Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Януари, 2023 14:46 2 797 63

Варшава: Отношението на Берлин към доставките на танкове "Леопард" за Киев е неприемливо

  • танк-
  • леопард-
  • нато-
  • украйна-
  • полша

Съюзниците на Украйна анонсираха там нови значителни оръжейни доставки за Украйна, но не успяха да се разберат за доставка на тежки танкове въпреки нееднократните настоявания на Киев

Варшава: Отношението на Берлин към доставките на танкове "Леопард" за Киев е неприемливо - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полският министър-председател нарече днес "неприемлив" отказа на Берлин да достави тежки танкове "Леопард" на Киев, който настоятелно моли за такива, докато руските сили са в настъпление, предаде Франс прес, съобщава БТА.

"Отношението на Германия е неприемливо. Изтече почти година от началото на войната. Всеки ден умират невинни хора. Руските бомби опустошават украинските градове. Атакуват се граждански обекти, убиват се жени и деца", заяви Матеуш Моравецки пред агенция ПАП.

Още новини от Украйна

Той говори два дни след среща на близо петдесет страни в американската база Рамщайн в Германия. Съюзниците на Украйна анонсираха там нови значителни оръжейни доставки за Украйна, но не успяха да се разберат за доставка на тежки танкове въпреки нееднократните настоявания на Киев.

Полският премиер каза, че очаква "ясно изявление" от Берлин, че разрешава изпращането на танкове "Леопард" германско производство от страни, които притежават такива. Полша заявява, че е готова да достави на Киев 14 такива машини и обсъжда въпроса с петнайсетина други страни.

В случай че Берлин откаже да снабди Киев с танкове "Леопард", "ще създадем малка коалиция от страни, готови да дарят своя модерна техника, свои модерни танкове на Украйна, която е в затруднение", заяви Моравецки.

Вчера министрите на външните работи на трите балтийски страни призоваха Германия да достави "още сега" на Украйна тежки танкове "Леопард" и подчертаха, че "Германия като първа европейска сила носи специална отговорност в това отношение".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    79 12 Отговор
    Ами като толкова бързате изпратете им вие танкове,може и направо войска и ще играе атома че да се укротите всички един път завинаги.

    Коментиран от #13

  • 2 Българка

    16 68 Отговор
    Цялостното двулично поведение на Германия е неприемливо за всеки нормален човек!

    Коментиран от #46, #60

  • 3 Анал лизатор

    54 3 Отговор
    Извънземен:Ще нападнем Полша.Защо?Ми не знам ама е традиция на тази планета

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Канур

    54 4 Отговор
    Модерни танкове в ръцете на неопитни ще станат на сткрап и то от стари танкове с опитни екипажи. После ходи обяснявай по оръжейните изложения, че проблемът не е в танка. Ппоръчки нанайси ще има

    Коментиран от #12

  • 6 Додо

    62 6 Отговор
    Поляците циврят,че германците не са толкова продажни,колкото нашите .
    Ама те си правят хубаво сметката,че един ден войната ще свърши,а Москва помни всичко!

    Коментиран от #47

  • 7 чужда воля

    47 7 Отговор
    Полша, под давлението на Америка и Англия, отдавна е нагазила във войната с двата крака! Не знам, руснаците до кога ще ги търпят, но тактическите ядрени ракети са приготвени....
  • 8 Факт

    56 4 Отговор
    "докато руските сили са в настъпление"А бе къде изчезна Бесарабски фронт?

    Коментиран от #16

  • 9 Русофил

    13 45 Отговор
    Печели този, който произведе повече и по-добри оръжия. За сега руснаците получаваме
    реална помощ само от Иран и Северна Корея. Срещу нас е производството на технологичния
    свят. Ако решат - загубени сме.
  • 10 НИКО

    40 8 Отговор
    КОЛКО ТЕХНИКА ЩЕ ДОСТАВЯТ НЯМА ТОЛКОВА ЖИВИ УКРОФАШИСТИ ДА Я КАРАТ
  • 11 ТаУмВзе

    28 5 Отговор
    Германчето започва да си спомня с австрийчето кво стана. Но полячето не си иска Лвов. Нищо че окраинчето бомби полячето, трябва да са срещу Русия. Ми така да е! Бухахаха
  • 12 да де

    41 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Канур":

    Кое му е модерното на Леопарда като са кажи речи са набори с руските Т-90???

    Коментиран от #19

  • 13 ОпОп

    14 39 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    Какъв атом ще играе? Тая федерация почина.
    Пишат тук някакви русофили, които си мислят, че още времето на студената война. Свърши тая!
  • 14 Мдаа

    31 7 Отговор
    Мразя Прибалтийските пинчери и смешните им и жалки напъни...А Полша тоя път ще яде големия ..Така ми каза по телефона форумния лъв Козлодуй🤣!
  • 15 В момента, когато ЕС ни спре

    9 25 Отговор
    паричките подобно на Полша и Унгария, създадената от масква наша олигархия, сама ще изхвърли русофилстващите развилнели се политици. Зер, без пари, няма щастие !
  • 16 Гого

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    В отпуска са до второ нареждане.
  • 17 Тра-ла-ла

    29 4 Отговор
    Неслучайно наричат Полша "Хиената на Европа". Идея нямам защо като толкова са се загрижили за Украйна не и предоставят на разположение, цялата си военна техника - нали са член на НАТО, всички ще се втурнат да ги спасяват ако някой ги нападне. Ето ние на практика нямаме армия но НАТО ни пази и си позволяваме и малкото което е останало да го подаряваме.
  • 18 пико

    9 22 Отговор
    Повече от ясно е, че социалиста Шолц е прибирал рублички и докато е купонясвал в Москва са му приготвили фотоалбум от компромати.
  • 19 Еми

    13 45 Отговор

    До коментар #12 от "да де":

    Технологично са на светлинни години. Виждаме руската "техника" каква е. Ни самолети, нито танкове ... те тия пияници една кола не могат да направят.
    А ядренити им оръжия я излетят я не. Да не им резнат силозите преди да са си помислили даже да стрелят. Как може някой да си помисли даже че Русия има нвкакъв шанс ... то е смешно.

    Коментиран от #24, #25, #28, #56

  • 20 Хохолобот

    39 5 Отговор
    Кое е тука неясното,че и големи дискусии чак.Като ги изпратят в Оркрайна Леопардите,руснаците ще ги отварят като консервни кутии,къде с ракети,Корнети,дронове,артилерия.Това да не вие ВСВ за двубои на танкови армии.Без добра въздушна поддръжка са кутии с копърка.После след такава репутация,на кой ще ги продават дойчовците.
  • 21 Та кои сте вие

    33 6 Отговор
    Че ще искате суверенна държава да ви играе по свирките и интригите и да си подарява оръжието! Страшна простотия цари, в зора ви да обслужите интригите на САЩ! Оръжието може ли да бъде помощ бе мало.умници? Толкова ли гладкомозъчни станаха някои?
  • 22 Госあ

    28 4 Отговор
    Германия и Франция не са паляците или прибалтийските пудели, че да се държат съвсем безотговорно. Трябваше обаче да проявят повече отговорност, за да предотвратят конфликта, а не да се оставят на англосаксите да сътворят война в Европа. Не Китай, а именно Германия и Франция бяха гаранти за минските споразумения. С помощта на Китай, обаче, можеха да се оправят с пиратите много лесно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Я гледай

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Еми":

    по добре куклите първолаче! 😃
  • 25 да де

    42 5 Отговор

    До коментар #19 от "Еми":

    Не знам какви са им технологиите на руснаците, но ако бяха толкова изостанали колкото пишеш досега да ги бяха опукали, но явно не е точно така.
  • 26 гост

    36 3 Отговор
    Те германците не бързат, а хамуерите въобще са ПАС! Защо ли? Германците и през ВСВ имаха зверове като Тигър, Пантера, Маус, но руснаците извадиха срещу тях "Зверобой" 152 мм Самоходна установка ИС /Йосиф Сталин/., с която стигнаха Берлин. А поляците - те винаги са били от страната на булката, но надървени! Не помнят урока от 1939 г., когато Англия и Франция и бяха гаранти и когато Хитлер ги нападна те му се противопоставифа "Много яко" хвърляйки листовки над Германия!

    Коментиран от #38

  • 27 Сатана Z

    26 4 Отговор
    Поляците са недоволни от това,че танковете за Украйна вървят с екипажите ,от които Немците не искат да се лишават защото тази война рано или късно ще стигне до границите на Германия,а Полша освен танковете загуби и голям брой от т.н. доброволци погребани в Украйна.
    Z
  • 28 Русофил

    11 19 Отговор

    До коментар #19 от "Еми":

    Забрави Т-999: летящият неунищожим танк с ядрен двигател на руснаците.
  • 29 Сталин

    8 4 Отговор
    Цял свят помага на Русия всичко си имат за войната.
  • 30 И кой ги пита

    29 1 Отговор
    Алооо комшиите, нали искате да помогнете пратете вие. Германците не ви дават, но вие сте печени знаете как става, а след това мислете за себе си. Неприемливо било решението на Германия, а за нас е неприемливо вашето. Та вие оревахте орталъка за две жертви, а че украйнци вече няма, почти избити, освен избягалите по света, това явно ви устройва, подли натегачи на запада. Колкото и да се превъоражавате сте по зле и от тях. Вижте какво постигна зеленият клоун, без армия, без инфраструктура, без държава, това го чака всеки предател продал държавата си.
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 3 Отговор
    "пАляците, хиените на Европа ❗"
    / Чърчил/
    С Хитлеристите правиха концлагерите❗
    Със Сталинистите правиха Варшавския договор❗
    Сега със САЩ са първи Укролюбци ❗
  • 32 Какво искат

    22 3 Отговор
    Тези поляци
    Може би германските танкове в германски екипажи да пристигнат във варшава
    Не толкова отдавна в исторически период нека си спомним вече идваха
    Да си спомним и това че бяха изгонени от руснаците
  • 33 На чий анал си

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анал лизатор":

    лизатор ?

    Коментиран от #36

  • 34 Хаджи Генчо

    16 2 Отговор
    Така е, когато си с комплекс на малоценност заради несъстояла се полска империя и обвиняваш за това Русия.
  • 35 Васил

    4 16 Отговор
    Явно и Шолц като Радев са на кремълска заплата!
  • 36 Анал лизатор

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "На чий анал си":

    Не съм толкова интелигентен за да разбера въпроса.
  • 37 Боклук

    18 3 Отговор
    В България спешно трябва да се приеме закон за задължителната военна служба на жъне,жени и обратни над 18г.
    Ние сме ОТАН и трябва да бъдем готови да омрем за атлантическите ценности.
    Немците вече прекараха поляците да си дадат железата на Укрите ,което ги прави мишени .Русия ще смаже всички неприятелски държави в Европа веднъж завинаги за да има мир.
  • 38 Дякон Унуфрий Араллампиев

    13 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Седящата война е минало Полша е следващата Фюрера каза КОЙ ЩЕ ИСКА СВЕТОВНА ВОИНА ЗАРАДИ Полша
  • 39 Някой

    20 2 Отговор
    Вярно! По-приемливо бе отношението на германците към поляците през 1939.
    Да внимават поляците, че историята има навика да се повтаря. И тогава, и сега, те са се правили на големи и са се държали арогантно. Тогава го отнесоха. На път са да го отнесат и сега.
  • 40 пенко

    4 1 Отговор
    " ЧЕТИРИМАТА ТАНКИСТИ И КУЧЕТО " !?!?!?!?!?
  • 41 злобар

    10 4 Отговор
    Целта на САЩ и НАТО не е ли да се доближат по близо до Москва ?!... Вярно пропуснаха да включат Украйна в НАТО ... но могат да позволят на Полша, Словакия,Унгария и Румъния да си поделят справедливо по между си Украйна и да приключат с тая какафония и безсмисленно кръвополитие ! ... "Хем вълка сит , хем агнето цяло" и хем Москва е по близо до НАТО ...хем украинците директно в ЕС и НАТО ? ... Нали всички така искат ??!!...
  • 42 Муаха-ха-ха-ха...

    14 2 Отговор
    Русия разполага с 25хил.танка.по публична информация.На самоход да ги пуснат ще изринат Германия.

    Коментиран от #52

  • 43 ТИГЪР

    16 2 Отговор
    Полският министър-председател е фашист !!!
  • 44 Сусо

    13 1 Отговор
    Аве, стига наливахте бензин в огъня, ами сядайте за преговори!
  • 45 Смешници

    14 1 Отговор
    Поляци не се косете,взето е решение и в Сащ и в русия ,че след следващите които ще изчезнете като държава .
  • 46 Смотло,

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ти за такава ли се имаш ,нормална???
  • 47 Косово

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Додо":

    Прав си донякъде не ако си слушал Шолц вчера каза нещо умно: Няма да пращаме танкове в Украйна ако Сащ не прати ,няма да приемем факта ,че войната отново ще трябва да приключи в Германия .Това последното всички проамерикански вестници го изрязаха ,задай си въпроса защо .
  • 48 Джендър

    14 1 Отговор
    Ние от моята партия сме готови да браним ценностите и да се бием срещу Русия .Ако дойдат руснаците с нас е свършено .Дайте ни флага на дъгата и сме готови за път в Украйна нищо че сме един файтон ще бъдем достойни войници.

    Коментиран от #50

  • 49 Деций

    16 2 Отговор
    Що да е неприемливо,хората не искат да влизат в конфронтация,те знаят ,че тази война ще свърши,и резултата е предварително известен.А после какво?Нека САЩ да им пратят от техните консерви,вместо да се измъкват с глупави обяснения как били много сложни.Значи немските са прости,така ли да го разбирам?Немското оръжие винаги е било най високо качество,и възможно най доброто поради гения на на Германските инженери и работници!Целият военен напредък на САЩ и СССР се дължи на Германия, всичко иновативно идва от там.Ракети,реактивни самолети,подводни лодки и т.н.
  • 50 Паулито Куельо

    20 1 Отговор

    До коментар #48 от "Джендър":

    Много си прав.Българското оръжие задължително трябва да върви в комплект с доставчиците си за Окрайна.Не бива да ги лишаваме от радостта да се борят за правдата на хунтата.
    Всеки,който се целува със Zеленски да остава три месеца доброволец или наемник,както предпочита.
  • 51 Макс

    3 11 Отговор
    Ако Германия не иска да ги ползува на своя територия , да праща танковете на Украйна . Фюретът отново е подценен, но този път руския такъв. Слава на Украйна ! Нека всички малки държави се обединим и помогнем на тези, които се бият и за нас !

    Коментиран от #53, #55

  • 52 лигава работа

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    Да, бе, направо като ги пързулнат и са там . Кой ви създава тези илюзии ?
  • 53 Как се бият за теб

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Макс":

    Обясниха ли ти тази детска глупост или имаш картбланш за простотия? 😃
  • 54 Радко

    3 1 Отговор
    Изказването на този е като за първи учебен ден в 5-то весело училище до 6-ти клас.
  • 55 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Макс":

    Ами тръгвай на аудиенция до Лихтенщайн, Люксембург, Андора ,Монако , Сан Марино и Ватикана. Стани високопарен стожер на преломния момент в световен мащаб. Събери народът от тези държави обединено и ти най-отпред с шарен байрак. Ако не те приберат все до някъде ще се добереш по пътя.
  • 56 Хи хи хи

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Еми":

    Еми, Реру, Тити, Пеци и т. н. и т. н.
    Всите пубер геостратези с доста акне по фасадата
  • 57 Иван

    5 0 Отговор
    Киев не моли настоятелно........само по два пъти на ден.
  • 58 Иван

    5 0 Отговор
    Велика Полска К защо досега не е произвела нейни собствени танкове, и сега да ги подари на Покрайна?
  • 59 Курд Околянов

    3 0 Отговор
    Всеки казва вие дайте, което значи: Руските ракети да са при вас.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Слепок

    2 0 Отговор
    Само панинтата са по-т.ъпи от покраинците. Германия почна да се сеща че ако даде танкове на Покрайна ще си ги получи обратно от Руснаците - на собствен ход и заредени с пълен боекомплект. Вече са го яли дебелия...
  • 62 Ром ама кубински

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Помакиня":

    Ти ся па що я обиждаш,тя е от нашти.Ко ся мислиш чи в Украйна няма роми ли?
  • 63 ами

    0 0 Отговор
    много щедро на украинците им трябват 300, поляците ще им дадат 14 - дайте си всичките танкове като сте толкова загрижени
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания