Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 19:50 1 049 1

След неуспешния преврат! Бразилската полиция извърши нови операции по разследването на размириците от 8 януари

  • бразилия-
  • жаир болсонаро-
  • лула да силва

Полицията не разкри имената на лицата, срещу които е насочена днешната операция, но заяви, че те са разследвани за престъпления, като насилствено погазване на върховенството на закона, преврат и участие в престъпна групировка

След неуспешния преврат! Бразилската полиция извърши нови операции по разследването на размириците от 8 януари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бразилската федерална полиция съобщи днес, че е извършила нови операции по разследването на размириците в страната от 8 януари, при които привърженици на бившия президент Жаир Болсонаро щурмуваха правителствени сгради, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изпълнени са осем заповеди на Върховния федерален съд за превантивен арест и 13 заповеди за обиск в пет щата на страната, се казва в изявление.

Тази полицейска акция е шестият етап от операция, започнала миналия месец с цел идентифициране на лицата, участвали, финансирали или подкрепяли размириците, при които големи тълпи щурмуваха сградите на Националния конгрес, президентския дворец и Върховния федерален съд.

По време на предходната фаза от разследването, извършена миналата седмица, полицията арестува представителя на военната полиция, отговорен за сигурността в столицата на 8 януари, който според източници е заподозрян в пропуски в планиране на защитата.

Полицията не разкри имената на лицата, срещу които е насочена днешната операция, но заяви, че те са разследвани за престъпления, като "насилствено погазване на върховенството на закона, преврат, участие в престъпна групировка, подбуждане към насилие, разрушаване и нанасяне на материални щети на специално защитени обекти".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    2 1 Отговор
    Бразилия: "Гони и арестува протестиращи."

    Също Бразилия: "Не мога да повярвам че в Русия арестуват протестиращи, те са заплаха за световния мир!"
Новини по държави: