Last news in Fakti

27 Януари, 2023 11:57 7 425 124

Австрия и Нидерландия отново се подиграха с България, били "единни в съпротивата" срещу нас

  • шенген-
  • австрия-
  • нидерландия-
  • ес-
  • българия-
  • румъния-
  • разширяване-
  • мигранти-
  • карл нехамер-
  • марк рюте-
  • вето

Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента, е заявил Карл Нехамер

Австрия и Нидерландия отново се подиграха с България, били "единни в съпротивата" срещу нас - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрийският канцлер Карл Нехамер прие вчера във Виена премиера на Нидерландия Марк Рюте, за да обсъдят темата за миграцията. Австрия и Нидерландия се противопоставиха през декември на присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство и изглежда продължават да са на същата вълна, коментира днес румънският информационен сайт Зиаре. Сайтът припомня, че възраженията на Австрия се отнасяха само до Румъния, но двете страни са разглеждани в пакет, пише БТА.

Австрийският канцлер и премиерът на Нидерландия подчертаха тесните връзки между двете страни. „Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента“, е заявил Карл Нехамер, цитиран от „Кронен цайтунг“, пише румънският информационен сайт.

Нидерландия и Австрия се готвят да поискат заедно решения в борбата срещу нелегалната миграция на извънредната среща на ЕС, насрочена за началото на следващия месец. Нехамер открои значението на тази среща на върха. „Твърде дълго се чака, за да се случи това“, отбеляза той.

Премиерът на Нидерландия каза, че забелязва консенсус по темата в ЕС, но смята, че ще бъдат нужни няколко срещи на върха за решаването на този проблем. „Когато бе постигнато споразумение за бежанците между Турция и ЕС през 2016 г., бе по-лесно“, коментира Марк Рюте. Според него сега ЕС се сблъсква с много проблеми – Шенген, Фронтекс, Дъблинската система и репатрирането. „Трябва да се върнем към Дъблинските правила, в противен случай Шенген няма да оцелее“, предупреди Марк Рюте.

Съгласно Дъблинските правила първата държава от ЕС, в която пристигне бежанец, е отговорна за процедурата за предоставяне на убежище. На практика обаче тази система не функционира, отбелязва румънският информационен сайт Зиаре.

Австрийският канцлер Карл Нехамер подчерта искането за финансова подкрепа от страна на ЕС за България и Гърция с цел охрана на външните граници на съюза. По думите му Австрия и Нидерландия имат едни и същи проблеми с прехвърлянето на бежанци.

Карл Нехамер обвини Европейската комисия, която не иска да финансира огради по границите, че има „идеологически подход“ към проблема. „Не е правилно България да бъде оставена сама с разходите“, защото в действителност българските гранични полицаи защитават и границите на Австрия и Нидерландия. "Това не е идеологически подход, а прагматичен“, каза Нехамер. „Трябва да бъдем гъвкави и креативни. Също така е необходимо финансиране за техническо оборудване, за персонал и за дронове. От ключово значение е страни като България и Румъния да получат подкрепа. Една ограда, която не се наблюдава, не е бариера“, е посочил австрийският канцлер, цитиран от румънския информационен сайт Зиаре.

„Ако искаме ЕС да остане сигурно убежище за бежанците, трябва да гарантираме, че броят им е управляем“, е заявил на свой ред Марк Рюте. „Ясно е, че са необходими още мерки за управление на външните граници“, посочи премиерът на Нидерландия. Въпреки това той отбеляза, че на Европейската комисия не трябва да ѝ се казва какво да финансира, отбелязва румънският информационен сайт и посочва, че тази забележка очевидно е била "стреличка" по адрес на австрийския му събеседник.

Зиаре припомня, че преди няколко дни австрийският канцлер бе на посещение на българо-турската граница, където заяви, че са необходими два милиарда евро за разширяване на оградата по тази външна граница на ЕС.

Ветото на Австрия за разширяването на Шенген с Румъния и България не бе в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в Стокхолм, но още от миналата седмица бе ясно, че министрите на блокираните държави ще използват срещата, за да обсъдят този проблем с министъра на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер, пише Зиаре. Коментира се, че на срещата е липсвал ентусиазъм, но поне е било постигнато известно сближаване в сфери на възможно сътрудничество. В. „Клайне цайтунг“ пише, че би могло да съществува по-силно полицейско сътрудничество в борбата срещу трафикантите, по-засилен обмен на информация и техническо оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕКО

    71 12 Отговор
    НА ЗАПАД НИКОИ НЕ ОБИЧА РОБИ

    Коментиран от #6

  • 2 Последния Софиянец

    76 4 Отговор
    Защо тогава Радев развеждаше австриеца с хеликоптер?
  • 3 Софиянец

    72 23 Отговор
    Тия са по-българи от ПП/ДБ и ГЕРБ/ДПС! Благодарим им, че ни пазят от по-дълбоко навлизане във фашисткият ЕС!
  • 4 Делю Хайдутин

    85 24 Отговор
    В този съюз не сме желани.Но има БРИКС.
  • 5 Вашето Мнение

    58 14 Отговор
    Малко ни е, племе от хаджиниколчовци. Майките си ще продадат за да лижат западни ....................ве.

    Коментиран от #17, #109

  • 6 Българин

    54 37 Отговор

    До коментар #1 от "ЦЕКО":

    Благодарение на Велика Русия не можеш да ни наречеш роби, продажен дб фашисте!
  • 7 Отец Дионисий

    67 19 Отговор
    Общ фронт на гей общността срещу православна България.

    Коментиран от #26

  • 8 Пич

    39 4 Отговор
    Малко са им се подигравали даже , на нашите наколенкаджии ! Ако си бяха поискали песничка , и песничка щяха да им изпеят !
  • 9 КОТарАК

    28 35 Отговор
    и аз бих бил против държава , в която транспорта на мигранти е бизнес с покровители на високо ниво , и е пълно с наионални предатели , подкрепящи едно изперкало джудже в Кремъл. за Магнитски да не говорим
  • 10 Сталин

    68 27 Отговор
    Има ли още някой в България да се съмнява в арогантността на запада спрямо Нас ,ползват ни само за пушечно месо и да им работим ангария в техните компании, в България единствения ни приятел е Русия
  • 11 Солей

    63 18 Отговор
    Време е да излезнем от тоя западен режим! Българите не отговаряме на народопсихологията на западните капиталисити и фашисти!

    Коментиран от #20, #45, #92

  • 12 Баба Ванга

    41 7 Отговор
    Ниската земя ке потъне!
  • 13 Еврофоб

    55 19 Отговор
    Крайно време е да напуснем фашисткия ЕС, който сам си призна, че 8 години е участвал в подготовката за войната в Украйна под американски диктат.
    Справка: Интервюто на Меркел, на Оланд и на самият Петро Порошенко!
    Това са най-обикновенни фашисти, нищо повече!

    Коментиран от #16

  • 14 Наблюдателен

    38 9 Отговор
    Значи Австрия и Нидерлнадия ни се "подиграват", като искат повече финансиране за България за да охранява границите си и покрива разходите си за опазването им? Интересна реторика.
  • 15 Истината

    46 14 Отговор
    Краварите ни набутаха в ЕС само и само да не сме в обкръжението на Русия! Ние не отговарям на икономическите изисквания, за да сме часто от ЕС, но сме вътре по заповед и затова ни мразят новите партньори!
  • 16 Предложение

    29 8 Отговор

    До коментар #13 от "Еврофоб":

    "Крайно време е да напуснем ЕС" Дай личен пример.
  • 17 КОТарАК

    22 12 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето Мнение":

    абе умньо ,на рашка ли да се водим по акъла , дето разпиля СССР и красивото уж бъдеще. дето разпиля и Варшавския договор и ни натири-спасявайте се поединично. ???
  • 18 Хаха

    37 17 Отговор
    Индианска поговорка: "Когато разбереш, че яздиш умрял кон - слез от него!". Не виждам вече причина да сме част от лицемерния, разлагащ се, жендърски ЕС и не кандидатстваме за БРИКС!
  • 19 кирил

    21 3 Отговор
    Казват едно към едно истината.
    Трафикантите се ползват с протекция срещу заплащане

    Коментиран от #28

  • 20 Солей

    14 26 Отговор

    До коментар #11 от "Солей":

    " Българите не отговаряме на народопсихологията на западните капиталисити " РуЗЗките слуги не сте българи :))) Затова и не отговаряте и на народопсихологията на българите :)))

    Коментиран от #22

  • 21 Софиянец

    36 15 Отговор
    ЛГБТ война срещу православна и свят БЪЛГАРИЯ! Светлината ще победи! Не на западните изроди!
  • 22 Солей

    32 8 Отговор

    До коментар #20 от "Солей":

    Вижда се кои са слугите! Едни 10% продажници на 1300 години история, език и куктура срещу няколко долара и обещания за хомо разврат!

    Коментиран от #43

  • 23 пппп

    24 12 Отговор
    БРАВО НА АВСТРИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ !! НЕ НИ ТРЯБВА ШЕНГЕН И ЕВРОТО ИМ ! ИСКАНЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ !
  • 24 Пламен

    18 11 Отговор
    Бг е руска шпионска база и граничните проверки са задължителни. Румъния ще влезне в Шенген.

    Коментиран от #32

  • 25 Отвратен

    23 2 Отговор
    Дори да изградим американската стена , Миграция Винаги ще има докато ги примамвате с големите социални помощи и безнаказаност !
  • 26 Електричка

    12 15 Отговор

    До коментар #7 от "Отец Дионисий":

    На русофилите востата им само гейове!? Що така бре?
  • 27 българина

    24 3 Отговор
    хващам бас, че един бърз референдум в България три в едно за НАТО ЕС и ЕЗ тези двамата, ще са първите, които ще обявят резултатите за недемократични .....
  • 28 Хаха

    20 1 Отговор

    До коментар #19 от "кирил":

    Кой какво казва за трафикантите? Тия що не погледнат собствените си държави, където местните са вече малцинство, а в едната дрога и човешка плът се продават по магазини...
  • 29 Щом като сме

    28 10 Отговор
    Вън от шенген след във вън от еврото след това вън от европейския съюз
    Светът е пълен с проспериращи държави и извън този европейски съюз
  • 30 ТИР

    28 4 Отговор
    Значи за шенген не сме готови,а да сложите ръка на банковият ни Суверенитет сме готови,,,,
    Не на Еврото ! Има си банки и който иска да си обменя,,,

    Коментиран от #34, #84

  • 31 Бамбука

    13 2 Отговор
    Докато в България политическите партии се чудят как да делят баницата, а не да се приемат закони, които да се спазват в борбата срещу корупцията, така ще бъде. Забравихте ли "Аз го таковат с 200 " ....който отново иска да властва ?
  • 32 Софиянец

    22 11 Отговор

    До коментар #24 от "Пламен":

    Според ДБ продажнците целия български народ са руски шпиони, защото обичат и подкрепят Русия! Когато 90% са настраната на Русия, а само 10% на на извратените дъгисти, кой е шпионина!?!?!
  • 33 Аззаззз

    18 2 Отговор
    Редно е сега всички автомобили с австрийска регистрация да минават на щателна проверка на нашите граници. Австрийските граждани също, в това число и проверка на телесните кухини. Същото и на румънската граница,да сме единни и ние.
  • 34 долу ес

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "ТИР":

    готови са само когато си отворим за дни ка широко за тях. Когато попитаме, за смяна, се обръщат свенливо и искат да им ду ха ме!
  • 35 Ни пари, ни Шенген

    13 5 Отговор
    А малоумните ни политици се скъсват да слугуват на ЕС. България трябва да спре въвеждането на еврото и започне да планира мерки за поетапно излизане от различните структури на ЕС и прекратяване на договора за членство в тази организация.

    Коментиран от #38

  • 36 Айде не пишете фалшиви заглавия

    16 7 Отговор
    По никакъв начин не се подиграват на България. Обсъждат, че има нужда от още промени по границите на ЕС, което е абсолютната истина. Айде да не се лъжем, че границите на България са наред. Знаем каква корупция се шири в страната, границите надали са изключение.

    Коментиран от #42

  • 37 Солей

    13 5 Отговор
    Да бягаме от третополовите ЕС извратеняци, хранещи се с насекоми! Свята България няма нужда от тази умствена и полова зараза!
  • 38 Ахааа

    11 10 Отговор

    До коментар #35 от "Ни пари, ни Шенген":

    И да идем към някой съюз с Русия, нали ? Що директно не станем една от републиките даже, кво да бавим ? Руски подлоги.
  • 39 НИЕ КАКВО. ОЩЕ. ПРАВИМ

    16 5 Отговор
    В. ТОЗИ. ФАШИСТКИ. ЕВРОЛАЙНЯРНИК ???
  • 40 НЯКОЙ

    13 1 Отговор
    Ами ще се подиграват, след като продължаваме да търпим негодниците, които крадат и безчинстват в България вече над 30 години и пак се натискат ДА НИ УПРАВЛЯВАТ !!! Аз изразявам уважението си към лидерите на Австрия и Нидерландия, които за пореден път ни казват: "БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ! "

    Коментиран от #54, #55

  • 41 Хан Аспарух

    9 9 Отговор
    Като не ви харесва в европейска България марш бързо в агресивна и корупционна Русия. На самагон и одеколон Духи ще си изкарате чудесно, но много моля без право на връщане. Не сравнявайте гордите българи с дълбок тракийски корен със руската орда. Ние може да сме малък народ, но сме няколко класи над руснаците.Не се унижавайте като се сравнявате със руските ватенки на които тоалетните в провинцията са на вън в дворовете.

    Коментиран от #46

  • 42 Софиянец

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "Айде не пишете фалшиви заглавия":

    15 год тази курупция се отглеждасе с подкрапата на ЕС! Те си затваряха очите за кражбите на Тулупа! Както до скоро си затвяраха очите за мръсните сделки на пп и дб!

    Коментиран от #86

  • 43 Солей

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Солей":

    "Вижда се кои са слугите!" Тва е вЕрно :)))
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Сталин

    9 10 Отговор

    До коментар #11 от "Солей":

    България беше ритната от Русия през 1989 година, после се лутахме немили недраги близо 20 години,. Добре, че ЕС се смили над нас и ни прие в ЕС. Благодарение на ЕС близо един милион българи работят в ЕС и вземат европейски заплати. Докато бяхме в тоталитарна България под руснаците,почти всеки българин си мечтаеше за Западна Европа. Благодарни сме,че сме част от този съюз. Нормално е да Неми искат в Шенген, защото ние не можем да си пазим границата. То само вижте каква селска ограда построиха, така ли се пази граница.

    Коментиран от #49

  • 46 Българин

    14 8 Отговор

    До коментар #41 от "Хан Аспарух":

    Не скверни името на основателя на България, нужник мръсен! ЕС е една политическо фашистка клоака, България е била в Европа много преди господарите ти!

    Коментиран от #57

  • 47 долу ес

    12 3 Отговор
    само да припомня , че Колективния запад ни остави по същия начин колективно 1444 г, на османската ко чина. 500 г грабиха колониите и не се сещаха за нас. Чакахме ги тез ценности 500г обаче не ги дочакахме. Добре че се сетиха лошите руснаци, че и държава ни оставиха да си направим за трети път. Сега правят същото, само че тук едни либералчета пак Русия им е виновна... Виновна е че ни е помагала. За това сега никаква помощ, обратно към Анадола където ЕС НИ ТИКА ВСЕКИ ДЕН

    Коментиран от #50

  • 48 Мототехника

    9 2 Отговор
    Братлета , това че ни отбиват може да е знак че, ни подготвят за част от решението на Войната. Да не се окаже че, двама се бият трети му го набиват.

    Коментиран от #56

  • 49 Солей

    17 6 Отговор

    До коментар #45 от "Сталин":

    Благодарение на ЕС над 1 млн българи им се наложи да мият кенефи в ЕС, докато останалото население на България намаля с над 2 млн! Нямаме армия, здравеопазване и образование! Това ли е ЕС просперитет!

    Коментиран от #52, #87

  • 50 бате

    6 5 Отговор

    До коментар #47 от "долу ес":

    Бате И руснаците не са стока, какво си ги възпял тука?
  • 51 свидетел

    5 1 Отговор
    и не само те ! активно в руските медии сред цялата малка и възрастна публика се тиражира, как БГ е обявила война на СССР, а след това те се наложило да ни "освобождават" ! по цял свят и на кучетата станахме за подигравка с киро-кокорковското правителство и нефелните ни парламенти ! така ще е докато сме соросоидна колония !
  • 52 Електричка

    1 7 Отговор

    До коментар #49 от "Солей":

    Ако имахме армия от един милион кой щеше да я издържа?? Така парите отиват за пенсии.

    Коментиран от #59, #118

  • 53 Гаглей

    6 0 Отговор
    Бочето да каже как толкова години власт ание боксуваме. Ама не той е виновен, народа ни е такъв, първо тичаха да избират, човек с явно бандитска минало, толкова много пъти. После се юрнаха да издигат плешивия дългуч, дето вече 2 приказки не може да свърже. Нека ние, нека ние
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "НЯКОЙ":

    Казват ти, да го проветряваш! Нали има европрокуратура, защо прикриваха 15 години кражбите на мутрата? А ни санкционират на минутата за нещата, които не им изнасят!
  • 56 долу ес

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мототехника":

    прав си, ще ни харижат обратно на Високата порта както 1444г. нищо ново, ново ще е за десните хора, които са си заблудени ко зяшки кози. Лошото е че Високата порта вече е с височината на Портите на Мордор, но Русия Леголас ще гледа от страни и ше ръкопляска, разбира се напълно си го заслужаваме, след като за трети път ме можем да си опазим държавата.... прокълнато проззззто племе
  • 57 Електричка

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Ехее , ето пак се почна- "господарите ти" това е израз от преди една година. Да не би да ти е стар агитационният полит - бюлетин, тавариш???????????

    Коментиран от #61

  • 58 неее

    7 3 Отговор
    Ние не искаме в Шенген, вие в какво сте единни не ни интересува.
  • 59 Солей

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "Електричка":

    Кви пенсии бе! Пенсионерите ги избиват патладжаните по селата, а пенсиите са колкото да си купят половината от лекарствата! Къде е ЕС да санкционира това! А?

    Коментиран от #64

  • 60 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Очаквано решение.да се дадат на България пари за персонал и ограда и да се натисне България за реформи в правосъдие и срещу корупцията.австрния и Холандия мислят за България повече от нашите политици .

    Коментиран от #65

  • 61 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Електричка":

    Не, това е обяснението за робското ти мислене! Панимаеш?

    Коментиран от #69

  • 62 Милен

    9 1 Отговор
    Аз не искам Шанген, но и не искам да се подиграват, ПРЕДЛОЖЕНИЕ да почваме легално да им пращаме бежанци, да ги бъзикаме!!!

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Електричка

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "Солей":

    Ами ти си прав ама с армия от един милион ... освен да е първата в света армия от пенсионери:)

    Коментиран от #68

  • 65 стоян георгиев

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Видяхме ги как мислят вече 15-20 години! Разградиха България и я напълниха с продажници като ППтата!

    Коментиран от #74, #111

  • 66 Само питам

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Милен":

    А ти изобщо имаш ли представа какво е Шенген.
  • 67 12345

    7 0 Отговор
    Господарите таковат грантаджиите с 200, обаче те страдат от Стокхолмски синдром и продължават да продават България за банани и долари.

    От ПП и ДБ нещо да измучат?

    Джамбас кво става брат, виждаш ли какво те чака, ще те използват и после ще те хвърлят на кучетата?

    Има да висиш на колесника на самолета за Фашингтон :-).
  • 68 Солей

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Електричка":

    Държава без армия не е държава, а територия! Запомни го!

    Коментиран от #73

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тия двамата са

    3 1 Отговор
    отявлени фашисти. Когато войната обхване цяла Европа не трябва да ги изпускаме.
  • 71 Истината

    4 2 Отговор
    На българският народ му е все тая за ес, шенген, нато и осрайа! Българският народ иска да живее в независима България, а 240 продажника и няколкото обслужващи ги пудела, мисирки и "експерти" искат пари в замяна на национално предателство!

    Коментиран от #76, #77

  • 72 Анонимен

    3 1 Отговор
    Искате си живковото, но мили, мои, хора, много сте заблудени.
  • 73 Рони

    0 4 Отговор

    До коментар #68 от "Солей":

    Държава с 5 милиона насление от които 2 милиона са пенсионери не е държава която да набляга на силна армия а на силна външна политика...
  • 74 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    Доколкото си спомням тия "продажници като ППтата" ги доведе руската матрьошка Радев.
  • 75 Шенген,,през крив макарон,,

    5 2 Отговор
    Ние им трябвахме на САЩ в борбата им в Русия.
    Пуснаха ни аванта за ЕС че да влезем в НАТО.
    Явно са притиснали западняците при тия процеси,
    но сега лъсва лицемерието им.
    Да им бием един ,,шут в г..а,,
    Искат те да ни управляват,вече не го крият и
    не са забравили Калоян и Генерал Вазов.
    Римляните също им идват в повече,
    а искат всички мигранти да СЕ ЗАСЕЛЯТ в България.
    НИЕ ИСКАМЕ ЛИ?

    Коментиран от #79

  • 76 Електричка

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Истината":

    Независима означва под руски флаг. Ай мерски. Не сме я окъсали чак до там.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Е това сте щатските подлоги

    4 2 Отговор

    До коментар #77 от "Само питам":

    според вас свободата се постига чрез лизане на задни части.

    Коментиран от #81

  • 79 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Шенген,,през крив макарон,,":

    Етан колона на Москва от национални предатели и българофоби искате да ти управляват директно от Кремъл. Това разбирате вие под "независимост".
  • 80 Гражданин

    3 0 Отговор
    Четете под N 36,всичко друго е излишно, Коце. С младите завършили във Франкфурт психолози, без работа, работейки и пилейки по форумите, платени за хиляда лева тролове на Константин копейкин, от зор, възпитани Западняци, Австрия и Холандия. Лично мнение
  • 81 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Е това сте щатските подлоги":

    Русофилската безродна и3 мет сте специалисти в тази дисциплина.
  • 82 Краси Марков

    1 1 Отговор
    Харесвам тези хора - холанците и австрийците. Питам се какви са нашите, които се натискат за членство в нещо, за което Рюте смята, че "няма да оцелее" - става дума за Шенген.

    А ще оцелее ли еврото? Май и то няма да оцелее. Но пък България ще е в еврозоната и в шенген, които нямат бъдеще!!!
    Това ми прилича на присъединяването на България към Централните сили в момента, когато губят войната. Даваме 200 000 убити, но поне Фердинанд полуава немска пенсийка.
  • 83 Истината

    4 5 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се се грижи за развлеченията и.
  • 84 генчо

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "ТИР":

    БНБ няма право да печата бакнноти и сувернитета не лева го няма от приемането на валутния борд има няма 20 години
  • 85 ТИР

    4 3 Отговор

    До коментар #77 от "Само питам":

    Най смешното е че когато си за независимост и против съюзите
    на които единствената им цел е източване на ресурси и кадри веднага си обвиняван в русофил,,,

    Коментиран от #89

  • 86 генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Софиянец":

    затваряли ли са или майсторски са ги лъгали с подправени документи, затова герб толкова пищят за хартиени бюлетини щото лесно се подменят и маниполират а те с амойстори в това заедно с началниците им от бкп
  • 87 Сталин

    3 10 Отговор

    До коментар #49 от "Солей":

    Ти може да си мил кенефи в Русия за копейки,но хората работещи в ЕС вземат европейски заплати и работят всякакви професии. Всеки един, който работи може да си вземе нова кола на изплащане месечно 300 евро. Какво са 300 евро при заплата 2500-4500 евро,а когато живяхме в тоталитарна България се чакаше 20 години за кола.....По добре бягай на фронта да защитаваш руснаците,тук е България,а България е Европейска държава, член на ЕС

    Коментиран от #95, #112, #119

  • 88 Кирчо

    4 5 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #90, #91, #93

  • 89 Само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #85 от "ТИР":

    Ами русофил си, защо не забелязваш, че Русия не бе престанала да ни източва и с енергийни проекти и с Лукойл и с ремонт на оръжие? Турския поток до Сърбия обслужва единствено руски интереси и за него платихме 4 милиарда, 3 за строеж и 1 опростени неустойки на Русия.

    Коментиран от #101

  • 90 Кьорчо

    5 2 Отговор

    До коментар #88 от "Кирчо":

    Провеждай си референдумите в Русия.
  • 91 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #88 от "Кирчо":

    Въпросът с членството ни в ЕС и НАТО е затворен. На който не му харесва България да е член на ЕС и НАТО може да се изнасе. Кеф му Русия, кеф му Беларус, кеф му Сирия или Северна Корея

    Коментиран от #94, #96

  • 92 Режим ли?

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Солей":

    Кеф ти Канада,кеф ти Мексико,кеф ти Северна Корея или Русия за теб специално...
  • 93 Диамантената ръка

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Кирчо":

    Е то резултатът е ясен, "за".
  • 94 Христо

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Този е руски провокатор,иска да върне българите под руски ботуш,в мизерията,недоимъка,дългите опашки,.... Българската граница се пазеше българите да не избягат,както сега се пази севернокорейската граница,за да не избягат севернокорейците
  • 95 Чичо Дончо каза

    4 3 Отговор

    До коментар #87 от "Сталин":

    Стига с тия претоплени манджи в момента 2000 евро не стигат на месец в ЕС.

    Коментиран от #98, #100

  • 96 ТИР

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    То овцата ако е питаш защо я стрижат тя ще каже че за да не и е топло,,,,
  • 97 хер херо

    1 0 Отговор
    дремсъзов на херо им на тиролските фашаги на тяхната граница за кашон искра може и танк да прекараш за свинарите от ниското няма и комент те никога не са имали граница иначе нямаше да процъфтява нарко търговската им дейност и незаконния внос на огромните количества стъкълца от африка болят ги пияните им глави
  • 98 генчо

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Чичо Дончо каза":

    2500 си жевееш без да се самозабравяш
  • 99 гутен из хабен

    1 0 Отговор
    през куридоро ни е та у кухнята ние сме им изтривалката на тия фашизирани европейци нашите дупелизци да ги возят ако искат и на пършинги
  • 100 Ватник

    4 3 Отговор

    До коментар #95 от "Чичо Дончо каза":

    Иди работи в Русия,никой насила не те държи в ЕС

    Коментиран от #105

  • 101 Оооо

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "Само питам":

    Питай по добре защо България не се възползва да се се прикачи към тръбата , и защо отказахме директно транзита а го дохме на турците,,,

    Коментиран от #102

  • 102 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #101 от "Оооо":

    А ти не четеш ли, че руските zv.инe ни спряха газта, както го направиха с цяла Европа? Изобщо руските роби освен руските опорки друго знаете ли?

    Коментиран от #106

  • 103 Румъния

    7 0 Отговор
    Румъния 100% ще е в Шенген тази година и явно ще последва раздялата с България

    Коментиран от #110

  • 104 отделянет

    5 0 Отговор
    Четох внимателно, нито една дума не се каза за Румъния, наближава отделянето на Румъния от България
  • 105 Чичо Дончо каза

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ватник":

    Абе Простьо говори за ЕС ако имаш нещо да кажеш.
  • 106 Оооо

    2 2 Отговор

    До коментар #102 от "Само питам":

    Ние отказахме да платим по начина определен от РФ + това въведохме санкциите определени от ЕДж и изгубихме дипломатите,, специално газта беше спряна за да се похарчат посредниците,,
  • 107 Джони

    5 6 Отговор
    В този сайт пишат руски провокатори, които си мечтаят България да напусне Ес и Нато. Те си харесват руската кочина, криминална престъпност, алкохола Духи и самогона и тоалетните по дворовете,особено корупцията която е издигната в ранг на държавна политика. Щом като си харесвате Евразия и Русия заминавайте за там, но не се връщате да цапате родината ни. Руснаците драпат за страните от Ес, а не обратното.
  • 108 Чичо Дончо каза

    1 1 Отговор
    Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа.Без коментар повече.
  • 109 Незнаещ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето Мнение":

    А за руските ........ве, важи ли мнението ти,защото там е истината....
  • 110 Киркор

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "Румъния":

    За жалост,така е!Да си чул или видял румънец да се прехласва по Русия?
  • 111 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    Кое си видял не знам ама разграждането у нас го извършиха едни хора дето се казваха Луканов ,Младенов,Семерджиев ...помниш ли кви бяха тия хорица?после техните креатури окрадоха и съсипаха всичко.банев ,СИК,тим,вис,Мултигруп кой ги създаде а бурят? Предполагам американците ...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 дядото

    4 1 Отговор
    не разбирам нашето поведение като народ и държава.онези от запада ни презират и не желаят да сме част от техния псевдо демократичен свят, наш ганьо де ли се натиска,като пиян на тараба.явно те нямат нужда от нас като партньори,а като слуги и роби и въпросът е дали и ние сме съгласни.
  • 114 Пускайте всеки който иска

    9 1 Отговор
    През нашите граници с условието,че НЯМА ДА ОСТАВА в България!Нека онези в Австрия и Нидерландия се оправят!
  • 115 Анонимен

    5 0 Отговор
    Тези хора са достойни за съжаление и подигравки ! Причината е че преди време друго мислеха защото ясно са дали съгласие в стар доклад че страната ни е готова ! Сега си противоречат с общи приказки че виждаш ли Шенген не работел ! Сега ги питам Аз лично тях след като не работи какво правите вие там ? Защото за това което го критикувате имате драги членове вина лично вие !! Ние както казвате не сме там !! ЕК отхвърли исканията за ДУВАР който да им успокои страстите но това че има мигрантски поток в самата Европа не е на България и Румъния вината !!!
  • 116 гого

    4 0 Отговор
    Така и трябва до като ни представляват такива мижитурки.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Само минавам

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "Електричка":

    140 млн Русия има армия 1 млн , ние колко народ сме ...
  • 119 Възхитен

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "Сталин":

    Колко бодро звучите , другарю ! То и тук можем да срещнем нови скъпи автомобили , явно купени с европейски заплати ... Бих отбелязал ,че дори работещите в Европа не могат да си позволят такива .... Значи ли това , че всеки който имс работе може да си вземе ... маса наши гурбетчии не могат да се върнат от рая отатък , камо ли да живят като бели хора .
  • 120 Хайл

    6 0 Отговор
    Да натоварим "мигрантите" на влакове и да ги изпратим на сигурно в австрия и холандия.
  • 121 ЗАБЛУДЕН БЕСЕН ГРАЖДАНИН

    4 0 Отговор
    Е какво очаквахте бе Господа Евро-Атлант радетели за Либерално-Декоративна ИЛЮЗИЯ. Ми то си има "лаф" за това - ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ!!!😀😀😀 Аман от баламурници.....
  • 122 Отдавна

    2 0 Отговор
    е ясно, че България я ползват нещо като боксовая круша! Особено нискоземните! От де тая ненавист към народа ни не ми е ясно, но очевидно следват микробританците... А последните ясно са изразили отношението си към нас чрез думите на престъпника Чърчил за картофената нива...
  • 123 Сийка

    0 1 Отговор
    Чудя се, защо мога да се кача на самолета и да отида за 1-2 седмици в Канада на екскурзия, а за Русия не може ?!?
  • 124 гост1

    1 0 Отговор
    Е как да се трогнеш от държавица, чийто ценности се изразяват в толерирането и величаенето на индивиди, като онова там жена с брада ли, какво беше..., а ако пък някой си мисли, че австрийците са интелигентни и въобще, запада, лъже се..., нито швейцария, германия и другите там са стока, убедих се лично, мислих се, че Ганьо е образ характерен повече за Балканитеотколкото за "развитите" страни, бил съм в голяма грешка... изключително елементарни, простовати и пр., да има и качествени хора..., но масата...
Новини по държави: