Last news in Fakti

26 Януари, 2023 11:14 874 17

ЕС удължи секторните санкции срещу Русия

  • ес-
  • русия-
  • санкции-
  • внос-
  • износ-
  • оръжия

Те включват забраната за внос и износ на оръжие от и за Русия

ЕС удължи секторните санкции срещу Русия - 1
Източник: Shutterstock

Страните членки на ЕС удължиха на писмена процедура секторните санкции срещу Русия, чието действие изтича на 31 януари. Те включват забраната за внос и износ на оръжие от и за Русия. Същото се отнася и за стоки с двойно предназначение, които биха допринесли за засилването на военната машина на Кремъл или руската индустрия, пише БНР.

Граждани на Русия и базирани там компании нямат право да сключват договори за обществени поръчки в ЕС.

Забранени са продажбата, доставката, трансферът или износът на стоки и технологии, предназначени да използване в авиационната и космическата индустрия на Москва.

Не могат да бъдат купувани, внасяни или трансферирани въглища от Русия. Същото се отнася и за суровия петрол.

България обаче получи дерогация и има правото на внася руски суров петрол по море до края на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е нераждавейка

    8 31 Отговор
    А ЕС много е раждясал скоро няна да го има

    Коментиран от #5, #6, #7, #13

  • 2 Башкå бõлит

    26 8 Отговор
    От 24 февруари 2022 г. досега са засегнати 1206 лечебни заведения. От тях 1035 са сериозно повредени, а 171 обекта са унищожени без възможност за по-нататъшно възстановяване. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Украйна. За да се възстанови разрушената и повредена медицинска инфраструктура до състоянието, в което е била преди войната, по предварителни оценки държавата се нуждае от около 1 милиард долара! Освободителите целенасочено се прицелват в болници и диспансери, за да оставят колкото се може повече хора без медицинска помощ! 🙈🙉🙊 Бисипито как биха коментирали това?
  • 3 Райнхард Хайдрих

    11 23 Отговор
    То ЕС е мурдарски съюз измислен от Ротшилдите
  • 4 Българин

    13 23 Отговор
    Нищо няма да постигнете с тези санкции.Русия е мощна и има силно развита икономика,което разбира с.дразни Запада.

    Коментиран от #10

  • 5 Русия е

    26 9 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е нераждавейка":

    пробита лейка и скоро ще се разпадне.

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Русия е нераждавейка

    6 21 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е":

    ЕС се гърчи от липса на суровини и пазари
  • 9 Объркано Атлантиче

    7 21 Отговор
    РУСИЯ ПЕЧЕЛИ И НА ТОЗИ ФРОНТ!
    Bloomberg за успешното заобикаляне на ограниченията за руския петрол от Русия: „Трансбордирането на руски петрол Urals в морето достигна рекордни нива след въвеждането на тавана на енергийните цени. До края на януари доставките на Urals може да достигнат рекордните 14 милиона барела. Обемът на трансбордиране за декември 2022 г. и януари 2023 г. ще възлезе на 19 милиона барела. Претоварването на руски Urals включва пет супертанкера от пристанището Сеута на африканския бряг на Испания. Според данните от проследяването на танкери два от тях са в Сеута, други три вече са отплавали за Азия. Освен това до края на месеца в Сеута трябва да пристигнат шест танкера с Urals от пристанища в Балтийско море.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 не може да бъде

    20 0 Отговор
    Забранява се също така на руснаците да правят дронове от перални,микровълнови печки ,фризери и др.битови уреди!Това ще бъде сериозен удар срещу производството на дронове в Русия!
  • 12 Голямата печалба

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "Объркано Атлантиче":

    19 млн. барела по 50 долара на бройка, малко под 1 млрд. долара и това за два месеца. Къса се по шевоветее от печалба. Но спокойно и това ще спре.
  • 13 Башкå бõлит

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е нераждавейка":

    Знаеш ли разликата, между ръжда и ражда? Много интересен ник имаш! Продължавай да ме триеш!
  • 14 Бай Ставри

    0 10 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е":

    Пробта лейка е само главата ти.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Башкå бõлит

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Ставри":

    Без обиди, моля!
  • 17 Нее знам кой печели и кой губи

    0 0 Отговор
    Но гледам днешните цени на бензина в EuroEnergy. В Холандия - 2.6 евро, в Германия - 2.4 евро, в Русия - 0.62 евро. Всичко останало е чесане на езиците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания