6 Февруари, 2023 09:10 2 183 5

Отмениха полетите от Истанбул

  • полети-
  • истанбул-
  • зима-
  • лошо време-
  • турция-
  • самолети-
  • летище

Разпуснати са училищата в общо 40 окръга на страната

Отмениха полетите от Истанбул - 1
Снимка: Shutterstock

Поради лоши метеорологични условия авиокомпании отмениха днес полетите си от Истанбул, а местните власти разпуснаха учениците във ваканция. Метеорологичната обстановка в мегаполиса, както и почти в цяла Турция, е силно влошена, предаде БТА.

Летище "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на Истанбул днес е фактически затворено. Отменени са всички полети на авиокомпания "Пегасус" от и за летището по международните и вътрешните линии. "Анадолу жет", дъщерна компания на "Търкиш еърлайнс" също анулира полетите си по вътрешните линии. Вчера националният авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" обяви, че от международното летище "Истанбул" на европейския бряг са били отменени 238 полета по международните и вътрешните линии. Отмяната на полетите продължава и днес, информираха от авиокомпанията.

Силен вятър и вихрушки се разразиха в Истанбул, придружени от обилни валежи от дъжд или сняг. Силният вятър снощи изкърти железните парапети на осмия етаж на кулата Галата, един от символите на Истанбул, съобщи сайтът Интернет хабер. Екипи на пожарната служба закрепиха с въжета железните елементи, а кулата бе оградена с предпазваща сигнална лента, за да не се приближават минувачи.

От валийството на Истанбул обявиха днешния ден за неприсъствен за всички училища в мегаполиса. Валията Али Йерликая и кметът на голямата община на Истанбул Екрем Имамоглу приканиха гражданите да бъдат внимателни предвид лошото време. Разпуснати са училищата в общо 40 окръга на страната. В бюлетин на Главната дирекция по метеорология се посочва, че днес се очакват валежи от сняг, както и силни бури и дъжд в почти цялата страна - в района на Мраморно море, в Егейския, Средиземноморския и Черноморския район. В Източен Анадол също ще има обилни снеговалежи и температури под нулата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудя се

    9 0 Отговор
    А какво ли правят неУместните власти?!?
  • 2 АРЕМАГЕДОН

    3 11 Отговор
    Плашиш шведи
    Играеш с РУ.ци
    Е....на игра се

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Мнение

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "АРЕМАГЕДОН":

    Кво плещиш глупости в нета ве?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    1 4 Отговор
    Ето така се прави при големи снегове, турците спират учебните занимания за една-две седмици. Само нашето министерство на образованието не може да се сети десетки години, че при лошо време учениците си остават в къщи. Даже ще се икономисат пари от отопление.
Новини по държави: