Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Февруари, 2023 15:19 7 036 45

Италия пита: Защо Зеленски отиде в Париж?

  • украйна-
  • джорджа мелони-
  • италия-
  • русия-
  • война-
  • еманюел макрон-
  • ес-
  • нато-
  • франция

Поканата на Зеленски вчера в Париж ми се стори неуместна, каза Мелони

Италия пита: Защо Зеленски отиде в Париж? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони заяви днес, че решението на френския президент Еманюел Макрон да покани украинския президент Володимир Зеленски в Париж преди европейската среща на върха тази седмица е "неуместно", предаде БТА.

"Поканата на Зеленски вчера (в Париж) ми се стори неуместна, защото мисля, че нашата сила тук е в единството", заяви Мелони. "Разбирам, че има вътрешнополитически въпроси, разбирам факта, че може да се привилегироват вътрешните обществени мнения и нагласи, но има моменти, в които подобно привилегироване е в ущърб на каузата, и ми се струва, че един от тези случаи беше този, с визитата вчера в Париж на Зеленски", заяви Мелони. В Париж Зеленски бе приет от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец, а на тази среща присъства и германският канцлер Олаф Шолц. Според италиански медии обаче Мелони е била подразнена и е преживяла зле факта, че не е била поканена също.

Още новини от Украйна

Отношенията между Мелони и Макрон са по-скоро обтегнати заради миграционни въпроси. Мелони днес също така подчерта, че "Италия е напълно ангажирана" с подкрепата за Киев след руската инвазия, като заяви, че италианският принос е всеобхватен и цялостен. "Наясно сме, че конфликтът в Украйна засяга всички нас", добави италианската министър-председателка. "Смятам, че най-добрият начин да се изгради вариант за диалог и мир е да се поддържат силите на бойното поле на балансирано ниво. Подкрепата за Украйна е най-добрият начин за постигане на възможни преговори", изтъкна тя. "Рим иска да бъде водещ играч, включително и в етапа на реконструкция (на Украйна)", заяви италианската министър-председателка.

Очаква се Мелони да проведе двустранни разговори в рамките на срещата на върха на ЕС в Брюксел с украинския президент Володимир Зеленски. Зеленски пристигна за участие в срещата по-рано днес от Париж заедно с френския президент Еманюел Макрон. Относно изказването на Мелони Макрон днес каза, че няма коментар. "Поисках да приема Зеленски, заедно с канцлера Шолц. Мисля, че това е нашата роля. Мисля, че президентът Зеленски е този, който прави оценка на форматите (за срещи), в които той избира да участва", подчерта Макрон.

"Онова, което е важно, е ние да бъдем ефикасни като колектив и да имаме стратегия, която да ни позволи да постигнем траен мир, тоест мир, който зачита Украйна в нейните права и нейните граници, мир, който зачита справедливостта, предвид престъпленията, които бяха извършени, и мир, който позволява да се изгради една трайна и устойчива рамка на сигурността за нашата Европа", допълни Макрон. По време на визитата в Париж вчера той връчи на украинския си колега и ордена на почетния легион, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    104 1 Отговор
    Да им занеса процента от помощите.
  • 2 Теле

    91 1 Отговор
    Прекалявате с зелето откакто му отказаха самолети
  • 3 Студопор

    106 6 Отговор
    Е той един ден е в Англия, на другия е във Франция... Спокойно, и в Италия ще дойде да поиска нещо. Може да поиска войници, че неговите ги поизтрепаха малко. Сега ще стане така, че ще има танкове, но не и танкисти...

    Коментиран от #35

  • 4 Соваж бейби

    84 4 Отговор
    На разходка писна му да се крие в бункера си ,да си пиине хубаво винце и хапне,на жената и децата да напазарува за пролета малко дизайнерски дрехи.Украинците нека седят на студено,гладни и в миграция ....Важното е че артиста е добре,гледам го само пуловер нямам телефона на Демна /Баленсиага/да му подари една грейка се стопли човека нали е фен на Украйна то голяма реклама бе в едно от дефилетата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    102 3 Отговор
    Макарончо беше гарант по Минските споразумения и по ветото ни за Македония.
    Гаранция Франция...
    Отделно е отроче на Ротшилдите, те го направиха президент...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    57 1 Отговор
    Зеленски: Искаме, Искаме!
    ЕС: Какво, какво искаш ?
    Зеленски: Всичко, Всичко! Препочитаме танкове и самолети, но в пари в пари!
    ЕС: Ще дадем, Ще дадем!
    Зеленски: Кога, Кога?
    ЕС: Мислим, Мислим!
  • 9 Стоян Александров

    52 3 Отговор
    Госпожооооо това са евроценностите Ви. Вие Госпожо сте на Нас господари, не на Франса и Дойчланда, там сте им роби. Така е. Ние в Булгара си знаем, че сме на дъното и ако се опитаме само да измъркаме и яеднага ни наритват ииикк Ни е супер. Знаем си че за Нас вече ваичко свърши и сме си тотални робчета, никаквици, нищонеструващи мизерници сме си Ние. Иииии как Ни е хубавооооо. Що Зелената наркоманска зелка не дойде при Нас ? И тоз не ни брои за живи. Само казва дай и наще ще си счупят краката да дават без пари всичко.
  • 10 3.14К

    84 2 Отговор
    Боже, какви недоразумения управляват европейските държави! Срещата с психопата-наркоман било привилегия за бабиният храненик. Тия наистина ще докарат света до катастрофа.

    Коментиран от #12

  • 11 свидетел

    40 0 Отговор
    явно търсят нелегална квартира и укритие.....
  • 12 Соваж бейби

    58 2 Отговор

    До коментар #10 от "3.14К":

    Чакай сега по интересното ?Този защо не е в окопите да се бие заедно с другите войници?Винаги лидерите са били на първа позиция в битката /преди ,нали/А тоя кръстосва на ляво и на дясно САЩ,Европа и с чии пари разходи самолети ,жена му ?Могат и по камера да свържат с Зелински онлайн конферентна връзка ,пестене и на пари този само на лаф муабет хапване и пииване покрай тази война.

    Коментиран от #45

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 2 Отговор
    психопат ЗЕЛЕНСКИ той е слуга на СОРОС САЩ НАТО
  • 14 Ех тоя Зеленски...!

    53 0 Отговор
    Не могат да си го разделят,в надпреварата кой по-напред да се натегне на Началника...- САЩ...!

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пешо

    48 3 Отговор
    Когато Италия пламна с Ковид 19 , помощ изпратиха ,,Зеления".Изпрати лекари , помощи и мед сестри да се грижат за заразените. Мелони иска да се отблагодари да му даде оръжия да стреля по тези , които помогнаха единствени на Италианския народ в този тежък момент. Така е след като човек не си спомня и не му пука за историята си. Това са ценностите на запада.
  • 17 Малчо

    36 2 Отговор
    Защо не врътне един додук на гномчето, за да изравни резултата с герантофила
  • 18 Соваж бейби

    28 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ех тоя Зеленски...!":

    Не му се е прияло пица или спагети Италия ще почака,явно не са много гостоприемни в Италия.Обаче в Франция пътека направиха с жена му по време на войната да гостуват ,явно тук повече им допада.

    Коментиран от #24, #27

  • 19 Мимч

    34 1 Отговор
    Ей,тия западняци нямат мира,да се надпреварват да цункат на зеления подлога д...то...
  • 20 Рожко

    31 1 Отговор
    Канят го?!!! Тоя се вре нагло на всякъде , проси изнудва и им припомня какво им е върнал от помощите. Ако се разприказва , знаят ли какво ще се случи?
    Да дават , а и ще им върне пак по сметките.
    Да внимават в картинката.
  • 21 СЗО

    33 2 Отговор
    Помните ли концепцията на Макрон: Европа на две скорости. Е това е то.
  • 22 Ха ха ха, ХИ хи хи

    35 2 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ КАТО ОТИШЪЛ НА СРЕЩА СЪС ЕСЕСОВСКИТЕ КРАТУНИ ВЪВ БРЮКСЕЛ И ПОЧНАЛ ДА СЕ ЗДРАВИСВА СЪС МЕКИТЕ КИТКИ, ОРБАН МУ ПОКАЗАЛ СРЕДЕН ПРЪСТ. /НАПРАВИЛ СЕ ЧЕ НЕ ГО ВИЖДА/
  • 23 Пентагончев

    37 2 Отговор
    Всички европейски дипломати са двуличници и не напразно от една седмица по руските медии се говори че когато се стигне до етап преговори Русия няма да преговаря нито с украинския президент нито с ЕС защото на практика е напълно безсмислено . ЕС и Украйна са марионетки на САЩ казват в Русия и затова е по правилно да се договарят директно с началниците им . Това действително е истина от която явно много боли но нещата трябва да се говорят както са .
  • 24 Ами

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    ИМА ПОВЕЧЕ БУТИЦИ. "ФРЕНСКА СТОКА"
  • 25 сами

    15 0 Отговор
    Самички си бъркат по д.....те, но демократично.
  • 26 Ганьо

    19 1 Отговор
    Защото Зеления и той на всяка манджа меродия. Иди ми дойди. МЪ нема страшно той през всички ще мине на гости. Както се казва "Прай са на луд" артиста му с артист, лудите му верват и даряват ли даряват а хамериканцити обещават ли обещават, както обещавах на Афганистанците. Украинците? Украинците кучета ги яли.
  • 27 Киро

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    Ех..скъпи и хубави магазини . Ресторант Максим , Фукет и разкош.
    Маааалко по-различни от окопите , но за мултимилиардерка не е проблем да похарчи някое Евро ей така. Има право мъжът и заработва денонощно. Работи има пари , угаждат си.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ХАХАХА

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Димо":

    Що бе има и такива тройки ,където двамата от м.п един друг ,като единия от тях женската .... оправя.
  • 30 Прави са италианците!

    20 2 Отговор
    Италия е родината на фашизма,начело с Дучето...!Откъде накъде,новият фашист Зеленски няма първо да почете Италия,ами ми се втурнал към Франция,където бе френската съпротива срещу фашистите ...?!

    Коментиран от #39

  • 31 Истина

    15 1 Отговор
    Да проси и да реве.

    Коментиран от #38

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Баш софиянец

    15 2 Отговор
    Тя г-жа Мелони даже меко го казва. Що ще аджеба тойзи чиляк в Париж? Заговорничат с французите и германците. После ще ми разправят, че в ЕС сме били заедно, взимали сме общо полезни решения и сме се грижли едни за други. Дрънки на търкалета.
  • 34 разума

    9 1 Отговор
    Запада вече се чуди какво да го прави този Зеленогорски и скоро ще .............................................................

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Спасение няма

    2 7 Отговор

    До коментар #31 от "Истина":

    за путлеристите и рашистите!

    А за нашине бузлуджански шебеци,у само поставяне извън закона на комунистите, социалистите и копейките.

    А за т.нар. Незаобоколими фактори от Буново, направо ми се повръща!
  • 39 Русся става Родината на путлеризма

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "Прави са италианците!":

    И нашите бузлуджански изроди , а и техните розови хунвейбини се чудят, какво ще правят след капитулацията на любимия им Четвърти райх!
  • 40 Значи

    4 0 Отговор
    Е как защо бе да прося...
  • 41 Сандо

    4 2 Отговор
    А Гишето Марков такива надежди възлагаше на тази италианска въртиопашка .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 стария моряк

    4 1 Отговор
    Защото ходят сериозно!

    Коментиран от #44

  • 44 Шофьор

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "стария моряк":

    Спретнали са си шведска тройка, ама без жена, да потърси Урсула и да си правят лес..двойка,ептем изтрещя тия европейски п...ци!
  • 45 Княз Владимир

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Има два вида войни. Едните са като Волдемор Дойчезеленски - стоят отзад и викат "Напред!" Другите са тези, за които ти говориш.
Новини по държави: