на Украйна нямат шанс да постигнат победа на бойното поле..

    Коментиран от #118

  • 12 Путин

    20 49 Отговор
    От Киев за 3 дни до ПВО в москва на покрива на мола и на мервеният площад
  • 13 Срамният Кон

    18 67 Отговор
    Руската позорна армия се готви за жест на добра воля и предаване на Москва на ВСУ

    Коментиран от #81, #111

  • 14 Иван

    37 11 Отговор
    Евреина Стоян Георгиев съветва Киев: побързайте!
  • 15 123

    73 18 Отговор
    Пентагонът съветва Киев: И да бързате и да не бързате вече е все тая, Русия ни попиля!
  • 16 Лавров

    18 39 Отговор
    Как не ги е срам нашите да бягат от тази малка Бедна армия а бяхме най прихвалената армия в света

    Коментиран от #27

  • 17 МирО

    43 14 Отговор
    Ха-ха, те като са се разбързали - ха ха, то неостанаха урко.питеци вече.
  • 18 Масква

    19 50 Отговор
    Със новото ПВО на центъра на москва Русия доказва че се страхува от Украйна това е позорно!!!
  • 19 тривиален

    15 40 Отговор
    Те и на Путин му казаха да не напада. Ама тоя си нямаше гам акъл. Сега ще видим дали украинците са като него.
  • 20 горски

    62 14 Отговор
    И после Запада не воювал с Русия....
    В цялата военна история,няма армия която да разчита на 100% външна помощ и оръжия.Украинската обаче е изключение.И ако руснаците победят,украинците ще са виновни,ако е обратното Запада ще обере лаврите.
    А пролятата кръв и разрушената държава ще е украинска.

    Коментиран от #36

  • 21 Реалност

    47 5 Отговор
    Пентагонът съветва Киев: Не бързайте за да може да отпразнувате 32 години от основаването си!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    47 9 Отговор
    Соломон Паси: май.ната му на Бахмут, да се пази Тел Авив.
  • 24 Соледара Бахмутова

    38 9 Отговор
    Не бързайте. Стойте там и контраатакувайте. Нали сте много смели.

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 фен

    41 8 Отговор
    На мен ми звучи, като "Момчета, сори, всичко свърши, спасявайте се по единично!"
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иван

    30 5 Отговор
    Факти.бг цензурира изказвания на Соломон Паси.......да се сезира Атлантическия Клуб.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българка

    14 51 Отговор
    Значи не Украйна трябва да се бави, а помощта да бъде забързана. Руските орди няма да почиват и дадат време за получаване на военната помощ. Украинските градове и села биват ежедневно обстрелвано. Руските нашественици не са спрели и нама да спрат избиването на украинци и изпепеляване на земята им.

    Коментиран от #35, #41

  • 31 Българин

    0 30 Отговор

    До коментар #27 от "Въпрос":

    Не за Русоя в Афганистан доста преди това

    Коментиран от #43

  • 32 Баба Вуна

    38 8 Отговор
    При свети Петър има голяма опашка от Украинци

    Коментиран от #40, #44, #92

  • 33 за Бог и Америка

    7 26 Отговор
    Не бързайте с кърти балтията.Ще ги нацепите на по късен етап,когато ви предоставим всички необходими оръжия и боеприпаси,нужни за пълното изтребление на подчовешката сган.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да Бог

    22 8 Отговор

    До коментар #33 от "за Бог и Америка":

    Вижда и скоро фащ няма да го има
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Еййй ейййй

    19 2 Отговор

    До коментар #35 от "Българска":

    Я се дръж възпутано.Брей,че лоша мома.аааааа
  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    48 11 Отговор

    До коментар #32 от "Баба Вуна":

    СТИГНА СЕ ДО ТАМ РУСКИ ВОЙНИЦИ
    ТАЙНО ДА ИЗВЕЖДАТ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ
    КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕДАВАТ
    . ПОНЕЖЕ УКРАИНСКИТВ ЗАГРАДИТЕЛНИ ОТРЯДИ СТРЕЛЯТ С АРТИЛЕРИЯ ПО УКРАИНСКИТЕ ОКОПИ БЕЗ ДА ПРАВЯТ РАЗЛИКА МЕЖДУ РУСКИ ВОЙНИЦИ И УКРАИНСКИ МОБИЛИЗИРАНИ
  • 41 Иван

    25 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Юлия Тимошенко ли цитираш?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Въпрос

    37 7 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Ясно, по времето на САЩ във Виетнам. Поне САЩ тогава имаха топки да се изправят сами срещу врага си, а в Афганистан вече бяха кастрирани та се наложи да си водят охрана от още 30 държави.
  • 44 Българин

    11 42 Отговор

    До коментар #32 от "Баба Вуна":

    Набо погледни около Бахмут и Соледар що руска тор има.Те така побеждават с мноооооопго тор.Там живота не значи нищо.Щом ви е мъка за тях отивайте ,няма да ви спираме.

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тракия

    37 6 Отговор
    Брадлитата са "
    уязвими от минни експлозии,
    перфектно се унищожават от конвенционалните РПГ,
    не плуват и
    поради внушителната си маса могат да се поддадат на украинската кал .

    „Украйна не е Ирак, тук климатът е различен, тук има ужасно кално свлачище през пролетта и есента. Трябва да видим как той (Брадли) ще се държи там. Тук студът също е фактор. И друг фактор, много важно, е много трудна машина, тя трябва да бъде транспортирана най-малкото по железницата, което означава, че ще бъде унищожена от въздуха, което несъмнено ще се случи“, смята военният експерт Василий Дандикин.

    Коментиран от #62

  • 49 НИКО

    36 6 Отговор
    ВСИЧКО ОТИВА ЗА СКРАП ЖАЛКО ЗА УКРАИНСКИТЕ ВОИНИЧЕТА
  • 50 Прав си

    35 12 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    60 000 укри наторяват новата руска територия край Соледар:)

    Коментиран от #59, #60

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин

    0 4 Отговор

    До коментар #51 от "Кой ти":

    Аз му казах ВЕ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 А сега де

    22 3 Отговор

    До коментар #46 от "Путлерист":

    Ало умника, питай някой първокласник кога се пише "със" и кога "с", освен ако не смяташ, че българската граматика е по важна от прайдовете ти!

    Коментиран от #74

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Българин

    4 18 Отговор

    До коментар #50 от "Прав си":

    Айаха ха .Там не е имало толкова армия бе Чу.....кум.....дур.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гориил

    32 3 Отговор
    Има опасения, че този опит за настъпление може да е последният.Много натовски оръжия, но няма украински войници.
  • 62 Путинче

    2 21 Отговор

    До коментар #48 от "Тракия":

    Значи ще изчакат лятото - затова им казват да изчакат 😉 А и контраатаката е по добра от това да атакуват окопани войски.

    Коментиран от #70

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #55 от "Прабългарин":

    Аре бе кой каза
  • 65 Да ама не

    24 5 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    През 1861 г. свършва робството в САЩ, но явно ти продължаваш да си роб.
  • 66 С какво

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Може и да си прав...":

    Го осемени с устата ли ве джендър

    Коментиран от #82

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 123

    33 11 Отговор

    До коментар #58 от "Русопад Факт":

    Русия освобождава Украйна Факт!
    Русия освободи 1/3 от територията на Украйна Факт!
    10 милиона вече бивши украинци гласуваха за присъединяване към Русия Факт!
    60 000 укри дадоха живота си, криейки се в село със 7000 жители, 100 000 укри треперят по мазета в Бахмут.

    Коментиран от #80

  • 69 Българин BG

    27 7 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Много си се разгорещил , имитаторче ! След като западът разкъсва България на берлинския конгрес , след години , части от България , княжеството и източна румелия се съединяват . Тогава Австроунгария насъсква сърбия срещу България ! А че искаш да гониш русофили , да не отлетиш ти , при истинските натовци в Анадола !

    Коментиран от #76

  • 70 Гориил

    16 7 Отговор

    До коментар #62 от "Путинче":

    Само Русия няма намерение да чака никого.Трябва да бягате много бързо, за да сте в крак. Имате ли ресурси за това?

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българин

    9 27 Отговор

    До коментар #70 от "Гориил":

    Русия повече бяга избяга от Киев ,избяга от Херсон.Сегс ще бяга и от Крим.Запомни го.

    Коментиран от #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    10 25 Отговор

    До коментар #69 от "Българин BG":

    Много разбираш от история.Руснаците се омитат тогава и плашат ,че Турция ще ни нападне ,а насъскват Сърбия.За това войната се нарича Войната на капитаните ,руските офицери ни зарязват щото сме им много мили.А какво правят тук 1916 г.ПраДядо ми се е бил в Добриджа срещу тях.Прочети ,че си невеж.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Макс

    11 25 Отговор
    Да не бързат да освободят Украйна ? Да не бързат да унищожат нашественика ? Да не бързат да защитят Европа ? За какво да не бързат ? За да имате време да се чудите доколко ще помагате и какво ще дадете като въоръжение ? Разочарован съм от от последните забавени решения. Европа и НАТО трябва да са силни , обединени и непоколебими в победата над злото , наречено РФ .Слава на Зеленски ! Слава на Украйна !
  • 79 Гориил

    19 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Не се хипнотизирай. Отпускането и мързела ви ще завършат зле.Мобилизирайте по-бързо всички налични ресурси в Европа.Предстоят астрономически разходи.
  • 80 Българин

    8 17 Отговор

    До коментар #68 от "123":

    Тук си изрекал доста лъжи ама не всичко ти е лъжа.Пожелавам ти да живееш в рассия

    Коментиран от #85

  • 81 Сарс

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Срамният Кон":

    Няма да е зле да намалиш бялото. Тези халюцинации са от него. Потърси специализирана медицинска помощ
  • 82 С едно нещо ве...

    0 3 Отговор

    До коментар #66 от "С какво":

    Пе.д@л....
  • 83 Превод

    17 6 Отговор
    Зеленски: Да нападаме ли Русия?
    Пентагона: Седи грей са.

    Коментиран от #102, #104

  • 84 Жорж

    10 8 Отговор
    Мирише на пушечно месо от далечния север и изток.
  • 85 Гориил

    12 5 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    Да, това е спасението. Откажете се от комфорта и започнете дълъг и изтощителен маратон. Русия ви моли да не изоставате.
  • 86 САТЪРА НА ХАНА

    22 6 Отговор
    ЖАЛ МЕ Е ЗА УКРАИНЦИТЕ
    ... ТЕ БЕ РАЗБРАХА ЧЕ УОЛСТРИЙТ Е В БИЗНЕСА
    ДА ПРОДАВА ОРЪЖИЯ ....
    .. А НЕ В БИЗНЕСА ДА ГОРИ В ЯДРЕНА ВОЙНА С РУСИЯ
    ... ТАКА ДЕ КОЙ А ЕРИКАНСКИ МИЛИАРДЕР СИ МЕЧТАЕ ДА ИЗГОРИ ЗАЕДНО СЪС ЗЛАТОТО СИ В
    ЯДРЕНАТА ЛАВА ? :))
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ционист

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Не се радвай на смъртта на другите , особено войници и не ги наричай тор - Той вижда и дава на всекиму според делата !

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Българин

    4 9 Отговор

    До коментар #88 от "Ционист":

    Дано да даде на всекиму според делата ,дано.
  • 92 Там

    4 5 Отговор

    До коментар #32 от "Баба Вуна":

    Орките пускат на групи -големи!
  • 93 Тиква

    9 3 Отговор
    За къде да бързат? До месец ще са на 250 километра от Киев.
  • 94 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #87 от "Бай ти Ганьо":

    Не позна другите даряват ,ние тарикатите продаваме.Анадъмо.В Арсенал работят 10000 човека.
  • 95 Смех !

    6 2 Отговор
    Офанзива !
  • 96 стоян георгиев

    7 24 Отговор
    Войната преминава в нова фаза и това трябва да става внимателно.жертвата става хищник а хищника жертва.преминаването на по сложни нападателни оръжия както и организацията за настъпление са нещо което украинците трябва да усвоят в движение и за това не трябва да бързат.руските загуби в Донбас допълнително работят в украинска полза така че времето е на страната на Украйна

    Коментиран от #108

  • 97 Груз 200

    5 14 Отговор
    Незнам дали украинците бързат или не бързат, аз съм претрупан от работа, вече изнемогвам, колегите от мобилните крематориуми увеличиха драстично тяхната производителност...и пак е трудно, дано не бързат толкова.
  • 98 Да, бе

    17 5 Отговор
    Правилно ги съветват, погребението е един път в живота... И да бързат и да не бързат финала е ясен.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Стоян георгиев

    15 6 Отговор
    Не ми обръщайте сериозно внимание , то и аз не си вярвам на изповедите , ама нали требе да се яде .,,,
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ТИГЪР

    16 6 Отговор
    Украйна губи по всички направления на фронта!

    Зеления наркоман проси оръжия, а требват ПАМПЕРСИ...
  • 104 Наблюдател

    18 3 Отговор

    До коментар #83 от "Превод":

    С кво да се сгреем, няма ток няма газ..само старлинка ама кат няма ток защо ми е...мъкаааа
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ами прави са

    16 8 Отговор
    Нека си починат, да проведат моГилизацията в чужбина, а и руснаците ша ги изчакат за поредното контранастъпление пък после ще ги зачешкат....
    Още една - две контраофанзиви и целта на Сащ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя.
  • 107 Да, да

    11 4 Отговор
    Нема смисъл да бързате!
  • 108 учуден

    13 2 Отговор

    До коментар #96 от "стоян георгиев":

    Я, ама в психодиспансерите и интернет ли имате?
  • 109 аааааааа

    12 4 Отговор
    руснаците да изчакат украйна да се обучи и въоръжи, че нещо не се получават нещата както искат сащ и съюзници
  • 110 Фактиии

    7 3 Отговор
    Да го дуатееее
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Много пари и техника

    5 4 Отговор
    Няма хора да я поддържат , управляват и умират с нея за чужди интереси .
  • 113 @@@666

    2 2 Отговор
    Не бързайте има още малко по следния украйнец!! А БГ да вземе ЕВРОТО че да можим да ви платим
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 456

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "така де":

    Украйна ще продължи да си съществува, за руската коч. ина не е сигурно!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 456

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Объркано Атлантиче":

    Всъщност преговорите са следните:Махайте и от Крим или продължава Груз 200 !
  • 119 мучо

    2 0 Отговор
    изобщо не бързайте, защото бързата работа е срам за майстора.......
Новини по държави: