Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Януари, 2023 08:46 9 483 262

При победа на Русия България може да се върне 30 години назад

  • русия-
  • георги киряков-
  • украйна-
  • война-
  • българия

Въпрос на време е партиите да съумеят да постигнат баланс помежду си и да се стигне до някакво управление

При победа на Русия България може да се върне 30 години назад - 1
Снимка: БГНЕС

Дебатът за промяна на формата на управление на България и налагане на президентска република е несъстоятелен и излишен. Въпрос на време е партиите да съумеят да постигнат баланс помежду си и да се стигне до някакво управление. След изборите, които предстоят, ще има някаква зрялост, за да се състави мнозинство. Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната в Украйна. Ако Русия победи във войната с Украйна, България може да се върне 30 години назад. Икономическите и политически процеси в света водят до нова форма на блокова глобализация. Това каза Георги Киряков, политолог, в предаването "Клуб Investor" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

Дори и да има политически или икономически играчи, които да ни тласкат в посока президентска република, те действат рационално на база на това, че виждат ясно раздробеността на парламента, неспособността на партиите да съставят правителство. Виждат ясно, че единствената консолидация на власт е в Президентството. За това по-скоро подкрепят такъв тип управление със служебни кабинети за защита на собствените си интереси, за по-лесно разпределение на финансов ресурс през бюджета, за разпределение на някаква власт, дали пряко или чрез поставени хора на съответните позиции. Важното е, че те виждат, че възможността да постигат свои цели е през служебните кабинети, обясни Киряков.

Оценката е ясна - настоящото Народно събрание не е способно да състави мнозинство, в което да се види някаква стабилност, затова всичко се насочи към президентската институция, добави гостът. По думите му обаче това не означава, че се "реже клонът, на който стоят политическите партии". Причината е, че сме членове на Европейския съюз и НАТО и имаме стабилна конституционна уредба.

"В Конституцията ни пише, че сме парламентарна република с партии, които определят политическия дневния ред, с мнозинства, съставени в Народното събрание, а не еднолично определян кабинет в Президентството. Президентството наистина е с много малко правомощия. Тя черпи енергия и сили от неспособността на партиите да съставят мнозинство, а не от желанието за узурпация от страна на президента или на президентската институция".

Факт е, че, за да се промени конституционната уредба и да се промени формата на управление, пак партиите трябва да бъдат водещи. И е малко вероятно това да се случи, освен ако някой не се намеси отвън, ЕС се разпадне, България излезе от НАТО, а тези варианти са немислими към настоящия момент, категоричен бе събеседникът.

"Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната, която Русия е повела с Украйна. Когато там се види възможност за изход в полза на евроатлантическите каузи, тогава можем да видим разплитане на възлите в българската политика".

Ако Русия победи, то и България ще се върне в мракобесните времена от преди 1989 година, потвърди Киряков. "Постъпателно положението в България може да се влоши значително точно в тази посока. В България могат да надделеят сили, които да върнат страната далеч назад във времето до степен да затрият всички тези 30-годишни усилия да се откъснем от това влияние, което и сега е изключително силно и продължава да оказва сериозен натиск върху развитието ни в определена посока". Въпреки цялата несъстоятелност и безумие на войната, която Путин води.

"Защото тук става дума за огромен финансов ресурс, който се хвърля, не само в нашата страна, а и в съседни държави като Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, за да се разпалват конфликти там. Това създава усещането, че ЕС и НАТО не са способни да решат проблемите не само на Балканите, но и в България, свързани със сигурността за бъдещето на страната - не само в областта на отбраната, но и в енергетиката, и в социалните услуги и т.н.".

Икономическите и политически процеси в света водят до нова форма на блокова глобализация, коментира още събеседникът. "Ще се върнем отново (с разширяване, разбира се, защото тогава Източният блок, бе много по-голям и също не по-малко влиятелен от Западния в много отношения), до някаква двублокова форма на глобализиране, в която западния пазар и западните държави, колкото и условно да е това, ще си продължи със старите процеси на взаимосвързаност и взаимозависимост. От другата страна също ще има нещо подобен процес, само че на базата на общ интерес".

Както Китай има интерес Русия да напада Украйна, защото това отслабва ЕС и САЩ и те не могат да се концентрират в целите си в Тихоокеанския регион, така и за Русия е изгодно - да промени световния дневен ред, който е доминиран от САЩ и то не от 30, а от много повече години и да наложи някаква своя визия за това как трябва да се развива света, допълни гостът.

"Тук не може да става въпрос за деглобализация, а за нова форма на разделение на глобализациите, но между Китай и Русия глобализация много трудно може да се осъществи. Говорим за ресурсно изтощаване на Русия от страна на Китай, защото то тепърва прохожда. Ще отнеме десетилетия, за да се изгради необходимата инфраструктура".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 160 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросня

    248 40 Отговор
    По назад от това не виждам на къде.

    Коментиран от #24, #29, #201, #237

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шпионин

    231 29 Отговор
    А при победа на Украйна. Колко?
  • 4 ЗНАЧИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СВОБОДАТА

    267 46 Отговор
    Сега сме колония на САЩ, откъдето извозват всяка година ЗЛАТО за 700 МЛН ДОЛАРА, а плащат комисионна такса 20 млн лева

    Коментиран от #94, #185, #238

  • 5 Пич

    216 36 Отговор
    Стига рев!!! Западът къде се върна , с потъпкването на човешките права , и побоищата на мирните протести на хората , които не искат тази тирания !!!
  • 6 Петър

    227 25 Отговор
    Стига глупости, стига пропаганда, пропагандата в днешно време стана по лоша от пропагандата по времето на социализма.
  • 7 Сериозен

    151 15 Отговор
    Вие сериозно ли ??

    Коментиран от #167

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен- _Язовец

    186 36 Отговор
    България сега се върнала 80 години назад когато подкрепяше фашизма на Адолф
  • 10 Няма

    44 143 Отговор
    да има победа за рашистите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОТарАК

    44 179 Отговор
    никъде няма да се върне и Русия дори и до Киев да стигне не може да победи-тя вече загуби. въпрос на време е също последните пенсионери-русофили да отидат при свети Петър и да се оправим най-после

    Коментиран от #70, #79

  • 13 Псевдоним

    167 17 Отговор
    Някой много е уплашен, че ще му се наложи да хване пак мотиката.
  • 14 НР БЪЛГАРИЯ

    162 24 Отговор
    строеше ядрени централи от преди 50 години. Международната РБ закрива и реже за скраб останалото оцеляло по чудо оборудване
  • 15 Госあ

    117 21 Отговор
    Оооо дано боговете са благосклонни ! Тогава децата ни завършвайки природни или инженерни науки ще могат да работят, това което искат и за което са учили и да се развиват, като ме питат някъде какво произвеждаме ще мога да отговоря и друго освен кисело мляко, тази меркантилност дори нехарактерна и за приматите може да се превърне в любов и т.н.

    Коментиран от #192

  • 16 Софиянец

    29 121 Отговор
    Само Украйна може да ни спаси!
  • 17 Историк

    35 145 Отговор
    Всъщност, при побед на РуЗЗия, България ще се върне в 1945та - времената на безжалостно ликвидиране на елита на нацията от руските еничари, със Червената армия зад гърба си. Същата Червена армия, за която дори Георги Димитров е принуден да изпрати на Сталин следното писмо: "На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи: 1. Произволно се вземат от местното население, работен , каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия и хранителни продукти; 2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба. 3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване." Естествено, това е само началото на терора над българския народ, който продължава и до днес с икономически и политически средства.

    Коментиран от #43, #54, #57, #63, #88, #108, #128

  • 18 Комуниста

    172 23 Отговор
    Дай Боже да, се върнем 30 години назад когато държавата беше 9.5 милиона храната беше естествена, радиатора нямаше топломер,децките градини бяха пълни с деца

    Коментиран от #26, #65, #226

  • 19 пико

    31 123 Отговор
    Добрите новини са, че Русия не може да победи. Таке, че споко.

    Коментиран от #37, #40, #50

  • 20 Ким Чен Ун

    129 22 Отговор
    Единственият вариант з оцеляване на България като държава е Русия да победи. България потъва в глобалисткото либерастко блато.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тони

    97 13 Отговор
    Като затворим тецовете и аеца България ще мине изцяло под турски контрол.
  • 23 Супер

    104 18 Отговор
    Значи ще бъдем три пъти по добре!

    Коментиран от #31

  • 24 Госあ

    13 37 Отговор

    До коментар #1 от "Соросня":

    Не е толкова назад, а настрани от нормалното развитие на една страна.

    Коментиран от #254

  • 25 Мирослав

    129 18 Отговор
    Идеално, преди 30 години бяхме 9 милиона живеещи в процъфтяваща държава в 30-цата на света по жизнен стандарт. Имахме световна индустрия и прекрасно безплатно образование и медицина , дори летяхме в космоса. Кога ще идват руснаците?
  • 26 Историк

    10 60 Отговор

    До коментар #18 от "Комуниста":

    2/3 от нещата, които написа, са лъжа. Ще те оставя да посочиш коя е едната трета.
  • 27 НИКОГА СССР 2 !

    18 74 Отговор
    НИКОГА !
  • 28 хаха

    78 6 Отговор
    Че тя България си е 30 години назад.
  • 29 Хехе

    17 47 Отговор

    До коментар #1 от "Соросня":

    Трябва да си много т.п ако вярваш на това.Ако пишеш за кървави руски пари е друго.

    Коментиран от #255

  • 30 ДДРОнег

    18 76 Отговор
    Много вероятен сценарий ... ако рузия победи !
    Но тъй като рузката армия има изключително малко победи, то тази статия е по-скоро за фантастиката, НЕнаучната !!!
    руЗия ке падне, лето 2023 !!!
  • 31 Историк

    20 37 Отговор

    До коментар #23 от "Супер":

    Търтеите и доносниците щяхте да бъдете. Нормалните ще са както бяха тогава - ощетени и потиснати.
  • 32 йхнкхйких

    72 9 Отговор
    Нашите дупедавци ни върнаха назад !
  • 33 Бесен- _Язовец

    93 16 Отговор
    Преди 30 години имаше държава, а сега има колония. Колонялните треперят да не изпуснат колонията!
  • 34 КИЕВ Е НОМЕР 1

    22 50 Отговор
    История на Русия · Ранна история · Киевска Рус (862 – 1139) · Владимирска Рус (1169 – 1380) · Велико московско княжество (1283 – 1547) · Руско царство ( ... Май истината е ,че в Украйна почва всичко А НЕ В МОСКВА МИЛИ РУСОФИЛИ

    Коментиран от #90, #99

  • 35 Онзи

    29 6 Отговор
    Демек пенсиониране на 56години и ще започнат да правят саламите от месо и сиренето и кашкавала от мляко....не го вярвам...а.пък да върнат Джолан в затвора хептем го невярвам..
  • 36 Ценител

    57 11 Отговор
    Какви хубави скулптури се виждат на снимката - майсторски изваяни. Понакога разглеждам продължително т.н МОЧА и намирам, че стои вълнуващо на фона на планината Витоша. Аз съм софиянец, израсъл съм с тези скулптури и ще ми липсват, ако атлантиците успеят да ги "потурчат" някъде. Аз харесвах и мавзолея, класически стил срещу двореца. Сега на това място е празна "кочина", дворецът също е престъпно занемарен. Но знам, че за толкова стигат еврпейските подаяния - колкото да се каж, че колониална България още я има

    Коментиран от #95

  • 37 Историк

    14 48 Отговор

    До коментар #19 от "пико":

    Като гледам не им е много "споко" на руските еничари. И има защо. Усещат го вече.

    Коментиран от #56, #76

  • 38 гост

    45 8 Отговор
    Това е модерната война вече свиквайте , онлайн пропаганда. Вече воюваме седейки от вкъщи пред компютрите .
  • 39 При победа на Русия

    69 10 Отговор
    Наистина населението ни ще се върне с 30години назад и ще стане 9 милиона, защото убийствената хватка на САЩ стиснала България ще се разхлаби
  • 40 тц тц

    61 14 Отговор

    До коментар #19 от "пико":

    Според американски конгресмени загубите на Украйна са колосални и вероятността да спечелят военния конфликт вече клони към 0.
    Арестович съобщи в интервю, че в Киев са започнали вътрешни политически битки и както вървят нещата скоро Украйна ще изчезне от картата.

    Коментиран от #111

  • 41 нес

    52 11 Отговор
    За съжаление си го заслужаваме, заради продажници и американски марионетки като Киро, Асен и темподобни подлоги.
    Направиха народа заложник на чужди интереси.
    На това му се вика престъпление срещу народа и държавата и се полага само едно наказание, което се надявам скоро да бъде върнато за изпълнение!
  • 42 Онзи

    42 9 Отговор
    Демек пенсиониране на 56години и ще започнат да правят саламите от месо и сиренето и кашкавала от мляко....не го вярвам...а.пък да върнат Джолан в затвора хептем го невярвам..
  • 43 Госあ

    67 15 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Елита от простолюдие се вижда в какво ни превърна. Преди 1945, България е една кална, неразвита страна с овощари, цървулари, кожухари и въжеплетачи. След 1945г сме на първите места на олимпиадите по природни науки, заедно със сащ и Япония произвеждаме и изнасяме сметачни машини, БАН притежава третата в света голяма сметачна машина, освен космонавти произвеждаме и уреди за единствената космическа станция МИР. Нататък няма да продължавам, че става дълго.

    Коментиран от #106

  • 44 Слава на Русия

    54 12 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа!
  • 45 Въййй

    35 9 Отговор
    Кво шъ праим сега?
    Трябва да питаме Зилената Хлибарка за съвет.
  • 46 Пионер Чавдаров

    10 30 Отговор
    НИКОГДА товаришчи
  • 47 СТРАХ В ОБОРА

    55 10 Отговор
    ТЕЗИ ПАСКВИЛНИСЪЧИНЕНИЯ С ПРЕВАНТИВНА ЦЕЛ ЛИ СЕ ТИРАЖИРАТ........????? ЗАЩОТО ОТ 30г БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ САМО НА РАЗПАД !
  • 48 30 години назад

    43 8 Отговор
    Де късмет де! Да върнем времето назад и да не позволим шоковата терапия с много съмнителни консултанти и ударната граблива приватизация да разрушат държавата ни
  • 49 Реалист

    22 9 Отговор
    Това е пропаганда за колония с господарите е по добре стискайте палци господарите да спечелят в Окрайна иначе ви чака освобождение.
  • 50 Теляк

    35 9 Отговор

    До коментар #19 от "пико":

    "Русите дълго запрягат, но бързо пристигат."
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 11 Отговор
    супер ще е

    ще има пак белене и лагера в ловече

    ще бъдат претъпкани със народни изедници

    ако можеше и бай тодор да възкръсне

    и тока пак ще е 4ст щото така беше преди 30 години

    е няма да има банани ама си беше хубаво наядохме им се на бананите

    Коментиран от #118

  • 52 Иван Дочев

    46 6 Отговор
    То хубаво, ама не знам откъде ще намерим още 3 милиона българи, за да станем колкото бяхме преди 30 години...
    Кой ще възкреси нашите българи, убити през тези 30 години...
  • 53 Гориил

    6 6 Отговор
    Благодаря, че не преди осемдесет години.
  • 54 Така наречената Демокрация

    57 10 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Какво донесе в България?
    Простотия, чалга,агресия,наркотици ,корупция и безкрайна бедност!
    Според НСИ 1.6 милиона са на границата на бедността от 6 милиона население
  • 55 Абе

    64 8 Отговор
    То по-добре Русия да победи и България да се върне там където беше преди 30 години! Че само още след 20 ина години либерални демокрации и други простотии и България ще изчезне от картата на света.
  • 56 Хахаха

    40 7 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Отвори който и да е друг български или чужд новинарски сайт и ще разбереш, че Укрия вече е история:) Особено наблегни на водещите новини в американски и френски медии и признанията на Арестович!
  • 57 Павел

    49 8 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Точно така , ще се върнем в 1945г за да проведем нов народен съд и да изчистим "елита" на нацията съставен от отрепките от герб, дпс, бсп, пп и дб, който, както е било и тогава, паразитира 30 години на гърба на българина и работи в услуга на чужди държавни интереси. Нямаме търпение !

    Коментиран от #87

  • 58 Мокри сънища и войници за отсрел

    9 50 Отговор
    Как да победи русиа?Само с войници не става.Ония скоро задвижват Пейтриота,с хаймарсите по цели казарми им унищожават,както това се случи тия дни в Бахмут.Цялата казарма отиде на небето.Складовете със заряди,снаряди и т.н. с тях се здрависали хаймарси.Руснациии,патеряли сражениЮ. И нашите заспали сънародници ги чакат на дунава.Няма такива филми бе другарчета.

    Коментиран от #105

  • 59 Солей

    43 8 Отговор
    ЕС ни върна 80 години назад, така че няма да е лошо!
  • 60 ами

    41 8 Отговор
    освен зеления и кирето друг вярва ли, че украйна ще победи
  • 61 хахахха

    8 4 Отговор
    Пожелава го на всички приятели на русофили.
  • 62 Дай Боже,

    50 9 Отговор
    това значи, че отново България ще пребъде, ще бъде спасена от краварските лапи. Южен поток ще бъде пуснат през България, АЕЦ Белене ще бъде построена и ще имаме евтин ток. Пак ще има евтин бензин, и най важното, отново ще имаме промишленост, селско стопанство и работа за всички, ДАЙ БОЖЕ!!!
  • 63 провинциалист

    12 20 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Пропусна малко, че въпросната руска армия е била в украински състав.

    Коментиран от #78

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ДДРОнег

    12 33 Отговор

    До коментар #18 от "Комуниста":

    Ми върнете се, ако иксате и 100 години назад !!!
    соц.строят няма да се върне НИКОГА !!!
    Той си беше мъртвороден и умря, защоот поддържащите системи от сср/рузия бяха изключени !!!
  • 66 Хи хи хи

    14 5 Отговор
    СКОПИЕ Е НОМЕР 1
    КИЕВ Е НОМЕР 2
  • 67 Утопия в главите на русофилите....

    14 23 Отговор
    И с нея ГРУЗ 200....
  • 68 жал ми е за вас

    22 2 Отговор
    абе хора с какви наркотици ви друсат вас бе ???
  • 69 Иван Вазов

    41 9 Отговор
    Жена от Видин почина, докато чака линейка....
    Това е съседната новина. Можем сами да мечтаем за здравеопазването преди 30 години..

    Коментиран от #112

  • 70 КАТО БАЙДЪН ДА СЕ ЧУСТВАШ

    27 7 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Да си празнуват хелоуин и гейпарада
    И 2050 българите малцинство
    Така ще се оправите с де бъ / финансирани от ПЕЕВСКИ
  • 71 пешо

    33 8 Отговор
    сега при краварите сме със 100 назад
  • 72 Мъглиж

    44 8 Отговор
    А дано! Безплатно образование и здравеопазване, индустрия и земеделие, хора по села и градове...
    Това имахме преди 30 години.

    Коментиран от #91, #186

  • 73 концлагер беше бе хахха

    11 30 Отговор
    Ще трябва да затворят и границата. Защото тогава ще заминат няколко пъти повече. Отколкото сега аххаха

    Коментиран от #109

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Стоян Александров

    29 4 Отговор
    Пълни глупоси. Поредния пасквил. Поредната пропаганда. Безмислица и губене на време е да се чете туй нящо. Позорно е....Нооооо все тая, тук позора е от мноооооогооооо време, от преди войната даже...
  • 76 нес

    34 9 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Русия е велика православна държава и ще смачка варговете си, включително и келемета като тебе.
    Можеш само да скимтиш докато Вова мачка наред соросоидите.
  • 77 НЕкъпан воняшт СОPОСОИД

    34 8 Отговор
    тъкмо ще може се къпя всеки ден че сега и тока и водата са скъпи
  • 78 ДДРОнег

    9 25 Отговор

    До коментар #63 от "провинциалист":

    Мда, "трети украински фронт" ...
    Ето това правят рузнаците с хората - превръщат ги в зверове ...
    Но все пак спомнете си, че вече сме 2023 г., не смепрдеи 70 години, както си мисли рузкото ръководство, коеот още живее с миналото !!
  • 79 Та викаш...!

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Да те...,,оправят" най-после,та белким те задоволят...!
  • 80 аман от банкстерска пропаганда

    15 3 Отговор
    Кога ле ще настъпи покой от бръщолевенето на глупостите ви , може би пък пак тогава .
  • 81 А дано

    30 8 Отговор
    По добре да се върне 35 години на зад. Тогава бяхме на 28 място в света.
  • 82 Русия ще победи...

    10 30 Отговор
    На кукуво лято !
  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 5 Отговор
    Демокрацията е система, в която група МЕРЗАВЦИ управляват тълпа от ИДИОТИ !
  • 84 сдрфгйк

    36 6 Отговор
    Нещо пропагандата ви издиша... И то яко издиша... Записвайте си и докладвайте на либерастките си господари:

    Народът у бг СЕ МОЛИ да се върнат 1989г.... И не щото тогава беше "цветя и рози", а щото се видя вашата дермокрация при която за хората в бг са отредени само "лаѝна и помия"
  • 85 Мдааа

    13 6 Отговор
    Тая статия са я пуснали. За да видите с какви ненормалници сте се събрали
  • 86 Българин

    41 6 Отговор
    А дано!!! Заводите отново ще заработят, отново ще имаме образовани и здравеопазване, няма да се чудим как ще си платим тока, бензина ще е стотинки, престъпниците няма да обикалят улиците с условни присъди, а ще се трудят здраво в Белене, лошо ще е единствено за продажните ни политици, джендърите и наркоманите.

    Коментиран от #93

  • 87 Това ще се случи,

    32 5 Отговор

    До коментар #57 от "Павел":

    затова се правят черни списъци, после чистка без съд. Пак ще реват подлогите, че ги вкарват в лагери, сега се мислят за интелигенция, а са само прости краварски подлоги.
  • 88 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    А сега е същото, но с обратен знак, но много на едро!
  • 89 Варна

    23 5 Отговор
    Ми ние сега сме на ниво 30 години преди 89 година..
  • 90 Каква Русия те гони

    25 4 Отговор

    До коментар #34 от "КИЕВ Е НОМЕР 1":

    Къде е България в празните ви тикви?
    Продадохте я родоотстъпници
  • 91 СУПЕР!

    26 6 Отговор

    До коментар #72 от "Мъглиж":

    Тъкмо ще мога като едно време да се разхождам спокойно,дори и посред-нощите из Борисовата градина ...
  • 92 Перо

    18 4 Отговор
    Пак соросистки българин злоупотребява с името на чужда медия и ръси простотия до шия, подобно на DW!
  • 93 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Това е тоя пияница.Дето не си плаща общия ток във входа.
  • 94 Ъъъъ

    11 24 Отговор

    До коментар #4 от "ЗНАЧИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СВОБОДАТА":

    А ако толкова искате с Русия, защо просто не отидете да живеете там? Какво ви спира?

    Коментиран от #148, #155

  • 95 Историк

    9 26 Отговор

    До коментар #36 от "Ценител":

    "Аз харесвах и мавзолея, класически стил срещу двореца" Само бетонен мозък прояден от сталинизма, може да харесва Мавзолея. А това, че е построен НАРОЧНО ПРЕД вече бившия Царски дворец е публично известно. Той е бил построен така, че да изолира позицията на Царския дворец от останалия архитектурен ансамбъл на Района. РуЗЗките "асвабадители" са ни мачкали по всевъзможни начини. ВСИЧКО е било посветено на елиминиране и омаловажаване на бъгарската държавност за сметка на "донесеното" ни от "братята" руЗЗнаци в случая СССР

    Коментиран от #102

  • 96 генчо

    10 2 Отговор
    30 минус 65 то ще се върнем в каменната ера ва
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ДжафДжаф

    22 6 Отговор
    А възможно ли е въобще Русия да загуби!? И въобще възможно ли е ядрена държава при това от мащаба на Русия да загуби подобна война!? Да и САЩ и Русия вече са губили прокси войни. САЩ във Виетнам, а Русия в Афганистан. Но това все пак бяха прокси войни, независимо, че във Виетнам загинаха 50хил американци, а в Афганистан 18хил руснаци. В тези войни нито САЩ, нито Русия са рискували собствената си национална сигурност и териториална цялост. Случаят с Украйна е принципно различен. Проблема е много повече национален, отколкото геополитически, при което загубата на Русия се изключва по принцип, включително и от Запада. Ако Запада имаха и най-молкото съмнение, че Русия ще спечели, то отдавна щяха да са заринали Украйна с най-съвременните си и прехвалени въоръжения. Знаят прекрасно, че няма как да се получи, а целта е просто да се навреди на Русия и ако даде Господ да предизвикат някакви вътрешни напрежения в самата Русия. В директен сблъсък не се е получавало и пак няма да се получи. И по времето на Наполеон и по времето на интервенцията през 19-та гудина и по времето на Втората световна, Русия е побеждавала ЦЯЛА Европа. Демонстрацията на "единство" не е нещо, което може да стресне руснаците. С това прословуто евроатлантическо едениство могат да плашат единствено гарагашките. Тоя филм руснаците са го гледали многократно през последните 800г. Още от времето на кръстоносните походи.

    Коментиран от #103, #171

  • 99 хахахахаха

    17 3 Отговор

    До коментар #34 от "КИЕВ Е НОМЕР 1":

    ти да не си македонец ( най-старата нация на планетата) че знаеш толкова ???
  • 100 генчо

    8 19 Отговор
    никой ама никой на тоя свят няма дадопусне пък точно сега русия да спечели тая битка ама никой няма интерес

    Коментиран от #121

  • 101 Иван

    10 26 Отговор
    Върни ли се 1989г., просто продавам всичко, което имам и дим да ме няма. Разбира се с децата и жената. Тази система преди 1989г. съм я видял и много благодаря.

    Коментиран от #161

  • 102 Въпрос

    19 4 Отговор

    До коментар #95 от "Историк":

    А къде днес ти е държавността в ЕС, атлантисте?

    Коментиран от #114

  • 103 ХАХХАХА

    17 8 Отговор

    До коментар #98 от "ДжафДжаф":

    Стига си кукал бе. Америка загуби ли във Виетнам

    Коментиран от #153

  • 104 СССР 2 ?!

    8 20 Отговор
    Да! Ама НЕ!
    Напълно забравете!
  • 105 ПЕНО ДАСКАЛА

    12 2 Отговор

    До коментар #58 от "Мокри сънища и войници за отсрел":

    ......................ОДИ ДОВЪРШИ ТРЕТИ КЛАС , ПА ТОГАВА ПИШИ........!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Знайко

    28 5 Отговор
    Русия помпала огромни финанси да разпалва конфликти на балканите......пък то е точно обратното. Америте помпат кинти през различни фондации и надъхват всеки да съди всеки за всакакви проблеми. Карайте се качествено, ние ще Ви съдействаме активно! Емайлов ли е фамилията на журналиста?Ахаамс! Киряков ли е фамилията на пропагандатора....нещо ми изплува Киряк Стефчов...хммммс! Да се пита човек как се се събрали.....едва ли е случайност , че фамилиите си пасват перфектно. То човек с нормална фамилия няма да бъде допуснат и да му се ДАДЕ трибуна. Трябва по екзотични, неизвестни, необичайни и запомнящи се фамилии...отивам да повърна! Факти-излагате се ! Накрая ще ви се случи същото като на Дневник!
  • 108 Абе

    16 5 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Интересно без защитата на червената армия ако на България и бяха взети земи до Стара планина каквито искания е имало като страна загубила войната,да не говорим,че без преврата и партизаните бомбардировките над София от Англия и сащ щяха да сринат всичко по цялата ни територия и красавицата проф.Кебелчева нямаше да могат да сметнат щетите в масло и кренвирши изядени за 2г от червената армия тук:)))

    Коментиран от #137

  • 109 А сега какво е,

    21 4 Отговор

    До коментар #73 от "концлагер беше бе хахха":

    преди не можехме да излизаме, ограничени от граници, а сега сме ограничени защото станахме най бедната държава в Европа. Това ли искате, да излизате и да ставате чистачи на заподни задници? По добре ограничени, но не ПОДЛОГИ!

    Коментиран от #122, #129

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 пико

    5 8 Отговор

    До коментар #40 от "тц тц":

    До къде я докарахме. Да ми цитираш американски сенатори и Арестович. Със сигурност ви казават истината. Да бяхте питали Соловьов или Скабеева. Комично е. Явно сте доста обезнадеждени и като удавника търсите сламката.
  • 112 хахаха

    7 7 Отговор

    До коментар #69 от "Иван Вазов":

    Това преди 30 години. Никога нямаше да ги признаят. А ако близките много дърдореха. Щяха да са за затвор. Предатели на партията и чужди агенти. Много прости хора има по нашата земя. Т е просто има нужда някой да ги лъже че всичко е наред.
  • 113 Мечта за няколко дъртака!

    10 8 Отговор
    Но ссср две, дълго ще се протака!
  • 114 Историк

    7 19 Отговор

    До коментар #102 от "Въпрос":

    Определи какво значи "държавност". Само не ми казвай, че това е да лижеш подметките на Путлер. Не чу ли, той те е обявил за вражеска държава.

    Коментиран от #135, #141

  • 115 голям смях

    9 3 Отговор
    супер, тоя ми оправи деня, смях се от сърце!
  • 116 едиксе

    26 3 Отговор
    Ако Русия победи??? Ами тя вече е победила. Само соро снята още по инерция се прави че не разбира. Още си мислят че като лъжат и ще им плащат както до сега. Лошата новина е че вече няма да могат да дават такива пари на лъжците и те ще трябва да почнат да работят за да се изхранват. Новия ЕССР надмина по лъжи и демагогия СССР и логично загива. А марионетките дето лъгаха и грабиха българите нека се притесняват защото идва деня на съда. Ядоха и пиха ама идва сметката, и някои няма да излязат от затвора.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Историк

    8 16 Отговор

    До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "супер ще е ще има пак белене и лагера в ловече" Ето ТОВА са българските еничари. Повече не ви трябва да знаете, за да знаете с какво си имате работа.
  • 119 Киряков - АНАЛ Лизатор, Блумберк?

    8 2 Отговор
    Фейкове и лъжи на Ксерос!!
  • 120 Свободен Европеец

    10 22 Отговор
    " Ако Русия победи във войната с Украйна, България може да се върне 30 години назад."

    Ех, как ми се иска всички български русофили и носталгици , "възрожденци" и поддръжници на Русия които сега искат да вкарат България отново в руската орбита на зависимост и руско влияние, да се върнат само за един месец в миналото за да си спомнят действителността и да поживят във времето на мракобесието отпреди 30 години...!!!
  • 121 Знайко

    24 7 Отговор

    До коментар #100 от "генчо":

    Умник...Русия не чака някой да я допусне! Русия побеждава, понякога тежко и мъчително но побеждава! Вземи си прочети учебника по история! Къв го е търсел наполеон в Москва? Не е ли доста далечко от Париж? Къв го търси Хитлер в Сталинград? Еми- намери го! Надявам се и ти да намериш каквото си заслужил и то скоро!

    Коментиран от #130, #132

  • 122 12311221212

    10 19 Отговор

    До коментар #109 от "А сега какво е,":

    Ненормал българина никога не е бил по богат и свободен от сега.

    Коментиран от #239

  • 123 Българин

    22 12 Отговор
    Единствения шанс на Блгария, да оцелее като държава е да застане на страната на Русия.
    Всички останали варианти, ще бъдат тотален крах за нашето племе.
    .... И една пророчица го е казала .......
  • 124 Другари и другарки ! Дами и господа !

    10 20 Отговор
    Русия НЯМА да победи ! Каквото и да прави !
    Надежда всяка оставете и в къщи при овцата
    се приберете !
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 България може да се върне 30 години наза

    14 1 Отговор
    но лошото е че аз не мога
  • 127 Абе

    18 5 Отговор

    До коментар #106 от "Историк":

    Не знам ,за какво чудо иде реч ,ама българските литературни творби от онова време са се в стил"Елате ни вижте":)))Иначе е вярно,че Аеца дето ни построиха руснаците европейския ни го оряза и сега работи на 40 процента ,обаче цялата държава на него се крепи сега,ако спре няма да можем да си платим и вноската за евросъюза:)))

    Коментиран от #140

  • 128 Знайко

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    47 минуса срещу 7 плюса- човек, по-добре си почини! Всичко си обяснил, само не си обяснил как ще се върнем в 45-та година след като сме в европейския съюз? Усещам внушението вече- за да сме ние добре, трябва Русия да е зле! Велика концепция, характерна за паразити като теб, наричащи се историци!

    Коментиран от #133, #134

  • 129 Историк

    8 19 Отговор

    До коментар #109 от "А сега какво е,":

    Нито сме "най-бедната държава в Европа", нито сме ограничени да се реализираме. Това, че руските еничари са напълно безперспективни, не прави нещата различни. А на теб щом ти е по-добре "ограничен" както преди 89та - в РуЗЗия в момента се установява пълен тоталитаризъм - прав ти път. Много ще ти хареса, щом имаш носталгия по Комунизъма у нас. Разбира се, ти не го мислиш това наистина. Въпроса е тогава защо го пишеш?
  • 130 русия да ти го натресе

    7 11 Отговор

    До коментар #121 от "Знайко":

    Наполено е търсил в Москва. Това дето Путин е търсил до Киев
  • 131 Павел пенев

    20 9 Отговор
    Това е чудесна новина. Ако България се върне 30 години назад ще бъдем много по добре отколкото сега. Тогава нямаше монархо фашизъм,Симеончо не беше се върнал и не беше оплячкосал имоти и гори за 250 милиона,нямаше 300 регистрирани партии,нямаше ги и терористите от ДПС. СДС не бяха успели да ограбят големите предприятия и банките. Нямаше ги все още големите мошеници като Пеевски,Доган,Борисов, Прокопиев, Гергов, Кюлев,Станишев и Моника,Корнелия,Марешки и много други. Сега са мракобесните времена,така че искаме по-бърза победа на Русия в Украйна и изхвърляне на НАТО и ЕС от бившите соц. страни.

    Коментиран от #138

  • 132 генчо

    7 17 Отговор

    До коментар #121 от "Знайко":

    какво търси путин в украйна ве умник, от 100 кладенеца вода да ми източиш пак си оставаш копейкин трол

    Коментиран от #151

  • 133 Историк

    4 10 Отговор

    До коментар #128 от "Знайко":

    "47 минуса срещу 7 плюса- човек, по-добре си почини!" Фабриките на Пирожкин "работят ли работят". Това не променя нищо.
  • 134 ХАХАХАХАХ

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "Знайко":

    Нормалните хора не кликат на глупости. Имаш ли идея колко простотии има в нета.
  • 135 Въпрос

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "Историк":

    Ти пръв използува думата държавност - ти я дефинирай!
  • 136 Истината

    5 17 Отговор
    Русия няма да победи!
  • 137 Не само до Стара планина, България е

    24 9 Отговор

    До коментар #108 от "Абе":

    била обречена тотално да бъде ликвидирана и разграбена след ВСВ. Благадарение на Сталин днес имаме държава, само той се е застъпил за България. Сигурен негов коз е бил статута на Италия, тя е била в същото положение като България, и тя е от победените, но Запада не е искал да бъде ликвидирана, а с лекота са щели да ликвидират нашата държава(тогава монархия). Днес нашите подлоги не зачитат това дело на Сталин, и затова като краварски подлоги подливат вода на България, за да си напълнят гушите станаха -ЕВРОАТЛАНТИЦИ!? Мръсна гадна паплач са!

    Коментиран от #147

  • 138 Само питам

    9 10 Отговор

    До коментар #131 от "Павел пенев":

    Ами децата ти дали го искат? Или тяхното мнение няма значение! Егоисгично е разни дъртаци да определят на младите как да живеят.

    Коментиран от #143

  • 139 СССР 2 ?!

    5 1 Отговор
    Ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха......
    Ама така съм се смяла, ама така съм се смяла!
    Миглена Ангелова Ангелова.
  • 140 Историк

    8 10 Отговор

    До коментар #127 от "Абе":

    "Не знам .. " Знам, че не знаеш, затова си и какъвто си. А това как всичко зависело от рашистките "подаръци" сме го чували. Ни е и без Просия като основен търговски партньор "не можехме", и без руски газ не можехме, и т.н. докато се оказа, че можем. Не разбрахте ли, отива си и с нея си отивате и вие, предателите на България.
  • 141 Знайко

    8 5 Отговор

    До коментар #114 от "Историк":

    Не, не чух! Чух ,че ние изгонихме дипломатите им и заявихме ,че ще плащаме както си искаме и даже пра
    щаме оръжия на осрайна! Майтап да сме дръжествена страна! Ти добре ги чуваш нещата, ама вземи почни да ги разбираш! Не си историк- ПУМИсторик си! Ще обясняваме настоящата си омраза със събития от времето на прадядо ми! Я чиба!
  • 142 Флипп

    16 6 Отговор
    О не, замо не България преди 30 години, с работеща икономика, селско стопанство, а какво образование имахме, леле ами здравеопазването, тръпки да те побият, леле ами то и граници имаше - кошмар, ами заводите, леле производството, аз така като се замисля, ако има как да се върнем 30 години назад, автоматично ставаме една от най-развитите икономики в Европа.
  • 143 И аз да попитам

    15 9 Отговор

    До коментар #138 от "Само питам":

    Защо смяташ, че на всички децата ни са като твоите - джендъри и наркомани?

    Коментиран от #150

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 159

    6 5 Отговор
    Амин, дай Боже!
  • 146 не ви се получана нещо

    9 6 Отговор
    Несгодното за пропагандата ви е , че в човешко измерение се живееше по-добре , пък макар и да имаше банани само по Коледа и Нова година.
  • 147 Истината

    9 13 Отговор

    До коментар #137 от "Не само до Стара планина, България е":

    Русофилските лъжи край нямат!

    В разговор между Сталин и британския външен министър Антъни Идън проведена на 16 декември 1941 година в Москва. Сталин нахвърля идеи за следвоенна промяна на границите и предлага да се направи секретен протокол. В него се предлага........
    5.Турция под формата на компенсация за спазването на неутралитета си може да получи Додеканезите, населеният с турци район на България на юг от Бургас и може би някакви територии в Сирия. Идън казва, че за 5 претендира и Гърция, понеже те са населени от гърци, но признава необходимостта от такава или друго урегулиране на поставеният въпрос. Другарят Сталин добавя, че отнемането на Бургаския регион от България ще бъде един вид наказание за поведението на България по време на войната. Също така от България трябва да се отнемат територии и от югославската и граница. По мнението на Сталин на България е повече от достатъчно едно морско пристанище Варна. Идън казва, че не може да подпише такова споразумение без предварителна консултациа защото няма пълномощия.

    Коментиран от #183

  • 148 Само питам

    22 8 Отговор

    До коментар #94 от "Ъъъъ":

    Ако толкова мразите Русия , защо толкова много обичате ресурсите и ???
  • 149 Хаха

    8 15 Отговор
    Хаха пролича си тука какви путинoфили пишат - соц носталгици. Демек над 50 годишни дъртаци. Ама вашето време мина бе другари, нема връщане. Оставете бъдещето на младите да решават, не бъдете егоисти.

    Коментиран от #165

  • 150 Само питам

    10 15 Отговор

    До коментар #143 от "И аз да попитам":

    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот. Ти си живото доказателство.
  • 151 Знайко

    14 5 Отговор

    До коментар #132 от "генчо":

    без да нося вода от кладенец.....я ти обясни какво търсят американски гаубици, турски дронове, германски танкове, натовски инструктори и наемници от цял свят в осрайна? Ако искаш недей.....знам ,че ще се затрудниш! Еми и Путин не разбра и реши ,че не им е мястото там! Кво не разбра? Кви независими осраинци, кви 5 лева?
  • 152 Раздвоен

    11 6 Отговор
    съм какво да избера: дали отново да сме първа икономическа сила в Източна Европа или да можем да си сменяме пола и да се дрогираме:)

    Коментиран от #157

  • 153 Архивар

    10 6 Отговор

    До коментар #103 от "ХАХХАХА":

    Да загуби войната във Виетнам. Изследва причините, преустрои си армията и стана най силната. По време на войната и след нея, прати хора на Луната, разви нови технологии и мощна икономика.

    Коментиран от #207

  • 154 сирене

    3 0 Отговор
    да бе, погледнете навън.. коя година е ?
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Стар комонис рософил

    12 12 Отговор
    До 1989 година, понеже ползвах само руски продукти (СССР), които бяха доста здрави,
    пиех по кило ракия и сутринта без проблеми отивах на работа. Имах желязна ерекция и задоволявах жените по няколко пъти на нощ. В петък гледах само руска телевизия и тя ме зареждаше за трудови подвизи през ленинския съботник. След 1989 година понеже ползвам само
    западни боклуци, които са некачествени и скъпи се напивам от 200 грама, боли ме главата и го ползвам само за отвес. Затова мразя САЩ и Запада, искам ЕС и НАТО да се разпаднат за да ползвам отново качествените руски продукти и всичко да е като преди 1989 година!
  • 157 Солей

    10 7 Отговор

    До коментар #152 от "Раздвоен":

    "дали отново да сме първа икономическа сила в Източна Европа" Хахахахахахаха. КОГА си бил "първа икономическа сила" в Източна Европа? СЪС СИГУРНОСТ не по времето на комунизма.
  • 158 Димитър Талев

    12 10 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 159 Флипп

    12 6 Отговор
    О не, замо не България преди 30 години, с работеща икономика, селско стопанство, а какво образование имахме, леле ами здравеопазването, тръпки да те побият, леле ами то и граници имаше - кошмар, ами заводите, леле производството, аз така като се замисля, ако има как да се върнем 30 години назад, автоматично ставаме една от най-развитите икономики в Европа.

    Коментиран от #164, #176

  • 160 Мдаа

    12 14 Отговор

    До коментар #155 от "Отнася се и за вас":

    България фалира 3 пъти по времето на КомунизЪма, тъй че ставаш смешен с приказктие за "заеми". КАто ти харесва тоталитаризма, тъкмо Путлер изгради нов такъв в Просия - действай.

    Коментиран от #178

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Тодор Живков

    10 8 Отговор
    "СоциализЪма е едно недоносче, все едно да направиш покрив на къща, на която не си изградил стени"
  • 163 Дано

    14 6 Отговор
    Че сега само престъпност, наркомани и либерали-корумпирани
  • 164 Любопитен

    10 14 Отговор

    До коментар #159 от "Флипп":

    "О не, замо не България преди 30 години, с работеща икономика," А ЗАЩО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПРАЗНИ, като имаше "работеща икономика"? Досега не се е намерил руЗЗки слуга да обясни.
  • 165 Знайко

    14 5 Отговор

    До коментар #149 от "Хаха":

    Нееее.....пролича си кви 12 годишни сополанковци с 8 мозъчни клетки , дето още не знаят имат ли мишка в гащите или това което ги сърби е пъпка с гноен връх, се изявяват тук! Това ли са евро-джендър ценностите- да викаш на мъдрите дъртаци и да им се присмиваш ,въпреки че са по-информирани от теб? Една по- тежка мотика в гърба за теб! Даже една няма да ти стигне ама....пожелавам ти да не се срещаш с дъртаци ,които са чели брътвежите ти!

    щ
  • 166 Тодор Живков

    5 4 Отговор
    Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!
  • 167 Аре

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сериозен":

    Майтап бе Уйли майтап.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 генчо

    8 9 Отговор

    До коментар #98 от "ДжафДжаф":

    през 2св русия минава свободно през европа след 4 години германска атака, в сталинград маскве петърбург съюзниците постоянно пускат по въздух помощи да могат ссср да са бранят подобно сега на какво се случва в украйна, запада просто е използвал руснака да измете хитлер. сега ти как си представяш руската армия да мине през полша както навремето ти луд ли си или са прайш на дъж ми шапката
  • 172 Йеил

    9 7 Отговор
    Долни русороби, българофоби, русофили умвъв всички и вашето поколение също!
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 простовата пропаганда

    6 5 Отговор
    Така е като дават работа на глупави хора с купени дипломи, роднини и приятели, и ефекта е на лице. Некадърност и некомпетентност.
  • 175 генчо

    8 7 Отговор

    До коментар #169 от "Госあ":

    ти правиш ли разлика от царска русия и съветска комуниустическа грешка
  • 176 Проф. Чирков дълги години живя в Германи

    17 7 Отговор

    До коментар #159 от "Флипп":

    и когато се върна в България разказваше случай, който е вълнуващ. Разхождайки се по улиците в Германия, вижда пред един магазин огромна опашка, немислима за тяхният стандарт, да има опашки пред магазините!? От любпитство попитал защо е тази опашка, отговорили са му, че е за българско сирене и български домати. Няма нужда от коментар, тогава сиренето не се правеше от растително масло, а от качествено мляко от наши кравеферми, които .иганина Иван Костов унищожи. По добре да се върне онова време и да ядем качествена храна, а не западни боклуци, от западни хипермаркети.

    Коментиран от #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Да фалира

    19 7 Отговор

    До коментар #160 от "Мдаа":

    През демокрация и населението се стопи неколкократно. Успех с пропагандата, дано се върже някой на фалшивите приказки ...

    Коментиран от #182

  • 179 Опа

    15 5 Отговор
    Това е добре, ще има вече средна класа, крадците ще са по затворите.
  • 180 Проктолог

    10 12 Отговор

    До коментар #176 от "Проф. Чирков дълги години живя в Германи":

    "По добре да се върне онова време и да ядем качествена храна" Хихихихи. Една от големите гордости на комунистическата индустрия в България бяха ТОРОВИТЕ заводи. Къде мислиш, че е отивала продукцията им (колкото е имало)? :))))

    Коментиран от #194

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Мдаа

    7 11 Отговор

    До коментар #178 от "Да фалира":

    На слугите на съвеЦките другари всичко ви е фалшиво. И го знаете. Дори не е тайна.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Аз съм от ссср

    17 7 Отговор
    Русия ще победи със сигурност така че за България ще стане по добре.Мислехме че ЕС е добре но се видя че сме сгрешил а и едва ли ще оцелее европейският съюз.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Урюрвкос

    6 3 Отговор
    убеждават ни че ако Русия загуби ще спечели цял български народ ако Русия спечели ще получим нова шокова терапия
  • 188 Хмм

    10 0 Отговор
    хора обърнете внимание за Румънците как си вкараха всичките политици по затворите. Викайте неволята!
  • 189 И защо

    13 6 Отговор
    ЕС и НАТО трябва да има интереси в тихоокеанския район който е на хиляди км от Европа? Нали НАТО е уж за защита не за нападение?!?
  • 190 НЕРЕЗ

    16 7 Отговор
    Сега времената за България са мракобесни....кошчето за боклук на Европа! Колко по-зле и от дъното на което се намираме.....явно някой гледа с розови очила и невижда как се унищожава природата ни, водите ни, почвата ни и т.н.

    Коментиран от #191

  • 191 Мдаа

    10 12 Отговор

    До коментар #190 от "НЕРЕЗ":

    "явно някой гледа с розови очила и невижда как се унищожава природата ни, водите ни, почвата ни и т.н." Руските еничари сте известни с "розовите очила и недовиждането". Комунистите построиха Кремиковци в най-плодородната част на софийското поле и го превърнаха в екокатастрофа не само за района, ами и за цяла София, тровена постоянно от комините му. Пак комунистите отровиха значителни части от природата ни с арсеник и тежки оловни съединения покрай прословутите златни мини. Да не говорим за урановите мини и ОГРОМНИТЕ щети от тях.

    Коментиран от #244

  • 192 мерси

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    С удоволствие бих вършил нещо реално с реални резултати в сферата на науката и инженерството. Уви, за целта трябва да вземам 1/3 от сегашната заплата в БГ или 10-15 пъти по-висока в чужбина (от където се върнах въпреки това)...

    Коментиран от #234

  • 193 ДОСТ

    3 3 Отговор
    САМО 30 Г. МАЛКО Е. ДА ВЗЕМЕ ДЪРЖАВА. БЕЛКИМ ЖИВЕЕМ КАТО ЦАРЕ.
  • 194 мерси

    5 5 Отговор

    До коментар #180 от "Проктолог":

    Не виждам противоречието тук. Торовете не правят храната долнокачествена, дори обратното. Гнусната храна се дължи на пестицидите и генно изменената (така ,че да може да понася тези пестициди) продукция.

    Коментиран от #198

  • 195 Хъхъ

    14 7 Отговор
    Не може а е сигурно връщането назад. За малоумниците които поддържат РФ това трябва да е кристално ясно, явно им харесват 90-те години на грабежи и убийства !
  • 196 Мдааа

    14 8 Отговор
    Никой няма да остане тук, в държава която ще бъде еазграбена и осакатена от комунисти. Да не говорим че младите ще избягат на момента а глупаците пак ще реват защо така стана !
  • 197 Съмнявам се

    5 10 Отговор
    Аз не вярвам във възможността за подобен възход. Все пак, съм бил в съзнателна възраст преди да започне потъването на България.
  • 198 Проктолог

    10 6 Отговор

    До коментар #194 от "мерси":

    "Торовете не правят храната долнокачествена, дори обратното" Е как, нали уж сегашната храна била некачествена, защото била "пълна с химия"? Торовете на ХИМИЧЕСКИТЕ заводи какво са? А пък явно си нямаш абсолютно никаква представа какво се случваше през комунизма с пестицидите. Само ще ти кажа, че България беше едно от ПОСЛЕДНИТЕ места където ДДТ беше забранено. А прословутите домати "биволско сърце" са резултат от генна модификация, при това напълно случайно предизвикана.
  • 199 Чичо Дончо каза

    7 6 Отговор
    Преди 30 години си беше супер.

    Коментиран от #202

  • 200 нормален

    11 13 Отговор
    На първо място 100% путин ще победи няма съмнение на второ място единственият начин в българия да не се върне назад е да си възстановим добрите отношения с русия между другото ако се замислим какво значи да се върнем с 30 години назад няма да има голяма разлика като си представим бай тошо какво направи за 30 години в сравнение с постигнатото от него ние 30 години само гледахме на запад и мечтаехме и станахме една от най-изпадналите държави в света

    Коментиран от #213

  • 201 ТИРбушон

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Соросня":

    Назад към към грамотността!!! "На къде" е въпиюща липса на такава. Че чак и плюсове имаш😆😆😆😆😆😆😆😆😆
  • 202 Проктолог

    17 10 Отговор

    До коментар #199 от "Чичо Дончо каза":

    "Преди 30 години си беше супер." Ми, да, режим на тока 4 часа има, 4 няма, празни магазини, чакане за кола по 5-6 години, доноси, концлагер, жителство и ограничения за пътуване, нареждания от Партията къде ще работиш, забрана да излизаш зад граница, освен по важно партийно поръчение, всемогъщ партиен елит, който се къпеше в западен лукс, докато ни обясняваха колко е "прогнил" Запада и така нататък. "Екстра" си беше, ако си пропаднал родоотстъпник, кефещ се на мизерията и слугуването.

    Коментиран от #228, #256

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Историк

    10 0 Отговор

    До коментар #203 от "Госあ":

    За кое "няма фактология"? Я кажи.

    Коментиран от #233

  • 206 стоян георгиев

    16 11 Отговор
    От източна Европа само България не се справя в европейския съюз поради огромната маса соцносталгика блокиращи нейната демократизация.заприличахме на миниатюрна Русия като общество и икономически модел благодарение на тази група и зациклихме в прехода.няма европейска страна която да не вижда трагедията ни и да не ни го е казала.въпреки това продължаваме да копаем към дъното.

    Коментиран от #208

  • 207 Статистик

    4 9 Отговор

    До коментар #153 от "Архивар":

    Мда. Видяхме я тази "силна" армия в Афганистан...
  • 208 Проктолог

    13 8 Отговор

    До коментар #206 от "стоян георгиев":

    "От източна Европа само България не се справя в европейския съюз поради огромната маса соцносталгика блокиращи нейната демократизация." Интересно, как така страни като Румъния, които си бяха ТОЧНО като нас, дръпнаха, а в България продължава да се вихрят лъжите, че ЕС и НАТО са ни виновни за положението, в което сме. Дали има нещо общо с това, че румънците обесиха Чаушеско надолу с главата и изринаха държавата си от Секуритате (румънските тайни служби) докато в България Държавна сигурност и руските слуги само привидно се "демократизираха", само за да се върнат още по-силни? И ако е така КОЙ НАИСТИНА е причината за сегашното ни положение? Дали не са същите, които на първо място ни държава под руския ботуш и в мизерията?

    Коментиран от #209, #215, #221

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Българин

    10 5 Отговор

    До коментар #200 от "нормален":

    Не е нормално да си путинист!
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Ха ха ха ха ха

    7 11 Отговор
    Ако България се върне 30 години назад, това означава да се индустриализира отново... Защото последните 30 години деиндустриализираха България..

    Коментиран от #218

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Любопитен

    13 3 Отговор

    До коментар #216 от "Ха ха ха ха ха":

    "Ако България се върне 30 години назад, това означава да се индустриализира отново..." А принципно, защо магазините ни преди 89та бяха ПРАЗНИ, щом сме били така силно индустриализирани?

    Коментиран от #225

  • 219 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #217 от "Проктолог":

    Явно не се разбираме. Аз се опитах да ти помогна :)

    Коментиран от #222

  • 220 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    Хахахаха изтриха ми поста отново.та тук е за Гого с аналоразширителя...неговите постове си стоят а като пишеш по същество те трият .
  • 221 стоян георгиев

    10 2 Отговор

    До коментар #208 от "Проктолог":

    Та ще се повторя.изтриха ме без причина,но в проруските сайтове е така.та разликата между нас и румънците са елитите ни.нашия е просъветски прогнил от руски агенти и напълно неадекватен за времето си и напълно некомпетентен за средата си.румънците не са така.декомунизацията и десъветизацията там бяха подпогнати от манталитета на населението и дадоха резултат.

    Коментиран от #223, #224, #242

  • 222 Проктолог

    2 1 Отговор

    До коментар #219 от "Иван":

    "Явно не се разбираме." Няма как. Ние с теб сме от различни светове :)))

    Коментиран от #227

  • 223 Проктолог

    9 4 Отговор

    До коментар #221 от "стоян георгиев":

    "декомунизацията и десъветизацията там бяха подпомогнати от манталитета на населението и дадоха резултат." Да, в България "населението" беше до такава степен смачкано от "асвабадителите", че се е превърнало (и до ден днешен) в аморфна маса, която лесно се управлява, което беше и целта на комунистиеския режим. Всъщност, той донякъденеправилно е наричан така. Реално в България имаше режим на мракобесните престъпни тайни служби. По това си приличаме и с тогавашен СССР и с днешна Русия - и там управляваше и още управлява КГБ, чийто виден представител се превърна в Хитлер на 21ви век.
  • 224 Иван

    9 5 Отговор

    До коментар #221 от "стоян георгиев":

    Ще се опитам да изразя твоите думи по-простичко, за да ги разберат по-простите тук тролчета.
    В Румъния никога не е имало русофили. Или по-точно в никоя от бившите соц.републики никога не е имало русофили.
    И затова при тях нещата вървят далеч по-добре отколкото тук в България.
  • 225 Ха ха ха ха ха

    9 11 Отговор

    До коментар #218 от "Любопитен":

    Магазините ни изобщо не бяха празни.... Нещо повече-имаше истинска храна...
    България имаше над 700.работещи заводи...Енергийните ни мощности (гръбнака на всяка индустрия) бяха далеч пред останалите страни от Балканите... България разполагаше с над 300 модерни за времето си изтребителя...
    Малка България беше 4-та икономика в Европа и 6-та космическа сила в СВЕТА...

    Коментиран от #232

  • 226 Цццццц

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Комуниста":

    Да, но по ти време имаше ръботна ръка 24 часа производство. После изгонихте турците, не мина много време се отвориха вратите за Европа,... И, видяхте какво е да си "чиста нация". Пак благодарение на тези "мръсни турци" поне можете да си пазарите ефтина стока.
  • 227 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #222 от "Проктолог":

    Ами там ти е грешката. Не сме от различни светове.
    Ама донякъде и това е трагедията на целия преход. Дори съмишлениците борещи се за декомунизация в България не се разбираха помежду си.

    Коментиран от #231

  • 228 ДДРОнег

    13 4 Отговор

    До коментар #202 от "Проктолог":

    Понякога режимът на ел.ток беше 3 часа без и 1 час със .
    Та се шегувахме - 3 час бе зток и 1 час няма да има ...
    Иначе - да, велика държава от "развития социализъм", с ядрена централа и без ток ...
    Нещо като Венецуела с богати нефтени запаси и бедно население, направо като рузката блатна кочина ...

    Коментиран от #257

  • 229 Блумберггггг

    0 5 Отговор
    Ама много сте скромни в прогнозите! Направо кажетеедно 100-200 години!

    Коментиран от #230

  • 230 Кико

    4 0 Отговор

    До коментар #229 от "Блумберггггг":

    Еееее, 100-200 са много. Точно 79 са
  • 231 Проктолог

    0 0 Отговор

    До коментар #227 от "Иван":

    Не се напъвай. Излишно е. Вече го установихме.
  • 232 Любопитен

    6 2 Отговор

    До коментар #225 от "Ха ха ха ха ха":

    "Магазините ни изобщо не бяха празни.... " Егати долната лъжа. БУКВАЛНО рафтовете трябваше да се закриват със ред стоки най-отпред, за да се закрие, че всичко назад е празно, и понеже нямаше достатъчно стоки, една стока се "разтягаше" до безкрай. Даже хляба свършваше до обяд. Който купил - купил. За индустриални стоки да не говорим: автомобилни части - йок. Мототехника беше като Лотарията. Някои "другаре" направиха доста парички, от търговия с "дефицитни" стоки. Жалко, че нямаше къде да ги харчат.

    Коментиран от #235

  • 233 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #205 от "Историк":

    Затова, че “руски еничарин” е като “дървено желязо” Простичко, А ?!
  • 234 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #192 от "мерси":

    Житейските несгоди те правят воин. И няма нищо по удовлетворяващо от това да служиш на държавата си и след това на прогреса 😁
  • 235 Ха ха ха ха ха

    5 5 Отговор

    До коментар #232 от "Любопитен":

    Разбрах:) говориш за бананите, защото всичко останало го имаше в изобилие...
    Е, сега вече имаш банана :)))))
  • 236 Гост

    5 1 Отговор
    30г. напред.Цялото черноморие се изхранваше от тях.Сега топки
  • 237 фактите

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Соросня":

    Е има.Да се върнем отново в коми периода,където изоставахме с 100 години от света.Отново да гледаме по витрините на корекомите нещата които никога няма да имаме,а нещо западно попадне ли тук,да го гледаме все едно е от друга планета.
  • 238 факти

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "ЗНАЧИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СВОБОДАТА":

    Всяка година Русия краде от България над 3 милиарда долара.Със САЩ ли си ,ще си добре.С Русия ли си,ще тънеш в глад и мизерия.Пример са всички държави до една,която имат общо с Русия.

    Коментиран от #241

  • 239 Така ли?

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "12311221212":

    Кой българин? КОЙ?
  • 240 смях в залата

    5 1 Отговор
    Този Киряков има нужда от психолог. Отговорността за некадърността и немощта на българските политици, за пореден път се прехвърля на някой друг. Няма да се учудя, ако удобно все повече се транслира абсурдната теза, че "Разрешаването на политическата криза в България е обвързано с разрешаването на кризата около войната, която Русия е повела с Украйна". Ми да, как не се сетих, всичко друго ни е тип-топ и само заради украинските проблеми не можем да си изберем работещо правителство.
    Това, че народа каза "баста" на Бойко доста преди това, е накакъв незначителен детайл. Ма, тоя да се беше поне замислил, че с внушенията си обижда цялата ни нация - явно винаги в България трябва да се случва не това, което искат хората, а което ни позволяват отвън. При такива представители на политическите науки, как да се появят почтени политици
  • 241 Така е

    2 5 Отговор

    До коментар #238 от "факти":

    Виетнам, Либия, Ирак, Иран, Афганистан, Югославия -все държави, имали си вземане -даване с Краваристан. Коя от тях е оцеляла? Дори Япония дръпна не поради, а въпреки вземане -даването с каубоите.
  • 242 кой ти пречи да гласуваш

    5 0 Отговор

    До коментар #221 от "стоян георгиев":

    за когото искаш.
    Като не намираш правилните за теб политици, намери си съмишленици и си направете партия. Законите не ти забраняват.
    Твоето бъдеще е в твоите ръце, защо чакаш някой да ти подреди живота!
  • 243 Той

    5 4 Отговор
    Медиите и политиците ежедневно ни внушават, че "Украйна се бори за нас, за целия свободен свят, защитавайки ни от варварството, идващо от Изток". Това е очевидна пропагандна лъжа, но дори и да се приеме на сериозно, възниква основният въпрос - възможно ли е в името на тази борба за "свободния свят" да се използват методи, които нямат нищо общо с принципите, публично прокламирани от същия този свят ?
  • 244 и след 30 години демокрация

    6 2 Отговор

    До коментар #191 от "Мдаа":

    що не цъфнахме? Онези не мислили за екологията, във времена когато целия свят не е мислел. Новите пък в името на екологията ли гледаха как само да присвояват. Кой ни е виновен, че мълчим и гледаме стария филм в нов прочит? Българина знае само зад чашка да коментира Ако проявяваме по-голяма взискателност към тези, които сме избрали и им показваме, че няма мълчаливо да гледаме, когато творят простотии, то може и да започнем да се нормализираме
  • 245 Авторът

    2 1 Отговор
    не обеснява как победа на Русия в Укр ке ни върне 30 г назад ?
    Ние сме в EU , където и трябва да бъдем . Статията е манипулативна . Накратко .
    Кирчо ни вкарва във война а авторът призовава да стоим в нея щото иначе било лошо .
  • 246 Авторът

    2 1 Отговор
    не обеснява как победа на Русия в Укр ке ни върне 30 г назад ?
    Ние сме в EU , където и трябва да бъдем . Статията е манипулативна . Накратко .
    Кирчо ни вкарва във война а авторът призовава да стоим в нея щото иначе било лошо .
  • 247 вятъра на промяната

    2 3 Отговор
    Ние за 30 години не сме мръднали на йота, така, че няма да бъде проблем да върнем часовниците с нови 30 години. И сега и преди комунист до комунист.......мила моя майно ле
  • 248 ХайлХимарс

    6 0 Отговор
    България Е 30години назад.
  • 249 Истината е че на световната сцена

    4 1 Отговор
    Никой от играчите не го е грижа какво става и ще стане с българския народ, а какво да се прави с територията на България и кой, колко ще спечели от яката експлоатация на тази територия, като голяма роля в това безсилие на България играят и българските политици които умишлено разединява и противопоставят народа и не му позволяват да се обедини и подкрепя, защото няма да могат да го крадат и ограбват и те самите
  • 250 От оня свят

    4 1 Отговор
    Победата на Русия ще даде на Българите кураж да избият управляващите васали и направят България отново нормална държава, в която всеки соросоид само да си помисли какво се е случило с предишните, сам ще си окачва въжето и бута столчето с радост...
  • 251 Нема лошо

    6 0 Отговор
    Сега сме с 50 г. назад, още 30 не е проблем. Дано за толкова време им дойде акъла на народа.
  • 252 КИРО ЖЪРТЪ

    2 1 Отговор
    НЕ. Е. ВЯРНО, НЕ 30 Г. НАЗАД,
    ТЕ. БОЛШЕВИКИТЕ. НЕ. СА. НИ
    ПУСКАЛИ, ДА. СМЕ. СВОБОДНИ.
    НИКОГА, И СЕГА. СМЕ. С РУСКАТА. БЕСИЛКА. НА. ВРАТА.
    ЦЯЛАТА. НИ. СЪДЕБНА. СИСТЕМА, ДАНС, МВР, ПРОКУРАТУРА. ВСИЧКИ. СА
    ПОДВЛАСТНИ. НА. РУСКИТЕ
    СЛУЖБИ,А. ПЪК ПАРТИИТЕ. ОТ
    СТАТУКВОТО. СА. СИ. ЧИСТА
    ПРОБА ТАЙНИ. ВАСАЛИ. НА
    КРЕМЪЛ.НИЩО. НЕ. ОСТАВА
    СКРИТО. ДРУГАРИ. БИВШИ. И
    НАСТОЯЩИ. КОМУНИСТИ, НЯМА
    СТАРА. РИБА ИМА. МАЛКА И
    ГОЛЯМА. РИБА, САМО. ПРИ ВАС
    КОМУНИСТИТЕ. И. ТЕХНИТЕ
    ПРОИЗВОДНИ. НЯМА. РАЗЛИКА
    ВСИЧКИ. СТЕ. ЗА. ВЛАСТТА,
    ЗА СМЕТКА. ВИНАГИ НА.
    НАРОДА.
  • 253 111112222333

    2 1 Отговор
    При победа на Русия България може да се върне 30 години назад

    Не лоша идея. ПРи първото раздаване на картите, народа получи двойки и тройки, асовете останаха за избраните
  • 254 111112222333

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Досега пробвахме нормалното и потънахме, хайде да се опитаме да изплуваме!

    Видя се че и ИЦ и Фащ не става.
  • 255 11112223333

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Хехе":

    Хехе не виждам на какво се радваш. Последни сме в ЕС по всичко, освен беднотията.
  • 256 1111222233

    3 2 Отговор

    До коментар #202 от "Проктолог":

    Кой сега се къпе в западен лукс ?

    Миналата зима тръгнах да се разходя пеш. Видях 14 различни хора да проверяват казаните за боклук!

    При Живков ги нямаше. Като ученик, нямах нужда от пари за да взема лекарства от аптеката.

    Да не изброявам. Но най-силния аргумент от тогава и сега е че бяхме 9 милиона а сега нямаме 6.
  • 257 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "ДДРОнег":

    Ама така ли беше от 1945 година до 1989 или това беше само последните 3 зими преди 1989, когато прозападните брадати пръчки прецакаха всичко по изнструкция от запада? ...и не е имало повече от 2 часа изключване!
  • 258 ква ракета казваш

    0 0 Отговор
    На калпав политик или Ковид му пречи или Русия. Нищо, че няма общо нито с едното, нито с другото.
  • 259 Нормален

    1 1 Отговор
    Победа за Русия ще има единствено когато пУТин загуби войната!!! Колкото по-бързо, толкова по-добре за всички. Разума и доброто ще победят в крайна сметка защото законите на вселената са такива. Колкото до гнилите рашистки идеолози и техните безмозъчни и безгръбначни поддръжници, отдавна трябваше да са на бунището на историята. Не остана много време и с тях е свършено, света ще си отдъхне и цялата им свинщина ще се размие като един лош сън.
  • 260 Слава на Украйна

    1 0 Отговор
    При победата на Украйна, България ще дръпне 30 години напред.
  • 261 ДАЙ БОЖЕ РУСИЯ ДА ПОБЕДИ КОЕТО Е 101%

    1 0 Отговор
    СИГУРНО ! ДАЙ БОЖЕ !
  • 262 И ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ИМАХ ЖИГУЛА И СЕГА

    0 0 Отговор
    ОЩЕ Я ИМАМ НОВА НОВЕНИЧКА ОТ КОРЕКОМ В ГАРАЖА И ВСЕ НЯМАМ ПАРИ ЗА БЕНЗИН ! НЕ Е ЛЪЖА !
Новини по държави: