Тема: Украйна

6 Февруари, 2023 15:09 23 838 134

Путин няма да направи никакви компромиси

  • бесарабски фронт-
  • нато-
  • цру-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • путин-
  • кремъл-
  • виталий портников-
  • уилям бърнс

Западът може да разчита само на украинските военни успехи

Путин няма да направи никакви компромиси - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Провалът на "плана Бърнс"
© Виталий Портников

Швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung твърди, че доставката на танкове за Украйна е станала възможна едва след като директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се е провалил както в Киев, така и в Москва, когато е предложил прекратяване на войната по схемата „мир за територия“. Разбира се, Белият дом веднага отрече тази информация. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече публикацията на швейцарското издание "измислица". Важно е обаче да се разбере как Киев и Москва всъщност могат да отговорят на подобни предложения.

Още новини от Украйна

Според този план, ако наистина е съществувал, Украйна трябваше да се примири със загубата на приблизително 20% от територията си, която по принцип беше равна на територията на Донецка и Луганска области (Крим, разбира се, остана извън споразуменията), а Русия трябваше да се съгласи, че няма да може да преглътне Украйна и да се задоволи със същите тези 20%. Neue Zürcher Zeitung не разкрива други подробности от плана, но те не са важни, тъй като както ръководството на Украйна, така и ръководството на Русия не са приели предложенията насериозно.

Киев е уверен, че войната може да приключи само след възстановяване на териториалната цялост на страната и получаване на гаранции за сигурност - в това президентът Володимир Зеленски разчита на общественото мнение. А в Москва смятат, че рано или късно ще постигнат „целите на спецоперацията“, тоест ликвидирането на Украйна, и никакви 20% не са интересни на никого.

Две общества – и двете готови за война

Социолозите регистрират повишена подкрепа за "спецоперацията" и вярата на руснаците в победата. Дори да приемем, че много хора са водени не от „патриотизъм“, а от страх, Владимир Путин във всеки случай разчита на широк обществен консенсус, свързан с разбирането за необходимостта от „победа над Украйна“, тоест нейното унищожаване.

Като цяло днес виждаме две общества – и двете са готови за война. В същото време руснаците, въпреки всички икономически трудности, понасят много по-малко трудности от украинците, които биват убивани, изнасилвани, ограбвани, оставяни без топлина и светлина. Украинското ожесточаване се сблъсква с руското безразличие, което също допринася за желанието да се воюва и в двете страни.

Какво трябва да направят САЩ и страните от ЕС в тази ситуация? Разбира се, от идеална гледна точка, да се търси възстановяване на териториалната цялост на Украйна и международното право като цяло. А ако идеалът е недостижим, тогава да се разчита на украински успех и руска умора от война.

Военни успехи или политическо чудо

За да се направи това, трябва постоянно да се повишават залозите. Ето защо президентът Байдън реши да достави “Ейбрамс”, вероятно в отговор на провала на плана Бърнс, като по този начин отключи готовността на Германия за доставка на “Леопарди”, което е много по-важно от гледна точка на непосредствената ситуация на фронта.

Ако това решение не доведе до благоразумие в Кремъл, тогава следващите ще са бойните самолети. Неслучайно за това вече се говори на глас в европейските столици. Западът наистина иска войната да приключи възможно най-скоро. Американците имат проблеми с Китай, европейците - икономически трудности - всичко това рано или късно ще се отрази на цялостната ситуация с руската агресия.

Владимир Путин обаче не е уморен от нищо. Личи си, че конфронтацията със Запада предизвиква у него по-скоро ентусиазъм: той е свикнал с ролята на лидер, който трябва да покаже на всички „кузкината майка“ и безразсъдно мобилизира своите сънародници. Така че Путин няма да прави никакви компромиси. Дори теоретично да приемем, че Киев ще е готов на компромиси. А тъй като в Киев, разбира се, не са готови, Путин дори не трябва да се замисля, че нещо ще му попречи да воюва.

Следователно Западът може да разчита само на украинските военни успехи и да даде на един порядък повече оръжия или на политическо чудо от типа "изчезването на Путин". В противен случай не украинците и не руснаците, а цивилизованият свят ще трябва да се примири с продължителна, тежка война, която лесно може да съвпадне с конфликт с Китай и икономическа рецесия. Това също е сценарий, за който не трябва да се забравя.

Източник: vot-tak tv

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    96 56 Отговор
    И Хитлер така смяташе…

    Коментиран от #8, #78

  • 3 ДДРОнег

    67 207 Отговор
    рузанците разбират само от бой и отново ще бъдат бити, както през Кримската, ПСВ, Японската, Полската, Финландската, Афганистанската и др. войни !!!

    Коментиран от #110

  • 4 да де

    171 25 Отговор
    Поредната бесарабска пропаганда.
  • 5 Кучето

    212 52 Отговор
    Скоро Киев ще моли на колене за милостиня. Междувременно, руските части са на няколко километра от бункера на окраинския фюрер. Скоро ще има трибунал за него и шайката му.

    Коментиран от #64

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    51 183 Отговор
    Путин и с компромиси и без компромиси ще загуби поста президент на Русия. Орките не харесват глупаци, слабаци и пораженци, какъвто се оказа Путин във войната в Украйна. Да нападнат друга държава и да загубят е непростимо за орките. Пък и армията им загуби 200 самолета и хеликоптера, 2000 танка и над 50 000 арки при това не само затворници.

    Коментиран от #77, #124

  • 8 ДДРОнег

    61 157 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Хитлер стигна за броени месеци до Москва !!!
    А путин кво постигна - за една година превзе село Соледар , брао :):):):)
    И нека не забравяме, че ВСВ започна след нападението над Полша от страна на Германия и ссср !!!
    рузнзаците бяха съюзници на нацистка Германия, те избиха над 20000 полски военнопленника в Катин, за коеот отричаха до 90-те години !!!

    Коментиран от #40

  • 9 ДДРОнег

    42 126 Отговор

    До коментар #6 от "За фронта нищо":

    Мда, украинците ядат голям бой, рузките глави удрят яко по украинските юмруци :):):)

    Коментиран от #34

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДДРОнег

    187 47 Отговор
    Путин им показа на западните лидери кой командва парада. Слава Путин!
  • 12 Русофил

    25 81 Отговор
    Пу не прави компромиси, защото има самодъщери от три жени
  • 13 ДДРОнег

    173 37 Отговор
    Няма по продажна нация от окраинците. Слава Путина!!!
  • 14 НИЯ

    169 25 Отговор
    Време е Зеленски да се осъзнае.,би трябвало да спре с илюзиите и фантазиите.Няма да може да издържи дълго на това темпо.Нека да спре да играе по свирката на един дебилен боклук.Народа му страда.
  • 15 ДДРОнег

    109 20 Отговор
    Окрите се продадоха на фащ,а продажниците са предатели а предателите знаеме как свършват .
  • 16 Хммм

    155 24 Отговор
    Такова "политическо чудо", като изчезването на Путин не съществува.. Нима смятате, че ако Путин бъде заменен, то Русия ще промени курса ли си? Ха ха ха
    Решението за СВО в Украйна не се взима само от Путин в Русия,а и от много други ръководни кадри... Така, че с Путин или без Путин, онова, което Русия е решила относно Украйна няма да бъде променено!
  • 17 Марш

    160 26 Отговор
    Пак безмислена пропаганда. Тия жалки стотина танка, които западът ще изпрати, ще бъдат унищoжени за броени дни. И самолети да дадат, някакви скaпани тарaлясници, ще ги последва същото. Дори САЩ не издържа - укpитe за два дни изстрелват толкова снаряди, колкото САЩ могат да произведат за месец... а руската военна машина едва сега загрява. Стига и с тия лъжи за икономически несгоди. На руснаците нищо не им липсва, стоките и енергоносителите са евтини, магазините пълни. Нас във великият ЕС ни карат да ядем буболечки.

    Коментиран от #89

  • 18 Павел пенев

    132 19 Отговор
    Русия се интересува от цяла Украйна а не от 20%, защото останалите 80% ще започнат отново са се въоръжават и фашизират от запада.
  • 19 стоян георгиев

    34 103 Отговор
    Войната има обективни компоненти.русия разчита че ще победи и овладее страна с големината на Украина като все още не може да се справи с двадесет пъти по малката чечня.та дори военно Путин да достигне до успех пак ще загуби щото Русия неможе да си позволи разходите за овладяване на украйна.друг е въпроса че руската армия се оказа далеч от претенциите дето имаше за суперсила и няма никакви изгледи за успех.

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Някой

    82 7 Отговор
    се опитва да компрометира бесарабските българи. Те между другото са по-големи патриоти от българите в България. Няма как да са привърженици на тези, които през 2017г. написаха на умаленото копие на паметника Шипка в Болград - чемодан, вокзал, София .
  • 21 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    116 29 Отговор
    Русия е Велика сила също как беше Велика и когато беше СССР, компромиси не прави на никой. Ако правеше компромиси, сега българите още да сме под Отомана и турския ярем! Сега пак сме под робството на капитала и англосаксонския капитализъм с наши си марионетки и подлоги, които ни грабят и унищожават така как и турчина не може да ни унищожи!
    Слава России! И вечна Слава за СССР и НРБ!

    Коментиран от #65

  • 22 УКРАЙНА🇺🇦

    13 47 Отговор
    И на него никой няма да му прави
  • 23 Хммм

    35 72 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, къде е тази руска армия? Ти Вагнер и брадатите чеченци за руска армия ли ги смяташ?

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 стоян георгиев

    18 55 Отговор

    До коментар #23 от "Хммм":

    Вагнер са около 10000 останали чеченците и те са толкова другите над 300 Хил на фронта в момента се водят руска армия.то и кадировците са уж такива ама дефакто не са.
  • 26 Е да....

    25 85 Отговор
    Това което се говори под сурдинка ще стане факт, на по късен етап вероятно през лятото, доставка на самолети, още танкове и артилерия, далекобойните ракети АТАКАМС, и всичко което е необходимо, подхвърля се и за доставка на АПАЧИ, ЕС и САЩ накрая разбраха че с Путин може да се разговаря само по един начин...като му избиеш зъбите, руснаците разбират само от това, и в края на краищата това ще се случи, независимо колко дълго ще трае тази война, те ще я загубят безславно, с всичките последствия след това.

    Коментиран от #38

  • 27 стоян георгиев

    13 42 Отговор

    До коментар #24 от "Лесо":

    То откъде знаеш бе бурят? Кашимерията на бай ти тошя я карах преди бая време.

    Коментиран от #115, #117, #118

  • 28 Бай Дън

    67 22 Отговор
    Слава на Русия !

    Коментиран от #74

  • 29 БОЗА

    92 17 Отговор
    Целокупният западнал запад започна "подкрепата" с каски и бронежилетки...плавно премина на боеприпаси...после на артилерия и РСЗО...после танкове и БМПта...следват самолети(някои от които са НОСИТЕЛИ на ЯО-Фъ16)...та се вижда-в борбата,за мир камък върху камък няма да остане...и се оказа,че за всичко това е "виновен Путин"... ;-(


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #33

  • 30 ТрампЛин

    12 59 Отговор
    И нека русофилите продължават да твърдят, че Путин е нямал и няма апетити към цяла Украйна! Че не е посочил елиминирането на Зеленски като приоритет номер едно! Опорките твърде често са подвеждащи и зле интерпретирани.
  • 31 САЩ са заплаха за света

    81 15 Отговор
    Бандитът сащ отдавна е отнел суверенитета на Укрия. Сега ще бъде наритан и изгонен...
    Без Сащ ще има мир!

    Коментиран от #35

  • 32 Каубой 🤠 от сой¥

    22 75 Отговор
    От сега нататък, УШАНКИТЕ
    Ще ядат само бой
    Докато Полуръста не даде отбой
  • 33 ТрампЛин

    8 29 Отговор

    До коментар #29 от "БОЗА":

    Боза има в главата ти! Ти се мъчиш да обясниш Противодействията на Запада, чрез Действията на Запада! Ами никога няма да успееш.
  • 34 Руските

    12 28 Отговор

    До коментар #9 от "ДДРОнег":

    се пише със "с",а не със "з"
    Не можеш да пишеш,не обичаш България,но обичаш Русия.Браво !
  • 35 САЩ

    8 43 Отговор

    До коментар #31 от "САЩ са заплаха за света":

    отдавана Откъснаха Украйна от Империята на Злото, не без “помоща” на Империята на Злото!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Матей преображенски

    60 10 Отговор
    Тази лакардия за мир срещу територия сте го клъвнали от мене ,,признайте си.И го предположих като вариант на възможност американците да се опитат да измамят Путин.Това можеше да стане доста по-рано,но предвид настъпилите усложнения и интензификация на бойните действия,непримиримост на воюващите страни,Русия ще иска всичките 100% от Украйна.Може и да им се размине,ако внезапно размислят и капитулират без съгласието на фашингтон.
  • 38 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    56 13 Отговор

    До коментар #26 от "Е да....":

    До през лятото Западът не се знае в какво състояние ще е, дали в самия Запад няма да избухнат гладни бунтове и размирици невиждани последните 50 години! В САЩ тумора ги изяжда отвътре и там не се знае какво може да се случи до лятото!

    Коментиран от #44, #51, #119

  • 39 БГ светлина

    18 61 Отговор
    Тъжна ,кървава истина. Явно, че на Украйна трябва да й се предоставят и тежки далекобойни оръжия, самолети. За да се спре руския нашественик трябва украинците да разполагат с равни на руските оръжия, че дори по-добри

    Коментиран от #48, #100

  • 40 Нека не забравяме,

    73 12 Отговор

    До коментар #8 от "ДДРОнег":

    че краварите създадоха и хвърлиха Хитлер срещу Съветския съюз....след ПСВ.

    А когато Червената армия нарита Хитлер, краварите побързаха да не загубят Европа и минаха на страната на победителите, стъпвайки с мъка на европейския бряг!
  • 41 Рихтер

    13 56 Отговор
    Ще има и в Кремъл земетръс
    По скалата на Хаймерс
  • 42 Никой

    12 41 Отговор
    Русия ,единствената в световната история ,в която власта в държавата принадлежи не на монарх , диктатор , на политическа партия,а на държавна структура като институция. Дори с Путин да се случи нещо , ФСБ веднага ще командирова друг временно да запуши пробойната. Има една структура наречена ОДР наречена " офицери от действащия резерв ". Путин също е бил част от този резерв преди да го назначат за президент. Негово изказване пред актива на ФСБ в Деня на чекиста, 20 декември 1999 г. - " Група служители на ФСБ , командировани от вас на работа под прикритие в правителството изпълни първия етап от задачата си" . Към края на 2020 г. ФСБ изцяло овладя власта в Русия . На Русия не и нужна Украйна ,Грузия ,Абхазия . На Русия дори не и трябва Беларус. Всичко това е нужно на ФСБ за " Завладяването на света " от доктрината от 1917 година. На Русия ,по точно на ФСБ му е нужно всичко,за да бъде призната анексията на цяла Европа. И след това би последвал " сериозен разговор " със САЩ. Така Русия в момента започна третата световна война. Не се заблуждавайте ,че това е конфликт само между Русия и Украйна , защото в нея в момента са въвлечени много страни и ще продължават да бъдат въвличани.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Лаврентий Берия

    12 6 Отговор
    Убийствен превод "от някъде". Става дума за израза: "Покажите им куськи на мать" - което буквално е "нека видят отблизо шарките на килима" или "проснете ги". Какви майки са подгонили редакцията не ми е ясно.

    Коментиран от #111, #112, #113

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бонго

    19 4 Отговор
    Абе какви компромиси@300 , 30 , 3 -ОГЪН!!!
  • 50 Кой разбрал, разбрал!

    12 33 Отговор
    Тази война, колкото и да не е между Русия и Запада, изцяло е посветена на изтощението на една от двете сили. Ще продължи дотогава, докато една от страните реши да прекрати участието си без значение как ще се мотивира. Естествено какъвто и мотив да изтъкне това ще означава неспособност да се справи с предизвикателството да изчака другия да се изтощи до степен да приеме поражение и да преговаря от страната на губещ. Никой не е в състояние да прогнозира точния резултат, но според видното в момента везните не клонят победа за Русия. Запада е коялиция от богати, които могат да си позволят с общи инвестиции да финансират много повече отколкото Русия сама или в сътрудничество с бедните си съзници. Защото нейните съюзници определено разполагат с ограничени ресурси, а самата Русия едва ли може да изнесе сама тежестта на такова скъпо начинание. Пропагандата и насилствените методи към собственото население само спомага да го убива и намалява, вместо да допринася полза за когото и да било. Ако войната правеше държавата и населението по богати , Русия нямаше да има равна в света. Знам, че някои ще започнат да правят сравнения със САЩ, чияято политика също не одобрявам напълно, но САЩ са държава от едва 3 века, а Русия повече от 10. Има разлика нали?
  • 51 Това за Запада го забрави....

    13 27 Отговор

    До коментар #38 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Просто глупави писания, и нищо друго, между впрочем това за загниващият и пропадащ Запад вече се върти от сто години.

    Коментиран от #54, #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    52 13 Отговор

    До коментар #51 от "Това за Запада го забрави....":

    Капиталистическия Запад си е прогнил от доста време - това, че ти показват лукса и добрия живот на 15% от населението на тоя Запад, това не означава, че и останалите 80% от западняците живеят така!

    Коментиран от #108

  • 55 АХА

    52 10 Отговор
    "Киев е уверен, че войната може да приключи само след възстановяване на териториалната цялост на страната и получаване на гаранции за сигурност" Кого си мислите, че баламосвате. Едва ли някой вярва, че Киев е този, който взема решенията.

    Коментиран от #59

  • 56 Бонго

    55 16 Отговор

    До коментар #51 от "Това за Запада го забрави....":

    От последните дни;Словакия одобри еднополовите бракове!Ако това не е падение и загниване здраве му кажи. Слава РУСИЯ!!

    Коментиран от #62

  • 57 Какво става с Ахмаците на Кадира????

    11 33 Отговор
    Интересно, няма ги вече на Тик-ток фронта, не превзимат вече градове и села, не громят магазини, домове, кокошарници, Кадира се покри някъде, дали девиците които ги чакаха избягаха на някъде?, Миналата седмица само се чу за тях, изнасили някаква руска журналистка която правила репортаж на фронта в Донецка област, а оператора го пребили, обаче той и на това бил много доволен, защото другото което е сполетяло журналистката било по лошо.

    Коментиран от #72

  • 58 Българин

    17 38 Отговор

    До коментар #47 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Ти с това ли се храниш? Ако да, всичко е ясно! Затова си мечтаеш за времето на Замфир Яшаров Живков, за "Камчия" и "кучешка радост " , за режима на тока и уравниловката в заплатите... Началството с висше образование да взема заплата с 20 лева по-голяма от общаря с 8-ми клас... Това време свърши, товарищ! Свиквай!!!

    Коментиран от #60, #68

  • 59 Сигурно

    23 9 Отговор

    До коментар #55 от "АХА":

    Ти ги взимаш решенията! Утре ако Украйна реши да сложи оръжие, какво може да направи САЩ? Може ли толкоз тъпи хора да обикалят по грешната земя?!?
  • 60 Не могат

    22 3 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    да свикнат. Не искат да свикнат. А ще трябва!!!
  • 61 Аааа няма да ти преча на...

    10 4 Отговор

    До коментар #53 от "Мишел":

    Твоите видения, халюцинации, бълнувания, разговори с духове и така нататък.
  • 62 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    53 11 Отговор

    До коментар #56 от "Бонго":

    Това са евро атлантическите ценности, които искат да ги налагат по цял свят! Така казаха и одобриха, насекомите да стават за храна, така утре ще решат, че и храна втора употреба става за храна на тия 80% от европейците!
  • 63 Груьо

    48 11 Отговор
    АБЕ ОТ КОЛКО ДНИ ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ ЛЕОПАРДИ ,АБРАМСИ И ТЕМ ПОДОБНИ.И ТЯХ ЩЕ ГИ ВИДИМ,ТЕЗИ ПРЕХВАЛЕНИ ТАНКОВЕ.ОТ НОВА ГОДИНА НИ ПОМИВАТЕ МОЗЪЦИТЕ КОЛКО РУСКОТО ОРЪЖИЕ НЕ СТРУВА ,А ПЪК ЗАПАДНОТО Е ВЪРХА НА ОСТРИЕТО.И ТОВА ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ И ТОЗИ БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА.НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН КОМПРОМЕТИРАТЕ БЪЛГАРКАТА АРМИЯ,КОЯТО И В МОМЕНТА Е С РУСКИ ОРЪЖЕЙНИ СИТЕМИ,КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ АВИАЦИЯ ,ПРЕЗ ЛЕКО СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ,ПВО И АРТИЛЕРИЯ.ОТ 30-ГОДИНИ НИЩО СЪГЛАМ НЕ СМЕ КУПИЛИ ОСВЕН 20 БР. БТР И 20 БР.ДЖИПОВЕ "МЕРЦЕДЕС". МИСЛЯ ,ЧЕ ТЕЗИ СПИСВАЧИ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СПРАТ ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ,ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН НАКЪРНЯВАТ СИГУРНОСТТА НА Р.БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #73

  • 64 Също като трибуналите

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Кучето":

    за пленените в Мариупол "нацисти", които сега са на почивка в Турция
  • 65 Ако не правят компромиси

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    как да си обясним Берлинският конгрес?
  • 66 Долу

    18 10 Отговор
    Фащ и нато...свобода на народа..

    Коментиран от #107

  • 67 БФ или ненормалните фашаги от Украйна

    26 12 Отговор
    Отново опитват да лъжат и то доста нескопосано! Да ви няма БФ прости некадърници, ходете да ревете на бай Пън и краварите!

    Коментиран от #79

  • 68 стоян

    13 16 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    До 58 ком - грешиш - общарите в повечето случаи вземаха много по големи заплати от инженерите и лекарите - нали общарите с кумунистите са от една социална група заедно с чобаните и крадците на мандри когато са взели власта 44 гд
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 путлер

    14 23 Отговор
    и неговата орда разбират само от бой. Як бой.

    Коментиран от #75

  • 71 руснакът

    11 26 Отговор
    е лъжливо същество. Никакви договори с тези ... От бой разбират най-добре. И го получават.
  • 72 То във

    16 14 Отговор

    До коментар #57 от "Какво става с Ахмаците на Кадира????":

    окупираните области на Украйна не остана нищо за крадене. Кокошкарите няма какво да търсят там повече.
  • 73 Сигурността

    13 2 Отговор

    До коментар #63 от "Груьо":

    на България не се крепи на приказките на некомпетентни форумци.

    Коментиран от #76, #99

  • 74 Слаба

    6 18 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Дън":

    русия!
  • 75 Мишел

    17 8 Отговор

    До коментар #70 от "путлер":

    Да, Русия яко бие😃😃😃
  • 76 Мишел

    24 6 Отговор

    До коментар #73 от "Сигурността":

    Каква сигурност има България в момента?
    Имаме най-слабата армия от всички съседни държави, а войната обикновено е със съседите.
    Разчитаме на защита от НатО, но точка 5 няма никакви шансове да се бъде изпълнена, ако в конфликта я замесена ядрена държава . Защото нито един американски или западен натовец няма да тръгне да мре, за да защити друга държава, замесвайки се в конфликт с ядрена държава.
  • 77 Слави Чафадаров

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Само в мокрите ти сънища
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Нормалните рашисти

    5 11 Отговор

    До коментар #67 от "БФ или ненормалните фашаги от Украйна":

    какво могат да ни предложат?!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 знаещ

    28 10 Отговор
    Прав е путин чий търсят американците на границата на русия да си ходят в тяхната държава и там да си правят демокрация а не да сеят войни по света
  • 83 логик

    29 10 Отговор
    Преди сегашните претенции киев трябваше да спазва минските споразумения и да не избива мирни граждани и дечица в донбас 2014 година
  • 84 Негро

    6 15 Отговор
    Червени зомбита повръщате ли от злоба...
  • 85 Какъв компромис...?!

    10 23 Отговор
    Скоро Путин ще бъде с компрес и памперси
    Отзад и отпред !

    Коментиран от #86

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Хм...

    13 5 Отговор
    От статията става ясно, че и безарабския фронт хвърли кърпата.
    ДВА пъти я четох и друго обяснение нямам...

    Коментиран от #92

  • 88 Партизан от куку ригу

    30 8 Отговор
    Какъв компромис?? 50 държави въоръжават Украйна, ПРАВЯТ ЛИ КОМПРОМИС?? Всички искат да разграбят Русия,да унижат и унищожат достойнството на един изстрадал от мъка народ.Но когато знаеш че няма какво да губиш се бориш до смърт.Работете и мачкайте новата фашиста сган.Путин няма право на компромис.

    Коментиран от #97

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Много добро

    3 10 Отговор

    До коментар #87 от "Хм...":

    Обяснение има.
    След танковете ще има и самолети .
    Ще има и по модерно оръжие от Хаймарс .
    Всичко по реда си .
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Роко

    6 17 Отговор

    До коментар #88 от "Партизан от куку ригу":

    Приятелю единствената страна която граби и убива е Русия ако през 2014 година Путин не беше започнал да краде чуждото сега война нямаше да има. Само преди по-малко от година нямаше 50 държави които доставят оръжие на Украйна. Войната се води изключително на украинска територия. Бомбандират се украински градове не че укрите не могат да обстрелват руски градове (удрят по военни бази намиращи се на 700 километра от границата ако решат могат да ударят и Москва) но не го правят. 50 държави помагат на една която е нападната от агресивния й съсед който е решил че само защото е по - силен военно (поне на теория на практика се оказа че не е) може да си присвоява чужда територия. Грешката на тези 50 държави не е че сега доставят оръжие на Украйна (макар и в малки почти незначителни количества), а че осем години си мълчаха и толерираха руското беззаконие и че сега отпускат помощта на час по лъжичка.

    Коментиран от #133

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Груьо

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Сигурността":

    А БИ ЛИ МИ ОТГОВОРИЛ НА КАКВО СЕ КРЕПИ БЪЛГАРИЯ.НАЛИ СИ КОМПЕТЕНТЕН.АМАН ОТ Г-ЦИ.
  • 100 Учуден

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "БГ светлина":

    Ти нормален/на/ си??? Хахахаха...
  • 101 Факт

    3 7 Отговор
    .....интересно ако сащ е предложил територия на Путин...защо Путин ще отказва нали именно той казваше че идеята на "операцията" е да си вземе две области...или сега реши че може да си присвои и нещо повече ..путин е някакъв пълен кре-ен ...от две области,Мина на фашисти,мина на имало биологични оръжия .всъщност някой въобще знае ли какво иска Путин в Украйна..и.дали въобще самия той знае..защото ако е момента имаше някакви оправдания сега вече абсолютно никой не разбира за какво всъщност се бори Путин..освен че е пратил на фронта да се избиват млади момчета и то хиляди и.руснаци и украинци..и всички те умират буквално заради Путин..този човек осъзнавали че на оня свят ще трябва да отговоря за всички тези избити хора по негова вина .или той си мисли че няма да умира и ще е вечен..той и Сталин и Хитлер са се мислили за такива..ама ги няма вече..и само бог знае в кой Ад горят като мръсни кучета сега...явно путин има голямо желание да се събере с тях там..

    Коментиран от #102

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Болен човек

    Коментиран от #109

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Горе Четвъртия райх

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Долу":

    и миролюбивия путлеризъм!
  • 108 Товарищ

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    отиди да жгивееш в Четвъртия райх1
    В Путлеровата "държава" калко % са имотните, щастливите, доволните и так далее критерии?!?!!

    Да еа тая пропаднала марксистко-ленинска пропаганда, да еа!
  • 109 Путлер може и да си вярва

    4 3 Отговор

    До коментар #105 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ама дали вече има изход за Фюрера Владолф Путлер, а?!

    Как ще се отстъпи назад, като Рашмахта е великата Втора Армия в Света?!

    Как ще се напредне напред, като Рашмахта не може да НАПРЕДНЕ?!
    КАК ще се стои на това положение, като Казаците искат да бият по ДНР, ЛНР, ХНР и даше да си вземат Крим, а?!

    Другарки и другари, не става ли ви ясно че Четвъртия райх загива?!!?!!!?!!?!?
  • 110 Много си наблюдателен

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    От толкова бои та са завладели близо една шеста от планетата.
  • 111 Хрушчов го ползвал,я вам покажи кузькину

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лаврентий Берия":

    Мать ,заплаха значи.
  • 112 Хрушчов го ползвал,я вам покажу кузькину

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лаврентий Берия":

    Мать ,заплаха значи.
  • 113 Хрушчов го ползвал,я вам покажу кузькину

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Лаврентий Берия":

    Мать ,заплаха значи.
  • 114 4444

    3 1 Отговор
    Всички знаят как приключи авантюрата на друг руски сатрап в Афганистан, сега при убиеца Путин нещата ще са многократно по тежки, загубата на стотици хиляди невинни млади хора вече е факт,Русия можеше да е една прекрасна страна без психо болния си президент.
  • 115 ти си тарикат

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    скрил се от казармата.
  • 116 Калчо

    1 0 Отговор
    Който търси намира!
  • 117 Всички

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    знаеме,че не си служил,щото си тарикат и си дезертирал да не служиш.
  • 118 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,признай си мойто момче,че си от кашимерията ,ама от ония,връзкарите,от домакинската рота.Бях писал,че в армията най осведомени са шофьорите на началниците,след тях са домакинците.А Стоянчо е осведомен.Даже използва думата оперативно.А оперативно изкуство във Военната академия се изучаваше чак в трети курс.

    Коментиран от #120

  • 119 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Приятелю проблема е че западняците толкова гладуват колкото и замръзват без руски газ. Виж в Русия е нещо нормално да се бият за изхвърлена храна с изтекъл срок на годност (лично съм го виждал) или в газовата свръх държава да умират от студ (ежегодно хиляди рассияни умират зимата от студ защото за тях газ няма продаваха го на бюргерите сега спряха да го продават на бюргерите ма да не си помислиш че сега има за россияните пак няма щото го изгарят). А да още Ленин е плямпал че САЩ всеки момент ще рухнат (същото го предричаха и други другари които отдавна не са между нас) Ленин отдавна е мумия а САЩ все още си стоят за разлика от СССР. А да и още нещо няма друга държава която да е помагала на Русия (СССР, РФ) само за 20 век хранят гладуващите рассияни на ТРИ пъти и ги спасяват от едно военно поражение. В началото на 90-те единствено благодарение на САЩ и долара е спрян разпада на Русия. И за всичко това САЩ получават само черна неблагодарност и омраза.
  • 120 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #118 от "Моряка":

    Моряче научили вече че освен морски карти има и други или още си толкова неук като патрона на училището ти?
  • 121 пиночет

    3 1 Отговор
    Ботоксовия монголоиден пръдльо е пътник!
  • 122 КОНКРЕТНО

    4 1 Отговор
    ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК.
  • 123 Опааа

    5 2 Отговор
    Мачкаааай Вова! Пълно унищожение на укрите! Слава! Денонощно дронове и ракети!
  • 124 Едуард Петров

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Така правят слабоумните, хора с болни фантазии! Представят желаното за действително! Лично аз и 92% от българите в България твърдо вярваме в Победата на Великата Руска Армия и Още по Великата Матушка Русия! Ние, Обичащите Русия, Я подкрепяме ДУХОВНО С МОЛИТВИТЕ СИ ПРЕД ВСЕМОГЪЩИЯ ГОСПОД И БОГ ИИСУС ХРИСТОС! СЛАВА НА РУСИЯ, НА КОЯТО ПРЕДАДОХМЕ ВЯРАТА В БОГА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ГОДИНИ! АМИН! ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ ЩЕ ПОЧУВСТВАТ ВОЕННАТА Й МОЩ ТВЪРДЕ ОСЕЗАТЕЛНО! ВСИЧКО НА БОЖИЕТО ВРЕМЕ! АМИН И АМИН!

    Коментиран от #125

  • 125 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #124 от "Едуард Петров":

    Приятелю ти сериозно ли мислиш 92% от българите за идиоти? В победата на Рассия вярват само хората които са далеч от реалността, а българите винаги са са се славели като хора които са твърдо стъпили на земята. Колкото до християнството да прав си дали сме го, но преди 1000 години го даваме на украинците на рассияните го даваме малко по - късно. Въобще преди 1000 години рассияни не е имало. Колкото до руската военна мощ всички я видяхме и не ни впечатли. А ГОСПОД всичко вижда НЕГО не можеш да го излъжеш с лицемерие и лъжи и ще накаже лицемерите, неверниците, мародерите и убийците. А дотогава можеш да викаш ГОЙДА с рассиянските еретици и да се молиш на антихриста Путин (да направиш икона на жив човек при това лично отговорен за смъртта на десетки хиляди православни християни е еретизъм за който ще горят вечно в ада АМИН).
  • 126 кире

    1 2 Отговор
    Как може свят който разпалва конфликта да се нарича цивилизован?
  • 127 Пълни

    0 0 Отговор
    глупости.
  • 128 НАТО-Стандарт

    1 2 Отговор
    ООН да влиза и да заритва диктаторчето към Хага. Аман, цела година с глупости се занимаваме!

    Коментиран от #129

  • 129 на Путин дедовия

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "НАТО-Стандарт":

    Мож ли ме хвана да ме разведеш ?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Леонсио

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Роко":

    Украйна принадлежи на Русия.Вземи малко почети история Информирай се какво прави Хамерика на Балканите и в Европа и какви ги вършиш и защо.

    Коментиран от #134

  • 134 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Леонсио":

    Скъпи ми Леонсио не е зле да последваш съвета си и да прочетеш малко история.Информирай се кога е създадена Московията (днешна Рассия) и от кой. Кога и защо почва да се нарича Рассия. Колкото до това което са направили хамериканците на балканите не е лошо да се информираш малко (за американската политика на балканите ние българите може само да сме благодарни ако си българин де) също можеш да се информираш за рассиянската политика на балканите и ако още си русороб значи си неспасяем случай.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания