Last news in Fakti

27 Януари, 2023 09:29 1 574 6

Кърваво нападение с „Калашников“ в посолството на Азербайджан в Иран

  • азербайджан-
  • посолство-
  • иран-
  • нападение

Нападателят е проникнал в охраняемата зона

Кърваво нападение с „Калашников“ в посолството на Азербайджан в Иран - 1
Снимка: Shutterstock

В резултат на нападение срещу посолството на Азербайджан в Иран един човек е загинал, а двама са ранени, съобщиха от пресслужбата на азербайджанското външно министерство, цитирани от РИА.

"На 27 януари 2023 г. около 8:30 ч. местно време е извършено въоръжено нападение срещу посолството на Република Азербайджан в Ислямска република Иран. Нападателят е проникнал в охраняемата зона и е убил ръководителя на службата за сигурност с автомат "Калашников".

При отблъскване на атаката са ранени и двама охранители на посолството. Състоянието им се оценява като задоволително. "В момента се води разследване на това коварно нападение", се казва в съобщението на МВнР на Азербайджан. "Шокирани сме от поредното нападение над посолство на Азербайджан. Изказваме съболезнования и декларираме нашата подкрепа за колегите", заяви в своя Телеграм канал говорителката на МВнР на Руската федерация Мария Захарова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    2 0 Отговор
    Много бързо получавате информация
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Задължително

    7 1 Отговор
    и дебело трябва да се подчертае, че нападението е извършено с калашник, което ще рече, че е налице руска връзка... От там по пътя на логиката и използване на дедуктивни методи няма начин да не се стигне до извършителя, който ще се окаже изпратен лично от Путин...
  • 4 Русчо

    2 0 Отговор
    Повервах веднага за руска връзка въпреки че версията намирисва кофти.
  • 5 Читател

    0 0 Отговор
    В щатските училища , в които всяка седмица стрелят по ученици , с Калашников ли стрелят ? Информирайте ни с какво стрелят там !
  • 6 Щот онзи

    0 0 Отговор
    С калашник било кърваво , а с М-16 не е кърваво а Маро.тоя Сорос ви позлати бе 800 000$ е добре за драскачи.