24 Декември, 2022 21:00 13 528 152

Бойковизмът си отива, спете спокойно, деца!

  • бойко борисов-
  • герб-
  • бойковизъм-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • корупция-
  • мата хари-
  • шенген

Както комунизмът не си тръгна бързо и окончателно, така и борисовизмът няма да си отиде лесно от България. Но ще си отиде.

Бойковизмът си отива, спете спокойно, деца! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди години Васко Кръпката изпя "Комунизмът си отива, спете спокойно, деца". После я запяхме и масово, мислейки, че комунизмът наистина си отива - ако не днес, то утре, отива си и вече никога няма да се върне.

Той наистина си тръгна, но после пак се върна за малко, после пак си тръгна, уж вече окончателно. Но се оказа, че не е съвсем окончателно, и чак след около двайсетина години в България вече нямаше комунизъм, освен отделни негови прояви - като тази на Корнелия Нинова, когато тя отиде да се кланя на паметника на Тодор Живков, и която с трогателна печал сподели колко много ни била отнела демокрацията. Или като тази на Бойко Борисов, според когото всяко управление, което направи и една десета от свършеното от Тодор Живков, трябвало да се гордее.

Същото се получава и при бойковизма. И той сякаш си уж си отива, но всъщност не си отива, уж се чуди дали да си тръгне, но си личи, че да иска остане тук завинаги. А определението бойковизъм и сравнението му с комунизма никак не се неуместни. Двете явления имат много общи неща.

Само прилики

Сливането на изпълнителната и съдебната власт е едно от общите неща с комунизма . При бойковизма прокуратурата не повдигна нито едно обвинение срещу Борисов и министрите на ГЕРБ, въпреки многобройните корупционни разкрития и скандали. Отказа да разследва "кюлчетата" и "Мата Хари" "поради невъзможност да бъде открит извършителя" - обяснение, което би трябвало да бъде прието от обществото ни като подигравка. Прокуратурата, която помагаше на управляващите да си присвояват делови дейности и преследваше противниците на властта.

Всичко това, ако не е съвсем комунизъм, си е негова проява, негов остатък, негов отглас.

Сливането на законодателната и изпълнителна власт, макар и законово необявено, също си е бойковизъм, съпоставим с комунизма. При това сливане не Народното събрание определя политиката на правителството, а правителството. Даже не правителството, а Бойко Борисов определя политиката на Народното събрание чрез своето партийно мнозинство. То може да предлага и да защитава свои си закони, може убедително и пламенно да обосновава своите виждания, но е достатъчно едно обаждане по телефона на началника, за да се задейства мнозинство.

При бойковизма, също като при комунизма, макар и не чак в толкова изкъсо, изпълнителната власт държи и медиите, най-вече националните. И също както при комунизма, при бойковизма избуява връзкарството.

Властта - за лично облагодетелстване

И тук вече се проявява най-голямото сходство между двата модела на управление - сходство, което повечето наблюдатели сякаш не забелязват, или се правят, че не забелязват.

Бавно и постепенно, но иначе много последователно и настъпателно, управляващото мнозинство и хората около него се сплотяват (също като при комунизма) в една управляваща прослойка, чиято основна цел не е политиката, а използването на властта за облагодетелстване за сметка на останалата част от обществото. Като прослойката обхваща не само политиците, но и държавни служители, делови кръгове, медиите, хора с влияние, и разбира се - обърканите, уплашените и зашеметените от пропагандата на властниците граждани.

Затова на тези избори, а може би поредица от избори, политическите действия, за които непрестанно се говори - влизане в Шенген, приемане на еврото, законите по плана за възстановяване и устойчивост - не са предопределящи за общественото развитие, нито пък разделението леви, десни и либерали-консерватори има някакъв особен смисъл. Разделението е между тези, които искат, защитават и поддържат борисовизма, и онези, които искат България да се промени и да се развие като съвременна правова държава. В този сблъсък борисовизмът е обречен, също както беше обречен и комунизмът. И, също като комунизмът, той няма да си отиде нито бързо, нито окончателно. Още отсега си личи колко упорита и безогледна ще бъде съпротивата му.

В битка за оцеляване

Месеци преди изборите борисовизмът е призовал "на всеоръжие" всички свои хора и служби, използва всичките си възможности и прилага всички честни и нечестни похвати в битката си за оцеляване, в която се явиха и неочаквани поддръжници. Но това не е политическа битка, а такава между една управляващата прослойка, която иска да запази облагите си, и останалата част от обществото.

Добре е все пак, че при този сблъсък лъжите, клюките, клеветите и подлостите на борисовизма не прерастват в антиконституционни прояви, както се случи например отвъд океана. Така че, за да си отиде съвсем бойковизмът, ще са нужни години. И не е изключено да продължим да се препъваме в отделни негови прояви. Още е рано за "спокойни сънища" без бойковизъм.

Автор: Иво Беров


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 172 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щирлиц

    94 28 Отговор
    Снимката е показателна.Ама има такава и с Фандъкова.

    Коментиран от #5, #151

  • 2 Адам Хилтън

    109 73 Отговор
    Ма не "бойковизма" а демокрацията уби и прокуди 3 милиона българи - кога ще си ходи тя?

    Коментиран от #17, #30, #55, #135

  • 3 Анонимен

    93 27 Отговор
    Сладури, Весела Коледа и Бойко да ви даде от неговите чекмеджета, парички за сладолед. Милите
  • 4 Прокопи до Иво

    61 20 Отговор
    Ще има мръвка за момчето!
  • 5 Мюлер

    46 20 Отговор

    До коментар #1 от "Щирлиц":

    Значи не си виждал снимки от Бузлуджанския събор.

    Коментиран от #51

  • 6 вятъра на промяната

    53 60 Отговор
    Освен бойковизма и много други визми ще си заминат само след няколко месеца заедно с азиатските агресори.
  • 7 Бай Даньо

    88 51 Отговор
    Присмял се хърбек на щърбел. Кировите лумпени които пикаха по улиците не са по хубави
  • 8 МАЛЧО

    52 16 Отговор
    КОИ ОТ ТРИМАТА Е ВАСКО КРЪПКАТА
  • 9 Орисия БГ

    109 44 Отговор
    Лошото е че след Бойковизма иде Кирчовизма, после някой друг Тъпивизъм и те така, бг орисия!

    Коментиран от #18

  • 10 Изпатил в Прехода

    85 9 Отговор
    Аз, като чуя вече "Спете спокойно деца" и ми става доста неспокойно.
  • 11 Не вярно

    83 30 Отговор
    Корнела връща ГЕРБ с хартията.
  • 12 ХАХАХА

    60 19 Отговор
    Абе тоя върл костовист откъде го изкопахте,аз мислех вече ,че е дал фира ,нали вече няма тв Европа където да плюе ,а евронюз не го гледам. Защо ни разваляте настроението ,то не беше "канарчето " с феса ,сега този,остава и скрилия се в турската амбасада да го изкопате.
  • 13 иван

    73 40 Отговор
    И като си отиде комунизма - цъфнахме и вързахме! Глупак!

    Коментиран от #41

  • 14 Пловдив

    76 47 Отговор
    Банкялийския нагъл и прост селяндур е закърмен с идеите на комунизъма(както се изразяваше неговия ментор,правешкия нагъл и още по-прост селяндур).Докато допускаме шумкари (разбирай бандити) като тези двамата да се докопват до управлението на държавата,нищо хубаво не ни очаква!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НА ФОТОТО ВИЖДАМ.....

    53 22 Отговор
    ..........ТРИ ПЛАТЕНИ ОТ ГРАБ БЮЛЕТИНИ

    Коментиран от #152

  • 17 123

    66 12 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Защо демокрацията в цивилизованите (демократични) страни не прокужда жителите си,а това се случва в аборигенска България,Албания,Румъния,Сърбия и Турция?! Ще намериш ли сам отговора,или да продължа да ти подсказвам?!

    Коментиран от #37

  • 18 Ганьо

    69 22 Отговор

    До коментар #9 от "Орисия БГ":

    Той баце толкова е умен, че сам си призна "аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме", за което е прав...

    Коментиран от #21

  • 19 Дойче Веле

    58 21 Отговор
    Все пак се чудя защо пропагандата на ДВ има тотално негативен ефект и се отхвърля масово от българите. Какво я прави толкова неприятна? Разбира се, е елементарно-атлантическа, натрапно-заповедническа, с претенции да е "истина" от последна истанция (Германия), а в същност показва истинско неразбиране на проблемите в БГ. И все пак, кое прави тези статии истински-отвратителни?

    Коментиран от #31, #130

  • 20 Все си отива,

    37 13 Отговор
    а на избори - първи. Чисто по комунистически, бялото е черно.
  • 21 МЪДЕСТ

    60 33 Отговор

    До коментар #18 от "Ганьо":

    Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност „РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА“ В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  • 22 ГЕРБ

    45 26 Отговор
    За да дойде шарлатанизма айде нема нужда мерси
  • 23 Анонимен

    20 29 Отговор
    Бойко няма как да си отиде помаците и българите ги е назначавал навсякъде и ще гласуват за него, борбата беше между карадайъ и цвк не можеха да ги разделят, а карадайъ е помак, не е турчин, др има цигански баща, а и др има, с баба циганка и е мелес, къзълбаш циганин. Българите ще изчезнат. Весели празници, а след нас, ако ще и потоп да става, гледайте путин да не хвърли някоя бомба върху главата на бойчето хохо хора в Банкя хохо
  • 24 Анонимен

    21 8 Отговор
    От двата клана прокопиев пеевски трябва едната глава от двете да падне, но кой ли ще е добре
  • 25 Голем смях

    24 5 Отговор
    А какво идва ?

    Коментиран от #57

  • 26 Да, ама не...

    34 11 Отговор
    Убаво казвате ама не е верно! От Виточа по високо нема, от Искъро по глибоко нема ама и от комунизмо по убаво нема! Това ни се набива постоянно в тъпите кратуни и ние като универсалните глупаци се водим само по тези критерии.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Коко

    50 50 Отговор
    Абе при Бойко си беше добре!Сега сме го закъсали целия народ заради някакви
    Смешници
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    43 29 Отговор
    СЛЕД КОКОРЧОВИЗМА ........ ИДВА РАДЕВИЗМА И ФАШИЗМА ...... ФАКТ !
  • 30 И къде отидоха

    41 14 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    тези 3 милиона? Може би в някоя тоталитарна диктатура, или там където е истинската демокрация? Точно това е показателното, че у нас не е демокрация, а псевдо! Това е то избягаха от бойковизъм комунизъм и живкожизъм!

    Коментиран от #149

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Милко Кавалджиев

    38 8 Отговор
    Аз не мога да спя. От глад ли е или от яд не зная, но когато видя цените в магазина не ми трябва да мога да смятам с висша математика. А аз съм от тези които помним Жан Виденов.
    И той измисляше някакви оправдания.
  • 33 Васко Кръпката е виновен!

    53 4 Отговор
    Той ни пя : " Камунизмът си отива, спете спокойно деца"!
    И ние 33 години спинкаме!
  • 34 Антонио Бандера

    43 32 Отговор
    Ще го търсите вие комунизма, и то със свещи, като демократично ви затворят аец-а. Продадохте се като туземци за дънки и бонбонки

    Коментиран от #106

  • 35 Гражданин

    12 18 Отговор
    Сега е хубаво, но да имаш златни ръце, да умееш от всичко. Един трюфел на ден да намериш и получаваш хихи 50 лева х 30 дена, 1500,2000 лева. 1 трюфел, а те номенклатурата историка вълчо на разходка и цяла чанта с бели гъби и кво ги правят буркани ли, те са отровни хвърлихме ги, а те печелят търсят, да не са луди като абтала да копат и гледат животни, да му крадат труда. Хубаво е но да получаваш 12000 лева на месец, на запад един работник тяхен толкова получава, а тук 600 лева чисто. Ветрини пълни, ръце празни, а по татово пари имаш стоки нямаше. Сега стоки има пари нямаш в България. Хубаво е да си бойко и света да работи за бойко
  • 36 Дойче веле

    22 11 Отговор
    Да ви го ........
  • 37 Пор Чвор

    39 17 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Просто е - демокрацията е дъвка за наивници (вие), с която бленуваните от теб "цивилизовани" страни източват ресурсите на глупаците. Или накратко - те са богати, защото ви държат бедни
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гиби

    41 19 Отговор
    Цял живот комунизма ви е виновен Не може да си платите сметките и лекарствата иначе сте горди европейци и демократи Смотаняци
  • 40 111

    16 18 Отговор
    Хубаво беше при тато за Ася и др. То днес пак е Ася, мъжа й, децата й. Едни и същи сте бкп. Подмазвачи. Нали ги виждам, всички във входа са бкп в герб и дпс. Вие сте си същите, комунисти. Купихте си за 35 г по няколко жилища, земи и останахме бедни, костов цели семейства царя на улицата бяха с малки деца и герб посегна на децата. И така баба герб днес е чорбаджийка, а бяха бедни, а лекари, юристи днес бедни, жив геноцид бе извършен спрямо българитеи тук там някой друг но граждани бяха и на тяхно място дойдоха от селата и днес те граждани, нищо против, подгърбени от работа от село, нека си починат, децата им са на 50 г бизнесмени, др строители, лошо няма, карай, така е трябвало да стане с християните

    Коментиран от #50

  • 41 Казуар

    34 21 Отговор

    До коментар #13 от "иван":

    Другарю, ти още ли не си разбрал, че комунизма фалира, че това беше един експеримент със стотици милиони хора.

    Коментиран от #99

  • 42 Хихи

    8 4 Отговор
    Бойко ни изпраща лекарствата по Дядо Еконт и пуска по някоя стинка за нас. Както казваше един юрист на сестра си, а простите с пари я обиждаха, че е гладна въшка, а той й отговаряле, мило сестро, може да сне бедни но имаме титла сестро. Тъжно е и е радостно.
  • 43 Анонимен

    21 31 Отговор
    От политика хабер си нямаме, но моят идеал е Колкото и да не ви допада е Асен Василев. Еродиран. Подкрепяме и му желаем младите да се учат от Него, Кирчо...

    Коментиран от #128

  • 44 Циник

    33 18 Отговор
    Стига писахте глупости. ГЕРБ, и в частност Бойко, са продукт на новата дясно-християнска демократична система. Те са десни популисти, само че по-крадливи и по-прости от обикновеното. Подкрепяни са от десните парии в Европа и от америкнците. Това, че се мазнеха и на Путин, си е българска черта и няма нищо общо с комунизма.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Търновец

    14 12 Отговор
    Тази статия не мога да приема - един пример - преди ПСВ нямаше никакъв комунизъм а бяха убити над 18 млн хора, след войната покойната ми баба е родила 8 деца а 6 са умрели от глад и болести, тогава за да се лекуваш трябваха много пари, в България комунизъм имаше до около 1975-1980 а след това животът се изроди - първо на власт дойдоха хора като Станко Тодоров, Димитър Станишев, Гриша Филипов - те бяха далеч от нас и освен комсомолски и партийни школи нямаха нищо хубаво зад гърба си. И през 1985 се самоубие ген. Калев - шеф на пето главно - личното ченге на Тодор, и той знаеше много за хората от високите етажи. Някой от София чувал ли е за голите хора по разни локации около София?
  • 47 Сод Омит

    47 14 Отговор
    при комунизма събирахме ли капачки да си лекуваме децата в Турция, че не помня? Имахме ли кранове на парното? Колко често наркомани с полицейска протекция ни газеха? Кога се появиха имитиращите продукти и защо?

    Коментиран от #63, #90

  • 48 преса

    31 20 Отговор
    Герб и ДПС са мафия едните разпределят порцийте в държавата другите спят до шкафчета пълни с пачки по 500 евраци а българина гласува гласува гласува за тях
  • 49 Хехе

    27 33 Отговор
    Беров, цялата ви пасмина един век да плюете по Борисов, пак не струвате колкото едното му кутре.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Макс

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мюлер":

    Снимката е от центъра на Кърджали, вижда се паметника на Левски пред сградата на общината .
  • 52 тъкмо се чудех

    22 11 Отговор
    кой е написал това нящо и о, изненада, иво беров?!? :) :) :)
    не е изкарал за пенсия, та си заработва дето намери!
  • 53 С две думи

    29 20 Отговор
    Бойковизмът е бандитизъм и кретинизъм!
  • 54 Абсурдистан

    33 12 Отговор
    Драги ми Беров, бойковизмът ще си отиде, но мен ме безпокои какво ще го замени. Бяхме свидетели на едно уродливо управление, което за кратко просъществува, което ни обещаваше край на корупцията, задкулисието, мафията и т.н., но само ги издигна на по-високи нива. То и Путин си отива, но ако го замени някой още по-смахнат диктатор???
  • 55 ТИСЕРУСТЕНЦАТА

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Неги прокуди демокрацията а ги освободи да си тръгнат защото им беше писнало от такива като тебемръшляк
  • 56 Видьо Видев

    20 1 Отговор
    Честита Коледа и Щастлива Нова Година!
    На Вас и на хората, които обичате!

    И най-много на децата и внуците Ви!
    Те са нашето безсмъртие!
    Те са ракетата ни,
    изстреляна напред във времето!
  • 57 Шарлатанин

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Голем смях":

    Шарлатанизъм....
  • 58 Иван Радоевв

    28 33 Отговор
    Бойко си тръгна и остави стабилна икономически страна, а търгашите и измамниците от ПП съсипаха държавата за една година

    Коментиран от #61, #66

  • 59 Баро

    6 4 Отговор

    До коментар #50 от "абе ти":

    Ма тоа верно нищо не му се разбира кой знае каква метилява шльоковица кърка
  • 60 # идиоти вън

    21 14 Отговор
    От трън та на по-висок. Бойковизма си отива на дойде простокировизма!
  • 61 Баро

    22 15 Отговор

    До коментар #58 от "Иван Радоевв":

    Това че го казваш него прави вярно
    след като се нагуши много яко бойко си тръгна защото хората му показаха червен картон и остави една опърпана българия

    Коментиран от #67

  • 62 Гост

    19 17 Отговор
    бойко много краде
  • 63 И аз да кажа

    23 27 Отговор

    До коментар #47 от "Сод Омит":

    Ами за начало- при комунизма от ПТП загиваха около 2 пъти повече хора, отколкото сега ,и то не процентно, а като абсолютна бройка. При положение, че превозните средства бяха 2-3 пъти по-малко. Има статистика, провери! Това, че по някаква изумителна за мен причина си се чувствал щастлив и доволен при соца, не значи че е било добре- просто си джапахте в неведение и ви пълнеха главите с пропаганда колко е хубаво. Ако сега е толкова зле здравеопазването, защо продължителността на живота у нас е по- голяма от времето на Живков?

    Коментиран от #68, #71, #92, #95, #102

  • 64 Някой

    16 12 Отговор
    После ще ревете кога ще си ходи кировизма,христоивановизма....
  • 65 Гост

    17 8 Отговор
    На снимката се показали три черни хартиени бюлетини - две на герп и една на дъпъсъ...
  • 66 РЕАЛИСТ

    27 19 Отговор

    До коментар #58 от "Иван Радоевв":

    Стига глупости. Бойко направи към 5 милиарда от българските глупаци, пък вие му се радвайте . Това в най-долният политик в България след Александър Стамболийски. Дано свърши , като него, тоя мръсник.

    Коментиран от #112

  • 67 оня с коня

    27 20 Отговор

    До коментар #61 от "Баро":

    Понякога наистина немам нерви да чета подобни Неистини:КАК ще си е тръгнал Борисов,като си е Жив и Здрав в БГ?А от Политиката ли си е тръгнал ББ,след като Партията му е ПЪРВА СИЛА при това с чувствителна разлика в Парламента пред останалите?КАК ще е оставил Борисов "опърпана" България,след като СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ беше значително по висок от сегашния с почти Нулева Инфлация и НУЛЕВ Мигрантски поток към Границата ни?А БЕШЕ ли ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕГА България ОТЛИЧНИК на ЕС по най-нисък Външен дълг?Ей,...мерете си приказките/ако нямате Рулетка,ще ви подаря една/,а не да стреляте на Пусия Глупости на Автоматична стрелба!

    Коментиран от #69

  • 68 Про митак

    21 18 Отговор

    До коментар #63 от "И аз да кажа":

    и аз да те питам - колко хора ровеха по кофите при Живков? Защо? Защо при капитализма е нормално хора да живеят на улицата в палатка в центъра на Париж и на никой да не му пука? Защо Беларус произвежда и изнася тролеи, а европейска България крета на заеми? Защоооооооо?
  • 69 Друс Лий

    10 19 Отговор

    До коментар #67 от "оня с коня":

    стига с този борисов бе, не усещате ли, че се карате кой некадърник е по-малък некадърник? И борисов, и киро и христо са разновидност на едно и също нещо - продажни безродници

    Коментиран от #84

  • 70 Ха,виж ти

    26 18 Отговор
    Тия се надпреварват да пишат глупости и лъжи.Виждайки невнятните " кирета" докъде ни докараха ,че почти фалираха държавата ,безхаберието на границата,хиперинфлацията ,кражби,заеми през седмица,шарлатании и според президента и имат наглостта да обсъждат Борисов,когато бяхме стабилна държава и финансово и без мигранти,трафиканти на какво ли не.Непрекъснати строежи,обновления,пречиствателни станции,храмове.А киретата спряха всички европроекти за общините,от две години застой,защото са прекалено прости,т.е.е видяхме разликата,няма нужда..Автора измислен или подписъл поредния брътвеж, мисли ли за БГ изобщо или се самоунижава за дребни.Най фрапантното от целия експеримент е колко лесно и бързо може да се събори цяла държава.А такива песнопойци като автора са жалки
  • 71 Реалист

    16 22 Отговор

    До коментар #63 от "И аз да кажа":

    Тази статистика дето я изнасяш абсолютно не е вярна, разбира се. Промитите атлантически мозъци си мислят, че хората са наивни и ще им се вържат на лъжите. Това е като евтиния втечнен газ отвъд океана, или че нямаме нужда от АЕЦ, че е по-добре да имаме 8 Ф16-ки отолкото 50 Миг29-ки , по-добре да живеем от туризъм отколкото да имаме нерентабилна индустрия, че не е имало турско робство, а мирно съвместно съществуване, че Русия тръгнала за проливите, пък ние й се кланяме като на освободителка и много такива подобни. Ех, недодялани лицемери....

    Коментиран от #74, #76, #77

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Невярвам

    21 14 Отговор
    Боко диктатурата е на всеки ьгьл. Чакат сега парите от Европейския сьюз да откраднат дето са предвидени за България. Едва ли има някой дето не знае какво са правили, какво правят и какво мослят да направят
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Досиетата Х

    10 3 Отговор
    Очевидно истината трябва да остане в тайна.
  • 76 тъпо а?

    24 11 Отговор

    До коментар #71 от "Реалист":

    Всъщност този който бетонира черноморието е брата на Станишев. Това което направи Бойко е пречиствателните станции защото морето не може да поеме отходните води.

    Коментиран от #133

  • 77 тъпо а?

    21 3 Отговор

    До коментар #71 от "Реалист":

    Договора за затваряне на АЕЦ го направи Станишев за да може Газпром да си продава газта. Даже ни залъгваха че турбините на АЕЦ могат да работят на газ.
  • 78 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 9 Отговор
    СЪС СМЕСЕНОТО ГЛАСУВАНЕ ......... ВОЕННАТА ХУНТА НА .......... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП СИ ОТИВА ......... СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА ......... ФАКТ !
  • 79 НЯМАШЕ КОМУНИЗЪМ !

    17 6 Отговор
    Имаше СОЦИАЛИЗЪМ ! Имаши комунистическа идеология , но тя бе ЗАСРАНА от днешните Либерали, демократи и Криминални Партийни групировки. Държавата бе заграбена от тях а народа ИЗХВЪРЛЕН като собственик на своето бъдеще в страната.
  • 80 КОМУНИЗМА не е ВИНОВЕН !

    14 10 Отговор
    В Китай е Комунизъм и са 1 в Света ! ЗАСРАНЦИТЕ у нас са все едни и същи и преди и сега.!
  • 81 Щерев

    25 14 Отговор
    Народ, който гласува за мутра толуп и за мутра чалгарин не е способен на достоен живот
  • 82 хаха

    19 12 Отговор
    Точно па тоя соц.автор ще говори за боиковизъм.Един некадърен и нереализиран соц. журналист.
  • 83 Баро

    18 5 Отговор
    Беров пак си спал на мокри вестници.
  • 84 оня с коня

    16 9 Отговор

    До коментар #69 от "Друс Лий":

    Не нареждай Борисов до Кирчо и Компания- нямат нищо общо!А иначе хубо заклеймяваш "Продажните безродници",но явно нямаш никакво да предложиш поне един "Непродажен Родник".Само не ми казвай че е Време за Възраждане и Копейкин единствен милее за България -...САКЪН!:)
  • 85 Иво Беров! Мутрите(политици, бизнесмени,

    13 8 Отговор
    Магистрати) Тормозят цял Народ!!! ЗА, какво Забъркваш Нинова и Оня, Комунизъм от Тошово време!! Не се връзва!! Чиновниците под Шапката на
    ГЕРБ са задушили Държавата!!! Нее проблема, че Нинова е отишла на, паметника, много други са много по Опасни и вредни от"Ниновия Комунизъм"!!
  • 86 Анализаторр

    5 1 Отговор
    Блажени са вярващите, защото тяхно ще бъде царството небесно.
    Амин
  • 87 Леля Гошо

    16 12 Отговор
    Бойковизмът щеше да си отиде ако хората бяха постъпили с Тулупа както някога с дядо му. Мъжете са били на фронта, той закачал жените им, но мъжете един ден се връщат, извличат го от къщата му и го пребиват с тояги.
  • 88 Но лошото е,

    14 1 Отговор
    че идиотизма си остава, става все по зле !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 151262

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Сод Омит":

    Много точно. Въпросът е ЗАШО? Който има малко акъл в главата си, ше си отговори сам.
  • 91 Овратен

    15 4 Отговор
    Деца Не заспивайте ! ., Дойдоха Шарлатаните на Радев !

    Коментиран от #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Мирно

    8 9 Отговор
    Ето отново пеят невярно комунизма не си е отишъл нито пък комунистите те станаха просто социалисти и бойковизма няма да си отиде навсякъде са неговите магистрали, метро, спортни зали а и партията и без Бойко пак си е първа така че я млък лъжци
  • 94 Професор

    15 9 Отговор
    Само Бойко! Да живеят Генерал Борисов!
  • 95 детенце малко

    8 2 Отговор

    До коментар #63 от "И аз да кажа":

    личи си че не си живял по времето на бай тошо защо се напъваш тука да лъжеш връстниците си ? другите неможеш да ги излъжеш защото са живяли по това време и знаят кое какво е …

    Коментиран от #97

  • 96 Верно ли

    10 8 Отговор
    Колкото до статията, която даже си направих труда да прочета - пак ни замазват очите с "комунизма", все едно последните три години не сме ги живяли! Пак "комунизма" ни виновен, ама как - или е той, или е Путин! Не са виновни онези наши "съюзници" дето систематично ни унищожиха Държавата, слагайки и Бойко, след него и Кирчо - щото ако някой тука си мисли, че ги е "избирал" много се лъже! Същите оставиха Толупа да дерибейства тука в замяна на пълна подкрепа при гласуване в ЕП (даже точно зелето беше пуснало обяснителна статийка за геманските фондации тук, подкрепяли Баци и ДПС)и срещу горене на "цивилизованият" боклук! Пак същите последните три години ни дупчат с незнайни препарати и взимат НАШИТЕ пари, за да ги наливат в Украйна срещу Русия, ама пак комунизъмът е виновен - НЯМА КАК! Остана ни само ЛЕВЪТ - и него ще ни вземат, и ще станем покрайнината на Европейските щати, където ще си изхвърлят боклука! Но няма как - ще замазваме очите на заспалите о.ци, докато им разправяме приказки от 1001 нощ, колко е лош комунизма!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 горкия ти

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Казуар":

    ама ти верно ли си мислиш че е имало комунизъм някога тук ???
  • 100 Беше си хубав комунизма, но

    9 12 Отговор
    заради алчноста на някои от съветските "другаре" и методичната борба на Запада с тази ненавистна за него идеология му казахме "Чао". Сега сме си едни живи роби на корпорациите и олигарсите, които ни грабят под благия поглед на удобни и послушни медии. И опитайте да се изразите демократично в западната корпорация и ще видите колко демократични неща ще ви се случат.
    Престанете да обвинявате комунизма, а се вгледайте в нечовешката кражба и оскотяване, които капитализмът позволява.

    Коментиран от #108, #119

  • 101 Тик-ток

    7 0 Отговор
    Комунизъмът се преражда и продължава -другарите Бойкикевци,Пасита,Плевнювци,Атанасовци,Крадливите Еленки-вси отбор юнаци.
  • 102 А бе не знам...!

    13 5 Отговор

    До коментар #63 от "И аз да кажа":

    ,,Ако сега е толкова зле здравеопазването,защо..."
    Но знам със сигурност,че при Живков бе абсурд да се случи хора да умират по стълбите и в линейките,чакащи да ги приемат в болницата ...!А ако допуснем дори и теоретично това да се бе случило,щяха да хвърчат глави...!!!

    Коментиран от #144

  • 103 БгТопИдиот

    6 4 Отговор
    Отива си Бойковизма идва Кировизма.

    Една монета две страни с аромат на ОБОР !!
  • 104 Електра

    6 6 Отговор
    По страшното е, че под юмрук на Радеви ма, Ниновизма се завърна, Киревизма се зададе, а след него пристъпват Гномовизма и Христовизма, а това значи инфлация и грабеж, болести, глад и студ...
  • 105 Българин

    14 4 Отговор
    Лошото е, че след Бойковизма дойде Кирчовизма и джендъризма!!!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Демократ

    3 10 Отговор

    До коментар #100 от "Беше си хубав комунизма, но":

    Браво на Иво Беров.Истината се вижда от всички,които имат очи и чува от всички,които имат уши. Мислят тези,които виждат,чуват и четат. Няма демокрация в България,защото няма как комунисти да станат демократи .Комунизмът е една власт,едни облаги,едни облагодетелствани.Когато хората се преценяват според партийна принадлежност ,а не според способности.Затова България е на никъде,освен на дъното,въпреки прекрасните природни дадености.Когато комунисти управляват, те командват другите и мислят само за себе си.Затова образованието и култу.ата не са на почит.Трябва необразовани и незнаещи ,за да бъдат лъгани и манипулирани.

    Коментиран от #111, #114

  • 109 Го4о

    12 3 Отговор
    Дойче зеле, всъщност ШарлатанизЪма си отива", децата ни да бъдат будни и да не допускат "Киро Кокорчовци" да ръсят акъл!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #108 от "Демократ":

    Видяхме ги твоите демократи - куфарите с пачки на Ева Кайли, кражбите на милиарди от Урсула, локдауните и насилствената ваксинация.

    Коментиран от #113, #117

  • 112 Тошко

    11 8 Отговор

    До коментар #66 от "РЕАЛИСТ":

    Мразите Бойко, защото като се сравните с него изглеждате като ЛИЛИПУТИ! Мразите го защото ви засенчва с построеното, което вие никога няма да постигнете! В коалиция с БСП вашата промяна отива в канала. Амин!

    Коментиран от #116

  • 113 Вида

    5 3 Отговор

    До коментар #111 от "Българин":

    Видяхме и замъка на военнопрестъпника Путлер.

    Коментиран от #115

  • 114 тц тц

    9 3 Отговор

    До коментар #108 от "Демократ":

    По времето на соца образованието не само беше на почит, но беше и задължително, а България беше икономическия лидер в Източна Европа, после дойдоха демократите, затриха всички заводи и докараха глада, наркоманията и джендърията.

    Коментиран от #118

  • 115 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #113 от "Вида":

    Вечер преди да си легнеш проверяваш ли под леглото дали не се е скрил Путин:) За каквото и да е статията на теб все Путин ти е в главата, вика му се страхова невроза и имаш спешна нужда от лечение!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Демократ

    4 3 Отговор

    До коментар #111 от "Българин":

    Така разсъждават комунистите и бойковистите- не виждат по- далече от носа си,не виждат трагедията в Украйна,където злодея Путин унищожава 3 държави едновременно -Украйна,Русия и Беларус,не вижда съсипалата България корупция по кремълски модел,но вижда само анти ЕС и САЩ руски опорки.Не вижда,не чува друго,освен вкарването в промития мозък.
  • 118 Демократ

    3 4 Отговор

    До коментар #114 от "тц тц":

    Затова комунизмът единствено в България не си отива,в целия бивш соц.лагер си отиде.ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА ЗАКОННОСТ РАВНА ЗА ВСИЧКИ,РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ -ЗАКОНОДАТЕЛНА,ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА,СВОБОДА НА СЛОВОТО,РАВНИ ПРАВА НА ХОРАТА. В България няма демокрация, а превръщане на комунистическата власт в икономическа .Мисионерите от приватизацията до един са от комунистическата номенклатура и всичката власт в България е в ръцете им.Икономическото чудо в България е било в периода 1930-1939 г.Комунизмът доведе до 2 национални катастрофи,срината икономика и финансов срив.Любимият ви Тошо предаде българския резерв на Кремъл и 2 пъти искаше да ни направи съветска република.

    Коментиран от #131

  • 119 Прекрасно

    3 2 Отговор

    До коментар #100 от "Беше си хубав комунизма, но":

    Държавата се развива според установения в нея ред.Да проследим развитието на комунистическите държави - Русия,Беларус,Северна Корея, Венецуела, Куба.Китай е смес от комунистическа ръководна партия,но капиталистическа икономика,която я изведе в първите места.Тези нещастни държави са откъснати от света,нямат икономика,освен оръжия,способните хора бягат от тях.САЩ, за жалост на комунистите,е първа в света по икономически показатели, ЕС е най-голямата икономическа общност в света. Който може мисли - държавата се развива от способни и свободни хора,не от тъпи и крадливи партийни функционери.
  • 120 Идва и по-лошо

    11 2 Отговор
    Комунизмът си отиде, Бойковизнът също ше си иде, но какво идва???

    "„Транссексуални, травестити и премахването на равенството между половете: училището е храм на ЛГБТ индоктринацията“: Във Франция не издържат на атаката на ЛГБТ пропагандата и все повече изпращат деца в частни училища. Според плана, одобрен от френското министерство на образованието, уроците по математика се заменят с лекции за смяна на пола и небинарност, а като културна програма децата се водят на представления за трансвестити." ?!?!!?!?!?!?

    И тук става същото.. и ще пеем ли : Джендъризмът си отива, спете спокойно, деца!
  • 121 МАЛКА пенсИЯ

    6 0 Отговор
    НЕ БЪРКАЙТЕ!!!Ни,,бойковизма,ни,,комунизма,ЩЕ СИ ОТИДЕ.ЩОТО,НАСЛЕДНИЦИТЕ,на БКП/БСП,ЯКО СА СЕ СКОРЕНИЛИ,в ЗЕМЯТА,БЪЛГАРСКА.
  • 122 Този другар

    9 2 Отговор
    Явно е ял от Кирчовите пици с кристали.Щом плещи, такива простотии.Че Боко го няма в управлението вече от доста време. В никакъв случай сега не живеем по добре.Напротив станахме два пъти по бедни.
  • 123 пенко

    3 0 Отговор
    ШВАБЕН -ШВАЙНЕ - ШВЕЛЕ !!!!!!!!!!!! НЕ КОНСУМИРАЙТЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 124 БАРС

    4 2 Отговор
    СПЯ СПОКОЙНО ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО БЕДНОСТ КРАЖБИ КОРУПЦИЯ МАФИЯ ПО УБИЙСТВА НА СТАРИ БАБИЧКИ И ДЯДОВЦИ ПО НАЙ МНОГО ПТП ПО АЛКОХОЛИЗЪМ ПО НАЙ МАЛКАТА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА.В ГРАДОВЕТЕ РАЗБИТИ ТРОТУАРИ АСФАЛТ НА НЕ САНИРАНИ БЛОКОВЕ ПО МРЪСНО МОРЕ ПО СКЪПИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ И Т.Н..тА СПЯ СПОКОЙНО ЗАЩОТО ПОСЛЕ ДЕМОКРАЦИЯТА СМЕ ВИНАГИ ПЪРВИ ПО ТИЯ ПОКАЗАТЕЛИ .ДА НАШИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ВИНАГИ Са се СТАРАЛИ ДА ПОБЕЖДАВАМЕ ДА СМЕ ВИНАГИ ПЪРВИ .БРАВО! Та всеки иска да е първи
  • 125 Тия автори наред ли са

    6 2 Отговор
    Беров е нищожна марионетка на един медиен олигарх окупирал Дойчето и в унисон само поръчкови полуфабрикати с политически цели.Защото винаги търси удобни за да замести Борисов ,но не в добрия смисъл,а да продължава да трупа чрез корупция за да може да плаща на прислугата политици ,а той в сянка.Статията не се чете,освен в диагонал,то е потрес
  • 126 БЪЛГАРИН

    7 1 Отговор
    Дърдорко и Кокорко си отиват натоварени с лични ползи от поръчки на олигархията мафия.
    Сега целия български народ ще плаща некъдърноста и глупоста им.Слава богу няма да ги
    има тези продажни некадърници!
  • 127 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    Комунизъм не е имало,никъде даже в Съветския СЪюз или Северна Корея,имаше социализъм,реално и осезаемо.И голямо спокойствие и сън настъпи,а,ако може да се спи на гладно!Ликвидираха народното благоденствие и ни се изплезиха в лицата,впрочем термина бойковизъм тоже е мое авторство,както и много други крилати фрази.С течение на времето настъпва един огромен завой към социализма или комбинация между капитализъм и социализъм в цяла Азия,очаква се в близко бъдеще от немай къде и в Европа.
  • 128 Айде нЕма нужда

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    Да се учат на мъжеложство ли?!?!Или мушенгии за милиарди?!?
  • 129 123

    3 2 Отговор
    Някой да ми припомни с дати кога точно е имало комунизъм у нас, че аз нещо не се сещам!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ганю

    1 0 Отговор
    Не ги прокуди "Демокрацията" а мафията има лека разлика
    питай Корадо Катани ще разберете ама късно
  • 133 Ти тъпак ли си или Да?

    6 2 Отговор

    До коментар #76 от "тъпо а?":

    Всъщност този който "бетонира" АЕЦ Белене е Бойко Методиев Борис ОФ . Това което направи Бойко е че отиде там с ръцете в джобове и каза прословутото - Аз гьол за шарани няма да правя.и го Наби с 200 на българския народ та плащане половин Милиард Неустойка.
    Тоя пожарни.КЯР О.пропасти държавата. пречиствателните станции, Асфалт,магистрали абе ужас на ужасите,ремонт на ремонтите.
    Девиза на партия ГРОБ НИЕ УСВОЯВАМЕ и са угояваме. Кражбата е мръсна дума.
  • 134 Боко Праните Гащи

    1 1 Отговор
    С 200 всички Българи
  • 135 Ехаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    И къде я видя тази демокрация? Това не е демокрация а социализъм от Бойковски тип! В България никога не е имало демокрация. Управляват все още комунистите и шестаците. Изнесоха парите с куфарчетата, сега децата им ги влачат с чувалите. Чекмеджета, пачки, кюлчета и патлаци. Къде е демокрацията?
  • 136 ял съм им попарата и на едните и на друг

    3 0 Отговор
    нищо ново под слънцето. прост народ-слаба държава.
  • 137 Ха-ха! Измама!

    5 0 Отговор
    Водят ви на заколение!

    Спете спокойно, деца!
  • 138 На дойчето веле

    1 3 Отговор
    Глупистите, спете деца, с променкаджиите сън не ни хваща, DW сте леви популисти
  • 139 ТИЯ КЮНЦИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ СРЕЩУ

    4 1 Отговор
    ЕДНА ФЛАНЕЛКА С МУТРАТА НА МУТРАТА КОЙТО Е ОТ ТЯХНАТА БОЯ !
  • 140 да да

    2 0 Отговор
    На сорос цигано-роми..Терор по селата..с подкрепа на нпо..спонсорирано от всички правителства..
  • 141 ЧЕКМЕДЖЕ

    1 1 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА бе издигната в КУЛТ в последните 10-15 години и видяхме до какво морално падение стигнахме !
  • 142 Майк Алън Патън

    1 1 Отговор
    БОРИСОВИЗАЦИЯТА ли е новата национална доктрина на България ? Ако е така , значи сме стигнали дъното !
  • 143 Зайо Байо

    2 2 Отговор
    Щом стигнахме до там , че един ПРОСТАК от БАНКЯ да бъде сравняван даже с бай Ганьо на Алеко..........какво ли още ни чака ?
  • 144 Ти пък

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "А бе не знам...!":

    чак глави да са хвърчали! Ти май си гледал някой театър и кино.
    Никога нищо не е ставало. Най-много за някоя година да му отнемат на някого правото да практикува.
  • 145 Зоолог

    1 0 Отговор
    Тия защо са слезли от клоните , я къш обратно на дървото бе , айде на магнолията...
  • 146 Хриси

    4 2 Отговор
    Късно си отива, остава големи поразии. Опростачи толкова много хора, уж говорейки по народному. Със тези филии със мас си е задръстил всички рецептори, възприел е само уроците от бай Тошо , като негов слуга. Така се беше обградил със слугинаж които държи със компромати от времето когато беше главен секретар.
    Моля ви , толкова години отне от живота ни . Наистина ми падна камък от сърцето ми ! Сега е време да се прочистят и всички негови хора по министерства и администрация.непременно да се сменят неговите посланици по света ! Хора празнувайте отиде си !!!
  • 147 Николова

    2 1 Отговор
    Много тъп коментар на Беров!
  • 148 АничкаРа

    0 2 Отговор
    Не съм объркана или зашеметена, още по-малко уплашена. ГЕРБ бавно и системно успя да спечели доверието на много хора, докато десните лидери си играеха на дай си ми куклите, на ти си парцалките. И така докато младите българи не се върнаха у дома заради ковид мерките в Европа и Америка. Та сетила се Мара да се побара. Поколението на последните пионерчета се сети да създава нови правила, вместо да гради политики, създаващи доверие.
  • 149 Ъглен

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "И къде отидоха":

    Много удобно пропускаш факта, че най-много заминаха по времето на управлението на Луканов, после при Виденов, после при тройната коалиция/Станишев, царчето и Доган/, и накрая при Орашаро.... Сумарно това са над 2.5 милиона, за 20 години, а останалите 0.5 милиона за 12 години. Я, сега сметни при кое управление са повечето избягали? Ами, през последните 2 години, колко избягаха от инфлацията и харвардските измамници ръководени от Черепа, финансирани от Цв. Василел, Бобокови, Баневи.... под юмрука на преЦедента???
  • 150 Които може и които не може

    0 0 Отговор
    Дават мнения и казва народа какво даправи Ами народа е по умен от теб Свободно гласува Но дай боже до се оторвём от петковизма Защото национален праздник ще ни стане 1 април или 2 февруари
  • 151 Сергеи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Щирлиц":

    Боико Рашков го каза в парламента « по хубаво комунистически следовател / с 20 имота / от колкото комунистически пожарникар А за автора Щом не е Путин или Сталин все е лошо
  • 152 От Шипка

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "НА ФОТОТО ВИЖДАМ.....":

    Тези с бастуните не са платени